مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۰۲:۲۰ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۶۱۸۶
سایر حوزه های اجتماعی

نصب بنرهایی در برخی از شهرهای کشور به جهت تشویق جامعه برای برگزاری نوروز ساده

حکایت اختلاس‌گران و جیب خالی مردم

برگزاری نوروز ساده,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

نوروز همواره برای ایرانیان یکی از عید‌های باستانی به شمار می‌آید که هر ساله از چند ماه قبل مردم به استقبال آن می‌روند، لباس نو میخرند، خرید عید می‌کنند، سبزه می‌کارند و میوه و شیرینی عید میخرند و خود را برای دید و بازدید‌های عید آماده می‌کنند اما چند سالی است که فشار اقتصادی سبب شده تا زرق و برق عید نوروز کم رنگ تر باشد، از طرف دیگر سفره برخی از اقشار جامعه پر از رنگ و سفره اقشار دیگری خالی باشد! فشار اقتصادی این روزها که مردم در تکاپوی رسیدن به عید هستند بیشتر خود نمایی میکند و این موضوع را به سادگی در گذر از کوچه و خیابان دریافت وقتی دستفروشان بازارشان سکه است و اجناس بی کیفیت و ارزان قیمتشان روی زمین نمی‌ماند اما مغازه‌ها خالی از مشتری هستند! خرید اقلامی مثل آجیل و میوه و شیرینی و حتی لباس نو در نوروز برای ما ایرانیان انگار به یک فرهنگ تبدیل شده است و همین موضوع نیز سبب شده تا با هر فشار اقتصادی مردم برای خرید این اقلام پافشاری داشته باشند و همین پا فشاری‌ها نیز علاوه بر فشار‌های روانی که به جامعه تحمیل میکند سبب می‌شود تا پدران زیادی این روزها که حقوقشان کفاف خرج و دخل خانواده را نمی‌دهد، شرمنده زن و بچه شان بشوند! اما موضوع مهمی که باید به آن پرداخته شود این است که آیا این شبه فرهنگ در شرایط اقتصادی کنونی صحیح است؟

 

اختلاس گران با جیب پر پول و حال روز مردم!

هر سال خبر از اختلاس جدیدی به گوش می‌رسد که رکورد اختلاس‌های قبل را می‌شکند و مردم را در بهت بیشتری فرو می‌برد! مردمی که این روزها صف‌های طولانی را برای خرید اقلام ضروری زندگیشان تجربه می‌کنند، هر سال در شوک اختلاسی دیگر، صفر‌های اعداد و ارقام نرخ‌های اختلاس شده را می‌شمارند و آن را با دارایی خودشان قیاس می‌کنند! جیب اختلاس گران سال به سال بیشتر پر می‌شود و به همان‌اندازه سفره مردم سال به سال خالی تر می‌شود! این طور که معلوم است نه اختلاس گران از حال مردم خبر دارند و نه مردم از حال اختلاس گران که در رفاه تمام و بهترین ویلا‌ها در کشور‌های خارجی وقت می‌گذرانند! در این بین اما مسئولین به جای اینکه نظارت بیشتری داشته باشند فشار اقتصادی روی مردم را افزایش میدهند و اختلاس‌گران هم به بهانه‌هایی مثل دور زدن تحریم‌ها پول‌های هنگفتی به جیب می‌زنند اما همچنان راه‌های منطقی مثل پیوستن به FATF از نظر مسئولان امر تصویب نمی‌شود که از افزایش ارقام اختلاس شده جلوگیری به عمل بیاید! در عوض اقلام ضروری مردم روز به روز کاهش می‌یابد، خرید گوشت و مرغ صفی می‌شود و برای سال آینده نیز مسئولین قول داده‌اند که اقلام ضروری کوپنی شوند! اما باید این موضوع را مد نظر قرار دارد که به قول وزیر کشاورزی باید خدا را شکر کنیم که این اقلام در کشور وجود دارد! 

 

چه باید کرد؟

از چند وقت پیش تاکنون کمپین‌هایی تحت عنوان « آجیل نمی‌خریم» در فضای مجازی تشکیل شده است، این کمپین‌ها برای این نیست که با خرید نکردن مردم، قیمت این اجناس کاهش پیدا کند و قدرت خرید مردم افزایش یابد زیرا در شرایط اقتصادی فعلی کشور ما که نرخ ارز در نوسان است و قیمت همه اقلام به یکباره افزایش پیدا کرده است، مسلما ما با یک اقتصاد مریض رو به رو هستیم این اقتصاد مریض با نخریدن یک یا چند قلم جنس درمان نمی‌شود؛ بلکه صرفا به این دلیل است که حالا که قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و خیلی‌ها توانایی خرید الزامات نوروز را ندارند با نخریدن این اقلام بتوانیم یک همزیستی مسالمت آمیز را تجربه کنیم تا هیچ پدری به دلیل نخریدن شیرینی یا آجیل شب عید شرمنده خانواده اش نشود بلکه همه در یک سطح قرار بگیرند. از طرف دیگر چند وقتی است که تصاویری از بنر‌هایی در روستاهای مختلف در فضای مجازی منتشر شده است که در این بنر‌ها به نوروز ساده اشاره شده است. بنر‌هایی که مشخصا در سطح شهر‌ها و روستاهای مختلف منتشر شده و مردم را به برگزاری عید نوروز در ساده ترین شرایط ممکن دعوت می‌کند. خوب است که با وجود همه مشکلات اقتصادی و اختلاسگرانی که هر سال منابع کشور را غارت می‌کنند، مردم به فکر یکدیگر باشند و به هم کمک کنند تا در کنار هم عید خوبی داشته باشیم.

 

مدارس فرهنگ‌سازی کنند

جشن نیکوکاری یکی دیگر از شبه رسوماتی است که هر سال نزدیک به عید اتفاق می‌افتد، چند هفته قبل از عید مدارس، پاکتی به عنوان پاکت جذب کمک‌های نقدی به دانش آموزان می‌دهند و از آن‌ها میخواهند برای کمک به نیازمندان هر چقدر که در توانشان است کمک کنند! این روزها که اوضاع اقتصادی اقشار زیادی نا مناسب است به نظر می‌رسد این رفتار خیر خواهانه در مدارس مناسب نباشد چرا که این روزها شاهد بودیم کلیپی در فضای مجازی منتشر شد که در آن مادر یک پسر بچه می‌گوید پاکت کمک به نیازمندان توسط مدرسه که کودکش داده شده اما او به دلیل اینکه از وضعیت اقتصادی خانواده و بیکاری پدرش مطلع بوده، پاکت را به پدر و مادر نداده و نامه ای برای کودک نیازمندی که قرار است پاکت به او برسد نوشته است؛ این پسر بچه در نامه نوشته بود: «سلام دوستم، چطوری عزیزم؟ اگر کفشت پاره شده ناراحت نباش، به بابات نگو بابات گریه میکنه! من به بابام گفتم بابام گریه کرد! من درکت می‌کنم بابای من هم بیکاره!» همین چند جمله کافی است تا به اوج فشار روانی حاصل از وضعیت اقتصادی در خانواده‌ها پی ببرید! مادر این پسر بچه که پاکت را لابه لای وسایل پسرش پیدا کرده بود، با بغض و گریه این نامه را می‌خواند! 

 

به نظر می‌رسد در اوضاع اقتصادی کنونی، مدارس به جای توزیع پاکت کمک بین دانش آموزان باید فرهنگ سازی کنند و به دانش آموزان توضیح دهند که نیاز نیست حتما برای عید نوروز آجیل و شیرینی خریداری شود تا بچه‌ها راحت تر با این موضوع کنار بیایند و کمک به نیازمندان را نیز بر عهده خیریه‌هایی که روز به روز در حال افزایش هستند و کارشان هم همین است، بگذارند چرا که در حال حاضر اقشار زیادی با فشار‌های اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و حقوقشان حتی کفاف دخل و خرجشان را هم نمی‌دهد!

 

 

aftabeyazd.ir
  • 23
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش