مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۱۰:۰۱ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۷۳۸۴
سایر حوزه های اجتماعی

مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان:

هزینه هر ویلچر معادل حقوق دو ماه یک کارگر است

ویلچر معمولان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

در ماه‌های اخیر تأثیرات تحریم‌های امریکا علیه ایران و افزایش نرخ ارز مشکلات زیادی برای معلولان ایجاد کرده است به نحوی که زندگی برخی از آنها به‌دلیل افزایش قیمت وسایل و تجهیزات مورد نیاز، بویژه تهیه ویلچر با دشواری‌هایی مواجه شده که ضروری است مسئولان بهزیستی برای حل این مشکلات اقدامات اساسی انجام دهند چراکه خیلی از معلولان در صورت نداشتن این وسیله زندگی روزمره‌شان از روال عادی خارج می‌شود.

 

حسین نحوی‌نژاد، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید: درباره پشت نوبتی‌های دریافت ویلچر این نگرانی وجود ندارد که این افراد مدت طولانی در صف انتظار باشند، معلولی در کشور وجود ندارد که برای دریافت ویلچر یک سال در نوبت بوده باشد و تعداد ۱۷ هزار پشت نوبتی دریافت ویلچر هم مقطعی است.

 

نحوی‌نژاد می‌افزاید: احتمال دارد روند بررسی در کمیسیون و خرید ویلچر چندماه طول بکشد، اما چشم انتظاری در صف دریافت ویلچر یک سال زمان نمی‌برد مگر اینکه استانی برای خرید با مشکل مواجه شده باشد یا اینکه کوتاهی از جانب یکی از مدیران استان رخ داده باشد. معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه می‌دهد: بسیاری از خریدهای لوازم و تجهیزات ما در اسفندماه رخ می‌دهد که در فروردین سال جدید هم توزیع می‌شود.

 

وی درباره مدت زمانی که یک معلول در نوبت دریافت ویلچر قرار می‌گیرد، اظهار می‌کند: افراد دارای معلولیت بویژه معلولان جسمی حرکتی شدید زیر شش ماه ویلچر خود را دریافت می‌کنند و اگر این پروسه طولانی‌تر شود باید دلیل آن مورد بررسی قرار بگیرد.

 

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور درباره بودجه ۹۸ سازمان بهزیستی می‌گوید: درباره بودجه سال ۹۸ ناراضی نیستیم چراکه نسبت به سایر ارگان‌ها، برنامه‌های وضعیت توانبخشی خیلی بهتر است؛ تمام دستگاه‌ها اگر بودجه‌شان ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد می‌کند ولی بودجه بهزیستی سال آینده بین ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. وی ادامه می‌دهد: درست که این بودجه رضایتبخش و ایده‌آل نیست و نمی‌توان ادعا کرد که شرایط ما مشابه اروپا می‌شود، اما در مقایسه با سایر دستگاه‌ها وضعیت توانبخشی خیلی بهتر است.

 

نحوی‌نژاد درباره وضعیت برای جامعه هدف در سال ۹۸ می‌افزاید: سال جدید سال خوب نسبی برای جامعه هدف ارزیابی می‌شود، البته باید گفت اگر رضایت سنجی انجام شود ممکن است ۶۰ درصد از شرایط موجود راضی نباشند به طور مثال افزایش مستمری معلولان از ۱۶۰ هزار تومان به ۳۰۰هزار تومان برای جامعه هدف رضایتبخش نیست، اما برای ما جهش محسوب می‌شود، این بودجه با توجه به شرایط تحریم، کشور و سایر دستگاه‌ها بودجه خوبی به شمار می‌آید. وی درخصوص ویلچرهای تولید داخل می‌گوید: اگر خود من معلول باشم دوست دارم ویلچر خارجی سوار شوم، اما با توجه به اقتصاد مقاومتی باید تلاش کنیم روی پای خودمان بایستیم، اگر بخواهیم بر محصولات خارجی تکیه کنیم هیچ تولیدی در داخل صورت نمی‌گیرد بنابراین باید به سمتی حرکت کنیم که وضعیت ویلچرهای تولید داخل را بهتر کنیم و در صورت حمایت دولت و وزارت صنایع تولید داخل جوابگوی نیاز جامعه هدف هست.

 

قیمت هر ویلچر چهار برابر شده است

علی همت محمودنژاد، مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید: متأسفانه وضعیت اقتصادی جامعه در شرایط کنونی با توجه به تحریم‌ها و شرایطی که برای معلولان به وجود آمده به‌گونه ای‌است که امروزه حداقل هزینه لازم برای خرید یک ویلچر عادی دو ماه حقوق یک کارگر است.

 

وی می‌افزاید: ویلچری با هزینه کمتر از این که معلول بتواند از شرایط لازم برخوردار باشد وجود ندارد، بنابراین حداقل هزینه برای خرید ویلچر معمولی دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است. محمودنژاد اظهار می‌کند: این در حالی است که در یک سال گذشته حداقل هزینه لازم برای خرید یک ویلچر معادل نصف حقوق ماهانه یک کارگر بوده که می‌توان گفت قیمت هر ویلچر چهار برابر شده است. مدیر عامل انجمن حمایت از حقوق معلولان ادامه می‌دهد: متأسفانه کاهش مواد سلولزی و افزایش قیمت وسایل بهداشتی از قبیل سوند و سایر مواد مورد نیاز افراد دارای ضایعه نخاعی سلامت آنان را بشدت به مخاطره انداخته است.

 

وی می‌گوید: در دیدار با گزارشگر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در هفته گذشته در دفتر وزارت رفاه از ایشان خواسته شد تا وضعیت اسفبار وسایل توانبخشی معلولان را که در اثر تحریم‌های دولت امریکا علیه ایران ایجاد شده است گزارش کند. محمودنژاد می‌افزاید: به گزارشگر گفتم که براساس کنوانسیون‌های جهانی و حقوق معلولان سازمان ملل وظیفه دارد رسیدن وسایل توانبخشی و بهداشتی مورد نیاز معلولان را با قیمت عادلانه به ایران تضمین کند. وی درباره حل مشکل ۱۷ هزار پشت نوبتی دریافت ویلچر بیان می‌کند: به نظر من راه حل پشت نوبتی‌ها به دست مجلس است که برای سازمان بهزیستی بودجه متمم بزند چراکه به هیچ عنوان بودجه سال ۹۸ بهزیستی پاسخگوی نیاز معلولان نخواهد بود.

 

مهین رئیس دانا، رئیس گروه تجهیزات توانبخشی و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور نیز روز دوشنبه با اشاره به ۱۷هزار معلول پشت نوبت دریافت ویلچر گفته بود افزایش دو تا سه برابری قیمت کالاها و افزایش نیافتن اعتبارات به همان نسبت را می‌توان علت تعداد زیاد پشت نوبتی‌ها دانست.

 

الهه زارعی

 

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش