جیران افسری - دختر این بازیگر - در گفتوگویی با ایسنا ضمن تایید این خبر گفت: حال پدرم خوب و کاملاً سالم بود، اما از شب گذشته ناگهان حالش بد شد و امروز که به بیمارستان رفتیم متاسفانه این اتفاق افتاد و پزشکان هم نتوانستند کاری برای برگرداندن پدرم انجام دهند و چند ساعت قبل از دنیا رفت.
او که از مرگ ناگهانی پدرش شوکه و بسیار ناراحت بود، درباره دلیل بد شدن حال او بیان کرد: دقیق نمیدانیم ولی ابتدا تصور کردیم شاید از مواد خوراکی مثل شیر بوده باشد که سسیستم گوارشی مشکل پیدا کرد ولی گفتند به خاطر واکسن کرونا بوده است.
به گفته وی مراسم خاکسپاری منوچهر افسری روز دوشنبه، ۲۵ مردادماه در قطعه هنرمندان برگزار میشود و پیگیریهای لازم توسط خانه سینما در حال انجام است.
افسری متولد سال ۱۳۳۱ بود که از دهه ۵۰ فعالیت خود در سینما را آغاز کرده و در بیش از ۳۰ فیلم سینمایی و چهار مجموعه تلویزیونی بازی کرده بود.
آخرین حضور او در سینما در سال ۸۵ به فیلم «عاشق» برمیگردد و بعد از آن دیگر در اثری حضور نداشته است که دخترش در این باره میگوید، این موضوع و فراموشی بازیگران قدیمی همیشه باعث ناراحتی پدرش بوده است.
از جمله فیلمهای سینمایی این بازیگر به «سگ کشی»، «میخواهم زنده بمانم»، «رابطه پنهانی»، «دو فیلم با یک بلیت»، «جهیزیهای برای رباب»، «گنج»، «محموله»، «تیغ وابریشم»، «جدال»، «طغیان»، «پرواز به سوی مینو»، «زخم»، «تفنگدار» و «مأموریت آقای شادی» میتوان اشاره کرد. همچنین «محاکمه»، «دزدان مادربزرگ»، « لبخند زندگی» و «خاله سارا» سریالهای تلویزیونی هستند که افسری در دهه ۷۰ در آنها بازی کرده بود.
پرویز پرستویی در صفحه شخصی خود از این بازیگر قدیمی با اشاره به دوستی ۵۰ سالهشان یاد کرده و درگذشت او را تسلیت گفته است.
***
صفدر تقیزاده، نویسنده و مترجم نامدار درگذشت
صفدر تقیزاده، نویسنده و مترجم شهیر، شامگاه شنبه (۲۳ مرداد) در سن و هشتادونهسالگی دامن از جامه خاکی درکشید.
به گزارش ایرنا، مجتبی نریمان، نویسنده و سردبیر مجله نوپا ضمن اعلام این خبر گفت: صفدر تقیزاده بعد از مدت کوتاهی در بستر بیماری امروز در آمریکا درگذشت.
صفدر تقیزاده (متولد ۱۳۱۱ ) در دوران دبیرستان با هنر و ادب ایرانی آشنا شد و این علاقه را تا دریافت مدرک کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی از دانشگاه تهران دنبال کرد. مدتی هم در دانشکده نفت آبادان زیر نظر استادان انگلیسی تحصیل کرد.
وی نامی مشهور در عرصه ترجمه ادبی معاصر ایران است و سال ها با محمدعلی صفریان (۱۳۰۸ تا ۱۳۶۷) زوج مترجمی را تشکیل میداد که حاصل دوستی و همراهی آنها ترجمه آثاری مختلف از جمله سفری دورودراز به وطن (سه نمایشنامه از یوجین اونیل) بود.
تقیزاده علاوه بر تدریس در دانشگاههای تهران و علامه طباطبایی آثار زیادی را به فارسی ترجمه کرده است که از جمله می توان به آنا کریستی اثر یوجیل اونیل، تاریخ تمدن رنسانس اثر ویل دورانت (با همکاری ابوطالب صامری) و زائران غریب از گابریل گارسیا مارکز اشاره کرد.
- 19
- 5