چهارشنبه ۰۹ آبان ۱۴۰۳
۲۱:۵۷ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۰۲۲۳
اشتغال و تعاون

طرح جدید مجلس؛ ۴ وزارتخانه مکلف به آموزش روخوانی قرآن به تمامی افراد تحت اختیار خود شدند

پژمانفر,۴ وزارتخانه مکلف به آموزش روخوانی قرآن به تمامی افراد تحت اختیار خود
رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای طرحی در جهت ریشه‌کنی بی‌سوادی قرآنی گفت: بر اساس این طرح، وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم، بهداشت و تعاون را مکلف کردیم که به تمام افراد تحت اختیار خود آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن را ارائه دهند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم مشهد در مجلس، در سی‌وپنجمین نشست سراسری رؤسای ادارات امور قرآنی سراسر کشور که در سازمان دارالقرآن برگزار شد، با اشاره به اینکه سعی ما در کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی بر این است که مقداری به توسعه فضای مباحث قرآنی در کشور کمک کنیم، اظهار کرد: امروز با وجود اینکه در موقعیت‌های مختلف، بودجه و اعتباراتی در کشور در حوزه مسائل قرآنی ایجاد می‌شود، اما با نقطه و هدفی که باید برسیم خیلی فاصله داریم.

وی با اشاره به ضعف‌های موجود در نظام آموزشی برای آموزش قرآن افزود: اساس این مسئله مدیریتی است که در این موضوع صحیح طی نشده است. بنده بارها به وزرای آموزش و پرورش در دوره‌های مختلف گفتم شما بچه‌ها را در طول این ۱۲ سال بیش از ۶۱۰ ساعت آموزش قرآنی می‌دهید، اما حاصل این ساعات یک روخوانی و روانخوانی حداقلی هم نمی‌شود. این ضعف نظام آموزشی، آموزش و پرورش و برنامه‌ریزان قرآنی است که نتوانسته‌اند، قرآن را به خوبی به دانش‌آموزان یاد دهند. مشکل این موضوع هم به مدیریتی که در این فضا وجود دارد، بازمی‌گردد.

رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در قالب برنامه هفتم سعی کردیم سه مسئله اساسی را اجرایی کنیم، اما متأسفانه در شش برنامه توسعه، بحثی در مورد فعالیت‌های برنامه‌ای قرآنی نداشته‌ایم. البته در برنامه هفتم این اقدامات انجام شده و امیدواریم بتوانیم این مباحث قرآنی را اجرایی کنیم.

پژمانفر افزود: یکی از این مسائل ریشه‌کنی بی‌سوادی قرآنی است. ما باید در جامعه به جایی برسیم که هرکسی که می‌تواند روخوانی فارسی را انجام بدهد، بایستی توانمندی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم را هم داشته باشد. متاسفانه اکثریت این توانمندی را ندارند. بر این اساس آموزش و پرورش را مکلف کردیم که این آموزش را داشته باشد و براساس آن تکلیف کردیم که به صورت متمرکز بخشی از این اقدام به صورت واگذاری به نهادهای قرآنی انجام شود تا بچه‌های ما در هنگام فارغ التحصیلی این مهارت را داشته باشند.

رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: در قدم بعدی وزارت علوم و وزارت بهداشت و درمان را هم تکلیف کردیم تا در ماه مبارک رمضان برنامه‌ای در این خصوص داشته باشند و وزارت تعاون را نیز مکلف کردیم که در همه مجامع تعاونی و کارگری این مهارت را آموزش دهند و آن‌ها نیز روخوانی و روانخوانی قرآن را کسب کنند؛ لذا بنا داریم در ماه مبارک رمضان همه دستگاه‌ها را ملزم به این کار کنیم.

وی با اشاره به اینکه دریچه ورود به قرآن قرائت و انس با قرآن است، اظهار کرد: باید همگی کمک کنیم که موضوع قرائت قرآن و انس با آن در جامعه فراگیر شود. ما نیز در مجلس سعی کردیم، برنامه‌هایی را در این حوزه داشته باشیم؛ لذا در این رابطه جلسات متعددی را برگزار کردیم.

پژمانفر ادامه داد: اقدام دیگری که در این حوزه انجام دادیم ایجاد یک ساختار شبکه‌ای برای پیگیری مسائل قرآنی در مجلس است. امروز در هر استانی به غیر از برنامه‌هایی که برای شورای توسعه و برنامه‌ریزی شکل می‌گیرد، طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید با دبیری استاندار و ریاست امام جمعه، شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی شکل بگیرد که متاسفانه در هیچ استانی شکل نگرفته است؛ آن هم علی رغم اینکه شش سال از تصویب این تکلیف قانونی می‌گذرد.

رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در حال حاضر استان‌ها را پیگیری می‌کنیم که در هر کدام حداقل فصلی یک بار شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی شکل بگیرد و از مجامع استانی یک نفر به عنوان نماینده در این جلسات حاضر شود و با همه مجموعه‌های قرآنی در استان مرتبط شده و مسائل و مشکلات قرآنی استان را به مجلس منتقل کند. در حال حاضر ۳۱ رابط قرآنی داریم که این‌ها بناست که در استان خودشان این شورا را راه‌اندازی کنند و در هر استانی فعال شوند و فعالیت‌های قرآنی استان را حمایت کنند.

وی با بیان اینکه یک سری از مسائل در حوزه حمایت از مجموعه‌های قرآنی است و امیداوریم که بتوانیم این اعتبارات را بیشتر کنیم تا تمامی مجموعه‌های فعال بتوانند کارهای شاخص و اثرگذار بیشتری را انجام دهند، گفت: سعی ما بر این است که بتوانیم مجموعه‌های مختلف را با انگیزه و فعال کنیم تا بتوانند مسائلشان را جلو ببرند. اما گاهی این ناهماهنگی بین دستگاه‌ها و مجموعه‌های استانی و کشور آسیب جدی است که باعث موازی‌کاری شده و امیدواریم با گفت‌گوهایی که انجام می‌شود این اختلافات هم به نوعی مدیریت شود.

پژمانفر در ادامه بیان کرد: تلاشمان این است که بودجه‌ها به وزارتخانه‌ها منتقل نشود و حداقل ۵۰ درصد از آن به مجموعه‌های فعال قرآنی در استان‌ها منتقل شود. همچنین حمایت از مدارس قرآنی و مرخصی تحصیلی برای کسانی که برای حفظ قرآن کار می‌کنند از جمله مواردی است که در حال پیگیری آن‌ها هستیم تا ما هم بتوانیم در خدمت قرآن باشیم.

وی خطاب به مدیران و رؤسای قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: دوستان اگر پیشنهادات و نظراتی دارند، پذیرای آن‌ها هستیم و حتما از آن‌ها استفاده خواهیم کرد و تلاشمان این است که وضعیت نارضایتی که نسبت به وضع موجود همه در آن مشترک هستیم و رضایتمندی نداریم، مرتفع کنیم. البته همه می‌دانیم که بسیاری از مشکلاتی که امروز دامنگیر جامعه شده به دلیل فاصله‌ای است که از قرآن گرفته شده است.

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
عظمت قرآن برای مردم تشریح نشده است نمیدانند چه گنج با ارزشی در خانه دارند و آن را رها کرده اند باید یک دور معانی آن خوانده شود سپس روخوانی آن پیگیری شود
کاش روزی برسد که بخواهید عمل به قرآن را در دستور کارتان قرار دهید والا روخوانی را که هر بچه مدرسه ای بلده
با سلام.جناب آقای پژمانفر اینطور که کمیسیون های مجلس محترم پیش میروند و آقای رییسی بودجه نویسی واهدا کرده کمیسیون ها خودشان شده‌اند وزارت خانه وبا طرحهای گونا گون بهتر است دیگر وزارتخانه ها تعطیل شوند کما این که الان وزارت آموزش عالی واموزش وپرورش تقریبا نیمه تعطیل هستند در اینصورت دولت محترم یک طرح را با نظر چند نفر نماینده مجلس در یک کمیسیون تصویب می کندبه اجرا هم در می آید حال در پایان دوره مجلس چه کسی پاسخگوی صرف بودجه های مصرف شده آن طرح وراندمان وتبعات آن کارآست دیگر با کرام الکاتبین است البته اداره کشور به سبک اداره مملکت سودان کاری بسیار راحت بوده وبرای آقای رییس جمهور هم این شیوه سودانی خیلی راحت وبه صرفه تر است
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش