یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۲۵ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۲۰۵۱
اشتغال و تعاون

۴۲ میلیون نفر تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند/ ۲۱۳ هزار نفر مقرری بیکاری می‌گیرند

سازمان تامین اجتماعی,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون
سرپرست سازمان تامین اجتماعی در نشستی به مناسبت دهه فجر به تبیین برنامه‌های سازمان در این ایام پرداخت و سوالات خبرنگاران را پاسخ داد.

به گزارش ایلنا، محمدحسن زدا در تشریح برنامه‌های دهه فجر گفت: پروژه‌های زیادی برای اولین بهره‌برداری وجود دارد، مانند فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس. با افتتاح این بخش تولید پالایشگاه به بیش از ۴۰ میلیون لیتر بنزنی می‌رسد. باید گفت که چهار میلیون یورو در فاز سوم پالایشگاه سرمایه‌گذاری شده است و افتتاح آن کشور را از واردات بنزین بی‌نیاز می‌کند.

وی افزود: همچنین بیمارستانی در شهرستان خوی با ظرفیت پنجاه تخت افتتاح می‌شود.

سرپرست سازمان تامین اجتماعی آمار تعداد بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی را بدین شرح اعلام کرد: در سازمان تامین اجتماعی ۴۲ میلیون نفر تحت پوشش هستند. ۱۴ میلیون نفر بیمه شده اصلی، ۲۲ میلیون نفر بیمه شده تبعی، سه میلیون و ۵۰۰ هزار مستمری‌بگیر اصلی و ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مستمری‌بگیری تبعی.

وی افزود: ۲۱۳ هزار نفر از سازمان تامین اجتماعی مقرری بیکاری می‌گیرند. در هر ماه هم حدود ۳۷۰ میلیارد تومان مقرری به این افراد می‌پردازیم. هم اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار کارگاه تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند. باید توجه داشت که ۵۵۶ شعبه تامین اجتماعی در سراسر کشور وجود دارد. ۲۱۹ کارگزاری هم به ارائه خدمات می‌پردازند.

سرپرست سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: این سازمان به سمت خدمات غیرحضوری می‌رود و اینکه نیاز بیمه‌شدگان برای رفت و آمد به شعب تامین اجتماعی را قطع کند.

وی با بیان اینکه ارائه خدمات به شکل غیرحضوری نتیجه تلاش مرحوم سیدتقی نوربخش است، گفت: تلاش داریم که این خدمات را با عنوان طرح ملی دکتر نوربخش گسترش دهیم.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰ میلیون بار مراجعه به مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی وجود داشته است، افزود: ۱۰ هزار تخت فعال در مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی وجود دارد. سازمان سهم عمده‌ای در بخش درمان دارد و اولین خریدار مستقیم درمان است. لازم به ذکر است که ۵۲۲ هزار عمل جراحی در مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی انجام شده است که ۸۶ هزار عدد از آنها عمل‌های جراحی بزرگ است.

سرپرست سازمان تامین اجتماعی با مقایسه اعداد و ارقام بیمه‌شدگان سازمان و مشمولین ارائه خدمات در سال‌های ۵۷ و ۹۶ پرداخت و گفت: در سال ۵۷ شش میلیون و ۸۰۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان بودند که در سال ۹۶ تعداد آنها به ۴۲ میلیون نفر رسیده است. در سال ۵۷ نسبت به بیمه‌شدگان به نسبت جمعیت کشور ۱۹ درصد و در سال ۹۶، ۵۳ درصد جمعیت کشور است. در سال ۵۷ یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بیمه شده اصلی در سازمان تامین اجتماعی وجود داشت که در سال ۹۶ تعداد آنها به ۱۴ میلیون نفر رسیده است. در سال ۵۷، ۹۰هزار مستمری‌بگیر اصلی داشتیم که در سال ۹۶ تعداد آنها به ۳ میلیون نفر رسید.

زدا در ادامه به مقایسه نسبت پشتیبانی، تعداد شعب، تعداد کارگزاری‌ها، تعداد شعب اقماری و بیمارستان‌ها میان سال ۵۷ و ۹۶ پرداخت: در سال ۵۷ نسبت پشتیبانی ۲۰ بود که در سال ۹۶ به ۵.۱۴ درصد رسیده. تعداد شعب در سال ۵۷، ۱۵۷ عدد بود که در سال ۹۶، به ۵۵۶ عدد رسیده. تعداد کارگزاری‌ها در سال ۵۷ صفر بود اما در سال ۹۶ به ۲۱۹ رسیده است. تعداد شعب اقماری در سال ۵۷ صفر بود و در سال ۹۶ به ۲۳۲ درصد رسیده است. همچنین تعداد بیمارستان‌ها در سال ۵۷، ۲۲ و در سال ۹۶، ۷۷ بوده است.

سرپرست سازمان تامین اجتماعی در ادامه در خصوص میزان مستمری‌های بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی در پایان سال و زمان پرداخت آن گفت: این دولت است که باید تصمیم بگیرد چه عددی را به عنوان مستمری پرداخت کند. تمهیدات لازم اندیشیده شده است و احتمالاً در بهمن ماه پرداخت آن عملی شود.

وی در خصوص بیمه خبرنگاران آزاد گفت: قرار است که خبرنگاران آزاد را از طریق صندوق بیمه هنرمندان بیمه کنیم اما این متضمن آن است که وزارت ارشاد بار مالی آن را تامین کند. در خصوص بیمه مشاغل آزاد هم اقداماتی را انجام داده‌ایم.

وی در خصوص اجرای قانون همسان‌سازی برای مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی گفت: بار مالی اجرای قانون همسان‌سازی برای مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی ۱۲ هزار میلیارد تومان است. ما در این زمینه بسته خود را آماده کردیم و دولت باید بار مالی آن را تامین کند.

وی در خصوص رقم بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی گفت: در خصوص آخرین ارزیابی ما اصل بدهی دولت ۸۰ هزار میلیارد تومان است که با احتساب موارد دیگر به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. البته این حداقل آن است و کمیته‌ای که به این منظور تشکیل داده می‌شود عهده‌دار ارزیابی دقیق آن است.

وی در مورد خارج شدن واریز حق درمان بیمه‌شدگان در سازمان تامین اجتماعی، نزد خزانه‌داری دولت از لایحه بودجه سال ۹۸ گفت: باید گفت که نه‌سی‌ام سهم درمان بیمه‌شدگان با مساعدت نمایندگان مجلس از این به بعد دیگر به خزانه‌داری دولت نمی‌رود بلکه مانند گذشته مستقیم در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار دارد. البته حذف این بند از لایحه بودجه نیازمند تایید صحن علنی مجلس و شورای نگهبان است. اما به هر روی با درایت نمایندگان جلوی این کار گرفته شد.

ودا در مورد واگذاری شرکت‌های شستا و برنامه‌های سازمان تامین اجتماعی برای خروج از بنگاه‌داری گفت: ما تمایل داریم که از بنگاهداری خارج شویم اما به خاطر اینکه حجم واگذاری‌ها بالا است انجام این کار در کوتاه‌مدت ممکن نیست و نیاز به بررسی دارد. چراکه ما باید ببینیم اگر بخواهیم ۱۰ هزار میلیارد تومان از شرکت‌ها را واگذار کنیم اقتصاد کشش آن را دارد ضمن اینکه باید مشتری برای آنها وجود داشته باشد. ما نمی‌خواهیم که با فروش این سرمایه‌ها در ظرف مدتی کوتاه در بازار تلاطم ایجاد کنیم.

وی در این مورد که کارفرمایان برای پرداخت حق بیمه‌ها از جانب سازمان تامین اجتماعی تحت فشار هستند، گفت: سازمان تامین اجتماعی در پایان هر ماه بیش از هفت هزار میلیارد تومان تعهدات نقدی دارد و باید همه آنها را پرداخت کند. فشار پایان ماه باعث شده است که از کارفرمایان بخواهیم تعهدات خود را به موقع انجام دهد اما این را می‌دانیم که رونق سازمان تامین اجتماعی در گرو رونق تولید است از این رو بخش دیگری از جرائم بیمه‌ای کارفرمایان، تقسیط بدهی و پرداخت چکی بدهی‌ها را در رئوس کار خود آوردیم. تنها دو هزار میلیارد تومان از جرائم کارفرمایان را بخشیدیم.

وی با اشاره به پرداخت سبد معیشت ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار بیمه شده سازمان تامین اجتماعی گفت: با زیرساخت‌هایی که برای امور الکترونیک تهیه کرده‌ایم، توانستیم ظرف مدت کوتاهی با سرعت و کیفیت به شش میلیون و ۱۵۰ هزار بیمه شده خود بسته‌های معیشتی را بپردازیم. البته عده زیادی با سامانه ۱۴۲۰ تماس گرفتند و اعلام کردند که بسته‌ها به آنها تعلق نگرفته است. از این رو در دفعات آینده با دقت بیشتری به شناسایی مشمولان می‌پردازیم. ضمن اینکه با تعیین کد دستوری از افرادی که باید بسته‌ها را دریافت می‌کردند، خواسته‌ایم تا به استعلام شرایط خود بپردازند و اگر مشمول دریافت بسته بودند و آن را دریافت نکرده‌اند، برای دریافت آن اقدام کنند.

وی در خصوص پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها گفت: به طلبکاران خود می‌گویند که نگران طلب خود نباشند چراکه ما خود به عنوان بزرگترین طلبکار دولت نگران هستیم و نگرانی ما در مقابل نگرانی طلبکاران‌مان بزرگتر است. اگر آنها ۵ یا ۶ هزار میلیارد تومان طلب دارند ما ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلب داریم.

وی در مورد میزان بدهی کارفرمایان به سازمان تامین اجتماعی گفت:‌ کارفرمایان ۱۲ هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکارند اما ما این تضمین را به آنها داده‌ایم که برایشان مشکل ایجاد نشود.

زدا در خصوص فشارهایی که برای بیمه کردن شاغلان فضای مجازی وجود دارد، گفت: برای اینکه شاغلان فضای مجازی را تحت پوشش ببریم نیازمند آن هستیم که متولی‌ای برای بیمه کردن آنها پیدا شود. در حال حاضر شهرداری خود را متولی تاکسیرانی‌های اینترنتی می‌داند اما تعداد زیادی از شاغلان این بخش متولی‌ای ندارند. پراکندگی متولی باعث سردرگمی ما شده است. توجه داشته باشید که ما اصلاً دوست نداریم از قوه قهریه برای بیمه کردن کارگران این بخش استفاده کنیم چراکه این کسب و کارها نوپا هستند و حمایت از آنها باعث رونق‌شان می‌شود.

وی افزود: با کارفرمایان این بخش که به نوعی متولیان شناسایی شده هستند ده‌ها جلسه داشته‌ایم و از آنها خواسته‌ایم کسانی که برایشان کار می‌کنند را بیمه کنند اما همانطور که گفتم از قوه قهریه استفاده نمی‌کنیم.

وی با اشاره به برداشته شدن بسیاری از هم‌پوشانی‌های بیمه‌ای با استفاده از سیستم ماتریکس هم‌پوشانی گفت: صد هزار نفر که کارگر ساختمانی نبودند اما از بیمه آنها استفاده می‌کردند را از لیست ارائه خدمت بیمه‌ای بیرون کردیم. توجه داشته باشید که ما صد هزار بازرس میدانی نداریم و باید بازرسی هوشمند را اجرایی کنیم.

وی با بیان اینکه با وزارت ارشاد درجریان اجرای طرح تحول نظام سلامت هیچ اختلافی نداشتیم، گفت: حرف ما این بود که برای کمک به طرح تحول نظام سلامت باید مکانیزم کنترل هزینه داشته باشیم چراکه دفترچه‌های بیمه تامین اجتماعی به چک سفید امضا تبدیل شده‌اند.

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی تنها ۱۲۰۰ میلیارد تومان تنها برای اجرای طرح پزشک خانواده پرداخت کرده است.

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش