سه شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
۱۲:۴۲ - ۲۵ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۶۵۰۰
چهره ها در سینما و تلویزیون

کیانوش عیاری: اين فيلم را برای بيداری مسئولان ساختم

کيانوش عياري,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

در اوج روزهاي پرالتهاب و سخت زلزله بم، براي ساخت يک فيلم عازم شهري شد که مردمانش روزهاي سختي را مي‌گذراندند، اما هدف ديگري داشت؛ اينکه آب خوش از گلوي مسئولان مرتبط با زلزله پايين نرود؛ فيلمي که ابعاد فاجعه‌بار زلزله را بيشتر نمايان مي‌کرد و مثل تمامي فيلم‌هاي کيانوش عياري برآمده از واقعيتي است که اطرافمان مي‌بينيم.

 

«بيدار شو آرزو» ديده نشد و شايد هدفي که عياري مدنظر داشت محقق نشد، اما هنوز هم بسياري از آن به‌عنوان يکي از فيلم‌هاي تأثيرگذار سينماي ايران صحبت مي‌کنند. بهانه گفت‌وگو با عياري، زلزله بزرگ و فاجعه‌باري است که همه را در بهت فرو برده است و بار ديگر از عدم آمادگي لازم در مواجهه با چنين رويدادي صحبت مي‌شود. اينکه «بيدار شو آرزو» در روزهاي سخت زلزله بم چطور ساخته شد و هدف عياري از ساخت اين فيلم چه بود، قطعا خواندني است. شما را به خواندن اين گفت‌وگو دعوت مي‌کنيم.

 

‌سال‌ها از ساخت فيلم «بيدار شو آرزو» مي‌گذرد؛ فيلمي که ١٣ سال ديده نشده و شايد در شرايطي بحراني مثل اين روزها بيشتر از فيلمي صحبت مي‌شود که با هدفي خاص ساخته شد و اکرانش مي‌توانست تأثيرگذار باشد... .

زماني که «بيدار شو آرزو» ساخته مي‌شد، فکر نمي‌کردم فيلمي است براي اکران عمومي. فکر مي‌کردم اين فيلم بايد بتواند محرکي براي خمودگي ذهن مسئولان فراموشکار در ارتباط با زلزله باشد.

 

ايران روي يکي از مخوف‌ترين خطوط زلزله دنيا قرار دارد و اين نکته‌اي است که متأسفانه فراموش مي‌کنيم. زماني که «بيدار شو آرزو» در جشنواره فيلم فجر جايزه گرفت، روي سن تالار وحدت خطاب به مسئولاني که در سالن حضور داشتند گفتم که اين فيلم براي نمايش در سينماها و جشنواره‌ها ساخته نشده، فيلم را ساختم که آب خوش از گلوي مسئولان پايين نرود، اما عملا اين فيلم را کسي نديد.

 

آن زمان دوست نداشتم فيلم اکران عمومي شود، چون به نظرم فيلم دردناک‌تر از خود زلزله است. تنها يک‌بار شبکه مستند اين فيلم را در دوران وقوع زلزله ورزقان در استان آذربايجان‌شرقي نمايش داد، اما در حالتي مهجور نمايش داده شد، چون هيچ‌کس خبر نداشت قرار است پخش شود. بنابراين مي‌شود اين‌طور گفت که اين هدف و آب خوش از گلوي مسئولان پايين‌نرفتن به‌واسطه اين فيلم عملا نقش بر آب شد، چراکه شرايطي براي ديده‌شدن فيلم به‌وجود نياوردند، من که نبايد اين کار را انجام بدهم، ديگران بايد اين شرايط را ايجاد کنند که مسئولان اين فيلم را ببينند.

 

اين‌طور نباشد که زلزله‌اي در بم، ورزقان و حالا اين زلزله که نمي‌دانم اسمش را بايد چه بگذارم؟ زلزله غرب کشور؟ اين زلزله عجيب و کم‌سابقه که هم‌زمان در نقاط مختلف جغرافيايي دور از هم وقوع آن حس شده؛ مثلا در بخش‌هاي مياني و شرقي ايران اثري از آن نباشد، اما در پاکستان، کويت، مصر يا ترکيه حس شود!

 

 

‌با اين‌همه فکر مي‌کنيم اين فيلم هم مثل باقي فيلم‌هاي شما  اگر در زماني که بايد، ديده مي‌شد طبعا مي‌توانست اثرگذاري بهتري داشته باشد، اما اين روزها بسياري از لزوم پخش آن از رسانه‌اي مثل تلويزيون صحبت مي‌کنند. نظر شما چيست؟

البته من با نمايش اين فيلم يا پخش از تلويزيون با توجه به بحراني که چندروزي است به وجود آمده مشکلي ندارم و مخالف نيستم، اميدوارم اين اتفاق بيفتد يا اکراني داشته باشد، اما شايد الان مصرفش به اندازه چيزي که من هدف‌گذاري و آرزو کرده بودم نباشد، چراکه مي‌خواستم اين فيلم مانع از اين شود که آب خوش از گلوي مسئولان مرتبط با زلزله يا حوادث غيرمترقبه پايين برود. الان اگر نمايش داده شود چه سود؟ ضمن اينکه تأکيد مي‌کنم اميدوارم نمايش داده شود يا پخش شود.

 

 

‌برگرديم به ١٣ سال پيش، در روزهاي زلزله بم، ايده ساخت «بيدار شو آرزو» چطور به ذهنتان رسيد، قرار بود چه قصه‌اي روايت کنيد؟

زلزله طبس در ٢٥ شهريور سال ٥٧ رخ داد و من چند روز بعد، براي ساخت يک فيلم مستند به‌تنهايي به مشهد رفتم، در مشهد، مهدي صباغ‌زاده را پيدا کردم و پرسيدم مي‌تواني همراهم باشي که تنها نروم؟ با دوربين ١٦ ميلي‌متري و تعدادي نگاتيو به سمت طبس رفتيم و در آنجا توانستيم با ارتش هماهنگ کنيم و با هليکوپترهاي شونوک دوملخه همراه با تيم امدادگر به سمت محل زلزله رفتيم و فيلمي مستند ساختم به اسم «بر مفرش خاک خفتگان مي‌بينم».

 

اين عنوان از يک قصيده از رباعي خيام است. ادامه اين مصرع اين است «در زيرزمين نهفتگان مي‌بينم، چندان‌که به صحراي عدم مي‌نگرم، ناآمدگان و رفتگان مي‌بينم». فيلم در سالگرد زلزله، سال ٥٨ نمايش داده شد. در زلزله طبس چيزي ديده بودم که ذهنم را تسخير کرده بود، روزي پيرمردي را ديدم روي يک کپه خاک خيلي طولاني و منظم، مثل خاکريز براي چيده‌شدن ريل راه‌آهن نشسته بود.

 

اين خاک حاصل خراب‌شدن ديوارهاي کوچه‌اي بود که حول‌وحوش ٣٠٠متر طول آن بود و بر اثر خراب‌شدن ديوارها، خاک‌ روي هم ريخته شده بود. احساس کردم پيرمرد فکور است، علتش را پرسيدم و گفت: «زمان زلزله پسرم رفت نان بگيرد که ناگهان زلزله شد، مي‌دانم آن زمان در کوچه بود و نشستم و فکر مي‌کنم پسرم کجاي اين کوچه و کجاي اين خاک است؟» با پيرمرد صحبت کردم مبني‌بر اينکه پسرت چندساله بود؟ قدش چطور بود؟ آيا اصولا آدم عجولي بود يا آرام راه مي‌رفت؟ در آن ساعت زمان شلوغي نانوايي بود يا خلوتي؟ به اين دليل اين سؤال‌ها را مي‌پرسيدم که با يک مهندسي تخمين بزنم که ممکن است پسرش پشت اين خاک طولاني ناشي از ريزش ديوارهاي طرفين کوچه کجا پنهان شده باشد؟ بعد با جواب‌هايي که پيرمرد داد، به پاسخي رسيدم و جايي در ذهن من بود حدود ٢٠ متر آن‌ورتر از جايي که پيرمرد نشسته بود.

