جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۳:۲۸ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۷۱۱
چهره ها در سینما و تلویزیون

واکنش هاي منفي سينماگران در قبال صحبت هاي منتقد «هفت» در کميسيون فرهنگي مجلس

نام: مسعود فراستی / اتهام: زیرآب زنی!

 اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران,مسعود فراستی<

مسعود فراستی این روزها یک تنه در مقابل «بخش عمده ای» از سینمای ایران ایستاده است. از عبارت «بخش عمده ای» استفاده کردیم، چون او به هر حال با وجود رفتارها و گفتارهای افراطی اش، همچنان طرفداران خود را در میان طیفی از علاقه مندان سینما و شاید خود سینماگران دارد.

 

فراستی یکی- دو هفته پس از پایان برگزاری سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر در ادامه مواضع تند و تیز خود علیه سیاستگذاران و متولیان این رویداد معتبر سینمایی، از پا ننشست و در جبهه ای دیگر، خارج از چارچوب تلویزیون باز هم به آن تاخت. فراستی اوایل هفته جاری راهی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی شد تا در کنار احمدرضا معتمدی، دیگر سینماگر شاکی از وضع سینما در روزهای اخیر، پنبه جشنواره و فیلم هایش را حسابی بزند. هر چند از صحبت های معتمدی در این جلسه- که حجت ا… ایوبی رییس سازمان سینمایی هم در آن حضور داشت.

 

چیزی به بیرون منتقل نشد، اما تا دلتان بخواهد از صحبت های جنجالی فراستی، حرف و حاشیه بود که به رسانه ها درز کرد. سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، احد آزادیخواه با نقل صحبت های فراستی در جمع اعضای این کمیسیون موجب شد تا واکنش هایی منفی از سوی برخی سینماگران صورت بگیرد. این در حالی بود که یک روز پیش از آن، سیدصادق طباطبایی، نائب رییس کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی نیز از صحبت های فراستی در این کمیسیون مبنی بر تکرار مسئله دو تابعیتی بودن داوران فجر و تأثیر آن بر نحوه اهدای جایزه به فیلم «ماجرای نیمروز»، اغراق آمیز نشان دادن معضلات اجتماعی، مستهجن دانستن فیلم «گشت ۲» و… پرده برداشته بود. در واقع همین نکته آخری بود که موجب شد نخستین پاتک تند و تیز از سوی حمید فرخ نژاد به سمت فراستی روانه شود.

 

فرخ نژاد: خواستی بفروشی، به خودمون بفروش!

حمید فرخ نژاد، یکی از بازیگران اصلی «گشت ۲»، در شرایطی که سعید سهیلی کارگردان آن فعلاً ترجیح داده وارد گود انتقاد نشود، بلافاصله در صفحه شخصی اش در اینستاگرام با ادبیاتی زیرکانه و تحقیرآمیز، فراستی را به باد انتقاد گرفت. به ویژه آنکه فراستی با این حرف های خود علیه «گشت ۲» موجب شده تا کمیسیون فرهنگی مجلس از سازمان سینمایی بخواهد قبل از اکران عمومی، آن را به این مرجع ارائه دهد. مسئله ای که احتمالاً به ایراد جرح و تعدیلهایی در فیلم منجر خواهد شد.

 

فرخ نژاد با دلخوری از این مسائل در بخشی از متن خود علیه فراستی او را تلویحاً متهم به خبرچینی کرد و این طور دست به قلم شد که: «تلخ بودی و بی‌ادب، لیچار بار همه می‌کردی با راه و بی راه، صواب و ناصواب، حق و ناحق ولی هر چی بود تو خودمون بود، دمتم گرم حالا یه سکه بالا یا پایین تو خودمون بودیم، ولی مرد حسابی چقلی همکاراتو اینور اونور بردن دیگه خدایی آخرشه، خدایا به حق بزرگیت هیچ تنابنده‌ایی رو این جوری آزمایش نکن. دلم برات سوخت آقا مسعود، گناه گردن تو نیست ما هم کم گذاشتیم، مطمئنم خیلی گیری و گرنه اینجوریش رو دیگه نمیومدی، ما کم گذاشتیم، خداییش خیلی وضع مالیمون توپ نیس ولی هزار بار شکر اینقد ته جیبمون هست که اگه دوست و آشنامون گیره، جهت رفع احتیاجش کمک کنیم، یا نه هزار بار کردیم بازم میکنیم، دست جلو هموطنامون دراز میکنیم و یه شماره کارت می‌نویسیم از خلق الله کمک می‌گیریم، خدا وکیلی هنوز اینقد آدم با مرام و معرفت هست که نزارن یه مرد به نامردی بیفته، سراغ دارم. دنیای بدیه اقا مسعود ولی آدم بازم پیدا میشه. با مرام و معرفت بازم پیدا میشه، می‌دونم اینقد گیر بودی که خودتو توجیه کردی، فدای سرت، ولی ایندفه اگه بازم گیر کردی خواستی بفروشی، به خودمون بفروش، لااقلش اینه که بین خودمون می‌مونه مثه دفعات قبل، مثه خیلی وقتا، خدا هیچ مردی رو خوار نکنه صلوات بفرست».

 

واکنش محسن تنابنده

بازیگر برنده سیمرغ بلورین جشنواره امسال هم در ادامه این متن همکارش، با انتشار دوباره آن در اینستاگرام، یک پاراگراف هم ضمیمه اش کرد! محسن تنابنده در ادامه متن فرخ نژاد، نوشت: «صحبت‌های فراستی علیه فیلم گشت ارشاد ۲ انقدر اهالی سینما رو ناراحت نکرده که کشاندن ماجرا به کمیسیون فرهنگی مجلس مسایل سینما باید در خانواده سینما حل شود.»

 

پرستویی هم اعتراض کرد

پرویز پرستویی دیگر سینماگری بود که به گروهان فعلاً خلوت منتقدان منتقد «هفت» پیوست و جبهه گیری سابقش علیه فراستی را هم یادآوری کرد. پرستویی اوایل امسال در گفت و گو با همشهری جوان، نسبت به صحبت های فراستی و بهروز افخمی در «هفت» واکنش منفی نشان داده و در مصاحبه اش با تی وی پلاس هم گفته بود «او توی منفور شدن دارد معروف می شود و لذت می برد از اینکه معروف است»!

 

پرستویی دیروز هم با حمایت از فرخ نژاد، متوسل به اینستاگرام خود شد و این طور نوشت: «از ماست که بر ماست. حمیدفرخ نژاد عزیز، انتقادت را در مورد مسعود فراستی خواندم. بماندکه از چند سال پیش به شکل های مختلف در مورد مسعود فراستی، در دنیای مجازی، مصاحبه ها، و حتی در رسانه حرف زدم. ولی دریغ از اینکه کسی حمایت کرده باشد، چه اهالی تاثیرگذار و صاحب نام سینما و چه مسوولین. بنابراین الان خیلی تعجب نمی کنم که تصمیم گیری در خصوص این سینمای مظلوم، به مجلس کشیده شود و وقت و انرژی و سرمایه عزیزانی چون شما و دیگر همکاران هدر رود. در صورتی که مسعود فراستی خود جزو کسانی است که باید پرونده گذشته و حالش مورد بررسی قرار گیرد.

 

امیدوارم به منتقدین شریف و تاثیر گذار بر نخورد، ولی مسعود فراستی صرف چند تا کتاب خواندن و تدریس و فیلم های خارجی دیدن، صلاحیت نقدکردن آثار سینمایی را ندارد، آن هم در رسانه ملی…».

 

پرستویی در ادامه به بهروز افخمی هم تاخت: «بهروز افخمی هم که بماند، مغازه دو نبش خوبی برای خود بازکرده. بارها با بودجه بیت المال به منافع خوبی رسیده، بدون اینکه نقشی در تاثیرگذاری سینما داشته باشد. نمونه‌اش، میرزا کوچک خانِ استاد ناصرتقوایی که بعد از کنار زدنش به ایشان رسید، فیلم سینمایی جهان پهلوان تختی، که بعد از زنده یاد علی حاتمی باز به ایشان رسید، چهارسال نماینده مجلس شدن بی فایده و نهایتا، ساخت فیلم سینمایی فرزند صبح که با بودجه کلان که اصلا دیده نشد ولی از درآمد هنگفتش بهروز افخمی بی‌نصیب نماند. و بعد از در آمد بودجه فیلم ذکر شده، به کانادا رفت و فیلم سینمایی ساخت و باز دیده نشد. و اکنون هم به گفته خودش قرار است پروژه به قول خودش سنگین فاجعه شهدای پلاسکو را راه بیاندازد.

 

حال با این اوصاف چطور رسانه ملی یک برنامه سینمایی را بعهده ایشان گذاشته و مسعود فراستی مثلا منتقد معلوم الحال قرار است ناجی سینما باشد. آنهم آنقدر پر و بال گرفته که به خودش اجازه می‌دهد با قضاوت های نابه‌جا و با الفاظ رکیک و هتاکی به هنرمندان به نقد سینما و دست اندر کارانش بپردازد و بهروز افخمی هم در کنارش لبخند بزند. متاسفانه این دوتن سراپا عقده‌ای و کینه توز، با حمایت مسئولین رسانه ملی خر خود را سوار شده و می تازند، ولی نمی دانند که مردم عزیز غیر سینمایی هم این ها را منفور می خوانند. باز هم امیدوارم مسئولینی که دغدغه فرهنگ دارند تجدید نظری در خصوص این برنامه سینمایی کرده و از افراد لایق در این برنامه استفاده نمایند».

 

مهراب هم شاکی شد

مهراب قاسم خانی هم دیگر چهره ای بود که با لحن مخصوص خود به فراستی خرده گرفت و ضمن باز نشر متن فرخ نژاد، در پانوشت آن درباره فراستی با طعنه افزود: «جلوی اینو نگیرن، پس فردا واسه خود شیرینی و اثبات اهلی شدگی، جلیقه انفجاری هم پوشه میره خانه سینما خودشو میترکونه»!

 

«هفت» باز هم در مظان اتهام

اما ترکش های این رفتار فراستی، قطعاً باز هم دامن «هفت» را خواهد گرفت و خیلی ها را از این برنامه خواهد راند. همانطور که وحید جلیلوند، کارگردان سیمرغ برده امسال، طبق گفته بهروز افخمی در برنامه هفته گذشته، دعوت سازندگان آن را برای حضور در استودیو نپذیرفت و حتی گویا با نفوذ خود، به ممیزی بخش هایی از گزارش «هفت» هم منجر شد!

 

فراستی و افخمی این روزها حسابی سیبل سینماگران ناراضی از مواضع هفت علیه سینما و جشنواره فجر شده اند و در این راه، زخم های کهنه هم سرباز کرده است. حالا باید دید این روند اعتراضی، از سوی کدام یک از سینماگران استمرار خواهد یافت.

 

 

 

 

banifilm.ir
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش