یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۳۸ - ۲۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۴۴۲
حقوق و دستمزد

کارگران: رفتن پول تأمین اجتماعی به خزانه کل استقلال سازمان را به خطر می‌اندازد / رئیس سازمان تأمین اجتماعی: مشکلی به وجود نخواهد آمد، این کارها برای شفافیت است

کارگران,اخبار کار,خبرهای کار,حقوق و دستمزد
طبق بند «ز» تبصره هفت لایحه بودجه سال آینده، وجوهی که بابت درمان از حقوق مشمولان تأمین اجتماعی کسر می‌شود باید به طور کامل به خزانه داری کل واریز شده و بعد به حساب تأمین اجتماعی واریز شود. اگرچه دولت و برخی از نماینده‌های مجلس می گویند این کار برای افزایش شفافیت مالی در تأمین اجتماعی است اما کارگران و کارشناسان از عواقب تصویب چنین قانونی نگران هستند.

اعتمادآنلاین، دوبرابر شدن عوارض خروج از کشور، بودجه برخی نهادهای مذهبی و فرهنگی خاص و... باعث شد که بعضی از زوایای بحث برانگیز لایحه بودجه سال آینده چنان که باید در افکار عمومی مطرح نشود. یکی از بخش‌های این لایحه که اخیراً مورد توجه قرار گرفته بند «ز» تبصره هفت آن است که می‌گوید: «سازمان تأمین اجتماعی مکلف است تمامی سهم درمان از مجموع مأخذ کسر حق بیمه موضوع مواد (۲۸) و (۲۹) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۳/۴/۱۳۵۴ و سایر منابع مربوط را در حسـابی نـزد خزانـه‌داری کل کشور با عنوان بیمه درمان تأمین اجتماعی متمرکز نماید. سازمان تأمین اجتماعی این منابع را طبق قانون تأمین اجتماعی هزینه کند.»

 

این یعنی بخش بزرگی از درآمد سازمان تأمین اجتماعی که بحث درمان مشمولان این سازمان قرار دارد باید به خزانه داری کل کشور منتقل شود و بعد دوباره به تأمین اجتماعی برگردد. اگرچه این بند تصریح می‌کند که این پول بعد از برگشت به تأمین اجتماعی طبق قوانین همین سازمان هزینه شود و در ظاهر دخل و تصرفی در آن صورت نخواهد گرفت، باز هم تصویب این بند از لایحه بودجه تبدیل به دغدغه کسانی شده که به نحوی با تأمین اجتماعی سر و کار دارند. از آنجایی که عمده مشمولان سازمان تأمین اجتماعی را کارگران تشکیل می‌دهند، آن‌ها اولین کسانی بودند که به این بند اعتراض کردند. حتی اتحادیه پیشکسوتان کارگری بیانیه‌ای هم در اعتراض به این بند صادر کرد. 

 

در این بیانیه بیشتر بر به خطر افتادن استقلال سازمان تأمین اجتماعی تاکید شده و آمده بود: «بر اساس ماده ۱ قانون تأمین اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری است و امور آن منحصراً طبق اساسنامه‌ای که به تصویب هیأت وزیران می‌رسد اداره می‌شود همچنین در این ماده گفته شده برای استقرار نظام هماهنگ و متناسب با برنامه‌های تأمین اجتماعی باید تمرکز وجوه و درآمدهای موضوع این قانون و سرمایه گذاری و بهره برداری از محل وجوه و ذخایر در این سازمان به شکل یکپارچه دیده شود، مفهوم این ماده که اساس شکل گیری سازمان تأمین اجتماعی است، داشتن نظام مدیریت یکپارچه منابع و مصارف است و چنانچه تفکیکی در خصوص منابع و مصارف آن رخ دهد اهداف این سازمان دچار تزلزل شده و مدیریت این سازمان دیگر قادر به پاسخگویی به مخاطبان آنکه همانا بیمه شدگان و بازنشستگان می‌باشد نخواهد بود.»

 

اما این تنها تهدیدی نیست که به اعتقاد کارشناسان بعد از تصویب این بند، سازمان تأمین اجتماعی و وظایف آن را تهدید خواهد کرد. نگرانی دیگر این است که مبالغ واریز شده به خزانه داری کل به طور کامل به سازمان تأمین اجتماعی بر نگردد و این سازمان برای گرفتن وجوهی که متعلق به خودش است و پیش از این از ابتدا در اختیار خودش بوده وارد بازی چانه‌زنی با دولت شود. البته تقی نوربخش رئیس سازمان تأمین اجتماعی در گفت و گو با اعتمادآنلاین این بند را بدون مشکل می‌داند و می‌گوید: «با توجه به اینکه وجوه به تأمین اجتماعی برگردانده می‌شود مشکلی به وجود نخواهد آمد. این کارها برای شفافیت است.»

 

با این وجود یکی از مسئولان تأمین اجتماعی که نمی‌خواهد نامش آورده شود، به اعتمادآنلاین می‌گوید: «نگرانی ما این است که تمام وجه به تأمین اجتماعی بر نگردد چون در این زمینه تجربه هم داریم مثلاً در قانون به روشنی تصریح شده که مبالغی که بابت جرائم و خسارات از مستمری‌بگیران کسر می‌شود و به خزانه‌داری کل می‌رود به طور کامل به تأمین اجتماعی داده شود اما در حال حاضر این اتفاق نمی‌افتد و این پول به دست سازمان نمی‌رسد. همین تجربیات باعث می‌شود که تردیدهایی در مورد بازگشت کامل وجوهی که در بند «ز» تبصره هفت آمده وجود داشته باشد.»

 

او در مورد اینکه موضع سازمان تأمین اجتماعی در این مورد چیست می‌گوید: «مجلس تاکید می‌کند که این اقدامات تنها در راستای شفاف سازی درآمدها است و در قانون هم آمده که تمام وجوه باید به تأمین اجتماعی برگردد جای اعتراض چندانی باقی نمی‌ماند، مثلاً یکی از نماینده‌های کمیسیون تلفیق به ما می‌گوید که اگر از شفافیت ترسی ندارید نباید نگران این موضوع باشید اما نگرانی ما این است که در سال‌های آینده مجبور باشیم همانطور که بر سر دریافت طلب‌هایمان از دولت انرژی می‌گذارطیم و تلاش می‌کنیم برای گرفتن تمام و کمال این وجوه هم وارد بحث و چانه زنی شویم.»

 

کارگران هم روی این موضوع تاکید دارند و در بیانیه اتحادیه پیشکسوتان کارگری هم آمده: «این تکلیف مقرر می‌کند که درمان مستقیم سازمان هم از این به بعد برای هزینه‌های خود به خزانه مراجعه کند و برای کوچک‌ترین هزینه خود اعم از حقوق خرید تجهیزات و مواد مصرفی دست به دامن دولت شود، دولتی که اساساً خود را موظف به پرداخت سهم تعهدات خود به سازمان هم نمی‌داند، این تکلیف غیر متعارف که ناشی از آثار اجرای طرح تحول سلامت و مشخصاً فشار وزیر بهداشت در خصوص تأمین هزینه‌های افسار گسیخته این طرح می‌باشد که همگی به شکست آن اذعان دارند در بودجه ۹۷ خود را نمایان کرده است می‌تواند دومین نیاز اساسی ۴۰ میلیون بیمه شده سازمان را به چالشی جدی بکشاند.»

 

 

 

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش