به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی دوم مرداد در جلسه علنی، قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان را اصلاح و محدودیتهای جدی را در این قانون اعمال کردند تا با این اصلاحات دایره بکارگیری بازنشستگان در دستگاههای اجرایی محدودتر شود.
این طرح با ۱۹۴ رای موافق از ۲۴۰ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید که بر اساس آن به کارگیری بازنشستگان بندهای الف، ب و ج ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری زین پس تنها شامل روسای سه قوه، معاون اول رییس جمهور، نواب رییس مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای نگهبان، وزرا، نمایندگان و معاونان رییس جمهور و همچنین بازنشستگان نیروهای مسلح با تدابیر فرماندهی معظم کل قوا در دستگاههای متبوع مجاز خواهد بود.
البته طبق قانون جدید تنها دارندگان اجازات خاص رهبری، جانبازان بالای ۵۰ درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت و فرزندان شهدا میتوانند در صورت بازنشستگی همچنان در پستهایشان ادامه فعالیت داشته باشند.
بنابراین با توجه به تصویب قانون جدید، استانداران، معاونان استانداران همطراز با سفرا و معاونان وزرا شامل قوانین و تبصرههای قبلی نیستند و باید در صورت بازنشسته بودن، با صندلیهایشان خداحافظی کنند تا فضا برای مدیران جوان باز شود.
با تصویب قانون جدید و اصلاحات انجام شده باید در حوزه ورزش نیز شاهد تغییر و تحولات عظیم مدیریتی چه در بدنه وزارت ورزش و جوانان و چه در فدراسیونها و باشگاهها باشیم و باید مدیران بازنشسته جایشان را به مدیران جوانتر بدهند.
پیش از این در لیست ۳۰ نفره بازنشستگان وزارت ورزش و جوانان نام علی رغبتی مدیرکل دفتر برنامهریزی، محمدشروین اسبقیان مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونها و برانوش نیکبین مدیرکل وزارتی وزارت ورزش و جوانان دیده میشد که این افراد و ۲۷ نفر دیگر هر کدام با توجه به تبصرههایی از جمله ایثارگری و حضور در جبهههای دفاع مقدس در پستهایشان باقی ماندند اما نکته جالب در اصلاح این قانون آنجاست که در طرح جدید حتی معاونان وزرا نیز مشمول قوانین جدید هستند و با توجه به وجود ۶ حوزه معاونت در وزارت ورزش و جوانان و حضور برخی معاونان بازنشسته در این پستها، باید دید وزیر ورزش و جوانان چه تغییراتی را در سیستم مدیریتی این وزارت اعمال خواهد کرد.
در حال حاضر با توجه به خارج شدن معاونان وزرا از لیست مدیران بازنشستهای که میتوانستند در پستهای مدیریتی فعالیت کنند نام دو مدیر آشنای ورزش ایران که یکی در بخش مردان و دیگری در بخش بانوان در سالهای اخیر نقش تاثیرگذاری داشتند، دیده میشود.
نفر اول که بیش از هر مدیر دیگری در سالهای اخیر در ورزش ایران نامش شنیده میشود محمدرضا داورزنی است که پس از فعالیتهایش در پست ریاست فدراسیون والیبال، از سوی سلطانیفر به عنوان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان منصوب شد اما با توجه به اصلاح قانون منع بکارگیری بازنشستگان، او باید با این سمت خداحافظی کند.
داورزنی پیش از این با توجه به تبصره قانون ایثارگری و با وجود بازنشستگی در پست معاونت ورزش قهرمانی مشغول به خدمت بود اما با حذف قانون ایثارگری باید دید سلطانیفر چه تصمیمی را درباره این معاونت حساس خواهد گرفت.
داورزنی اخیرا در مصاحبهای گفته که بر اساس دستور فعالیت میکند و منتظر ابلاغ مصوبات مجلس میماند.
نفر دوم از بین معاونان وزارت ورزش و جوانان، فریبا محمدیان معاون توسعه ورزش بانوان است. محمدیان پیش از انتصابش به عنوان پست معاونت در سمت ریاست فدراسیون اسکیت فعالیت میکرد و با توجه به آنکه او از تاریخ ۱۰ / ۷ / ۱۳۸۸ بازنشسته سازمان آموزش و پرورش به حساب میآمد و از صندوق بازنشستگی حقوق ماهیانه دریافت میکرد از فدراسیون اسکیت رفت اما با توجه به مجاز بودن ادامه خدمت بازنشستگان در پست معاونت وزرا در قانون قبلی، محمدیان در دی ماه ۹۵ به عنوان معاون توسعه ورزش بانوان منصوب شد اما در حال حاضر با توجه به اصلاحات اخیر قانون بازنشستگان، او نیز باید عطای خدمت در حوزه بانوان را به لقایش ببخشد.
همچنین حمید رضا گرشاسبی مدیرعامل باشگاه پرسپولیس هم که سال گذشته در زمان انتصابش در این سمت حواشی مربوط به قانون بازنشستگی گریبانش را گرفته بود در همان مقطع زمانی و در ۷ آذر ۱۳۹۶ در مصاحبهای در این باره اظهار کرد که با توجه به ایثارگری و پنج سال حضور در جبهه های جنگ از این قاعده مستثنی شده است.
به نظر میرسد مدیرعامل موفق پرسپولیس نیز با قانون جدید شامل مدیران بازنشستهای شود که باید از پست مدیریتی خود خداحافظی کنند.
هرچند در این گزارش بیشتر به مدیران و معاونان بازنشسته وزارت ورزش و جوانان اشاره شد اما با کمی تامل نام بسیاری از مدیران دیگر از جمله روسای فدراسیونها و مدیران باشگاههای دیگر را نیر به این لیست افزود که پیش از این با توسل به قانون ایثارگری یا عضو هیات علمی بر مسند کار نشسته بودند اما بر اساس اصلاحات جدید مجبور به "ترک خدمت" خواهند شد. بنابراین به نظر میرسد باید شاهد خانه تکانی گستردهای در وزارت ورزش و جوانان و در کل بدنه مدیریتی ورزش کشور باشیم.
- 19
- 1