به گزارش خراسان، زنگ خطر ورود سارقان خشن جدید، نگرانی است که میتوان آن را از دل سخنان معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا در آورد؛ وقتی وی اعلام می کند که نیمی از بازداشت شدگان در طرح دو روزه دستگیری سارقان خشن، فاقد سابقه بودند. آن طور که تسنیم به نقل از سرهنگ رضا مؤذن آورده، هر سرقتی که به عنف باشد، جزو سرقت های توام با خشونت قرار میگیرد و وقوع سرقت های توام با خشونت علاوه بر ضررهای مادی، تهدیدکننده امنیت و سلب آسایش مردم نیز تلقی میشود.
به گفته وی، اجرای طرح مبارزه با سرقت های توام با خشونت به عنوان یکی از برنامههای مهم پلیس آگاهی در سال ۹۸ است و در راستای تحقق اهداف قرارگاه مرکزی مبارزه با سرقت، مرحله نخست طرح مبارزه با سرقت های توام با خشونت (زورگیری خیابانی، کیفقاپی، سرقت به عنف، سرقت تحت پوشش مأمور) و شناسایی و دستگیری سارقان خشن، در خرداد ماه امسال به مدت دو روز در استان های سراسر کشور اجرا شد.
همچنین طبق آمار ارائه شده و با بررسی سوابق سارقان دستگیر شده در نتیجه این طرح مشخص شد که ۴۹.۵ درصد از این افراد سابقهدار و ۵۰.۵ درصد از آن ها فاقد سابقه بودهاند.معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا از افزایش ۳۵ درصدی کشف وقوع سرقت های به عنف در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: در همین مدت دستگیری این سارقان ۵۸ درصد افزایش داشته است.
تحلیل کارشناس
آیا باید منتظر پیامدهای ناگوارتر باشیم؟
درباره علل این آسیب به سراغ سید حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران رفتیم. وی در گفت وگو با ما گفت: یکی از موضوعاتی که اکنون در کشور نگرانی ایجاد کرده، شرایط اقتصادی است و به طور طبیعی یکی از نشانه های شرایط بد اقتصادی، افزایش جرایم خواهد بود که در بین این جرایم تقریبا سرقت در رتبه های بالا قرار می گیرد. موردی که در آمار پرونده های قضایی نیز همین را نشان می دهد.
موسوی چلک افزود: نکته ای که در گزارش ناجا قابل تامل است این است که نیمی از این سارقان خشن فاقد سابقه هستند که این موضوع دو تحلیل دارد. اول این که این سارقان قبلا نیز سرقت می کرده اند، اما دستگیر نمی شدند و نکته دوم این که افراد به دلیل تامین نیازهای مالی خود مجبور می شوند اقدام به سرقت کنند که این بخش پررنگ تر و با اهمیت تر است.وی خاطرنشان کرد: این گزارش پلیس می تواند به ما بگوید با نابه سامانی حوزه اقتصادی و افزایش فقر باید منتظر پیامدهای ناگواری باشیم و وقتی این فضا گسترش یابد، ناامنی روانی نیز در جامعه افزایش می یابد؛ لذا موضوع اقتصاد در این بخش تعیین کننده است.
- 14
- 5