به گزارش باشگاه خبرنگاران، مالک شریعتی نیاسر درباره آخرین نتایج پیگیریهای هیات تحقیق و تفحص از حقوقهای نجومی گفت: در خصوص حقوقها و دریافتهای نامتعارف که به حقوقهای نجومی معروف است، آنچه که در هیات تحقیق و تفحص مورد نظر ما است به دو بخش تقسیم میشود، بخش اول رفع خلاءهای قانونی و بستن روزنههایی است که در آینده شاهد این پرداختها نباشیم.
شریعتی رئیس هیات تحقیق و تفحص از حقوقهای نجومی مجلس است، اعضای هیئت رئیسه کمیته تحقیق و تفحص از دریافت و پرداخت حقوقهای نجومی ۲۲ شهریور ماه امسال در مجلس مشخص شدند.
شریعتی نیاسر با اشاره به کمک سایر ارگان ها همچون سازمان بازرسی، دیوان محاسبات و سازمان اطلاعات سپاه در پرونده حقوق های نجومی اضافه کرد که در مجلس از ظرفیت مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز کمک گرفته شده تا در اصلاح قوانین و ابزارهای نظارتی که میتواند راه پرداخت حقوقهای نجومی را بگیرد، کمک شود.
پرونده حقوقهای نجومی از سال ۹۵ گشوده شد و از همان زمان بارها نهادهای نظارتی، تقنینی و اجرایی تحرکاتی برای مقابله با آن از خود نشان دادند. اما این پدیده با ترفندهایی همچون دور زدن قوانین، سوءاستفاده از باگهای قوانین و همچنین در فضایی غیر شفاف و با سوءاستفاده از ضعف نظارت همچنان به حیات خود ادامه داد.
به گفته این نماینده مجلس، نمایندگان هیات تحقیق و تفحص از حقوقهای نجومی درصددند که مصادیق حقوقهای نجومی را به مردم معرفی و در مرحله بعد دبیرخانهای را تشکیل دهند تا گزارشات مردمی را درباره حقوقهای نجومی دریافت کنند. این هیات تاکید کرده که با هیچ کس تعارف نداشته و گزارشها را نیز به مردم ارائه خواهد کرد.
در گزارش دیوان محاسبات کشور از تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور بار دیگر پرونده حقوقهای نامتعارف باز شد البته این موضوع علاوه بر این در تفریغ بودجه ۹۷ و ۹۸ هم دیده شده بود.
رئیس هیات تحقیق و تفحص از حقوقهای نجومی مجلس درباره فهرستی از نجومی بگیران پرده برداشت و گفت: فهرستی از قبل تهیه شده بود که شرکتهای دولتی که در حوزه نفت و گاز و بانک و بیمه فعال هستند در صدر لیست نجومی بگیران قرار دارند و این موضوع نیز حقیقت دارد. گزارشاتی تاکنون نیز به دست نمایندگان هیات تحقیق و تفحص رسیده که هنوز منتشر نشده، اما به زودی منتشر خواهد شد.
- 11
- 2