سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۲۱:۴۰ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۱۵۵۹
اشتغال و تعاون

«نمایشگاه کار» و «استخدام آنلاین»

اپلیکیشن کسب‌وکار,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون

«نمایشگاه کار» از آن دسته اصطلاحات تازه‌ای است که این روزها از گوشه و کنار به گوش‌تان می‌خورد. از نمایشگاه کاری که در بوستان گفت‌وگوی تهران برگزار شده است تا نمایشگاه‌های آنلاین کار و حتی نشست‌های عمومی مردم با کارآفرین‌ها. در این میان حتی اپلیکیشن‌های استخدام و کاریابی زیادی است که سر از بازار و مارکت‌های ایرانی درآورده‌اند.

 

اگر شما یک‌دهه شصتی باشید، احتمالا به یاد دارید که در روزگار نه‌چندان دور چطور روزنامه‌هایی مثل همشهری، بازار کار و... با آگهی‌های استخدام‌شان معروف شدند و تا ساعت ٩ صبح دیگر روی کمتر دکه‌ای اثری از این روزنامه‌ها مشاهده می‌کردید. حالا اما وضع خیلی متفاوت شده است و نه‌تنها با گسترش فضای مجازی کاریابی‌های سنتی و اطلاعیه‌های چاپی بازارشان را از دست داده‌اند بلکه کارآفرین‌ها هم مدل‌های متفاوتی برای انتخاب پرسنل‌شان انتخاب کرده‌اند.

 

جولان اپ‌های استخدامی

کافی است مارکت‌های ایرانی را باز کنید و با کلیدواژه‌هایی مانند استخدام، کار و... سرچ کنید تا با تعداد زیادی از اپلیکیشن‌های استخدام و کار مواجه شوید. اپلیکیشن‌هایی که یا خریدنی هستند یا کاملا رایگان به کارجویان عرضه شده‌اند. کارنت، بازار کار، کاریشه، کسب‌وکار و مغازه‌داری، راز‌های ثروت و کسب‌وکار موفق  و... تعدادی از این اپلیکیشن‌ها هستند و البته در میان آنها  اپ‌های جالبی مانند اپلیکیشن کشت زعفران در خانه یا پرورش شترمرغ و حتی کبک به چشم می‌خورد.

 

بعضی از این اپلیکیشن‌ها فقط آگهی‌های کار را در اختیارتان می‌گذارند و البته محل درآمدشان از قبال پولی است که از صاحبان کسب‌وکار برای درج آگهی می‌گیرند. قیمت آگهی‌های کار تفاوت خیلی زیادی با قیمت آگهی‌های روزنامه‌ای ندارد. بعضی آگهی‌ها رایگان است. آگهی‌هایی که از کسب‌وکارهای کوچک و خانگی دریافت می‌شود و معمولا حجم کمی دارند. بعضی آگهی‌ها هم بین ٣٠ تا ١٠٠‌هزار تومان قیمت دارند و به مدت یک‌ماه نمایش داده می‌شوند. برخی دیگر رقم‌های کلان‌تری دارند و بستگی به حجم آگهی و خدماتی که به آگهی‌دهنده ارایه می‌شود، نرخ‌شان تا چند‌میلیون تومان می‌رسد.

 

آنلاین مصاحبه کنید

خدماتی که این برنامه‌های استخدامی ارایه می‌دهند، متفاوت است. برخی از این اپلیکیشن‌ها علاوه بر صاحبان آگهی از متقاضیان کار هم پول دریافت می‌کنند و بابت ایجاد یک اکانت در اپلیکیشن آنها باید مبالغ متفاوتی پرداخت کنید. معمولا این مبالغ بین ٥٠ تا ٢٠٠‌هزار تومان است و پس از ایجاد اکانت در واقع فایلی از مشخصات فردی و روزمه‌کاری‌تان ایجاد می‌کنید تا صاحبان کسب‌وکار برای پیداکردن نیرو به آنها دسترسی داشته باشند.

 

برخی از این اپلیکیشن‌ها برایتان مصاحبه‌های آنلاین هم برگزار می‌کنند. درصورتی که افراد رزومه‌شان تأیید ‌شود، برای مصاحبه دعوت می‌شوند تا در جلسه مصاحبه فرد به مدت ۱۵دقیقه برای مصاحبه ویدیویی آنلاین با شرکت مورد نظر حاضر ‌شوند. امکان حضور در چندین مصاحبه در یک روز در این نرم‌افزار نیز فراهم شده است. درصورتی که همین مصاحبه اگر قرار بود در یک روز برگزار شود، دست‌کم ٤ساعت زمان می‌برد و نمی‌توانستیم در یک روز چندین مصاحبه را انجام دهیم.

 

کارآموزی به شرط شهریه

 اگر موفق شوید نظر یک کارفرما را جلب کنید، باید در دوره‌های کارآموزی شرکت کنید. در این مرحله  کارآموز به شرکتی جهت کارآموزی معرفی می‌شود و چیزی حدود دوماه دوره کارآموزی را پشت سر می‌گذارد و البته گواهینامه‌ای مبنی بر طی کردن دوره کارآموزی به افراد داده می‌شود. البته دوره کارآموزی رایگان نیست و بسیاری از اپلیکیشن‌های کاریابی بخشی از درآمدشان را از این محل به دست می‌آورند. دوره‌های کارآموزی معمولا شهریه‌ای بین ٥٠٠‌هزار تا ٢,٥‌میلیون تومان دارد و اگر بتوانید پس از دوره کارآموزی دوره آزمایشی کار را با موفقیت پشت سر بگذارید و به استخدام درآیید، چیزی حدود  ١٥ تا ٢٠‌درصد نخستین حقوق‌تان به‌عنوان دستمزد به حساب صاحبان اپلیکیشن واریز می‌شود.

 

وام برای شرکت در سمینار!

برخی اپلیکیشن‌های کاریابی هم راهنمایی‌تان می‌کنند که با مدرک دوره کارآموزی وام اشتغال بگیرید. اگر مدرک کارآموزی مورد تایید سازمان فنی‌وحرفه‌ای باشد، آنها معمولا پروسه‌های دریافت وام اشتغال از بانک‌ها را به شما می‌گویند. البته در این میان وام‌های عجیب‌وغریب هم به چشم می‌آیند. وام شرکت در سمینار کارآفرینی! یکی از این موارد است. در یکی از اپلیکیشن‌های کار درباره سمینار سه روزه اطلاع‌رسانی شده است که در آن مدیران چند برند بزرگ و تعدادی از سلبریتی‌ها شرکت می‌کنند. مدیران برندها قرار است به شما ایده‌های ثروت‌آفرینی بدهند و البته سلبریتی‌ها از تجربه کسب‌وکارهای غیررسمی‌شان می‌گویند، کسب‌وکارهایی مانند ایجاد کافی‌شاپ و رستوران و گرفتن نمایندگی برندها و ...  هزینه این سمینار سه روزه ٤‌میلیون تومان است که اگر شما توانایی پرداخت این هزینه را ندارید، می‌توانید با سفته و دسته چک وام فوری دریافت کنید و وام ٤‌میلیون تومانی‌تان را ١٠ ماهه و با سود ٢٠‌درصد پس بدهید!

 

برخی سمینارها و نمایشگاه‌های یک‌روزه کار هم ماجرای جالبی دارند. آنها با هزینه‌های ورودی بین ١٠٠‌هزار تا ٢ تا ٣‌میلیون تومان که از شما دریافت می‌کنند، کارجویان را با مدیران گزینش نیروی کار برندها مواجه می‌کنند. برندهایی که از کسب‌وکارهای آنلاین موفق را شامل می‌شوند تا شرکت‌های تجاری و واردکننده و خدماتی... آنها از شرکت‌کنندگان مصاحبه‌های رودررو می‌گیرند و احتمال دارد که افرادی را از بین آنها به استخدام درآورند.

 

تبلیغ برندها با جیب مردم

امید شنعه، مدیرعامل بنیاد توسعه و کارآفرینی استان تهران با اشاره به این‌که کاریابی‌های سنتی بازار خود را از دست داده‌اند، به «شهروند» می‌گوید: «این اپلیکیشن‌ها، سمینارها و البته نمایشگاه‌های کار می‌تواند برای کارجویان واقعا فایده داشته یا تبدیل به راهی برای درآمدزایی افراد و حتی برندها شده باشد، زیرا آنها در این نمایشگاه‌ها و سمینارها می‌توانند علاوه بر کسب درآمد از محل فروش بلیت‌ها و هزینه‌هایی که به کارجویان تحمیل می‌کنند، خود را رایگان تبلیغ کنند و در این میان اگر نیاز به نیروی کار داشته باشند، نیروهایشان را هم گزینش کنند.»

 

او ادامه می‌دهد: «اما این‌که واقعا آنها با هدف کاریابی برای کارجویان تشکیل می‌شوند، نمی‌توان نظر قطعی داد و بهتر است کارجویان به کاریابی‌های دارای مجوز مراجعه کنند.»

 

پورتال جامع کاریابی نداریم

 در جای جای جهان مراکز کاریابی وجود دارد  و به‌عنوان بهترین راه برای افراد جویای کار محسوب می‌شود، اما شنعه معتقد است: «کاریابی سنتی دیگر پاسخگو نیست.» او ضمن انتقاد از عدم‌وجود پورتال جامع و رایگان کاریابی در این زمینه اضافه کرد: «کاریابی‌های سنتی باید از میان برداشته شود و پورتال جامعی از اطلاعات شغلی در اختیار کسانی که جویای کار هستند، قرار بگیرد.»

 

او ادامه می‌دهد: «اگرچه دولت اقداماتی در این زمینه انجام داده، اما هیچ گاه موفق نشده، چراکه گروهی وجود نداشته است که بتواند اطلاعات جامعی را گردآوری کند. البته  در برهه‌ای از زمان روزنامه  همشهری چنین کاری را انجام می‌داد و از توفیق بالایی هم بهره‌مند بود، اما اکنون با گسترس فضای مجازی و قرار دادن اطلاعات در آنها  این روزنامه هم به مرور زمان کارآیی خود را از دست می‌دهد. باید منتظر رخداد پدیده‌های جدید و البته سوءاستفاده‌هایی در این زمینه باشیم، چراکه در ایران بانک اطلاعات مشاغل و کارجویان وجود ندارد.» 

 

فاطمه صفری

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش