فدراسيون دووميداني به نگاه حمايتي از زنان اعتقادي ندارد ولي اين به اين معنا نيست که فدراسيون از زنان حمايت نميکند. چهار مدال طلاي آسيا که تيم ملي دووميداني هفته پيش بهدست آورد، بهترين فرصت بود تا مجيد کيهاني، رئيس اين فدراسيون در نشست خبري حاضر شود، بههرحال براي اولينبار که دووميداني ايران در مسابقات آسيايي به چهار مدال طلا ميرسيد و اين اولين، به نام فدراسيون او نوشته شده؛ فدراسيوني که در مدت حضور او با انتقادات زيادي روبهرو بوده است. در نشست ديروز، يکي از بحثهاي اصلي، زنان بودند.
فدراسيون در چند ماه اخير با توجه به برخوردهايي که با بعضي از زنان ورزشکار داشته، با انتقادتي روبهرو شده است. چهرههاي مطرح اين رشته از حضور در بعضي از تورنمنتها محروم شدهاند و به نظر ميرسد فدراسيون علاقه چنداني براي هزينهکردن در ورزش زنان ندارد. کيهاني ديروز با اين جمله: «اعتقادي به نگاه حمايتي از زنان ندارم»، اين نظر را تقويت کرد ولي توضيحاتي که داد، قانعکننده بود: «نميشود يک ورزشکار را فقط بهواسطه اينکه قهرمان کشور است، به مسابقات اعزام کني و هيچ نتيجهاي هم نگيرد.
ما به جاي حمايت از نفراتي که هستند، از دختران نوجوان حمايت ميکنيم. حمايت از نفرات حاضر در تيم ملي به نتيجهاي که آنها در مسابقات پيش رو ميگيرند، بستگي دارد. ما در نوجوانان ظرفيتهای خوبي داريم و بايد روي آنها سرمايهگذاري کنيم.» از مشکلاتي که زنان در دووميداني دارند، مربي است.
يکي از بحثهاي مطرحشده در اين نشست، اين بود که اگر نوجوانان با همان امکانات و مربيان قبلي کار کنند، به جايي که بايد برسند، نميرسند. کيهاني درباره برنامهاي که فدراسيون براي آنها دارد، گفت: «بايد ببينيم با ظرفيت فعلي که دانش مربيان و امکانات فدراسيون هم شاملش ميشود، به موفقيت ميرسيم يا نه.
معتقدم که با اين ظرفيتها نميشود کاري کرد. درحالحاضر دختران نوجوان در چند ماده نفرات خوبي دارند، مثل پرتاب چکش. در نظر داريم سرمربي خارجي براي اين مادهها استخدام کنيم و دختران و پسران با مربيان اختصاصيشان زيرنظر اين سرمربي کار کنند. اميدواريم تا بازيهاي آسيايي جاکارتا در چهار، پنج رشته بتوانيم مربي خارجي بياوريم.»
از مسائل ديگري که روزهاي گذشته درباره زنان مطرح شد، رفتن مريم طوسي به مسابقات نوجوان جهان بود. او بهعنوان مربي مريم محبي، دونده ۴۰۰ متر اعزام شده بود، درحاليکه طوسي هنوز از دنياي قهرماني خداحافظي نکرده و مربي محسوب نميشود.
يکي از شايعات اين بود که طوسي به خواست وزارت ورزش به کنيا رفته است. کيهاني گفت براي اعزام طوسي اجباري بوده ولي نه از طرف وزارت ورزش: «يک خانم در ترکيب تيم اعزامي بود و نياز بود که يک زن ديگر هم در تيم اعزامي باشد، بههميندليل ما تصيم گرفتيم خانم طوسي که با مدتي با محبي کار کرده بود، در اين مسابقات همراه او باشد. وزارت ورزش در اين موضوع دخالتي نداشتند.»
چهار مدال طلاي آسيا؛ نشست بهخاطر اين مدالها برگزار شده بود؛ مدالهايي که حداقل منتقدان کيهاني و فدراسيونش انتظارش را نداشتند: «ما کار خودمان را کرديم، انتقادات را تحمل کرديم، احسان حدادي ۱۸ ماه صبوري کرد، بقيه هم کار کردند تا به اين مدالها رسيديم.»
اما اين چهار طلا ميتواند تضميني براي موفقيت دووميداني ايران در قهرماني جهان و بازيهاي آسيايي ۲۰۱۸ جاکارتا باشد؟بهويژه اينکه هيچيک از اين چهار نفر با اين مدالها هم به رکورد ورودي مسابقات قهرماني جهان نرسيدند و بهواسطه همين قهرماني، سهميه حضور در مسابقات را گرفتهاند. مسابقات قهرماني جهان لندن سه هفته ديگر آغاز ميشود و مدعيان بعضي از مادهها براي اينکه در جهاني نتيجه بگيرند، در مسابقات آسيايي شرکت نکرده بودند.
کيهاني خيلي اين تحليلها را قبول ندارد: «به هيچوجه سطح مسابقات پايين نبود. در يک ماده شايد شرايط آسانتر از مسابقه ماده ديگر باشد. يک دوره ژاپن در آسيا خوب نتيجه ميگرفت ولي حالا خوب نيست. يک دوره کره بد بود ولي آنها اينبار آنها خوب نتيجه گرفتند. هر مسابقه شرايط خودش را دارد.»
فدراسيون دووميداني براي طلاي آسيا پاداش ۵۰ ميليون توماني در نظر گرفته، براي فدراسيوني که بيشتر روزهاي سال از مشکلات مالي گلايه ميکند، دادن ۲۰۰ ميليون تومان براي مدال آسيا، هزينه زيادي است. يکي از خبرنگاران به کنايه گفت: «انگيزهدادن خوب است ولي به جيبتان هم نگاه کنيد.» جواب کيهاني هم اين بود: «من بانکيام (کيهاني قبل از رياست به فدراسيون، کارمند بانک بود) و به جيبم نگاه ميکنم.
پولي را که قبلا در قالب حقوق ميداديم، الان بهعنوان پاداش ميدهيم و اين بهترين روش براي بالا بردن انگيزه است.» بعد از حضور کيهاني در فدراسيون، يکي از اعتراضهاي ورزشکاران به قطعشدن حقوق ماهانهشان بود.
- 19
- 1