چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۵۸ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۵۶۶۴
رفاه و آسیب های اجتماعی

کودکان قربانیان «طلاق عاطفی» والدین

کودکان قربانیان طلاق عاطفی والدین,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
یک روانشناس با بیان اینکه کودکان در حالت طلاق عاطفی والدین، خشم و احساس گناه زیادی را تجربه می‌کنند، گفت: در این حالت بسیاری از والدین اعلام می‌کنند به خاطر فرزندان زندگی زناشویی توأم با بی‌مهری را تحمل می‌کنند و به همین دلیل این فرزندان خود را مسئول بودن والدین کنار هم می‌دانند.

گوهر یسنا انزانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه طلاق عاطفی یا ازدواج توخالی یا طلاق خاموش، زندگی خاموشی است که زن و مرد در کنار هم هستند و در یک خانه زندگی می کنند اما هیچ گونه عشق، مصاحبت، دوستی، علائق مشترک، حمایت، احساسات مثبت، احترام ، محبت، اعتماد و امنیت بین زوجین دیده نمی‌شود، گفت: این افراد نسبت به هم احساسی ندارند، دچار مشاجرات پی در پی می‌شوند و همدیگر را آگاهانه یا ناآگاهانه آزار می‌دهند.

 

این روانشناس با بیان اینکه این خانواده‌ها در حل مشکلات دچار تعارض‌های زیادی می شوند، اظهار کرد: در این حالت جو خانواده سرد و بی روح است، رابطه جنسی به شدت افت می کند و حتی امکان دارد زوج درگیری‌های فیزیکی پیدا کنند یا از صحبت کردن با همدیگر اجتناب کنند. با وقوع طلاق عاطفی که در حال حاضر  بین خانواده­‌ها به شدت در حال افزایش است، فرزندان دچار مشکلات روحی و عاطفی شدیدی می شوند و بیشترین پیامد منفی و اثرات مخرب، بر روح و روان آنها وارد می‌شود.

 

انزانی در ادامه به تشریح اثرات طلاق عاطفی بر فرزندان اشاره کرد و گفت: علائم افسردگی، پرخاشگری، اضطراب و استرس در این فرزندان شدت قابل ملاحظه‌ای دارد. آن­ها به دوستان خود وابسته شده و مایل نیستند زمان زیادی در منزل باشند یا حتی اگر در منزل هستند به اتاق خود یا دوستان مجازی پناه می­‌برند و از بودن کنار والدین به شدت امتناع می­‌کنند.

 

به گفته وی، طبق پژوهش­ها آثار مخرب این نوع زندگی (طلاق عاطفی والدین) بر پسران بیش از دختران بوده و آن ها دچار پرخاشگری­های فیزیکی و کلامی بیشتری می شوند این در حالیست که در دختران علائم افسردگی و اضطراب افزایش بیشتری دارد.

 

رئیس کلینیک تنفس دوباره ضمن بیان اینکه رفتارهای هنجارشکن در این فرزندان به شدت رو به افزایش می‌رود، تاکید کرد: رفتارهایی همچون مشاجرات پی‌در پی با دوستان یا والدین ، چت کردن‌های طولانی، استفاده از سیگار، قلیان، الکل یا مواد مخدر، پناه بردن به دوستی‌های آسیب‌رسان، نقض‌کردن قوانین و مقررات، خشم یا پرخاشگری در کودکان خانواده‌های مذکور افزایش می‌یابد.

 

انزانی با بیان اینکه کودکان معمولا در چنین خانواده‌هایی در انجام تکالیف درسی دچار ضعف شدید می‌شوند و مشکلات تحصیلی در آنها شدت می‌گیرد، تصریح کرد: علائم کم اشتهایی یا پراشتهایی عصبی نیز در آنها قابل مشاهده است. این کودکان به کرات دچار مشکلات خواب یا کابوس می‌شوند و حتی ممکن است دنبال جایگزینی برای فرار از شرایط موجود باشند که برایشان خطر ساز خواهد بود.

 

وی در ادامه اظهار کرد: خیلی از این فرزندان خود را مسئول بودن والدین کنار هم می دانند؛ چرا که بسیاری از اوقات والدین اعلام می کنند به خاطر فرزندان زندگی زناشویی توأم با بی مهری را تحمل می کنند. به همین دلیل کودکان در این حالت خشم و احساس گناه زیادی را تجربه می‌کنند . آنها در این خانواده نابسامان احساس امنیت نکرده و آرامش خود را از دست می دهند، دچار بدبینی شدید شده و حتی برای انتخاب کار، تحصیل و همسر دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شوند.

 

این روان شناس با اشاره به اینکه معمولا آثار مخرب طلاق عاطفی والدین بر فرزندان تا آخرین لحظات عمر ادامه خواهد داشت، ادامه داد: به همین دلیل نیاز به درمانهای طولانی مدت برای کاهش این علائم به وجود می‌آید. امید است با آگاهی از اثرات جبران ناپذیر زندگی زناشویی ناایمن، قبل از وقوع مشکلات حاد در سلامت روان فرزندان از ایجاد آن جلوگیری کنیم.

 

رئیس کلینیک تنفس دوباره با اشاره به راه‌های پیشگیری از وقوع طلاق عاطفی به افراد در آستانه ازدواج توصیه کرد تا قبل از ازدواج به مشاور متخصص مراجعه کنند و گفت: مراجعه به مشاوران و متخصصان به افراد کمک می‌کند تا خود را بشناسند. گاهی هرکدام از ما هزینه‌های زیادی برای خرید جهیزیه و مراسم عروسی پرداخت می‌کنیم اما حاضر نیستیم از ایمنی ازدواج خود مطمئن شویم، این درحالیست که باید تمام مهارتهای اجتماعی، مانند مهارت کنترل خشم، ارتباط موثر، کنترل استرس، مدیریت مالی، مدیریت برنامه‌ریزی و هدفمندی، اعتماد به نفس و ...  را برای زندگی ایمن بیاموزیم.  یادگیری مهارتهای زندگی و مشاوره پیش از ازدواج به وسیله متخصص به هر فرد کمک می‌کند تا توقعات خود را بررسی کرده و زندگی شاد و سالمی را آغاز کنند. 

 

وی ادامه داد: خانواده به لحاظ قداست، ابتدایی‌ترین و از نظر گستردگی، جهان شمول‌ترین نماد اجتماعی است و روابط مناسب هر فرد در جامعه ، بر اساس روابط مناسب در خانواده شکل می گیرد و هر اندازه روابط والدین درون خانواده مناسبتر باشد، خانواده و به تبع آن جامعه از ثبات و استحکام بیشتری برخوردار خواهد بود.

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش