دوشنبه ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
۰۹:۳۷ - ۱۹ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۱۴۷۲
اجتماعات کارگری

اخراج نیروهای شرکت پتروشیمی سپهر لاوان/ کارفرما: نیرو‌ها بومی نبودند!

نیروهای شرکت پتروشیمی سپهر لاون,اخراج نیروهای شرکت پتروشیمی سپهر لاون
منابع خبری می‌گویند: اعتراض به تصمیماتِ جدید کارفرمای جدید باعثِ‌عدم تمدید قرارداد برخی از نیروها شده است. به گفته‌ی آن‌ها؛ کارفرما به جای نیروهای با سابقه، نیروهای جدید جایگزین کرده تا حقوق پایه به آن‌ها پرداخت کند.

منابع کارگری در منطقه عسلویه در تماس با ایلنا، از بیکار شدنِ حدود ۲۰ نفر از نیروهای شرکت پتروشیمی سپهر لاون از ابتدای سال خبر دادند.

از قرار معلوم تعدیل شدگان، کارگرانی هستند که بیش از ۵ سال سابقه‌ی کار دارند و کارفرما با بیان اینکه قرارداد کار تمام شده و دیگر به شما نیازی نداریم، به ادامه کار آنها موانفقت نکرده است.

این نیروها می‌گویند: کارفرمای جدید به دنبال کاهش حقوق و مزایای نیروی کار است. از طرفی کارفرما سیستم اقماری ۱۰ – ۲۰ را به ۷ – ۲۱ تغییر داده است؛ یعنی نیروها به جای ۲۰ روز کار و ده روز استراحت، در این شرایطِ سخت و این گرما و آلودگی هوا و دوری از خانواده باید ۲۱ روز کار کنند و تنها ۷ روز به مرخصی بروند.

آن‌ها می‌گویند: افرادی که در شهرهای دور زندگی می‌کنند دو روز کامل را در مسیرِ رفت و برگشت می‌گذرانند و با خستگیِ ناشی از کار و رفت و آمد دیگر فرصتی برای حضور در کنار خانواده خود ندارند و عملا مرخصیِ آن‌ها تنها سه روز است.

این کارگران می‌گویند: اعتراض به تصمیماتِ جدید کارفرمای جدید باعثِ‌ عدم تمدید قرارداد برخی از نیروها شده است. به گفته‌ی آن‌ها؛ کارفرما به جای نیروهای با سابقه، نیروهای جدید جایگزین کرده تا حقوق پایه به آن‌ها پرداخت کند.

خبرگزاری ایلنا در تماس با مجموعه‌ی سپهر لاوان از مدیریتِ این مجموعه بابتِ‌عدم تمدید قراردادِ نیروهای باسابقه و همچنین تغییر سیستم اغماری توضیح خواست؛ این مجموعه در پاسخ به سوالهای ما «اجرای مر قانون» و «تکریم نیروهای بومی» را پایه این اقدام دانست و نوشت: «طبق نص صریح قانون منطقه در خصوص التزام بکارگیری نیروهای بومی و کیفی، شرکت‌ها موظف به استفاده از نیروی انسانی منطقه هستند. شرکت عملیات غیر صنعتی قطب پتروشیمی سپهر لاوان نیز با توجه به التزام این قانون، پس از «پایان قرارداد» برخی نیروهای غیربومی، طی پروسه‌ای کاملا قانونی و عرفی، با تسویه و پرداخت کامل حق و حقوق ایشان، نیروهای بومی استان بوشهر را جایگزین نموده تا دقیقا به اجرای قانون تن داده باشد. قابل تاکید است که هیچ نیرویی اخراج نگردیده بلکه قراداد آن‌ها پایان یافته است. در این بین با انجام مصاحبه‌های فنی، نیروهای کیفی و بومی انتخاب و قرارداد آن‌ها جهت شفافیت به سازمان منطقه ویژه عسلویه ارسال گردیده و در نهایت با درنظر گرفتن قانون به این مهم اقدام شده است. پرداخت کلیه دیون، حقوق و مزایا و اجرای کلیه بندهای قانونی عزیزانی که به پایان قرارداد رسیده بودند در دستور کار بوده و اجرا نیز گردیده است.»

مدیریت مجموعه سپهر لاوان همچنین در پاسخ به علت تغییر سیستم اغماری گفت: «جهت تنویر افکار عمومی، ذکر دو مسئله در این خصوص الزامی است: نخست آنکه شرکت قطب سپهر لاوان بر خلاف نام پتروشیمی که در پیشانی خود دارد، یک شرکت عملیات غیرصنعتی (خدماتی) با تمرکز بر هتل داری، است و هیچ اقدام صنعتی، پروژه‌ای و مهندسی نداشته و محل کار ایشان در هتل، فضای مسقف و با کلیه امکانات رفاهی (کولر، حمام، لاندری، رستوران و…) است. دوم آنکه محل هتل این شرکت در شهرستان عسلویه نبوده و در حدود جغرافیایی شهرستان کنگان (روستای شیرینو) است. از این جهت باید در نظر داشت که محل کار همکاران گرانقدر ما در منطقه آلوده عسلویه نیست. در عین حال روال کاری منطقه، ۱۴-۱۴.۱۴-۷ و ۲۱-۷ و روزکار بوده که باتوجه به نوع فعالیت خدماتی و در عین حال ستودنی همکارانمان، نوع سوم در نظر گرفته شده و هیچ حقوقی از این عزیزان ضایع نگردیده است. همچنین با توجه به اهمیت کرامت خانواده همکارن ارجمندمان، در نظر است با بهره گیری از نیروی کار بومی و سوق روزهای کاری به «روزکاری»، حضور این عزیزان در کنار خانواده‌هایشان را به صورت کاملا معمول و روزانه با کلیه بندهای قانونی حقوق و مزایا برسانیم.»

کارگران اخراج شده اما نسبت به این جوابیه‌ی سپهر لاوان معترضند؛ آن‌ها می‌گویند: تأکید شرکت بر بومی بودنِ نیروها صحت ندارد، چراکه از بین ۱۲ نفری که در ابتدا قراردادشان تمدید نشد، تنها ۵ نفر بومی بودند. شرکت در پاسخ به‌ عدم تمدیدِ قراردادِ افرادی که بومی نیستند، چه جوابی دارد؟ شرکت سپهر لاوان به این مسائل توجهی ندارد و آنچه گفته بهانه‌ای بیش نیست.

این نیروها می‌گویند: کارگران اخراج شده معمولا بالای ۵ تا ۷ سال سابقه‌ی کار دارند و قراردادشان با شرکت مستقیم است. عدم تمدید قرارداد، ناگهان بعد از حداقل ۵ سال چه دلیلی می‌تواند داشته باشد؟ نیروهای اخراج شده ۵ الی ۷ سال در این شرکت فعالیت کردند و هیچ مشکلی نداشتند و همه هم راضی بودند، چرا ناگهان با تغییر مدیریت باید نیروها از کار بیکار شوند؟

آن‌ها می‌گویند: همچنین بعد از تغییر مدیریتِ مجموعه، چهار ماه ابتدایی امسال با نیروها قراردادِ یک ماهه بسته شد و بعد شروع به بیکار کردنِ نیروها یا به قول خودشان همان‌ عدم تمدید قرارداد با برخی از نیروهایشان کردند.

این نیروها تأکید می‌کنند: دلیلِ این‌عدم تمدید قرارداد، اعتراض به کاهشِ حقوق و مزایای پرسنل است. کارفرما کاری کرده که دیگر کسی نتواند کوچکترین اعتراضی داشته باشد.

گفتنی است؛ موضوع‌ عدم تمدید قرارداد کارگرانِ با سابقه، موضوع تازه‌ای نیست. کارگرانِ بسیاری به دلایلِ مختلف بعد از سال‌ها کار و صرفا با تصمیم مدیریتِ مجموعه از کار بیکار می‌‎شوند و این مشروعیتِ کارفرمایان برای‌ عدم تمدید قراردادِ کارگران - خاصه کارگرانِ باسابقه - خود موضوع انتقادِ بسیاری از فعالان کارگری است. بعد از دادنامه‌ی ۱۷۹ دیوان عدالت اداری قرادادهای دائمی به تدریج جای خود را به قراردادهای موقت دادند و از آن زمان به بعد حتی قراردادهای یک ماهه نیز مشروعیت پیدا کردند. همین موضوع دست کارفرمایان را برای اخراج یا بهتر است بگوییم‌ عدم تمدید قراراداد کارگران باز گذاشته و مشکلات فراوانی برای کارگران به وجود آورده است.

موضوع امنیتِ شغلی کارگران همواره از سوی مسئولان مطرح شده است. اردیبهشت امسال سیدابراهیم رئیسی از لزوم تصمیم‌گیری برای بهبود امنیت شغلی سخن گفت و در پی آن کمیته‌ای تحت عنوان کمیته‌ی امنیتِ شغلی ایجاد شد. فعالان کارگری می‌گویند اگر قرار است فکری به حال امنیت شغلیِ کارگران شود، اساسی‌تری راه حذف دادنامه‌ی ۱۷۹ دیوان عدالت اداری و بازگشتِ قراردادهای دائم به بازار کار است. تا زمانی که کارفرما بتواند قرارداد یک ماهه با کارگران ببندد به هر دلیلی نیز می‌تواند آن‌ها را نیز از کار بیکار کند.

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش