دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۱۹ - ۱۷ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۱۴۲۶
اشتغال و تعاون

سونامی بیکاری کرونا؛ نرخ بیکاری به ۲۰ درصد رسیده است

بیکاری در ایران,سونامی بیکاری کرونا
عیسی منصوری معاون اشتغال وزارت کار با اشاره به اینکه کرونا دو میلیون نفر را بیکار کرد، گفت: خوشبختانه به حدود ۲میلیون نفر ریزش اشتغال کمک شد و حدود یک میلیون و ۱۰۰هزار نفر از این‌ها بازگشت به کار داشتند و در حوزه بیمه بیکاری حدود ۷۳۰ هزار نفر مشمول این برنامه اختصاصی دوره کرونا شدند و بخشی از این‌ها حدود ۲۵۰هزار نفر همچنان مشمول دریافت بیمه بیکاری هستند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد نرخ بیکاری در کشور هم گفت: نرخ بیکاری در شرایط فعلی نماینده وضعیت دقیق شرایط اشتغال کشور نیست و وقتی جمعیت فعال کاهش پیدا می‌کند خود به خود نرخ بیکاری پایین می‌آید. بنابر این نظر ما این است که در این شرایط ما هم نسبت اشتغال را بینیم هم نرخ بیکاری را همزمان و جمعیت شاغلان را هم ببینیم.

مسعود دانشمند کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه طی یک سال و نیم گذشته با سونامی بیکاری در کشور روبرو بوده‌ایم، اظهار داشت: با توجه به اینکه کرونا بسیاری از کسب‌وکار‌ها را تا مرز تعطیلی پیش برده، شاهد هستیم که در همه گیری این ویروس تاکنون بسیاری از افراد شغل و درآمد خود را از دست دادند.

وی افزود: در حال حاضر نیز با توجه به اینکه در پیک پنجم کرونا قرار داریم، بسیاری از کسب و کار‌ها دوباره به حالت تعطیل درآمده اند و این موضوع بر موج فزاینده بیکاری افزوده است، در چنین شرایطی دولت باید تمهیداتی را بیندیشد تا حداقل شغل‌های فعلی حفظ شوند.

دانشمند گفت: بیمه بیکاری نمی‌تواند برای افراد جای شغل را بگیرد، بر همین اساس برای سروسامان دادن به وضعیت اشتغال در کشور به خصوص در ایام کرونا لازم است اقدامات اساسی انجام شود، در وهله اول باید تدابیری اتخاذ شود تا واکسیناسیون همگانی در کشور در اسرع وقت انجام شود، زیرا تا زمانی که ما شاهد جولان دادن کرونا باشیم به تبع آن وضعیت کسب وکار‌ها در کشور نیز شکننده خواهد بود و تولید نیز با رکود دست و پنجه نرم خواهد کرد.

این فعال بخش خصوصی یادآور شد: اگر کرونا کنترل شود آن زمان می‌توان برای افزایش اشتغال نیز برنامه‌ریزی کرد، اما تا زمانی که شاهد همه گیری کرونا و موج‌های پی در پی آن باشیم، به تبع با بیکاری افراد بیشتری روبرو خواهیم بود، بنابراین قدم اول برای حفظ اشتغال کشور کنترل کرونا از طریق واکسیناسیون عمومی است و هر چقدر این کار زودتر انجام شود افراد کمتری شغل خود را از دست خواهند داد.

دبیر کل اسبق اقتصاد ایران با تاکید بر اینکه بعد از کنترل کرونا و انجام واکسیناسیون قدم دوم در این راستا را باید برداشت، اضافه کرد: توجه به صنایع کوچک و متوسط و ایجاد شرایطی که آن‌ها بتوانند تولید خود را رونق بخشند، راهکار کوتاه مدت و اورژانسی است که می‌توان اشتغال بیشتری را در فضای پس از کرونا را ایجاد کرد، در این زمینه دولت باید با ارائه تسهیلات و همچنین بهبود فضای کسب و کار، بنگاه‌های کوچک و متوسط را ترغیب کند تا از طریق افزایش تولید و رونق کسب و کارشان باعث شوند افراد بیشتری سرکار بروند، در این رابطه باید دید که آیا دولت سیزدهم می‌تواند این دو اقدام را برای حفظ اشتغال موجود و جلوگیری از بیکار شدن افراد بیشتری در جامعه انجام دهد.

دانشمند با تاکید بر اینکه بر اساس آمار‌های رسمی در حال حاضر نرخ بیکاری حدود ۱۲ درصد است، ادامه داد: این نرخ بر اساس تعریف سازمان جهانی کار در مورد یک فرد شاغل اعلام شده، بر اساس این تعریف فردی که یک ساعت در هفته کار کند شاغل محسوب می‌شود، در صورتیکه این تعریف از جامعیت برخوردار نیست، در این زمینه باید قانون کار را ملاک قرار داد، بر اساس این قانون هرکسی که در هفته ۴۴ ساعت اشتغال داشته باشد و از این طریق با دریافت حقوق زندگی خود را بگذراند، شاغل محسوب می‌شود اگر بخواهیم بر اساس این تعریف نرخ بیکاری را تخمین بزنیم باید بگوییم با وجود شرایطی که کرونا در مورد افزایش بیکاری به وجود آورده است، در حال حاضر نرخ بیکاری حدود ۲۰ درصد است.

وی با اشاره به اینکه در ارائه آمار بیکاری، شغل‌های غیر رسمی، نیز محاسبه می‌شوند، خاطرنشان کرد: فردی که به عنوان مثال به شغل‌های کاذب و غیر مولد اشتغال دارد همچون دست فروشی سر چهارراه و کار‌های نظیر آن نیز در نرخ اشتغال دولت موضوع می‌شود، در صورتی که این موضوع درست نیست، بلکه باید کار‌های اقتصادی مولد و فعالیتی که به خلق ارزش افزوده منجر می‌شود در آمار اشتغال آورده شود.

بیکاری در ایران,سونامی بیکاری کرونا

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه افزایش اشتغال در فضای پس از کرونا نیازمند انجام الزاماتی است، بیان کرد: تصویب fatf در این رابطه از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا اگر قرار باشد، بنگاه‌های کوچک و متوسط به سطح تولید خود، بیفزایند، باید امکان تهیه مواد اولیه وصادرات فراهم باشد، بدون تصویب fatf نمی‌توان این دو کار را به سهولت و درستی انجام شود.

دانشمند اذعان داشت: برای واردات مواد اولیه نیاز داریم که بتوانیم با کشور‌هایی که مواد اولیه از آن‌ها وارد میکنیم از جمله چین دارای روابط بانکی عادی داشته باشیم، درحال حاضر در این زمینه بنگاه‌های تولیدی با مشکلات زیادی روبرو هستند و تا زمانی که در لیست سیاه fatf قرار داشته باشیم، تهیه مواد اولیه آن هم در شرایطی که در افزایش اشتغال مدنظر باشد به کندی صورت می‌گیرد و عملا نمی‌توانم تولید کشور را به سمت رونق سوق دهیم.

دانشمند عنوان کرد: در این زمینه بسیار مهم‌تر از احیای برجام، روشت شدن وضعیت لوایج چهارگانه است، اگر برجام مجدداً به امضا برسد، در صورتیکه ما همچنان fatf را تصویب نکرده باشیم، عملا خود تحریمی صورت گرفته و کاری از پیش نمیرود، بنابراین تصویب fatf برای ما بسیار حیاتی است، همچنین اتصال به سوئیفت نیز از دیگر اقداماتی است که باید انجام شود تا ما بتوانیم بر اساس آن نقل‌و انتقالات مالی را انجام دهیم اگر این الزاماتی که با اشاره شد، انجام نشود نمی‌توان انتظار داشت که شغل‌های موجود را حفظ کرد و یا بر تعداد آن‌ها افزود، بنابراین باید این اقدامات به صورت عادی انجام شود تا بتوان در فضای پس از کرونا افراد بیکار شده را سریعتر به بازار کار برگرداند.

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش