چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۲۰۰۰۴۸

ورزش ایروبیک چیست؟

ایروبیک,ایروبیک چیست,ایروبیک بانوانایروبیک می‌تواند استقامت شما را زیاد و وزن شما را کاهش دهد
ایروبیک، به فعالیت هوازی گفته می شود که در آنها شدت تمرین بالا و مدت تمرین کم است .فعالیتی است که حداقل ۱۰تا ۱۲ دقیقه با حالت ریتمیک به طول می انجامد و عضلات بزرگ بدن را بکار می گیرد. ایروبیک و تمرین هوازی برای چربی سوزی هم بسیار مفید است. در این مقاله شما را با ایروبیک بیشتر اشنا می کنیم.

ایروبیک چیست؟

این شیوه ورزشی از دهه۱۹۶۰ متداول شد و در سال۱۹۸۰ در زمره پرطرفدارترین ورزش دنیا قرار گرفت و امروزه از جمله ورزش های پرطرفدار و مورد توجه است.

نرمش هوازی یا « ایروبیک»( Aerobic exercise) که با نام« کاردیو»( cardio) هم شناخته می شود، به معنی حرکاتی است که بطور ویژه روی سیستم مصرف اکسیژن برای تولید انرژی تمرکز می کنند. از جمله تمرین های هوازی میتوان به پیاده روی سریع، شنا، دویدن و دوچرخه سواری اشاره کرد.جالب است بدانید که ایروبیک را میتوانید در منزل هم انجام دهید و نیازی به پرداخت هزینه یا حضور در باشگاه نیست. 

حرکات ایروبیک و بدنسازی پایه تمام ورزشهاست. ایروبیک معمولاً در بین خانم‌ها طرفداران زيادي دارد. این ورزش از جمله ورزش های شاد به حساب می آید و علاوه بر کاهش وزن ، تناسب اندام را بدون حجیم کردن عضلات با خود بهمراه می آورد.

تمرینات ایروبیک برای بهبود تناسب و اندازه ی دست ها، پاها و ديگر اعضای بدن مثل قفسه سینه و باسن طراحی شده اند.

شرایط انجام ایروبیک

مهم ترین اصل در انجام ایروبیک تنفس است. ایروبیک در سه مرحله انجام می شود. در مرحله اول شما به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه شروع به گرم کردن بدن کنید تا به نرخ ۵۰ تا ۶۰ درصد حدکثر ضربان قلب برسید. بعد از آن به مدت ۲۰ دقیقه با قدرت بالا و طوری که به نرخ ۷۵ تا ۸۰ حداکثر ضربان قلب برسید، تمرین را ادامه می دهید. بعد از آن به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه تمرینات خود را به منظور سرد کردن بدن خود ادامه می دهید.

باید توجه داشته باشید که چنانچه هدف از ایروبیک رسیدن به یک تعادل و جسمانی و بالا بردن درصد سلامتی و داشتن روحیه خوب است، راه تاثیرگذار و مؤثر در این موضوع انجام مرتب و همیشگی تمرین هاست.اگر مبتدی هستید و میخواهید برای نخستین بار به سراغ ورزش بروید، بهتر است با یک پزشک مشورت کنید تا علاوه بر ارزیابی وضعیت قلبتان، برنامه ورزشی را به شما پیشنهاد دهد که برایتان مناسب تر باشد.

ایروبیک هرگز محدودیت سنی وجود ندارد و از كودكان گرفته تا سالمندان و چه بسا زنان حامله با مشورت و اجازه پزشك میتوانند این ورزش را انجام دهند.زنان باردار باید با شرایط خاص مانند مكان مناسبی كه هوای مناسبی داشته باشد با حركات سبك و كششی و قدرتی این ورزش را تا زمان زایمان نیز انجام دهند.

مزایای ایروبیک

تمرینات ایروبیک در باشگاه,ایروبیک,ورزش ایروبیکتمرینات ایروبیک

ایروبیک سبب کاهش چربی خون و پيش‌گيري از سرماخوردگی می شود. جالب است که بدانید انجام منظم حرکات این ورزش، سبب آزاد شدن آندورفین در بدن می شود. آندورفین یک نوع مسکن طبیعی است و به احساس ارامش داشتن ورزش‌کار کمک بسياري می کند.همه افراد، کاهش قابل توجهی را در علایم افسردگی خود گزارش دادند. این نتایج نشان می دهد که ورزش کردن، حتی به اندازه بازه زمانی کوتاه، تأثير بزرگی بر خلق وخو می گذارد. فواید ایروبیک شامل موارد زیر میباشد:

  • بهبود عملکرد سیستم ایمنی
  • ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﻭ ﺗﺮﺍﻛﻢ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ
  • افزایش انرژی بدن
  • بهبود جریان خون و اکسیژن رسانی بهتر به بدن
  • کمک به کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی
  • کمک به کاهش ریسک ابتلا به بیماری دیابت
  • بهبود کیفیت خواب
  • ایروبیک باعث ایجاد تناسب اندام (Fitness) میشود
  • ایروبیک برای تقویت بینایی و شنوایی
  • تأثیر تحرک ناشی از ایروبیک در رفع افسردگی و افزایش شادابی قابل توجه است.
  • افزایش سلامت فكر، روح، جسم، نشاط و شادابی
  • افزایش سطح هوازی بدن.
  • کاهش خطر برخی سرطان ها( مانند سرطان پستان و روده بزرگ )
  • افزایش سلامتی و کارکرد بهتر سیستم عصبی مرکزی و نباتی

مضرات ایروبیک

باید توجه داشته باشید که این نوع ورزش ها در افرادی که دچار آرتروز مفاصل اندام تحتانی، شلی غضروف کشکک یا شلی بی اندازه لیگامان ها هستند به شدت خطرناک و اسیب رسان است.

۱- ورزش، قندخون را پائین می آورد. درصورتی که بیماری قند دارید، قندخون خود را قبل و پس از ورزش چک کنید. 

۲- در‌صورتی‌که آسم دارید، به دنبال ورزش هایی با حرکات کوتاه مثل تنیس یا بیس بال باشید.

۳- بروز نفس تنگی در هنگام استراحت یا درهنگام انجام دادن فعالیت های سبک

۴- سرگیجه، یا بی هوش شدن ، از کنترل خارج شدن اعضای بدن به صورت موقتی

۵- تپش قلب

۶- سوفل قلب( صداهای غیر معمول قلب)

انواع ورزش های ایروبیک

ایروبیک,مضرات ایروبیک,ایروبیک و لاغریورزش ایروبیک برای افراد مسن

ورزش ایروبیک خود به دو نوع تقسیم بندی می شود. هر فردی باتوجه به وضعیت جسمی و سلامتی خود میتواند هر یک از این ها را انتخاب نماید.

۱- ورزش هایی باشدت و اثر خفیف تا متوسط مثل پیاده روی ، شنا، بالارفتن از پله، کلاس های استپ، قایقرانی( با پارو) و اسکی. هر فردی باتوجه به وضعیت سلامت خود میتواند هر کدام از این فعالیت ها را انجام دهد. پیاده روی تند به ميزان دویدن میتواند کالری بسوزاند، همچنين خطر کمتری از نظر اسیب رسیدن به استخوان ها و عضلات دارد.

۲-  ورزش هایی باشدت اثر بالا، مثل دویدن، تنیس، ورزش های همراه با حرکات موزون، اسکواش. این نوع ورزش ها باید به صورت یک روز در میان انجام شوند و افرادی که اضافه وزن دارند، سالمند هستند، ناتوانی و یا اسیب در بدنشان دارند و دچار سایر مشکلات پزشکی هستند باید با تناوب کمتری انجام دهند و پیش از انجام تمرینات با پزشک مشورت کنند.

به عبارت دیگر تمرینات ایروبیک هم در فضای باز و هم در محیط های سرپوشیده قابل اجرا هستند.

گزینه هایی برای تمرین ایروبیک

باشگاه های ورزشی و بدنسازی، ویدیو های تمرینی، دوچرخه ثابت یا متحرک، پیاده گردی( در طبیعت یا کوه)، شنا، رقص، کلاس ایروبیک و یا هر فعالیتی که بدن تان را گرم کرده و کمی شما را به نفس نفس بیاندازد.

ورزش ایروبیک در منزل

ایروبیک,ایروبیک بانوان,ورزش ایروبیک چیستایروبیک در خانه

ورزش ایروبیک از ورزش هایی که به راحتی در منزل و با کم ترین امکانات انجام آن میسر است. بدین ترتیب از انجام اینگونه فعالیت های بدنی خود را محروم نکنیم.

شما میتوانید به راحتی و بدون نیاز به تجهيزات تمرینات قلبی و عروقی را به راحتی انجام دهید. البته پیش از انجام آن باید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بدن خود را به خوبی گرم کنید. از جمله ورزش های ایروبیک در خانه میتوان به طناب زدن، اسکات پرشی، شنا رفتن، شنا T شکل، کوهنوری روی زمین و حرکت پروانه اشاره کرد.

کاهش وزن با ایروبیک

تناسب اندام با ایروبیک,ایروبیک,ایروبیک در منزللاغری با ایروبیک

در حالتی که فردی ایروبیک را با هدف رسیدن به کاهش وزن و لاغری انجام میدهد بایستی ۶ الی ۷ روز در طول هفته و برای مدت زمان ۴۰ الی ۱ ساعت در روز تمرینات این ورزش را انجام داده و تاثیرات آن را بر روی بدن خود درک کند. ولی آنچه که برای رسیدن به لاغری و کاهش وزن با کمک ورزش ایروبیک بسیار مهم است استمرار در تمرینات این ورزش، افزایش مقدار سختی تمرین، و افزایش مدت زمان تمرین است.

برای این که بدانید در طول مدت یک دوره تمرین ایروبیک چه مقدار کاهش وزن داشته اید و بدن شما به چه سطحی از امادگی رسیده است، ميزان دشواری و آسانی تمرین، مدت زمان و تعداد روزهای انجام تمرین را یاداشت نموده و به بررسی آن بپردازید تا متوجه شوید که چه مقدار در رسیدن به اهداف خود پیشرفت داشته اید و تا چه میزان به هدف تان نزدیک شده اید.

پیشنهاد می شود که ۳ تا ۵ روز در هفته، به مدت ۲۰ تا ۶۰ دقیقه تمرینات ایروبیک مستمر انجام داده و ضربان قلب را در بازه ۶۰ تا ۹۰ درصد حداکثر ضربان قلب نگه دارید. دو تا سه روز در هفته نیز تمرین های مقاومتی انجام دهید.

برای سوزاندن بيش ترین مقدار کالری باید تمرینات ایروبیک را باشدت زیاد انجام داد و یک حد معمول حدود ۷۵ تا ۸۵% توان ماکزیمم قلب میباشد حال این که در تمرینات با وزنه هدف درگير کردن عضلات و آوردن فشار به آن ها تا حد ممکن میباشد و بهترین حالت برای رسیدن به این هدف هر چه سنگین تر وزنه زدن و انجام دادن تکرارهای بین ۶تا۱۲ میباشد.

ورزش ایروبیک بهترین و ساده ترین راه برای افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش کالری بدن است. درصورتی که از اضافه وزن رنج می برید، یا دچار افسردگی و تضعیف روحیه شده اید حتماً زمانی هر چند کوتاه برای ورزش های هوازی در نظر بگیرید.

ایروبیك در زنان

فواید ایروبیک,ایروبیک,ایروبیک زنانایروبیک روی کاهش وزن تاثیر مستقیم می‌گذارد

خانم ها تصور می كنند در حالتی که با دستگاه، تمرین بدنسازی كنند، بدن آن ها عضلانی می شود، در این رابطه باید ذکر کرد كه میزان عضلانی شدن و جذابیت به این رشته، بین خانم ها و آقایان و افراد مختلف، تفاوت دارد. برای اینکه بدن خانم ها به علت اختلاف هورمونی با آقایان واكنش متفاوت به این تمرینات نشان می دهد.

چون هورمون تستترون نقش تعيين كننده در تقویت و بهبود حجم عضلانی دارد و در زنان مقدار این هورمون كم است، در نتیجه تمرین های با وزنه موجب عضلانی شدن آن ها نمی شود، بلكه خانم ها میتوانند با برنامه خاص و تمرین با وزنه، عضلات خود را سفت تر كنند. پیش از رسیدن به سن سالخوردگی و عوارض پیری بهترین ورزش برای بانوان، تمرین بدنسازی( كار با دستگاه) است. زیرا باتوجه به محسناتی كه گفته شد، تمرینات قدرتی بهترین راه برای جلوگیری از پوكی استخوان و... می باشد. همچنين توصیه می شود انجام تمرینات ورزشی با برنامه ی تغذیه ای مناسب همراه باشد.

گردآوری: بخش ورزش سرپوش

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش