به گزارش ایسنا، علی ربیعی که از روز سه شنبه برای بررسی وضعیت این دو کارخانه و مشکلات کارگران آن به اراک رفته است گفت: از همان زمانی که اخبار پیرامون مشکلات این دو کارخانه منتشر شد، این موضوع را در دستور کار دولت و وزارتخانه قرار دادیم و هفته گذشته در همین خصوص جلسهای با حضور مسئولان منطقهای و برخی از اعضای هیئت دولت از جمله وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس کل بانک مرکزی در تهران برگزار کردیم و تصمیماتی را در این خصوص اتخاذ کردیم.
ربیعی در تشریح برنامههای خود در سفر به اراک افزود: برای اجرایی شدن هرچه سریعتر این تصمیمات و اطلاع رسانی به کارگران و ایجاد ارامش در فضای کار لازم بود تا سفری به منطقه صورت گیرد. به همین خاطر از روز شنبه برخی از مدیران وزارتخانه در استان حاضر شدند و بنده نیز به همراه برخی از معاونان از روز سه شنبه به منطقه آمدم تا از نزدیک پیگیر مسایل باشم.
ربیعی گفت: در این مدت دیدارها، جلسهها و اقدامات موثری در خصوص رفع مشکلات هر دو کارخانه هپکو و آذرآب اراک انجام شده و تصمیماتی اتخاذ شد که برخی از آنها در کوتاه مدت و برخی دیگر در دراز مدت اجرا خواهد شد.
وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی، در تشریح تصمیمهای اتخاذ شده که به زودی اجرایی میشود، گفت: اولین تصمیم که به سرعت در حال اجراست پرداخت معوقات کارگران هر دو کارخانه است.
ربیعی گفت: با تلاشهایی که بعمل آمده معوقات کارگران هپکو تا این لحظه (عصر سه شنبه) آماده واریز به حساب آنها است و براساس آخرین هماهنگیهای صورت گرفته، تا فردا انشاءالله معوقات کارگران شرکت آذرآب نیز پرداخت خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید براینکه حفظ حقوق کارگران و تقویت مدیریت هر دو کارخانه هپکو از دیگر مسایلی است که در خصوص آنها تصمیم گیری شده است، گفت: به همین منظور با مذاکراتی که بانک مرکزی صورت گرفت مقرر شد تسهیلاتی در خصوص بازپرداخت اقساط این کارخانهها ایجاد شود و سازمان امور مالیاتی نیز برخی از محدودیتهای اعمال شده برای این کارخانهها از جمله مسدود شدن حسابهایشان را بردارد.
ربیعی در خصوص تصمیمهای اتخاذ شدهای که اجرای آنها زمان بر است گفت: برخی از مشکلات اصلی این دو کارخانه به تولید محصول و بازار خرید مربوط میشود که در این خصوص مذاکراتی با شهرداریها و وزارت راه به عنوان اصلیترین مشتری خرید محصولات هپکو مذاکراتی بعمل آمد و قرار شد تضمینهایی در خصوص خرید محصولات آنها صورت گیرد.
وی در ادامه با اشاره به یکی از درخواستهای کارگران مبنی بر تغییر وضعیت این کارخانهها از خصوصی به دولتی گفت: این خواسته کارگران نیازمند بررسی و تصمیمگیریهایی در سطوح دیگر و طی مراحل قانونی است که بعضا از لحاظ حقوقی بسیار پیچیده است. با این همه بنده به کارگران هر دو کارخانه اطمینان دادم که دولت نظارت ویژهای بر مدیریت این دو کارخانه خواهد داشت و پیگیر مطالبات کارگران خواهد بود.
ربیعی با بیان اینکه شخصا در جمع کارگران هر دو کارخانه حاضر شده و در جمع آنها سخنرانی کرده و به گلایه آنها گوش داده است گفت: کارگران بی پروا و با صراحت با من صحبت کردند و از اینکه مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند به شدت دلخور بودند. بنده همه گلایههای کارگران را به جان خریدم و از همه آنها بابت این موضوع معذرت خواهی کرده و بر حفظ آرامش و نظم و حرمت افراد خصوصا کارگان در سراسر کشور تاکید کردم. این موضوع سبب شد تا تصمیماتی نیز در این خصوص اتخاذ کنیم و امیدوارم با تصمیمات جدیدی که اتخاذ شده بعد از این دیگر شاهد دخالتهای امنیتی از این نوع در محیطهای کارگری و ضرب و شتم نباشیم و موضوعات را از طریق و مسیر صحیح آن حل و فصل کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان گفت: مقرر شد تا سه شنبه هفته آینده در تهران جلسه پیگیری در خصوص تصمیمهای اتخاذ شده برگزار کنیم و روند انجام امور را بررسی کنیم و بعد از آن سفر دیگری به منطقه داشته باشیم.
- 16
- 1