چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۴:۱۴ - ۲۵ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۸۶۵
چهره ها در سینما و تلویزیون

ستارگانی که ستاره بخت بر روی شانه آن‌ها نشسته است

روزنامه هفت صبح/ فیلم «زرد» با بازی بهرام رادان در نقش جوان اول، یک بار دیگر نشان می دهد نسل دوم بازیگران سینمای ایران پس از انقلاب همچنان صاحب اهمیت و اعتبار هستند. به بهانه این فیلم سراغ ستاره های دهه هفتاد رفتیم که همچنان سردرِ گیشه ها در اختیارشان است؛ هر کدام چه موقعیتی دارند؟

 

دولت عوض شد و سلیقه مردم و سبک زندگی شان هم خیلی زود تغییر کرد. داریم از نیمه دوم دهه هفتاد حرف می زنیم. روزهایی که سینما هم به تبع شرایط رنگ عوض کرد و نسل تازه ای از بازیگران پا به عرصه گذاشتند. کمی بعد بازیگران دیگری به این دایره اضافه شدند ولی خب همه شان در سطح اول نمانده اند. فریبرز عرب نیا، محمدرضا فروتن، شهاب حسینی، محمدرضا گلزار، بهرام رادان، حامد بهداد، پارسا پیروزفر و امین حیایی تا سال ها جوان اول سینمای ایران بودند و البته چند نفرشان هنوز هستند.

 

نیکی کریمی زود چهره شده بود و در دهه هفتاد هدیه تهرانی، لیلا حاتمی، مریلا زارعی، مهناز افشار، الناز شاکردوست، مهتاب کرامتی و... را کنار خود دید اما هرگز از میدان بیرون رانده نشد. ستاره بخت این دسته از بازیگران همچنان بلند است؛ به بهانه فیلم «زرد» که بهرام رادان باز هم نقش جوان اول آن را بازی می کند، سراغ ستاره های مستمر سینمای مان از دهه هفتاد تا کنون رفته ایم و موقعیت شان را بررسی کرده ایم. راستی این فقر سینمای ما است که بازیگری چهل ساله نقش جوانی بیست و چند ساله را بازی می کند؟ یا توانمندی خود بازیگران؟

 

هدیه تهرانی؛ ۴۵ سال

 

بازیگران سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اولین فیلمی که بازی کرد: خانم تهرانی با «سلطان» مسعود کیمیایی به سینما معرفی شد.

 

چند ساله بود؟ او در سن ۲۴ سالگی بازیگری را  تجربه کرد.

 

مهمترین کارگردان های کارنامه: مسعود کیمیایی، ناصر تقوایی، بهمن فرمان آرا، اصغر فرهادی، بهروز افخمی، احمدرضا درویش. تهرانی در دو فیلم از عباس کیارستمی، بهمن فرمان آرا، احمد امینی و سامان مقدم بازی کرده است.

 

مهمترین موقعیت ها: دو سیمرغ برای «قرمز» و «چهارشنبه سوری» گرفته و یک تندیس خانه سینما برای «چهارشنبه سوری» به دست آورده است.

 

موقعیت بازیگری: هدیه تهرانی برای ورود به سینما عجله نداشت، به چند پیشنهاد وسوسه برانگیز پاسخ منفی داد و بالاخره با «سلطان» مسعود کیمیایی وارد سینما شد. هدیه تهران با قدرت شروع کرد و بازی اش همزمان مورد توجه خاص و عام قرار گرفت. کمی بعد به سمت فیلم های تجاری کشیده شد و از قضا موقعیت او را به عنوان ستاره مستحکم تر کرد. تهران در دهه هشتاد سراغ فیلم های خاص پسند رفت و مدتی بعد از سینما فاصله گرفت. این اتفاق برای هر بازیگری خطری بزرگ است ولی تهرانی در دور تازه فعالیت، همچنان بازیگر مهم و تاثیرگذار سینمای ماست. او خودخواسته، برچسب جوان اول را از نام خود پاک کرد و ترجیح داد در نقش زنان پخته بازی کند.

 

نیکی کریمی

 

بازیگران سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اولین فیلمی که بازی کرد: نیکی کریمی مسیر بازیگری اش را با «وسوسه» جمشید حیدری آغاز کرد؛ سال ۱۳۶۸.

 

چند ساله بود؟ او فقط ۱۸ سال سن داشت که جلوی دوربین رفت؛ یک سال بعد «عروس» شد.

 

مهمترین کارگردان های کارنامه: بهروز افخمی، ابراهیم حاتمی کیا، تهمینه میلانی، رسول ملاقلی پور، کمال تبریزی. این بازیگر سه بار با مسعود کیمیایی، تهمینه میلانی و علی عطشانی همکاری داشته است.

 

مهمترین موقعیت ها: کریمی برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن برای فیلم «دیوانه ای از قفس پرید» و «واکشن پنجم» شده است.

 

موقعیت بازیگری: اولین ستاره زن سینمای ایران پس از انقلاب است و پیش از آن چنین شمایلی از بازیگران زن سراغ نداشتیم. نیکی کریمی به اهمیت «عروس» واقف بود و به مدت ۱۴ سال از موقعیت به دست آمده مواظبت کرد. او از اوایل دهه هشتاد سخت گیری را کنار گذاشت و آرام آرام سهم فیلم های تجاری اش بیشتر شد. در میان فیلم های تجاری چند فیلم خوب هم وجود داشت ولی بیشترشان غیرقابل دفاع اند این ها اما کریمی را از سطح اول بازیگری دور نکرده و بعد از ۲۸ سال همچنان نقش اول بازی می کند. تازه، خیلی از نقش ها پایین تر از سن او هستند.

 

لیلا حاتمی؛ ۴۵ سال

 

بازیگران سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اولین فیلمی که بازی کرد: «لیلا» اولین فیلم رسمی اوست؛ پیش از این نقشی کوتاه در «کمال الملک» و «دلشدگان» بازی کرده بود.

 

چند ساله بود؟ لیلا حاتمی در سن ۲۴ سالگی «لیلا» را بازی کرد.

 

مهمترین کارگردان های کارنامه: اصغر فرهادی، مسعود کیمیایی، فریدون جیرانی، حمید نعمت الله، ابراهیم حاتمی کیا، کمال تبریزی، مرضیه برومند، بهرام توکلی. حاتمی بیشترین همکاری را با داریوش ارجمند و علیرضا رییسیان داشته و در سه فیلم آن ها بازی کرده است.

 

مهمترین موقعیت ها: دو سیمرغ از جشنواره فجر برای «بی پولی» و «رگ خواب» گرفته و برای «آب و آتش» از جشن خانه سینما تندیس به دست آورده است.

 

موقعیت بازیگری: حاتمی هیچ وقت به طول کامل در تعریف «جوان اول» قرار نگرفت که دلیل اصلی آن به جنس انتخاب هایش بر می گردد. او خیلی زود با نقش های دخترانه خداحافظی کرد و وارد جلد زنان شد. جالب آن که حالا به حاتمی نقش های متفاوت پیشنهاد می شود؛ مثل «من» و یا «رگ خواب» دو دهه از حضور رسمی لیلا حاتمی در سینما می گذرد و عدد انتخاب های به او، تنها چند فیلم است. نشانه ها می گوید لیلا حاتمی حالا حالاها در اوج خواهدماند.

 

مریلا زارعی؛ ۴۳ سال

 

بازیگران سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اولین فیلمی که بازی کرد: مریلا زارعی نخستین بار در فیلم «پاتک» علی اصغر شادروان بازی کرد.

 

چند ساله بود؟ او روزی که جلوی دوربین اولین فیلم سینمایی کارنامه اش رفت ۲۱ سال بیشتر سن نداشت.

 

مهمترین کارگردان های کارنامه: اصغر فرهادی، مسعود کیمیایی، داریوش فرهنگ، تهمینه میلانی، بهروز افخمی، حسن فتحی، رضا عطاران، رضا میرکریمی. بیشترین همکاری زارعی با ابراهیم حاتمی کیا بوده است و در چهار فیلم او بازی کرده.

 

مهمترین موقعیت ها: دو سیمرغ اصلی برای «شیار ۱۴۳» و «زیر سقف دودی» گرفته و سیمرغ مکمل «سربازهای جمعه» را در کارنامه خود دارد. از جشن خانه سینما هم تندیس مکمل دریافت کرده برای «دو زن» و «درباره الی».

 

موقعیت بازیگری: فیلم های اول برایش دستاوردی نداشتند و «دو زن» بود که موقعیت مریلا زارعی را در سینما تثبیت کرد. او بعد از گرفتن سیمرغ «سربازهای جمعه» سعی کرد با دقت به پیشنهادها پاسخ دهد. برای همین در کارنامه ۲۲ ساله اش فیلم بد کم پیدا می شود. نکته جالب درباره این بازیگر، هماهنگی نقش ها با سن اوست. زارعی از یک جایی به بعد نقش های متناسب با سن خود انتخاب کرد؛ این ویژگی به همراه توانمندی او باعث می شود. پیشنهادهایی چشمگیر داشته باشد.

 

مهتاب کرامتی؛ ۴۶ سال

 

بازیگران سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اولین فیلمی که بازی کرد: «مردی از جنس بلور» نخستین فیلم سینمایی مهتاب کرامتی

 

چند ساله بود؟ او در سن ۲۸ سالگی  جلوی دوربین سعید سهیلی رفت.

 

مهمترین کارگردان های کارنامه: واروژ کریم مسیحی، محمدرضا اصلانی، داریوش مهرجویی، محمدرضا هنرمند، علیرضا داودنژاد، ابوالحسن داودی، رضا کاهانی. او در سه فیلم داودنژاد بازی کرده است.

 

مهمترین موقعیت ها: مهتاب کرامتی برای فیلم «بیست» سیمرغ مکمل گرفته است.

 

موقعیت بازیگری: در سال های اخیر فیلم هایی انتخاب کرده که غالبا گیشه ندارند. اگر «عصر یخبندان» را فاکتور بگیریم بقیه فیلم های مهتاب کرامتی جزو کم فروش ها هستند. «ماجان» را هم به دلیل خود فیلم و نقش چالش برانگیز آن پذیرفته که اکران ناموفقی داشت و جزو شکست خورده های سال لقب گرفت. کرامتی با کمتر از ۱۰ سال حضور در سینما، به طور خودخواسته از شمایل جوان اول بیرون آمد. در حالی که استعدادش را در این نوع نقش ها و فیلم ها ثابت کرده بود، ترجیح داد نوع دیگری از سینما را پی بگیرد. از میانه دهه هشتاد دیگر خبری از «هشت پا» و «ملاقات با طوطی» نیست و او نقش هایی پذیرفت که از چهره واقعی اش دور هستند؛ نقش زنان رنج کشیده یا زنانی پا به سن گذاشته. کرامتی همچنان بازیگر پرکاری است.

 

مهناز افشار؛ ۴۰ سال

 

بازیگران سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اولین فیلمی که بازی کرد: «شیرهای جوان» محسن محسنی نسب سرآغاز حضور مهناز افشار در سینما است. این اتفاق سال ۱۳۷۸ رقم خورد.

 

چند ساله بود؟ مهناز افشار در ۲۲ سالگی اولین فیلمش را بازی کرد.

 

مهمترین کارگردان های کارنامه: بهمن فرمان آرا، داریوش مهرجویی، مسعود کیمیایی، فریدون جیرانی، مهدی کرم پور، تهمینه میلانی، سامان مقدم، ابراهیم حاتمی کیا، بهروز شعیبی. بیشترین همکاری افشار با سامان مقدم و در چهار فیلم بوده است.

 

مهمترین موقعیت ها: برنده سیمرغ بلورین نقش مکمل زن برای «سعادت آباد» و برنده سیمرغ بهترین بازیگر زن از بخش نگاه نو برای «برف روی کاج ها».

 

موقعیت بازیگری: خانم افشار کاری سخت برای اثبات خود داشت وی با پشتکار توانست توانایی اش را به رخ بکشد. در سال های ابتدایی که بازیگری را تازه شروع کرده و ابتدای راه بود ،سخت پسندها، مهناز افشار را متهم به بازی در فیلم های ضعیف و تجاری می کردند ولی در مقابل، صف گیشه فیلم هایش طویل تر می شد. به مرور، کارگردان های معتبر سراغش رفتند و وجه تازه ای از توانایی او عیان شد. همزمان با این تغییر، نقش های زنان پخته به او رسید تا این گونه برچسب جوان اولی از افشار برداشته شود. او حالا جایگاه مستحکمی در سینما دارد.

 

شهاب حسینی؛ ۴۴ سال

 

بازیگران سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اولین فیلمی که بازی کرد: فعالیت سینمایی شهاب حسینی سال ۱۳۸۰ با فیلم «رخساره» امیر قویدل کلید خورد.

 

چند ساله بود؟ او در سن ۲۸ سالگی وارد سینما شد.

 

مهمترین کارگردان های کارنامه: اصغر فرهادی، کیانوش عیاری، تهمینه میلانی، احمد امینی، پوران درخشنده، هومن سیدی، علیرضا رییسیان. بیشترین همکاری اش با اصغر فرهادی بوده و در سه فیلم این کارگردان بازی کرده است.

 

مهمترین موقعیت ها: حسینی جایزه مهم کن را برای «فروشنده» گرفته و جایزه از جشنواره فجر و جشن خانه سینما به دست آورده است.

 

موقعیت بازیگری: حسینی آرام آرام رشد کرد که نمود ابتدایی اش را می توان در «واکنش پنجم»، «سوپراستار» و «درباره الی» دید. نکته جالب کارنامه حسینی تناسب نقش ها با سن اوست؛ در سال های اخیر نقش هایی پایین تر از سن واقعی خود بازی نکرده و از این منظر در تعریف جوان اول نمی گنجد. دلیل دیگر این اتفاق جنس خود فیلم هاست؛ حسینی طی ۱۶ سال ۴۶ فیلم بازی کرده که تنها ۱۲ تای آن متعلق به سینمای بدنه است. او حالا مهم ترین بازیگر سینمای ما لقب دارد و خیلی از کارگردان ها علاقه مند به همکاری با او هستند.

 

محمدرضا گلزار؛ ۴۰ سال

 

بازیگران سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اولین فیلمی که بازی کرد: سال ۱۳۷۹ محمدرضا گلزار به سینمای ایران معرفی شد با فیلم «سام و نرگس»

 

چند ساله بود؟ او اولین فیلمش را در ۲۳ سالگی بازی کرد.

 

مهمترین کارگردان های کارنامه: بهمن فرمان آرا، حمید نعمت الله، ایرج قادری، فریدون جیرانی، کیومرث پوراحمد، تهمینه میلانی، سیروس الوند، محمدحسین لطیفی. بیشترین همکاری گلزار با محمد بانکی، ایرج قادری و علی عطشانی بوده که دوبار در فیلم آنها بازی کرده است.

 

مهمترین موقعیت ها: گلزار چندی پیش جایزه ویژه هیات داوران جنش حافظ را به دست آورد.

 

موقعیت بازیگری: ۱۷ سال از آغاز فعالیت سینمایی محمدرضا گلزار گذشته و هنوز فیلم های او گیشه دارند حتی اگر فیلم تجاری نباشد. گلزار همچنان نقش جوان اول را بازی می کند و کارگردان ها برایش نقش جوان اول کنار می گذارند. خودش اما خیلی دوست ندارد در این دایره بماند و هر از گاهی از سایه جوان اول بودن خارج می شود. نمونه اش «خشکسالی و دروغ»، «دلم می خواد» و حتی «مادر قلب اتمی». با این حال کارگردان ها می دانند حالا حالاها می توان از این چهره برای جوان اول استفاده کرد و می دانند کسی نمی تواند جای او را در گیشه پر کند.

 

محمدرضا فروتن؛ ۴۹ سال

 

بازیگران سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اولین فیلمی که بازی کرد: ۱۳۷۳ در فیلم «هدف» یک نقش برعهده داشت.

 

چند ساله بود؟ ۲۶ سال داشت که در یک فیلم سینمایی بازی کرد.

 

مهمترین کارگردان های کارنامه: رخشان بنی اعتماد، احمدرضا درویش، کیومرث پوراحمد، علی رضا داودنژاد، فریدون جیرانی و ابراهیم حاتمی کیا. فروتن در شش فیلم مسعود کیمیایی بازی کرده است.

 

مهمترین موقعیت ها: دو سیمرغ بلورین برای «قرمز» و «به آهستگی» به دست آورده و دو تندیس خانه سینما برای «قرمز» و «شب یلدا» گرفته است.

 

موقعیت بازیگری: ۲۹ ساله بود که مسعود کیمیایی، او را به عنوان یکی از جوان های فیلم «مرسدس» انتخاب کرد. فروتن ۱۶ سال جوان اول بود و جالب آنکه در ۴۵ سالگی همچنان با پیشنهادهایی از این جنس مواجه می شد. فروتن با «مرسدس» کیمیایی رسما جوان اول شد و با «متروپل» او از این موقعیت بیرون آمد. نکته منفی کارنامه فروتن این که همزمان با بیرون رفتن از صف جوان اول های سینما، وزن کارنامه اش هم پایین آمده. یعنی فیلم هایی بازی می کند که کیفیت لازم را ندارند و کارگردان های شان نمی توانند استفاده ای بهینه از توانایی او بکنند. این عوامل از فروتن بازیگری ساخته که نقش هایش در سال های اخیر شبیه هم است.

 

امین حیایی؛ ۴۷ سال

 

بازیگران سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اولین فیلمی که بازی کرد: «دو همسفر» ساخته اصغر هاشمی آغاز بازیگری حایی است.

 

چند ساله بود؟ او اولین فیلمش را در ۲۱ سالگی بازی کرد.

 

مهمترین کارگردان های کارنامه: داریوش مهرجویی، فریدون جیرانی، داریوش فرهنگ، تهمینه میلانی، رسول صدر عاملی، رضا کاهانی، بهروز شعیبی و... بیشترین همکاری حیایی با سیروس الوند و کاظم راست گفتار رقم خورده که در چهار فیلم آنها حضور داشته است.

 

مهمترین موقعیت ها: حیایی برای «شب» سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد را گرفته است.

 

موقعیت بازیگری: نقش هایش در روزهای ابتدایی شروع بازیگری کوتاه بود. اما به یکباره توی بورس قرار گرفت و سال ها جوان اول سینمای ایران بود. غالب فیلم هایش هم گیشه داشتند. در دهه نود سهم فیلم های خاص او بیشتر شد و همزمان با تغییر مسیر و افزایش سن عنوان جوان اول از حیایی برداشته شد. او هم چنان بازیگر پرکار سینمای ما است که در یک سال اخیر، فیلم های «شعله ور» حمید نعمت الله و «دارکوب» بهروز شعیبی را بازی کرده و به نظر میر سد اتفاق ویژه ای در کارنامه اش رقم بزنند. او «ما شما را دوست داریم خانم بابا» کاهانی را هم در نوبت اکران دارد. «دنده معکوس» پولاد کیمیایی تازه ترین فیلم اوست.

 

بهرام رادان؛ ۳۸ سال

 

بازیگران سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اولین فیلمی که بازی کرد: سال ۱۳۷۹ با فیلم «شور عشق» وارد سینما شد.

 

چند ساله بود؟ اولین فیلم سینمایی اش را در سن ۲۱ سالگی کرد.

 

مهمترین کارگردان های کارنامه: مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی، واروژ کریم مسیحی، بهروز افخمی، محمدرضا بزرگ نیا، حمید نعمت الله. بیشترین همکاری رادان با مصطفی کیایی رقم خورده و در سه فیلم او بازی کرده است.

 

مهمترین موقعیت ها: در کارنامه رادان دو سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد دیده می شود: برای «شمعی در باد» و «سنتوری».

 

موقعیت بازیگری: اکران فیلم «زرد» تاکیدی است بر این نکته که بهرام رادان حالا حالاها قرار است جوان اول بماند. او در فیلم مصطفی تقی زاده نقش مرد جوانی را بازی می کند که از همسرش جدا شده و حالا رفتار، کارها و موقعیتش، رنگ و لعاب جوان اول دارد. تفاوت اصلی پختگی رادان در بازیگری است وگرنه سن نقش، در این فیلم، پایین تر از سن واقعی خود اوست. چهره رادان با اینکه غبار گذر عمر بر آن نشسته است، اما این امکان را به او می دهد تا بتواند همچنان نقش جوان اول فیلم ها را بازی کند. چه بسا هواداران این بازیگر او را در همین موقعیت می خواهند و او هم این موضوع را می داند، بنابراین فعلا رادان را باید از این منظر کم رقیب دید.

 

حامد بهداد؛ ۴۴ سال

 

بازیگران سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اولین فیلمی که بازی کرد: سال ۱۳۷۹ جوانی در فیلم «آخر بازی» دیده شد که انرژیک بازی می کرد و با حرارت حرف می زد؛ او حامد بهداد بود.

 

چند ساله بود؟ اولین فیلمش را در سن ۲۷ سالگی بازی کرد.

 

مهمترین کارگردان های کارنامه: داریوش مهرجویی، مسعود کیمیایی، حمید نعمت الله، رسول صدر عاملی، سامان مقدم، عبدالرضا کاهانی، همایون اسعدیان. پرفروش ترین فیلم بهداد «روز سوم» محمدحسین لطیفی است و بیشترین همکاری اش با رسول صدر عاملی در سه فیلم رقم خورده.

 

مهمترین موقعیت ها: ۱۱ بار در جشنواره فجر و خانه سینما نامزد شده و تنها یک جایزه به دست آورده؛ سیمرغ نقش مکمل مرد برای فیلم «جرم».

 

موقعیت بازیگری: حامد بهداد هنوز در صف اول بازیگری سینماست. مدتی کوتاه سراغ نقش هایی رفت که در تعریف جوان اول نمی گنجند اما دوباره به مسیر قبل بازگشت. به طور مشخص تر باید بگوییم او در فاصله سال های ۸۷ تا ۹۲ نقش هایی بازی کرد که غالبا شخصیت هایی پخته و البته آرام بودند. «آرایش غلیظ» بار دیگر حامد بهداد را به صف جوان اول ها بازگرداند. حالا او در ۴۴ سالگی نقش جوان دلباخته «نیمه شب اتفاق افتاد» را بازی می کرند.

 

احمد رنجبر

 

 

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش