دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۶ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۰۵۰۵
بازنشستگان و مستمری بگیران

بخشی از درون دولت رئیسی با افرایش دستمزد بازنشستگان مخالفند

دستمزد بازنشستگان,مخالفت با افزایش حقوق بازنشستگان

روزنامه آرمان ملی نوشت: سومين ماه از سال ۱۴۰۱ در حالي شروع شده که افزايش حقوق بازنشستگان تامين اجتماعي همچنان بلاتکليف باقي مانده است. در واقع همزمان با افزايش ۳۸ تا ۵۷ درصدي دستمزدها موضوع اصلاح دستمزد بازنشستگان نيز مطرح شد اما با گذشت دو ماه از سال پرداختي‌ها به اين گروه به صورت علي‌الحساب بوده و در اين رابطه سازمان تامين اجتماعي بارها از موافقت خود براي اعمال افزايش‌ها خبر داده اما دلايل اين تاخير بوروکراسي‌هاي اداري و لزوم تصويب آن در هيات دولت عنوان شده است. موضوعي که به اعتقاد کارشناسان تاخير در افزايش دستمزد بازنشستگان در سال‌هاي قبل نيز وجود داشته اما آنچه در حال حاضر اين تاخير را حائز اهميت مي‌کند مخالفت بخشي از دولت با اصلاح دستمزدها و حقوق‌ها بوده که دلايل آن رشد نقدينگي و تورمي گفته مي‌شد حال با اعمال افزايش دستمزد کارگران به نظر مي‌رسد مخالفان تمرکز خود را بر دستمزد بازنشستگان معطوف کرده‌اند.

نقض مصوبه شوراي عالي کار

حسن صادقي، رئيس اتحاديه پيشکسوتان جامعه کارگري دراين باره مي‌گويد: دليل عدم افزايش مستمري سال ۱۴۰۱ نه بحران صندوق‌هاي بازنشستگي است و نه مشکل تامين منابع مالي ربط دارد. موضوع اصلي، مخالفت بخشي از دولت با افزايش حداقل دستمزدهاي امسال است. وي ادامه مي‌دهد: از آنجا که مبناي افزايش حقوق بازنشستگان تامين اجتماعي، دستمزد جديد کارگران شاغل است، بديهي است که تصويب افزايش حقوق در هيات دولت کشدار و طولاني شود. مي‌دانيم غير از وزير کار، عمده اعضاي دولت از مصوبه افزايش مزد شوراي عالي کار دلخورند و تلاش دارند تا مزد به اندازه حقوق کارمندان افزايش يابد. صادقي گفت: نتيجه اين وضعيت از يک‌سو نقض مصوبه افزايش مزد شوراي عالي کار در مورد کارگران بخش دولتي است و از سوي ديگر معطل شدن کارگران بازنشسته براي افزايش مستمري است.

دستمزد بازنشستگان تحت‌الشعاع حقوق کارگران

براي سال ۱۴۰۱ حداقل مزد کارگران از ۳۸ درصد براي ساير سطوح‌بگيران و تا ۵۷ درصد براي حداقل‌بگيران زياد شد و همين ميزان، مبناي افزايش حقوق بازنشستگان تامين اجتماعي شد. البته اين افزايش با مخالفت‌هاي نيز همراه بود به گونه‌اي‌که برخي از کارشناسان و نمايندگان مجلس معتقد بودند اثرات اين افزايش دستمزدها را بر اقتصاد در قالب رشد نقدينگي و افزايش تورم نمود خواهد يافت و برخي ديگر نيز بر تاثيرات منفي افزايش بر امنيت شغلي خود کارگران خبر مي‌دادند اما در نهايت پاسخ دولت به تمامي اين انتقادات منفي بود البته اين پايان ماجرا نبود و در حاليکه کارگران خشنود از رشد دستمزدها بودند مشخص شد برخي از مسئولان دولت نيز با وزارت کار همسويي ندارند، چراکه کارگران شاغل در دستگاه‌هاي مختلف دولتي به نرخي متفاوتي دستمزد گرفتند. در واقع پانزدهم ارديبهشت، هيات وزيران تصويب کرد که براي سال ۱۴۰۱، دستمزد کارگران شاغل در بخش دولتي به اندازه حقوق کارمندان افزايش يابد.

به بيان ديگر مبناي پرداخت دستمزد اين گروه از کارگران نه افزايش ۳۸ تا ۵۷ درصدي دستمزد که مصوبه ۱۰ درصدي افزايش حقوق کارکنان دولت است. در چنين شرايطي دور از انتظار نيست که تصويب و ابلاغ افزايش حقوق بازنشستگان تامين اجتماعي تا بيش از دو ماه طول بکشد. با اين حال مقامات سازمان تامين اجتماعي و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي، صف طولاني موضوعات در دست بررسي هيات دولت را دليل تاخير معرفي مي‌کنند. حال به نظر مي‌رسد با اعمال نرخ‌هاي جديد حقوق و دستمزد کارگران اصلاح دستمزد بازنشستگان آخرين گزينه‌اي است که مخالفان بر آن تمرکز کرده‌اند، اگرچه که در اخبار رسمي دليل اين تاخير بوروکراسي اداري عنوان مي‌شود. به ادغان خود سازمان تامين اجتماعي، هيات‌مديره اين سازمان افزايش مستمري سال ۱۴۰۱ را تصويب کرده و براي اجرا معطل تصويب در هيات دولت است. اما آيا علت واقعي همين است و پاي مخالفتي از ناحيه دولت با اين افزايش در ميان نيست؟ اين توجيه رسمي، يعني کشدار شدن تشريفات اداري مربوط به تصويب افزايش حقوق بازنشستگان اتفاقي سابقه‌دار است. بازنشستگان قديمي يادشان هست که برخي سال‌ها اعمال افزايش مستمري گاهي تا سه ماه هم طول مي‌کشيد. با اين حال، سال ۱۴۰۱ اتفاقاتي در حوزه افزايش دستمزد افتاد که باعث شد، اين توجيه زير سوال برود. به صورت مشخص حالا اين فرضيه مطرح است که شايد تاخير در افزايش مستمري تامين اجتماعي با انتقادها به افزايش دستمزد کارگران ارتباط دارد.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش