مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۱۱:۵۶ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۲۱۲۱
رفاه و آسیب های اجتماعی

رئیس سازمان بهزیستی کشور :

آمار سه میلیونی زنان سرپرست خانوار در کشور/ تصدی‌گری ۹۲ درصدی بخش خصوصی و خیریه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در بهزیستی

وحید قبادی دانا,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به راه اندازی و رونمایی سامانه شفافیت آن سازمان گفت:اگر شرایط به گونه‌ای باشد که همه مردم و شهروندان ما را زیر نظر داشته باشند و در معرض افکار عمومی قرار داشته باشیم، مطمئنا از کژروی‌ها پیش گیری خواهد شد.

وحید قبادی دانا در گفتگو با میزان اظهار داشت:با راه اندازی سیستم شفافیت سازمان بهزیستی کشور که توسط ستاد شفافیت سازمان بهزیستی طراحی شد این امکان به وجود آمده است که رسانه‌ها و مردم و افکار عمومی و شهروندان بتوانند سازمان بهزیستی را زیر نظر داشته باشند.

 

وی گفت:دربهزیستی ارتقاء سرمایه اجتماعی از اولویت‌های ماست، سازمان بهزیستی یک سازمان حمایتی و توانبخشی واجتماعی است که رویکرد حاکم بر آن رویکرد پیشگیرانه و توانمندسازی است. در حال حاضر ۹۲ درصد تصدی‌گری‌های سازمان بهزیستی بخش خصوصی و خیریه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد به عهده دارند.

 

قبادی گفت:بهزیستی چیزی جز مردم و برای مردم نیست. خیرین و سازمان‌های مردم نهاد به مردم خدمات می‌دهند آن هم به مردم که نیازمند هستند. بخش عمده‌ای از گروه هدف سازمان بهزیستی از افراد دارای معلولیت هستند ومعلولیت یک چیز بعید نیست ممکن است برخی از معلولیت‌ها ژنتیکی، تصادفات به وقوع می‌پیوندد. این یعنی هر لحظه هر یک از افراد جامعه در معرض معلول شد خواهند بود و این مطلب را نباید از خودمان دور کنیم؛ و بایستی کاری بکنیم که شرایط طوری باشد مردمی که قصد کمک به افراد معلول، کودکان بی سرپرست و بدسرپرست و زنان سرپرست خانوار را دارند به صورت شفاف در جریان همه چیز قرار بگیرند وبا خیال راحت این کار را انجام بدهند افزود: در سامانه شفافیت کلیه مشارکت‌های مردمی قرار دارد، یعنی هر کسی که بخواهد به سازمان بهزیستی در هر مرکزی و در هر نقطه از ایران کمک کند، کمک او درسامانه ثبت می‌شود و پیامک برای آن فرد ارسال و از او تشکر می‌شود.

 

رئیس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد:در حال حاضر ۱۵ هزار قرارداد و تفاهم نامه روی سایت شفافیت سازمان بهزیستی قرار دارد که کلیه فعل و انفعالات که در این زمینه رخ داده است را مردم می‌توانند ببینند و حتی از نسخه اصلی قرارداد‌ها نیز روی سایت قرار داده شده است.

 

وی گفت:پیمانکارانی که با سازمان بهزیستی قرارداد پیمان دارند و حتی املاکی که به سازمان بهزیستی تعلق دارد نیز روی سایت است و مردم می‌توانند آن‌ها را ببیند. همچنین مشخصات تمام مراکز بهزیستی در سراسر کشور نیز بر روی سایت به نمایش گذاشته میشود یعنی ۱۵ هزار مهدکودکی که در سراسر کشور برای سازمان بهزیستی قابل مشاهده است به صورتی که هر فرد می‌تواند این مهد کودک‌ها را روی نقشه مشاهده کرده و با کلیک بر روی مرکز حتی مشخصات افرادی که مدیریت آنجا را به عهده دارند نیزوجود دارد. به این آمار مراکز نگهداری سالمندان و مراکز نگهداری افراد معلول را نیز اضافه کنید که در این سایت مشخص شده است.

 

قبادی دانا با بیان اینکه ما حدود چهل هزار مراکز غیر دولتی با سازمان بهزیستی در فعالیت هستند افزود: حدود ۱۲۵۰۰ مرکز در دولت فعلی مجوز فعالیت گرفتند. تقریباً حدود ۷۸۰۰ ان جی او ثبت شده داریم که حدود ۳۸۰۰آن‌ها در این دولت فعالیت‌های را شروع کرده اند و مشخصات این سازمان‌ها و فعالیت‌های آن‌ها نیز در سایت شفافیت سازمان بهزیستی قرار دارد.

 

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در بحث دولت الکترونیک نیز فعالیت‌های خیلی خوبی تاکنون انجام شده است به عنوان مثال مستمری افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی به صورت الکترونیکی روی کارت بانک آن‌ها پرداخت میشود یا در ارتباط با بسته‌های به عنوان بسته‌های سبد حمایتی قبلا به این صورت بود که صف‌های طولانی برای گرفتن این بسته‌ها وجود داشت و انتقاد‌های زیادی در فضای مجازی به این کار صورت می‌گیرد، اما امروزه دیگر این موضوع را شاهد نیستیم و مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی سبد غذایی روی کارت آن‌ها شارژ می‌شود و می‌توانند از فروشگاه‌های مورد نظر خریداری کنند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه برای اولین بار یارانه مراکز نگهداری عزیزان دارای معلولیت به صورت الکترونیک متمرکز با تعرفه بهمن ماه سال ۹۷ به صورت اکترونیکی پرداخت می‌شود اضافه کرد: برای اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان درسال ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز است، اما آن چیزی که در بودجه ۹۸ برای این موضوع در نظر گرفته شده است حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان است یعنی کمتر از ۱۰ درصد آن چیزی که مورد نیاز است.

 

قبادی دانا افزود:یکی از وظایف سازمان بهزیستی در حمایت از حقوق معلولان این است که از سازمان‌های دیگر مطالبه گری بکنند. یکی از این مسائل موضوع مناسب و دسترسی سازی اماکن شهری است فردی که دارای معلولیت است باید به عنوان یک شهروند به زندگی عادی خود در جامعه ادامه دهد به سر کار برود و یا اینکه بتوان با وسیله نقلیه عمومی رفت و آمد داشته باشد. در همین موضوع یک کمیته پیگیری و هماهنگی مناسب سازی را در سطح باید تشکیل شود تا مشارکت‌های شهرداری، استانداری و نهاد‌های دیگر را داشته باشیم.

 

وی اضافه کرد:در زمینه مناسب سازی محیط برای معلولین با همکاری جوانان و دانشجویان و بسیج سازندگی کار‌هایی انجام خواهد گرفت که نوروز امسال در روستا‌ها و مناطق محروم آغاز می‌شود. ما نمی‌خواهیم معلولان را از جامعه جدا کنیم، خوشبختانه اولین هتل در مشهد با تراز معلولین و اولین مرکز فرهنگی آموزشی رفاهی تراز معلولان در بوشهر با کمک خیرین درحال ساخت است.

 

قبادی دانا گفت:ایجاد برندی تحت عنوان فضای تراز معلولین ایجاد کرده ایم. این برند گواهینامه‌ای است که به عنوان یک گواهی به اماکن مختلفی که مشخصات لازم برای فضا و محیط تراز معلولان را داشته باشد توسط سازمان بهزیستی اهدا خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه سیاست سازمان بهزیستی پیشگیری از معلولیت‌هاست افزود: قبلاً گفتیم برخی از معلولیت‌ها به خاطر مسائل ژنتیکی است که در طرح ششم توسعه گفته شده است کمیته امداد و سازمان بهزیستی مکلف هستند که هزینه‌ی آزمایش‌های ژنتیکی را برای افراد تحت پوشش به صورت ۱۰۰% رایگان پرداخت کنند و این زمینه را فراهم می‌کند تا پیشگیری از معلولیت جدید شود. این درحالی است که آزمایش ژنتیک برای همه جوانان اجباری شده است.

 

رئیس سازمان بهزیستی کشور تشریح کرد:غربالگری شنوایی و بینایی در شیرخواران و کودکان در مهد کودک‌ها توسط سازمان بهزیستی کشور درحال انجام است و امروز پوشش ۷۵ تا ۸۰ درصدی در این گروه‌های سنی در غربالگری بینایی و شنوایی سنجی را داریم.

 

قبادی دانا تعداد زنان سرپرست خانوار را ۳ میلیون نفر برشمرد و گفت: ۲۵۰ هزار نفر از بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی هستند که در ارتباط با مسکن این مددجویان در دهه فجر امسال ۱۰۰ هزارمین مسکن مددجویان واگذار شد و ۵۲ هزار مسکن هم در حال احداث است که ۱۱۲ هزار نفر از مددجویان در صف انتظار دریافت مسکن اند که امیدواریم تا ۳ سال آینده همه صاحب خانه شوند.

 

  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش