ورزش اسپینینگ
ورزش اسپینینگ که به آن Indoor Cycling می گویند، از ورزش های ثابت و داخل سالن به شمار می رود. این ورزش هوازی بر روی دوچرخه ثابت، قابل انجام است. این ورزش هوازی بر روی مواردی متمرکز است که از آن ها می توان به شدت ، قدرت و استقامت اشاره مرد. دوچرخه های اسپینینگ از نظر ظاهری، شبیه دوچرخه های کورسی هستند و تنظیماتش به نحوی است که فرد با استفاده از آن در شرایطی مشابه با دوچرخه سواری بر روی شیب های تند را تجربه می کند.
ورزش اسپینینگ، تفاوت های زیادی نسبت به دوچرخه سواری دارد که یکی از آن ها تفاوت بین تمرینات و نحوه اجرای آنها در این دو نوع ورزش می باشد. این ورزش، طرفداران خاصی دارد و زیر نظر مربی های حرفه ای متخصص، اجرا میشود. قدمت دوچرخه سواری نسبت به این ورزش، بیشتر است و برای اجرا به تمرینات حرفه ای و حضور مربی ماهر، نیازی نیست.
تاریخچه ورزش اسپینینگ
فردی در سال ۱۹۸۰ برای نخستین بار ، اسپینینگ را ساخت و در تلاش برای ساخت دستگاهی بود تا ورزشکاران حرفه ای ورزش دوچرخه سواری با استفاده از آن بتوانند در سطوح مختلف، تمرین کنند و باعث افزایش سطح آمادگی جسمانی خود شوند. کل بدن با استفاده از این دستگاه با ذهن همراه می شود. دوچرخه سوران حرفه ای برای امادگی بیشتر از اسپینینگ استفاده می کنند تا بتوانند در کوهستان برای چندین ساعت دوام بیاورند.
فواید ورزش اسپینینگ
> کالری سوزی با اسپینینگ:
ورزش اسپینینگ موجب ایجاد فعالیت بدنی بالایی میشود ولی میتوان آنرا در سطوح مختلف انجام داد. شما میتوانید در هر جلسه تمرین، بسته به زمان رکاب زدن و سرعتتان، بین ۴۰۰ الی ۶۰۰ کالری بسوزانید.
> قدرت ذهنی:
ورزش اسپینینگ میتواند شما را از نظر ذهنی، تحت فشار قرار دهد تا همگام با مربی و همکلاسی ها باشید. این کلاس به افزایش قدرت ذهنی شما کمک میکند.
> بهبود چربی سوزی:
وقتی که ضربان قلب به ۶۵ الی ۷۵ درصد از حداکثر ممکن برسد؛ سوختن چربی ها شروع میشود. شما میتوانید به صورت دستی و یا با استفاده از مانیتور موجود در دوچرخه های اسپینینگ، تعداد ضربان قلب خود را اندازهگیری نمایید. در این صورت می توانید، از دوچرخه برای کاهش چاقی های موضعی و کاهش وزن استفاده کنید.
> کاهش چربی های شکمی و عضلانی شدن آن:
تاکید مربیان اسپینینگ، همیشه بر حرکات و تکنیک های اسپینینگ می باشد. حرکت درست و صحیح، تأثير بسزایی در شکل گیری صحیح ماهیچه ها دارد. عضلات شکم به غیر از عضلات پا درگیر می شوند. بر خلاف دوچرخه سوار در جاده، ریتم بالای بدنتان در زمان پدال زدن به شما کمک می کند تا حرکات پا بر روی یک ریتم باشد و در زمان تغییر دادن حالت بدنتان به حالت خم یا صاف در حین پدال زدن، بر ماهیچه های شکم تأثير می گذارد و تکنیک افزایش ریتم، کمک بسیاری به این هدف می کند. گاهی اوقات نتیجه فوری در قسمت ناحیه شکم حاصل نمیشود ولی شما با گذشت زمان در شکل و فرم اندامتان حتی در قسمت شکم، احساس تغيير می کنید.
> بهبود سلامتی قلب:
ورزش اسپینینگ به عنوان یک ورزش بی هوازی محسوب میشود؛ به این صورت که پس از خزوج انرژی از ذخایر باعث افزایش مقاومت عضلات میشود. این ورزش، عضلات قلب و عروق را با افزایش ضربان قلب، تقویت می کند و توان آنها را بهبود می بخشد. با تنظیم و کنترل تنفس هنگام رکاب زدن در تمرینات اسپینینگ میتوان به بهبود وضعیت شش ها کمک کرد.
> کنترل اضطراب و استرس:
از فواید اسپینینگ می توان به تنظیم و کنترل تنفس اشاره کرد و درواقع کنترل تنفس باعث کنترل اضطراب و کاهش ضربان قلب در موقعیت های خاص میشود. در واقع از بین بردن استرس، یکی از ویژگی های مشترک ورزش های قدرتی محسوب میشود.
> تناسب عضلات پا و باسن:
شما در ورزش اسپینینگ از گروه بزرگی از ماهیچه های پایتان استفاده می کنید که همین مسأله باعث فرم گرفتن ماهیچه ران، عضلات پشت ران و ماهیچه ساق پا در کوتاه مدت میشود. درواقع ورزش اسپینینگ در ظاهر و زیبایی پاهای شما تغییرات چشمگیری را حاصل می کند، به این صورت که چربی های اضافی پا را از دست می دهید و ماهیچه هایتان تقویت میشود.
معایب استفاده از دستگاه اسپینینگ و راه حل آن
- درد در ناحیه پائین کمر:
عدم رعایت فرم صحیح بدن در دوچرخه سواری و ورزش هایی نظیر اسپینینگ، میتواند باعث ایجاد مشکلاتی همچون درد ستون فقرات و گرفتگی قسمت پائین کمر شود.
- خطر فشار بر کلیه:
یکی از معایب ورزش اسپینینگ، ایجاد عارضه رابدومیولیز در اثر هر نوع فعالیت ورزشی بسیار شدید می باشد.
- آسیب به زانو:
افراد مبتلا به زانو درد در مراکز فیزیوتراپی ها با استفاده از دوچرخه ثابت، سعی می کنند که قدرت زانوهایشان را افزایش دهند اما باتوجه به تفاوت دوچرخه اسپینینگ با سایر دوچرخه های ثابت، حدود یک ساعت باید در موقعیتی که باسن بر روی زین دوچرخه نیست؛ از آن استفاده کنید که این امر به زانوی شما اسیب جدی وارد می کند.
توصیه های مهم در ورزش اسپینینگ
>> در هنگام ورزش اسپینینگ باید حتماً کفش ورزشی مناسب بپوشید و یک لیوان آب بمدت۳۰ دقیقه قبل از تمرین بنوشید و یک بطری آب در حین تمرینتان دردسترس داشته باشید تا در زمان تشنگی، جرعه جرعه آب بخورید و دمای بدنتان متعادل باقی بماند.
>> شما نباید در زمانی که از اسپینینگ استفاده میکنید با مقاوت کم پدال بزنید وگرنه هیچ کاری بر روی عضلاتتان انجام نمی دهید و احتمال در رقتن پدال از زیر پاهایتان زیاد است.
>> سایز دوچرخه برای استفاده از اسپینینگ از اهمیت به سزایی برخوردار است. دوچرخه باید متناسب با شما باشد وگرنه باعث اسیب به کمر و زانوهایتان میشود.
>> زمانی که از اسپینینگ استفاده میکنید نباید به عقب پدال بزنید؛ چون خطرناک است و اگر بخواهید در حین این کار به ناگاه بایستید به زانوهایتان نیروی زیادی وارد میکنید که احتمال پارگی مینیسک یا کشش بیش از حد پا و اسیب به بافتهای نرم زانو وجود دارد.
قابلیت های ورزش اسپینینگ
* یکی از قابلیت های دوچرخه اسپینینگ این است که پدال را تنظیم می کند و شما با استفاده از تنظیمات میتوانید آن پدال را سفت تر یا نرم تر کنید؛ به این صورت که با نرمتر کردن پدال برای پدال زدنتان از قدرت کمتری استفاده کرده و یا با سفت تر کردن پدال برای پدال زدنتان از قدرت بیشتری استفاده کنید.
* قابلیت صندلی دوچرخه اسپینینگ اینست که می توانید در حالت نشسته و ایستاده حرکت کنید و ارتفاع صندلی را در هر حالتی که نیاز دارید؛ تنظیم کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که دوچرخه ورزش اسپینینک از تنظیمات نشسته و ایستاده به غیر از تنظیمات صندلی برخوردار است.
* طراحی پدال های دستگاه اسپینینگ به نحویست که میتوانند حتی در هنگام پدال نزدن ورزشکار به صورت ازادانه بچرخند. از این رو زمانی که فرد ورزشکار در ورزش اسپینینگ، پدال زدن را متوقف می کند؛ هم چنان پدال ها حرکت دارند و تاندون ها به فعالیتشان ادامه می دهند.
گردآوری: بخش ورزش سرپوش
- 19
- 3