 

رفتم از استان معين آذربايجان‌شرقي يک لودر گرفتم آوردم و حدودي را که حدس مي‌زديم ممکن است پسرش مدفون باشد کنديم و چند بيل که زده شد جنازه پيدا شد و پيرمرد پسرش را شناسايي کرد. چند دقيقه گريه کرد و بعد جنازه بيرون آورده و دفن شد. تصميم گرفتم روزي روزگاري اين لحظه را به فيلم برگردانم. اين موضوع را با خودم داشتم که زلزله بزرگ بعدي که در ايران رخ داد، زلزله رودبار بود. آن زمان فکر کردم اگر بلافاصله بعد از وقوع زلزله به سراغ ساخت اين فيلم بروم، ممکن است اين‌طور برداشت شود مثل يک آدم فرصت‌طلب، از وقوع يک فاجعه ملي استفاده مي‌کنم که فيلمي بسازم.

 

بنابراين کوتاه آمدم و نساختم. وقتي آقاي کيارستمي فيلم «زندگي و ديگر هيچ» را ساخت و اکران شد، ديدم فرصت‌طلبي نکردند. متأسفانه فرصت ساخت فيلم در زلزله رودبار را از دست دادم. به انتظار وقوع يک زلزله بزرگ ديگر نبودم. ولي زلزله بم در سال ٨٢ رخ داد، در همان لحظات اوليه که مطلع شدم زلزله‌اي به اين وسعت رخ داده، تصميم گرفتم قطعا به بم بروم.

 

 

‌دقيقا هم‌زمان با ساخت سريال «روزگار قريب»...

بله. آن زمان در حال فيلم‌برداري سريال «روزگار قريب» بوديم، کار را تعطيل کردم. آقاي رجبي پذيرفت در فيلم حضور داشته باشد و خانم بهناز جعفري هم به ما ملحق شد و با قطار راهي کرمان شديم. درست در ششمين روز وقوع زلزله راهي بم شديم. غير از موضوعي که از سال ٥٧ زمان وقوع زلزله طبس در ذهنم بود، تعدادي عکس هم بعد از زلزله بم در مطبوعات ديده يا چيزهايي خوانده بودم، ازجمله اينکه برادر يک دختربچه، زير آوار خانه‌شان محبوس شده بود و راهي به بيرون نداشت و اين دختر از طريق روزنه‌اي که در بخشي از ديوار وجود داشت، مي‌توانست به برادرش آب و غذا برساند و حتي در هواي سرد دي ماه نيم‌تنه بالاي برادرش را با پتو پوشانده بود، کنار جنازه مادر، پدر و ديگر برادر و خواهرانش... حتي تصور چنين موقعيتي وحشتناک است.

 

علاوه بر اين مطالب، چند عکس ديده بودم ازجمله عکس مردي که دو بچه جان‌باخته‌اش را روي دو دستش مي‌برد، ضمن اينکه آن مهندسي طبس هم انگيزه اصلي براي حرکت به سمت بم بود. شب در قطار، آقاي رجبي از اينکه قرار است با چه صحنه‌هايي فيلم را شروع کنيم پرسيد، همه اين موضوعات را برايش تعريف و سعي کردم نظمي به موضوعات پراکنده ذهنم بدهم و اين اتفاق افتاد و در نهايت «بيدار شو آرزو» ساخته شد.

 

 

‌چرا «بيدار شو آرزو»؟

زمان ساخت فيلم سه ‌بار به بم رفتيم و هر بار ٣٠،٣٥ روز آنجا مي‌مانديم و بعد برمي‌گشتيم، علت برگشت‌هاي ما اين بود که برخي بچه‌ها و خودم فشار روحي رواني بسياري به‌خاطر بودن در آن محيط داشتيم. البته دفعه سوم هم به دليل اينکه پولمان ته کشيده بود، برگشتيم. در يکي از اين سفرها به قبرستان رفتيم و در آنجا مردي حدود ٤٠ساله را ديدم که با عصبانيت دستش را به قبر مي‌کوبيد و فرياد مي‌کشيد: «آرزو بهت مي‌گم بلند شو» و سر بچه‌اي که مرده بود، فرياد مي‌کشيد، به نظر مي‌رسيد ديوانه شده... خلاصه اين فيلم را آنجا براي خودم تثبيت کردم و بعد اين صحنه را هم گرفتم.

 

جايي در فيلم هست که مهران رجبي شب‌هنگام که جنازه‌ها را پيدا مي‌کند و در کنار آتشي که روشن است، به اين پنج، شش جنازه نگاه مي‌کند و عين همان حالت را به او گفتم اجرا کند و بدون توجه به آدمياني که اطرافش هستند اين ديالوگ را تکرار کند، آرزو بهت مي‌گم بيدار شو... اين شد خاستگاه اسم فيلم.

 

 

‌آقاي عياري، مدت‌هاست بحث تشکيل کميته‌اي براي بررسي فيلم‌هاي توقيفي باعث شد تا بار ديگر پرونده اين فيلم‌ها به جريان بيفتد و سرانجام بار ديگر با ليستي از فيلم‌ها مواجه شديم که هنوز هم مشخص نيست چه سرانجامي پيدا خواهند کرد. «خانه پدري» در گروه هنر و تجربه روي پرده خواهد رفت؟

«خانه پدري» يک بار در سال ٩٣ در گروه سينمايي هنر و تجربه و به مدت دو روز نمايش داده شد، اين اتفاق گواه بر اين است که نمايش اين فيلم در گروه هنر و تجربه درست نيست. اين گروه سينمايي چهار سينما دارد که در سال ٩٣ دو سينماي آن نيز متعلق به حوزه هنري بود و حوزه اعلام کرد سينماهايش را در اختيار اين فيلم نخواهد گذاشت. فيلم در سينما کوروش نمايش داده شده و در١٠ سانس در دو روز در سالن ٣٥٥نفره نمايش داده شد.

 

آن زمان دلواپسان تهديد کردند اگر بعد از دو روز اکران، يعني پنجشنبه و جمعه، فيلم شنبه از اکران برداشته نشود، وزير را استيضاح خواهيم کرد و ايشان دستور دادند فيلم از اکران برداشته شود. بنابراين با توجه به تجربه يک بار نمايش فيلم در اين گروه سينمايي، نمايش اين فيلم به اين شکل درست نيست. احتمالا حوزه باز هم سينماهاي خودش را در اختيار فيلم قرار نخواهد داد، بار ديگر فيلم در سينماهاي محدودي اکران خواهد شد و باز هم با تهديد فيلم از پرده پايين کشيده مي‌شود.

 

بعد هم مسئولان مي‌گويند از شر اين فيلم خلاص شديم، آن را اکران کرديم اما شرايط برايش فراهم نبود و از نظر ما فيلم آزاد شد. نمي‌دانم تعداد فيلم‌هاي توقيفي چند تا است مثلا اگر ١٥ تا است مي‌گويند با اکران خانه پدري شد ١٤ فيلم توقيفي و به اين شکل صورت‌مسئله پاک مي‌شود. حتي در جلسه‌اي که پيش از اين مبني‌بر اکران فيلم داشتيم، موضوع شرط سني براي اکران فيلم مطرح شد که پذيرفتم. اگرچه پذيرفتم اما به‌نظرم کار عجيبي است. چرا بايد شرط سني گذاشته شود؟ چه کسي مي‌تواند اين موضوع را کنترل کند؟ و خودشان خوب مي‌دانند گذاشتن شرط سني تبديل به يک عنصر تبليغي مي‌شود.

 

 

‌موضوعي که به نظرم توقيف «خانه پدري» را عجيب‌تر مي‌کند، اين است که هر روز اخبار ناگوار و دلخراشي در شبکه‌هاي اجتماعي دست به دست مي‌شود، اخباري از جنس چيزي که در فيلم مي‌بينم اما «خانه پدري» بعد از سال‌ها هنوز هم به‌زعم بسياري نبايد ديده شود!

بله، تلقي اين است که شايد ساخت اين فيلم محصول دولت است، فجايعي که هر روز در گوشه‌وکنار اين کشور رخ مي‌دهد؛ اينها که خواست ما نيست اتفاق مي‌افتد. اما توليد چنين فيلم‌هايي انگار جزئي از اراده ماست و ما چنين اراده‌اي را نمي‌خواهيم به  رسميت بشناسيم.

 

بهناز شيرباني

 

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش