به گزارش ایسنا، ستاد عالی بازی های آسیایی جاکارتا از ماهها پیش جلساتی را برگزار کرد تا لیست رشته ها و ورزشکاران اعزامی به بازی های مشخص شود. در نهایت لیست نهایی اعلام شد و قرار است ۳۹۲ ورزشکار مرد و ۱۴۴ ورزشکار زن، در مجموع ۵۳۶ ورزشکار به هجدهمین دوره بازیهای آسیایی اعزام شوند. با وجود اینکه تعداد ورزشکاران و حتی رشته های اعزامی نسبت به دوره قبل بیشتر شده اما بازهم نقدهایی به این لیست وارد است.
حمایت از رشتههای پایه و پرمدال بیشتر شود
مهمترین نقدی که به لیست رشتهها و ورزشکاران اعزامی میتوان وارد کرد بحث توجه به رشته های پایه و پرمدال است. بارها از زبان مسئولان ورزش ایران چه کسانی که الان دیگر در راس کار نیستند و چه کسانی که در حال حاضر مسئولیت دارند، شنیدهایم که باید توجه به رشته های پایه و پر مدال بیشتر باشد و مورد حمایت بیشتری قرار گیرند. بازی های آسیایی میدان خوبی بود که مسئولان به این شعار خود جامه عمل بپوشانند. از این رو حتی اگر این رشته ها شانس کسب مدال ندارند اما بهتر بود مسئولان ورزش ایران دایره حمایت خود را از این رشته ها بیشتر میکردند.
برای رشته ای مانند ژیمناستیک اعزام تنها دو سهمیه به نظر می رسد اتفاق خوبی نباشد و شاید بهتر بود ستاد عالی بازی ها به ژیمناست های بیشتری فرصت حضور در این رویداد را میداد. البته این موضوع موجب اعتراض ورزشکاران و مسوولان این فدراسیون هم شده و آنها هم خواستار اعزام ورزشکار بیشتری هستند.
از طرفی در دوومیدانی هم به دختران تنها دو سهمیه تعلق گرفته که واقعا جای سوال دارد چرا سهم دختران دوومیدانی کار اینقدر کم در نظر گرفته شده است؟ حتی اگر فدراسیون برای دختران رکورد ورودی گذاشته باشد که البته خود آن هم جای بحث دارد، این وظیفه ستاد عالی بود که حمایت خود را از رشته های پایه و پر مدال نشان دهد چرا که در این رشته ها هنوز بحث مدال آوری زیاد مطرح نیست و صرفا حمایت و ایجاد انگیزه در دستور کار قرار گرفته است. بنابراین این انتظار وجود دارد که نگاه ستاد عالی بازی ها به رشته های پایه و پرمدال جدا از رشته های دیگر باشد و حمایت صرفا در حرف نباشد.
توزیع ناعادلانه سهمیه بین برخی رشته های حمایتی
نکته مهم دیگری که در لیست به چشم می خورد توزیع سهمیه میان رشته هایی است اصلا شانس مدال ندارند و به نظرم تعداد سهمیه هایی که به این رشتهها تعلق گرفته چندان عادلانه نیست.
برای نمونه رشتههایی نظیر تنیس، بدمینتون و سه گانه شانسی برای رسیدن به مدال بازی ها ی آسیایی ندارند اما نکته جالب این است که تنیس توانسته ۶ سهمیه ( ۳مرد و ۳ زن) بگیرد. در حالی که به سه گانه و بدمینتون روی هم ۳ سهمیه داده شده است.
واقعا این سوال وجود دارد تنیس براساس کدام دستاورد اخیر خود توانسته ستاد عالی بازی ها را مجاب کند که با ۶ سهمیه در بازی های آسیایی حضور داشته باشد؟
از طرفی چرا وقتی سه گانه خواستار یک سهمیه دیگر در بخش مردان شد مورد موافقت قرار نگرفت مگر غیر از این است که این رشته ها قرار است فقط در بازیها حضور داشته باشند پس چرا سعی نشده در توزیع سهمیه میان این رشته ها کمی عادلانه تر برخورد می شد. مگر کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش مدتی پیش با ارسال نامه به فدراسیون بدمینتون موفقیت هایش را تبریک نگفتند پس اگر واقعا معتقدند این فدراسیون موفق بوده سهم آن از تنیس کمتر است؟
از طرفی چرا ستاد عالی بازی ها بجای حمایت بیشتر از رشته های پایه و پرمدال و یا برخی رشته هایی که شانس مدال دارند تصمیم گرفته از تنیس حمایت بیشتری داشته باشد؟
بهتر است ستاد عالی بازیها در این زمینه هم کمی شفاف سازی کند که توزیع سهمیه ها در رشته های حمایتی برچه اساس بوده است تا این طور برداشت نشود که شاید حضور رییس یکی از این فدراسیون ها در هیات اجرایی کمیته ملی المپیک باعث شده سهم قابل توجهی در بازی های آسیایی داشته باشد.
حمایتی که از بانوان میتوانست بهتر باشد
در اینکه ستاد عالی بازی ها حمایت خود را از بانوان بیشتر کرده شکی نیست و شاهد اعزام بیشتر بانوان نسبت به دوره قبل بازی های آسیایی خواهیم بود. اما بازهم بهتر بود این حمایت متفاوت از از دوره های قبل می شد به طوری که بانوان بیشتری فرصت حضور در این رویداد بزرگ آسیایی به دست می آوردند.
بسکتبال پنج نفره و هندبال رشته هایی هستند که به دنبال حضور بانوانشان در بازی های آسیایی بودند اما در نهایت نام این تیم ها در لیست قرار نگرفت. بر اعزام بیشتر دختران دوومیدانی کار بازهم تاکید میکنیم چراکه واقعا نیاز است از رشته های پایه و پرمدال حمایت بیشتری صورت گیرد. ستاد عالی بازی ها میتواند حمایت بی سابقه ای از ورزش بانوان داشته باشد و فرصت به دخترانی بدهد که سالها منتظر اعزام به بازی های آسیایی بودند.
انتظار برای تجدید نظر ستاد عالی
این انتظار وجود دارد که مسئولان ورزش ایران تجدید نظری بر روی برخی سهمیه ها داشته باشند تا به ویژه شعار حمایت از رشته های پایه و پرمدال و ورزش بانوان بیش از گذشته محقق شود. حضور هر چه بیشتر بانوان ایران می تواند پیامدهای خوبی از لحاظ فرهنگی داشته باشد و نشان دهد دختران سهم قابل توجهی از ورزش ایران را تشکیل میدهند. امید است وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک ورزشکاران بیشتری این فرصت را بدهند تا حضور در رویدادی چون بازی های آسیایی را تجربه کنند. چراکه گاهی اعزام کمی (البته در برخی رشته ها) چندان هم به ضرر ایران نخواهد بود.
- 13
- 3