به گزارش سایبربان، در بسیاری از موارد، رسانههای اجتماعی نقش مهمی را در کشورهای فقیر بازی میکنند.
شبکههای اجتماعی برای برنامهریزی جنبشهای اعتراضی عظیم علیه بیعدالتی، اقدامات دولتی برای مقابله با نگرانیها، افشای موارد تقلب، فساد، ظهور متفکران و استعدادهای جدید مفید واقع شدهاند؛ با وجود این، عدهای معتقدند معایب و خطرات این بسترها برای ملتهای قربانی فراتر از کشورهای پیشرفته خواهد بود. برای نمونه افغانستان دارای جمعیت بالایی از افرادی با تحصیلات پایین است که به شکل کورکورانه و بدون داشتن آگاهی لازم در دنیای رسانههای اجتماعی غرق شده و گرفتار اطلاعات جعلی و جنگافروزانه میشوند.
رسانههای اجتماعی به شکل خستگیناپذیری به تلاش خود برای شکلدادن به افکار عمومی ادامه میدهند. به غیر از مشکلات جهانی مرتبط با این حوزه، ستمگرانی که این ملت را بمباران کرده و بسیاری از مردم آن را قتلعام کردهاند، در تلاش هستند با سوءاستفاده از این بستر، اختلالات روحی و روانی به وجود آورده و به اختلافات قومی و مذهبی دامن بزنند.
شبکههای اجتماعی با سرعت بالای جابهجایی دادهها در مورد هرگونه جنبش و حتی رویدادهای ظریف در جامعه، توانایی شعلهورترکردن آتش دشمنیها را در مناطق حساس دارند. قدرت نظارت بر دادهها میتواند صحبتهای کاربران در پیامرسانها را بازیابی کرده، موقعیت جغرافیایی دقیق آنها را شناسایی کند. بهعلاوه از این قدرت میتوان برای ایجاد یک طرح کلی از گرایشها، علاقهمندیها و رازهای یک جامعه استفاده کرد.
گسترش شبکههای اجتماعی رایگان یا نسخههای جدید تلفنهای هوشمند در بازار، جاسوسی سایبری را امکانپذیر کرده است. افغانستان درگیر یک جنگ از پیش تعیینشده کلمات، نظرات، زبانها، فرقهها و مناطق، برای فریب ذهنها شده است.
- 18
- 1