به گزارش اتاق تهران، به نظر می رسد که هرروز در کشورهای بیشتری افراد مسن برنامه های بازنشستگی خود را به حالت تعویق درمی آورند. گزارش اخیر OECD نشان می دهد که نرخ اشتغال در میان بیش از ۶۵ ساله ها در کشورهای مختلف تفاوت چشمگیری پیدا کرده است.
آسیا بالاترین میزان افرادی که بیش از ۶۵ سال سن دارند و کار می کنند را در خود جای داده است. در اندونزی ۵۰.۶ درصد از افرادی که در سن ۶۵-۶۹ سالگی قرار دارند کار می کنند. این رقم در کره جنوبی ۴۵ درصد و در ژاپن ۴۸ درصد است.
در بعضی از کشورهای اروپایی، زمانی که سن بازنشستگی کمی افزایش پیدا کرد، اعتراضات گسترده ای رخ داد، اما این پدیده بسیار نادر در آسیا به این صورت رخ می دهد که اکثریت مردم از افزایش سن بازنشستگی اجباری حمایت می کنند. دلیل این امر متفاوت است و ممکن است به همه چیز از نگرانی های مالی ناخوشایند تا تمایل به حفظ زندگی مناسب و فعال مربوط باشد.
در نیوزلند سن بازنشستگی اجباری وجود ندارد و ۴۲.۶ درصد از افراد ۶۵ تا ۶۹ ساله هنوز هم کار می کنند. در استرالیا، میزان اشتغال این گروه سنی ۲۵.۹ درصد و در ایالات متحده ۳۱ درصد است. اما در اروپا تصمیم گیری دولت برای افزایش سن بازنشستگی بسیار غیرمعمول است. در این کشورها به مراتب افراد مسن کمتری صبح ها سر کار می روند. در انگلستان ۲۱ درصد از ۶۵-۶۹ ساله ها هنوز بخشی از نیروی کار هستند. در حالی که در فرانسه و اسپانیا این نرخ ۶.۳ و ۵.۳ درصد است.
- 16
- 4