به گزارش فارس، چهل و هفتمین مجمع عمومی کمیته ملی المپیک امروز با حضور مسعود سلطانیفر وزیر ورزش، سیدرضا صالحیامیری رئیس کمیته و اعضای مجمع از ساعت ۹:۳۰ در در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک آغاز شد.
در حالی که زمان شروع مجمع ۹.۳۰ بود، نشست با تاخیر ۲۰ دقیقه ای آغاز شد.
با توجه به سفر علیرضا پاکدل به کویت، محمدرضا رجبی دبیر فدراسیون به نمایندگی از هندبال شرکت داشت.
وزیر ورزش و رئیس کمیته ملی المپیک پیش از ورود به نشست در جایگاه خبرنگاران حاضر شده و دقایقی کوتاه با آنها صحبت کردند.
تعدادی از فدراسیون ها هم با سرپرست اداره می شوند که می توان به احمد گواری سرپرست همگانی، احمد نامنی سرپرست تنیس، بهنام حبیب زاده سرپرست تنیس روی میز، ایرج عرب سرپرست دوومیدانی، حیدر بهاروند سرپرست فوتبال، مهرزاد خلیلیان سرپرست پزشکی ورزشی، شهرام عظیمی سرپرست فدراسیون ورزش های رزمی اشاره کرد.
در ابتدای مراسم کلیپی از سردار شهید قاسم سلیمانی پخش شد.
کیکاووس سعیدی دبیر کل کمیته، اظهار داشت: از زمان حضور صالحی امیری در کمیته و وفاق ایجاد شده بین کمیته المپیک، وزارت ورزش، فدراسیون ها و کمیته پارالمپیک تحولات بنیادی و ساختاری عملکردی خوبی صورت گرفته است.
با توجه به حضور نصرالله سجادی در نشست شورای امنیت، در آخر برنامه توضیحات وی ارائه خواهد شد.
عملکرد ۲ ساله کمیته ملی المپیک در زمان ریاست صالحی امیری به صورت کلیپ پخش شد.
صالحی امیری: مسیر را گم نکردیم و بیراهه نرفتیم
رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک، گفت: در ۲ سال گذشته نیمی از راه را با هم طی کردیم. در این مسیر با فراز و فرودها، شکست ها و پیروزی های زیادی روبه رو بودیم اما مسیر را گم نکردیم و بیراهه نرفتیم. چون یک حرکت جمعی آغاز کردیم اما اگر هر کدام مسیر جدا می رفتیم، راه را گم می کردیم.
وی افزود: همه همدیگر را در این مسیر همراهی کردیم و همه به اصول تعریف شده پایبند بودیم که عبارتند از اخلاق که سرلوحه خود قرار دادیم. دوم مدیریت جمعی که گفت وگو را مبنای مسائل قرار دادیم. شفاف سازی را در همه عرصه ها مبنا قرار دادیم.
رئیس کمیته ملی المپیک یادآور شد: اگر موفقیتی کسب شد، مربوط به فدراسیون ها، کمیته المپیک، پارالمپیک و وزارت ورزش است. اگر ضعفی هست، مسئولیت آن با من است و پاسخگو خواهم بود. من صداقت را مسیر نجات تعریف کردم.
صالحی امیری در ادامه با اشاره به اینکه پیشکسوتان همیشه مورد تکریم بوده اند، عنوان کرد: حفظ منزلت آنها از برنامه های ما بوده و سعی کردیم تا با نصب پلاک سر در منزل آنها نام شان را در جامعه زنده نگه داریم.
وی همچنین با اشاره به فعالیت رسانه ها، خاطرنشان کرد: مردم و رسانه ها را کنار خود دیدیم. شفاف سازی و اقناع سازی را در دستور کار قرار دادیم. اصحاب رسانه را امین ورزش و رکن چهارم می دانیم و حضورشان را قدر می دانیم. منابع کمیته را از ۴۳ میلیارد در سال ۹۵-۹۶ با تخصیص ۳۸ درصد به ۹۴ میلیارد در سال ۹۸ رساندیم.
صالحی امیری خاطرنشان کرد: دیپلماسی ورزشی را با هدف کاهش تهدید دنبال کردیم. برای اولین بار منشور و اساسنامه اخلاق ورزش با دستور و ابلاغ وزیر به نتیجه نشست شورای راهبردی به عنوان تعیین کننده نقشه راه فعال شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه ضعف های زیادی وجود دارد، عنوان کرد: از ۲۵ دی ماه ۹۶ باور داشته و دارم تنها راه پیشرفت همدلی و همگرایی با وزارت ورزش، فدراسیون ها و کمیته پارالمپیک خواهد بود. با این باور از حاشیه دوری کردیم و آن را سم مهلک برای ورزش می دانیم. منافع وفاق صدها برابر از انشقاق است. ما مشکلات فدراسیون را مشکل خود می دانیم و سعی در رفع آن هستیم. اگر پیروزی حاصل شود، برای کل ورزش است. برای ۲۰۲۰ از ظرفیت وزارت خانه های کشور و دهها نهاد دیگر کمک گرفته ایم. سخن آخر اینکه فراموش نخواهیم کرد همه مدیون صدها هزار خون شهدا هستیم که امنیت، شرف و هویت خودمان را از آنها داریم.
کیکاووس گزارش مالی داد
در ادامه نشست کیکاووس سعیدی گزارش مالی و عملکرد بودجه ارائه کرد.
حسابرس کمیته هم گزارشی را از سال ۹۷ ارائه کرد. این گزارش در اختیار اعضای فدراسیون ها قرار گرفته است. زمانی که از وی خواسته شد تا پاورپوینت ارائه دهد که وی گفت در این خصوص حرفی به او زده نشده است.
دبیر: چرا در قبال صحبت های من گارد می گیرید؟
علیرضا دبیر فدراسیون کشتی گفت: طبق قانون سوال دارم. حسابرس بیش از ۳ سال می تواند بماند یا نه؟ من از هیات اجرایی گلایه دارم، آنها نماینده فدراسیون ها هستند و باید از بودجه آنها دفاع کنند. خواهشم این است ما را دریابید. ما علاقه ای نداریم به هیات اجرایی بیاییم اما نباید این طور باشد که هر کسی به هیات اجرایی می آید، دنبال بودجه خودش باشد. عدالت را در سال ۹۷ رعایت نکردید.
در اینجا کیکاووس سعیدی گفت: فقط درباره حسابرس صحبت کنید. دبیر هم گفت: من فقط ۳ دقیقه می خواهم صحبت کنم، چرا گارد می گیرید؟
دبیر افزود: سال ۹۵ کشتی ۵ میلیارد گرفته در حالی در سال ۹۸ ما فقط ۲ میلیارد بودجه داریم.
صالحی امیری: اعتراض دبیر وارد است
صالحی امیری در واکنش به صحبت های دبیر، عنوان گرد: ما بودجه را در اختیار شما می گذاریم، خودتان توزیع کنید. من فکر می کنم عادلانه توزیع شده است. کل کمک ما به فدراسیون ها ۳۳ میلیارد بوده. من شما را به نمایندگی از کمیته دعوت می کنم و جداول را در اختیار شما می گذارم تا شما توزیع کنید. کشتی روی سکو برود، همه خوشحال می شویم. برای من هیچ کدام فرقی ندارید و ما حق نداریم تبعیض داشته باشیم.
وی افزود: اگر مورد خاصی هست که می گویید کم و زیاد شده، ذهنیت شماست. اگر عزیزان ابهام دارند در اتاق من باز است.
صالحی امیری ادامه داد: تذکر دبیر را وارد می دانم و باید شاخص و مبنا برای توزیع بودجه داشته باشیم و در جلسه سلطانی فر با فدراسیون ها شاخص ها را بیان می کنم. شهادت می دهم این بودجه برای کشتی کافی نیست. بقیه فدراسیون ها هم حق دارند. ما مسئول همه بودجه فدراسیون ها نیستیم فقط بودجه المپیک را باید تامین کنیم.
دبیر دوباره پاسخ داد: من درد و دل هایم را با وزیر انجام خواهم داد اما بحث این است که بدهی یک فدراسیون صفر است و فدراسیونی دیگر ۶۰ میلیارد. البته این بحث ها در مجمع طبیعی است.
علی نژاد: کمیته المپیک ۱۰۰ درصد اعتبارات خود را پرداخت کرده
در ادامه مجمع، مهدی علی نژاد سرپرست معاونت ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: صحبت های من به عنوان رئیس فدراسیون است. کمیته المپیک ۱۰۰ درصد اعتبارات خود را پرداخت کرده است که اتفاق خوبی است.
باقرزاده: با مشکلات دست و پنجه نرم می کنیم
در ادامه فصل الله باقرزاده عضو کمیته اجرایی و رئیس فدراسیون شمشیربازی اظهار داشت: قبلا فکر می کردم پول زیادی در هیات اجرایی هست و حق ما خورده می شود اما وقتی وارد هیات اجرایی شدم دیدم اعتبارات بالا نیست. برای تقسیم عادلانه در هیات اجرایی گفتیم بالاترین سقف ۲ میلیارد باشد که شامل کشتی، وزنه برداری و تکواندو می شد. سوالم این است دبیر یا پولادگر عزیز چطور مدیریت می کنند؟ بودجه کمیته مقابل هزینه های فدراسیون کشتی هیچ است. وقتی می گویند ۲۳ میلیارد بودجه داریم باید بین ۵۳ فدراسیون تقسیم شود. چگونه باید این اعتبارات را تقسیم کنیم؟ ما هم با مشکلات دست و پنجه نرم می کنیم.
وی افزودک کار صالحی امیری و سلطانی فر برای گرفتن بودجه واقعا سخت است. باید به مجلس بروند و توجیه کنند هر چه پول می دهند، کم است چون هزینه ها زیاد است.
علیپور: آقای دبیر شما بیا جای ما بشین!
علیپور عضو هیات اجرایی در واکنش به دبیر گفت: باید ۱۰ تا ۱۵ فدراسیون را کاندیدا کنیم و به آنها بودجه بهتری بدهیم تا در دنیا نتیجه بگیرند و این همه جای دنیا وجود دارد اما وقتی بودجه بین ۴-۵ فدراسیون توزیع شود، بودجه سایر فدراسیون ها مانند قبل باقی می ماند. ما فدراسیونی داشتیم که ۲۵ میلیون بودجه می گرفته است.
وی در واکنش به صحبت دبیر در خصوص اینکه عدالت در بودجه ۹۸ رعایت نشده است، گفت: اگر جمع اجازه دهد آقای دبیر! شما تشریف بیاورید بالا جای ما بنشینید و اعتبار این فدراسیون هایی که عضو هیات اجرایی هستند را ببینید. ما کار ملی می کنیم و از حق همه دفاع می کنیم. کار ما برای همه فدراسیون ها است و امیدوارم در المپیک موفقیت های خوبی نصیب ورزش شود.
کیهانی: برنامه ها به سمت عدالت محوری است
کیهانی عضو هیات اجرایی با تشکر از علیرضا دبیر گفت: آقای دبیر، صحبت های شما منطقی است اما تلاش ما پیش بردن برنامه ها به سمت عدالت محوری است ما هر ۵۳ فدراسیون را دیده ایم و یعنی می خواهیم همه فدراسیون ها کنار هم باشند.
وی تاکید کرد: به عنوان عضو هیات اجرایی هرگز فدراسیون های خود را به صورت خاص ندیدیم. با این حال امر پیشنهادی دارید مطرح کنید، چون موظف هستیم از فدراسیون ها حمایت کنیم.
پرسش مرادی درباره خزانه دار
علی مرادی درباره تکلیف خزانه دار، پرسید که صالحی امیری عنوان کرد: خزانه دار و ذی حساب یک نفر بوده اما الان خزانه دار کل کشور می گوید ذی حساب را ما معرفی می کنیم، شما خودتان خزانه دار را معرفی کنید. خانم نصیری ذی حساب معرفی شد اما حکم خزانه داری را ما می دهیم.
صالحی امیری گفت: ۵ هزار متر زمین در اشرفی اصفهانی داریم. شهرداری آن را گرفته است، ما گفتیم زمین برای ماست اما گفتند که ۲ سال قبل فسخ شده و کلا از دست ما خارج شده است. با حناچی صحبت کردم قرار شد زمین برگردد. با مدیران ذیربط صحبت کردیم تا زمین برگردد. ما نمی دانیم زمین کی برمی گردد اما می خواهیم از اعضای مجمع وکالت بگیریم اگر زمین احیا شد، شما به هیات اجرایی اجازه دهید این کارها را پیش ببرد.
وی افزود: اکثریت تعداد اعضای جدید باید از بین روسای فدراسیون ها باشند. ما یک عضو کم داریم؛ ۲ پیشنهاد داریم آخرین نفر که بیشترین رای داشت را معرفی کنیم یا اینکه مجمع فوق العاده بگذاریم و انتخابات انجام شود.
محسن رضوانی آخرین نفر بود که می توان او را به IOC معرفی کرد. محسن رضوانی به عنوان عضو منتخب فدراسیون های المپیکی عضو هیات اجرایی شد.
کارگری و نجات غریق عضو مجمع کمیته شدند
در خصوص عضویت ورزش کارگری و نجات غریق در مجمع عمومی هم پیشنهاداتی مطرح شد که اعضا موافقت کردند.
این پیشنهاد قبلا به هیات اجرایی ارسال شده بود. محسن رضوانی در این خصوص سوال کرد که این دو رشته المپیکی نیستند و چطور قرار است عضو مجمع باشند.
با اعلام صالحی امیری با رایگان بودن استفاده از امکانات ورزشی و رفاهی توسط فدراسیون ها موافقت شد.
صالحی در این نشست گفت: هر کسی روی صندلی ریاست وزارت می نشیند، باید محور ورزش باشد. در ورزش باید تک صدایی باشد و هر کسی جای سلطانی فر بنشیند، همین را می گویم. خیلی ها می گویند این حرف من به خاطر رفاقت با وزیر است این هست اما حرف من استدلال منطقی دارد. اگر بنا به مناقشه در این جایگاه باشد، روی این صندلی نخواهم نشست. صالحی امیری همچنین از شهنازی تقدیر کرد. هدیه قابل توجهی هم برای او در نظر گرفته شد.
سلطانی فر: ملت ایران پاسخ همه فشارها را داد
مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت: از رسانه ها به خاطر تلاش ویژه ای که دارند تشکر می کنم. من از تلاش همه مدیران، روسای فدراسیون ها، معاونان وزارت، اعضای کمیته المپیک پارالمپیک، مربیان، پیشکسوتان تشکر می کنم. ورزش ایران به گفته IOC با وجود تهدیدات سیاسی رشد قابل توجهی داشته است.
وی افزود: فشارهایی که امروز به ورزش کشور وارد می شود، متاثر از شرایط سیاسی است که کشور امروز با آن درگیر است. ناعادلانه ترین تحریم های ۴۱ سال گذشته به کشور وارد شده است. در دنیا ما هیچ گاه تا این حد از ابعاد مختلف تحت فشار اقتصادی و سیاسی نبودیم. فشارهای سیاسی در روزهای آینده گسترش هم خواهد یافت. عرصه ورزش، هنر، گردشگری و ... به تبع این فشارهای اقتصادی و سیاسی تحت تاثیر قرار می گیرند که یک جنگ واقعی بین ما و جبهه آمریکاست که از ضربه زدن به کشور ما با تمام ابزارها پرهیز نمی کند.
وزیر ورزش خاطرنشان کرد: آنها این عرصه را تنگ می کنند تا مردم خسته شوند. ملت ایران پاسخ همه این فشارها و ضربات را در مراسم تشییع پیکر شهید سلیمانی داد. به نظرم انقلاب فرهنگی بود که ثابت کرد مردم تحت فشار هستند و شاید نسبت به برخی تصمیم گیری ها ناراحت باشند اما پای ارزش ها ایستاده اند. تا وقتی ارزش ها مورد تهدید قرار بگیرد مردم فارغ از هر گونه گرایش به صحنه می آیند.
سلطانی فر عنوان کرد: ما شاهد از دست دادن سردار بزرگ، رشید و استثنایی ایران و اسلام بودیم و فکر می کنم مثل شهید بهشتی و مطهری جبران فراغ آنها سخت است اما هر گاه پرچم از دست سرداری بیفتد، سردار دیگری جای او خواهد آمد. خون این شهدا شاهد رویش های بیشتری خواهد بود.
وی ادامه داد: حادثه هواپیما بسیار تلخ بود. برخی دنبال سواستفاده بودند و تعدادی معدود در تظاهرات یکی دو روزه می خواستند آن را تبدیل به مقابله با سپاه کنند که با هوشیاری مردم این توطئه خنثی شد و این نهاد انقلاب مورد حمایت مردم و مسئولان قرار گرفت. این اتفاق باعث نخواهد شد دستاوردهای این نظام زیر سوال برود.
وزیر ورزش گفت: ما با درک صحیح باید بتوانیم خودمان را با شرایط مالی کشور تطبیق دهیم. تشکر می کنم از روسای فدراسیونها اینکه می بینم روسای فدراسیون ها با وجود افزایش نیافتن بودجه و محدود شدن اعزام ها، با صلابت و استواری مجموعه خود را اداره می کنند.
وی با اشاره به سفری که همراه با صالحی امیری به لوزان داشت، عنوان کرد: با مدیران IOC و فدراسیون های بین المللی دیدار داشتیم. ما تلاش کردیم دقیق ترین اطلاعات را بدهیم. تصورمان این است به توافق کلی رسیدیم. مواردی که پیش آمده بود ریز مطرح شد و در نهایت رویکرد مقامات کمیته بین المللی المپیک خوب بود. فکر می کنم این مباحث و مواردی که مطرح کردیم به جای خوبی رسید.
سلطانی فر در خصوص دیدار با توماس باخ یادآور شد: قرار بود نشست ما نیم ساعت باشد که بیش از یک ساعت و نیم طول کشید. او گفت سال گذشته در دیدار با روحانی گفته ورزش ما رشد زیادی داشته به ویژه در بخش بانوان. باخ به ما گفت اخبار ما را رصد می کند و امیدوار است این روند پیشرفت ادامه یابد.
وزیر ورزش درباره اتفاقات فوتبال تصریح کرد: این ناشی از شرایط سیاسی است و یقین داریم این فشارها توسط آمریکایی ها با لابی رژیم صهیونیستی و سعودی ها ایجاد می شود. من همه موارد را رصد کردم. هفته قبل استعلام داشتیم که AFC تصمیمی از مقامات می خواست. ما دو ساعت بعد نامه دادیم و امنیت مسابقات را تضمین کردیم. نامه ای که گرفتیم و ارسال شد، فقط ۴ ساعت زمان برد اما رسامه های عربستان زمزمه هایی مطرح کردند مبنی بر اینکه ایران امن نیست. این حرف ها بعد توسط رسانه های کویتی و بحرینی هم مطرح شد.
وی افزود: جمعه نامه دریافت کردیم که به ۲۴ عضو AFC رفته مبنی بر اینکه کمینه مسابقات به خاطر ناامنی در ایران و تظاهرات و عدم امنیت برای پروازها، پیشنهاد شد مسابقات در کشور ثالث باشد. البته این موضوع در خصوص بازی ما با عربستان متفات بود. حق و حقوق ایران بیشتر به سمت ضایع شدن پیش می رفت.
وزیر ورزش ادامه داد: فدراسیون اعتراض خود را مطرح کرد. ما با هواپیمایی تماس گرفته و تایید امنیت را برای AFC فرستادیم که پرواز ایران نرمال است و مشکلی وجود ندارد. تاج هم به عنوان یکی از اعضای ۲۴ نفر مخالفت خودش را اعلام کرد. خودم هم به شیخ سلمان نامه دادم و خواستم تجدیدنظر شود.
سلطانی فر با اشاره به تماس تلفنی با شیخ سلمان، تصریح کرد: با باشگاه ها هم جلسه داشتیم. شنبه شب با شیخ سلمان تلفنی صحبت کرده و اعتراض خودمان را اعلام کردیم. او گفت تجدید نظر می کند. دیروز دوباره نامه کتبی فرستادم. در فراکسیون ورزش هم گزارش دادیم و همه موضع ۴ باشگاه را در خصوص سلب میزبانی و بازی نکردن ایران تایید کردند و خواستار این شدند با همین سیاست از حیثیت ایران، ورزش و فوتبال دفاع شود. ما از همه ظرفیت ها استفاده کردیم.
وی عنوان کرد: نشست خوبی با ظریف داشتیم تا آنها هم از دیپلماسی و حق و حقوق ایران دفاع کنند. همه مردم، هواداران، مدیران، رسانه ها متفق القول هستند این اعتراضات به حق است.
سلطانی فر گفت: عربستان که درگیر جنگ با یمن است و تاسیساتش مورد حمله قرار می گیرد، مسابقات لغو نمی شود در حالی که به برکت تلاش های نیروهای نظامی، انتظامی و ... از امنیت خوبی برخوردار هستیم می خواهند به بهانه نبودن امنیت میزبانی را از ما بگیرند.
- 19
- 6