به گزارش ایسنا، مجتبی کبیری یکی از برنامههای اصلی معاونت تعاون وزارت کار را حفظ اشتغال موجود دانست و گفت: با توجه به آنکه دولت بر حفظ اشتغال موجود تاکید دارد، یکی از نیازهای اساسی برای حفظ این فضا، بهبود اوضاع کسب و کار است که به دلیل شرایط موجود کمی از این هدف دور هستیم.
وی که در دیدار با کارآفرینان نمونه کشور سخن میگفت، از برنامه تعاون، طراحی و اشتغال رونمایی کرد و با اشاره به ظرفیتهای موجود در حوزه کارآفرینی و طرحهای موفقی که در گذشته اجرا شده است، گفت: یکی از برنامههای ما تقویت تعاونیهای موفق و ایجاد یک الگوی تکرارپذیر برای بهبود و توسعه تعاونیها است و معتقدیم با مثلث اجرایی کارآفرینان، تعاون گران، دانشگاهیان و ایجاد یک ستاد اجرایی در وزارتخانه میتوانیم از ظرفیتهای کارآفرینی به شکل مطلوبی استفاده کنیم.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تسهیلات پرداختی دولت به کارآفرینان اشاره کرد و گفت: دولت تا جایی که در توانش بوده تسهیلات لازم را در اختیار قرار داده اما امروز باید بررسی کنیم تسهیلات ارائه شده تا چه میزان بازدهی لازم را داشته است؟ ما باید تجربه تکرار پذیر الگوهای اشتغال را مجدداً اجرایی کنیم تا بتوانیم اوضاع کسب و کار را در راستای حفظ وضعیت موجود در وهله نخست و سپس توسعه آن بهبود ببخشیم.
به اعتقاد کبیری، تسهیلات ارائه شده از سوی دولت باید هدفمند باشد و به گونهای پرداخت نشود که فرد بیکار را به یک بیکار بدهکار تبدیل کند و تجربه ارائه تسهیلات به بنگاههای زود بازده در دولت قبل و عدم موفقیت آن طرح تکرار شود.
نزدیک به دو دهه است که ایده ایجاد بنگاههای کوچک و زود بازده و کارآفرین در دنیا مطرح شده و بسیاری از کشورها یکی از سیاستهای اصلی اقتصادی خود را توسعه این بنگاهها قرار دادهاند. طرح اعطای تسهیلات به بنگاههای زودبازده با هدف ایجاد اشتغال، افزایش رشد اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری و توزیع عادلانه منابع به ویژه در مناطق محروم در دولت قبل به اجرا درآمد و طرحهای زیادی در قالب بنگاههای کوچک اقتصادی و زودبازده برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی شدند اما مدتی بعد به دلیل اشکالاتی که در نحوه اجرای طرح و بهکارگیری تسهیلات در جای دیگر به وجود آمد، طرح دچار انحراف منابع شد و بخشی از متقاضیان دریافت وامهای زودبازده به بیکارانی مقروض و بدهکار تبدیل شدند.
- 13
- 1