جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
۱۴:۴۸ - ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۴۴۹۴
سایر حوزه های اجتماعی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

علت اول طلاق، نداشتن سواد زندگی است

علی ربیعی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه امروز از فضای دیجیتال در توانمندسازی باید بیشتر استفاده کرد، گفت که وزارت آموزش و پرورش ۳۰۰ مرکز توانمندسازی ایجاد کرده است و می‌توان فضای دیجیتال و مجامع محلی را برای غلبه بر کمبودها همراه کرد.

به گزارش ایلنا، علی ربیعی؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایش ملی سواد آموزی در دنیای دیجیتال که به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی سوادآموزی برگزار می‌شد با طرح این پرسش که آیا بین تحصیل و سواد رابطه مستقیم وجود دارد؟ گفت: یکی از مشکلات ما این است که تحصیل کردن کمتر سواد در پی دارد. باید چه کنیم که تحصیل به سواد منجر شود؟

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دوران گذار طولانی است و این موضوع به سواد ارتباط دارد، گفت: امیدوارم بتوانیم این خلأها را پر کنیم و به این موضوع که کدام متغیرها می‌تواند به سواد و طلاق نگرفتن و نیز معتاد به سمت اعتباد نرود، نیاز داریم. در این روز برای جامعه باسواد کشور هم باید فکر کنیم؛ضمن اینکه باید به بیسوادان هم توجه کنیم.

 

او با اشاره به اینکه از چند منظر فضای دیجیتال را می‌توان بررسی کرد، گفت: فضای مجازی به عنوان محیط آموزشی و همچنین خود فناوری‌ها مورد اهمیت است. اگر سواد استفاده از فناوری‌ها را نداشته باشیم، به بیراهه خواهیم رفت؛البته خوشبختانه این تکنولوژی خودش را به زندگی ما تحمیل کرده است؛ضمن اینکه چگونه از فضای دیجیتال باید استفاده کرد نیز مهم است.

 

 ربیعی با بیان اینکه از فضای مجازی انتقاد دارم، گفت: دانش‌آموزانی که فضای دیجیتال را یاد گرفته‌اند، عمق ندارند؛ در صورتی که در دریای اطلاعات هستند؛ در نتیجه عمق سواد با دیجیتال کم شده است. اینکه خلاصه رمان‌ها و داستان‌ها در سینما و تلویزیون ببینیم با اینکه از روی کتاب می‌خوانیم، بسیار متفاوت است.

 

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: اولین کتابی که خریداری کردم، داستان‌های «ژول ورن» بود. بینوایان را در سینما و تلویزیون دیدیم، اما خواندن بینوایان چیز دیگری است، و این فضای دیجیتال این موضوعات را بی مزه کرده است.  فضا دچار از جا کندگی شده است و به همین فضای دیجیتال نیاز داریم.

 

مسئله اصلی در کشور سواد و مهارت است

او ادامه داد: بدون تردید تعداد فارغ‌التحصیلان و مهندسان ما در مقایسه با شاخص‌های جمعیتی و جی. دی. پی از جوامع توسعه یافته بیشتر است، اما علت اینکه دوران گذار ما به سمت توسعه اینقدر طولانی است به سواد و مهارت  برمی‌گردد. امیدوارم بتوانیم این خلاءها را پر کنیم. دانشجویان بدون کسب مهارت لازم وارد بازار کار می شوند و مسئله اصلی در کشور سواد و مهارت است.

 

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره اینکه کدام متغیرها می‌توانند تحصیلات را به سمت سوادی ببرند که بتواند وضع جامعه را بهتر کند و آسیب های اجتماعی کاهش یابد، گفت: امروز باید به جامعه با سواد هم فکر کنیم.

 

ربیعی به فضای دیجیتال در سواد اشاره کرد و گفت: وقتی سواد استفاده از دیجیتال را نداشته باشیم، مصرف ما در فضا و محیط مجازی به انحراف می‌رود. این تکنولوژی چه بخواهیم و چه نخواهیم خودش را به زندگی ما تحمیل کرده است. چگونه باید از این محیط برای آموزش برتر استفاده کنیم؟ نگاه انتقادی به فضای مجازی دارم و باید درست استفاده کردن از آن را بدانیم.

 

او افزود: امروز فرزندانی پر از وسعت اطلاعات داریم ولی بسیار کم عمق هستند. فضای دیجیتال عمق سواد را کم و وسعت اطلاعات را زیاد کرده است. شور معلمی و آموختن در فضای دیجیتالی وجود ندارد. میان خواندن رمان، دیدن فیلم آن در سینما و حتی دیدن آن در تلویزیون با یکدیگر تفاوت وجود دارد و احساس کودک از خواندن ژول ورن و رفتن به عمق دریا و ماه با دیدن فیلم آن بسیار متفاوت است. بارها فیلم بینوایان را دیده‌ایم، اما خواندن آن مزه دیگری داشت. دیجیتال دارد این مزه را از ما می گیرد.

 

علت اول طلاق، نداشتن سواد زندگی و سواد ارتباطی است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه احساسی که کودکان امروز با خواندن قصه ها در فضای دیجیتال دارند با زمان ما متفاوت است گفت: هرچند زمان در حال فشرده شدن است و به فضای دیجیتال نیاز داریم.تلویزیون ما را تنها کرد، اما امروز هر کودکی یک تبلت به دست دارد. گوشی های تلفن همراه ما را به طور عجیبی تنها کرده است و همین تلفن های همراه عامل زندگی‌های بی مزه شده است و در عصر بی مزگی به سر می بریم.

 

او با اشاره به نتایج یک تحقیق گفت: مشخص شد علت اول طلاق، فقر و بیکاری نیست. علت اول طلاق، نداشتن سواد زندگی و سواد ارتباطی است. فقر و بیکاری علت چهارم  است. امروز نوعی اعتیاد ناشی از بی معنایی زندگی و ناامنی روانی در حال رواج است و سواد لذت بردن از زندگی نداریم. سواد فقط برای توسعه و تولید نیست، هرچند برای توسعه به سواد نیاز داریم. سالانه به ۷۰۰هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز داریم که بخش بزرگی از آن باید با مهارت آموزی به دست بیاید.

 

ربیعی تاکید کرد: باید از فضای دیجیتال در توانمندسازی استفاده کنیم. آموزش و پرورش ۳۰۰ مرکز توانمندسازی ایجاد کرده و باید سواد دیجیتالی در جوامع محلی را بیشتر مورد استفاده قرار دهیم.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه امروز بازماندگی از مدرسه روزبه‌روز در حال کاهش است گفت: بادکتر فانی کار را شروع کردیم و چندی پیش در سفری به بوشهر، استاندار گفت فقط ۸ کودک کلاس اولی را پیدا نکرده‌اند که به مدرسه برگردانند. ۳۵هزار کلاس اولی بازمانده داریم و تا کلاس ششم این آمار ۱۴۰ هزار بازمانده است که نتوانسته‌ایم پیدایشان کنیم و به مدرسه برگردانیم.که شاید  ۵۰ درصد آنها مهمانان افغانی باشند. برای افغانستانی‌ها تصویب کردیم آنهایی که کارت اقامت ندارند بتوانند به مدرسه بروند و با همراهی آموزش و پرورش ۳۵ جلد کتاب تهیه کردیم که امروز رونمایی می شود.

 

او افزود: از حدود ۱۰ میلیون بیسواد در دولت یازدهم به حدود هشت میلیون نفر رسیدیم که بخشی از آنها اتباع هستند که تصویب کردیم تحصیل آنها نیز تسهیل شود. امروز ۳۵جلد کتاب کار مشترکمان با آموزش و پرورش رونمایی می‌شود.

 

در این مراسم از ٣٥ جلد کتاب که با همکاری مشترک وزارت آموزش و پرورش و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه سوادآموزی تهیه شده است، رونمایی شد.

 

 

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش