سه شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
۱۰:۳۹ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۴۷۸۶
چهره ها در سینما و تلویزیون

آيدا پناهنده: سينمای مستقل ايران نفس كم خواهد آورد

آيدا پناهنده,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

«اسرافيل» به كارگرداني آيدا پناهنده اين روزها روي پرده است؛ پناهنده در دومين ساخته خود نشان داد كه علاقه‌اش به روايت ذهن و جان و درونِ زنان و مردان است. آن وجه بيان‌نشده و اغلب منكوب شده و واپس زده جانِ انسان‌ها و به‌خصوص زن‌ها؛ آن‌هم در سرزميني همچون ايران. البته اين كارگردان جوان پيش‌تر با «ناهيد» اين مسير را تجربه كرده بود؛ فيلمي كه با اقبال جهاني روبه‌رو شد و در بخش نوعي نگاه شصت و هشتمين جشنواره كن به نمايش درآمد و برنده جايزه آينده نويدبخش شد.

 

فيلم «اسرافيل» اگرچه از پيچيدگي اجرايي خاصي برخوردار نيست ولي كارگردان به‌خوبي از پس روايت درون آدم‌ها برمي‌آيد. فيلم اسرافيل همچون فيلم «ناهيد» پر است از تصاوير ناب كه به زيبايي روايي فيلم كمك زيادي مي‌كند.

 

خانم پناهنده بحث را ازاينجا آغاز كنيم چند سال اخير پرداختن به موضوعات و مشكلات مربوط به زنان در فيلم‌ها كمي پررنگ‌تر شده. موافقيد؟

راستش آنقدرها با اين فرض كه در سال‌هاي اخير مسائل زنان در فيلم‌ها پررنگ‌تر شده، موافق نيستم. دستكم نه به لحاظ كيفي!

 

منظور من هم كميت فيلم‌ها بود.

 

بله. شايد تعداد فيلم‌هاي زن محور رو به رشد باشد اما به نظرم به لحاظ عمق و تشخص هنوز فاصله زيادي با سال‌هاي اوج سينماي ايران در پرداختن به «زنان» داريم؛ به سال‌هاي «نرگس»، «روسري آبي»، «ليلا»، «سارا» و... چند نمونه مي‌توانيد از فيلم‌هاي سال‌هاي اخير نام ببريد كه بطورجدي و عمقي به زنان پرداخته باشد؟! ما درباره «سينما» و «هنر» حرف مي‌زنيم نه «گزارش خبري»! نكته بعدي اينكه برخي از فيلم‌هاي سال‌هاي اخير كه قرار بود درباره زن‌ها و بازگويي مسائل آنها باشد، عملا به ضد خودشان تبديل شدند. يعني فيلم‌هايي شده‌اند كاملا ضد زن و نمي‌دانم چطور سازندگان محترم اين آثار متوجه اين مساله نشده‌اند.

 

با اين تفسير؛ درباره فيلم «اسرافيل» چه نظري بايد داشته باشيم؟

نظر خاصي ندارم.

 

انگار به روايت درونيات زنان علاقه‌مند هستيد چون اين مساله در دو فيلمي كه در سينما ساختيد، مشهود است.

 

صادقانه بگويم كه من فعال اجتماعي و فعال حوزه زنان و آسيب‌هاي اجتماعي نيستم، هرچند به اين مسائل علاقه‌مندم و اغلب اين مسائل به‌نوعي در آثارم بازتاب داشته‌اند. اما فراتر از اينها، علاقه من به ذهن و جان و درونِ زنان و مردان است. يعني آن ساحت نامكشوف و بيان‌نشده و اغلب منكوب شده و واپس زده جانِ انسان‌ها و به‌خصوص زن‌ها كه درجايي مثل سرزمين ما، از همان كودكي ياد مي‌گيرند خودشان و غرايزشان را سركوب كنند. براي من، اين بخش از شخصيت آدم‌ها، جذاب‌تر و وسوسه‌برانگيز‌تر از ساير بخش‌هاست.

 

اگر اشتباه نكنم پرداختن به موضوعات مربوط به زنان در كارهاي كوتاه يا مستند شما هم وجود داشته مانند فيلم «خانه قمر خانم» و چند فيلم ديگر.

 

بله در فيلم‌هاي كوتاه و مستندم فيلم‌هاي زن‌محور زياد داشته‌ام اما فراموش نكنيد كه يكي از مستندهاي بلندم «برزخ» به طور كامل درباره طلبه‌هاي اهل سنت چابهار و دانشجوهاي آن منطقه بوده و سه فيلم بلند تلويزيوني‌ام قصه‌هايي درباره مردان داشته‌اند.

 

در فيلم «اسرافيل» به نسبت، با بازيگران چهره‌تري از فيلم «ناهيد» مواجه هستيم.

 

يعني «ساره بيات» و «نويد محمد زاده» چهره نبودند و نيستند؟!!!

به‌هيچ‌عنوان چنين نظري نداشتم، توجه كنيد در سوالم اشاره كردم به نسبت... تركيب بازيگران فيلم«اسرافيل» نشان‌دهنده اين موضوع است و هديه تهراني از ديرباز همواره به عنوان سوپراستار موردتوجه بيشتري بوده و اين نكته قابل‌انكار نيست.

 

اين نظر شماست.

 

شما در مصاحبه اخيرتان گفتيد بعضي خانم‌هايي كه در شهرستان زندگي مي‌كنند شهامت ابراز عشق را ندارند كه البته اين مساله به ويژگي‌هاي بومي هر شهر برمي‌گردد. اگرچه اين نكته بينابين است و حكم قطعي نمي‌توانيم در موردش صادر كنيم.

 

البته نمي‌دانم درباره كدام مصاحبه حرف مي‌زنيد. بله. در همين جمله‌اي كه احتمالا نقل به مضمون از قول من ذكر كرده‌ايد گفتيد «بعضي» و اين يعني نسبي‌گرايي! من بيش از آنكه درباره ابراز عشق حرف بزنم، درباره «ابراز وجود» حرف زده‌ام. به اين معني كه اغلب زنان ما، به‌خصوص در شهرهاي كوچك (درباره نسل جوان‌تر مي‌شود بااحتياط بيشتري حرف زد) قدرت و اعتمادبه‌نفس «ابراز» خودشان را كمتر از مردان دارند.

 

نسل جوان ما نه‌تنها از جسارت بيشتري برخوردارند بلكه تا حدودي جسارت‌شان سمت‌وسوي گستاخي به خود مي‌گيرد و در فيلم اسرافيل اين نشانه‌ها به‌خوبي مشهود است و نكته ديگر اينكه من فكر مي‌كنم عدم جسارت يك زن در ابراز عشقش به سنتي بودن يا مدرن بودن بستگي ندارد. وقتي داستان‌هايي از گذشتگان مي‌خوانيم به اين مساله بيشتر واقف مي‌شويم كه عشق درگذشته حتي اصالت بيشتري داشت و اتفاقا خانم‌ها قدرت بيان آن را چه درگذشته و حال داشتند. شايد شرم و حيا واژه بهتري باشد.

 

اينكه فكر مي‌كنيد عشق درگذشته تاريخي ما «اصالت» بيشتري داشته تا زمان حال، شايد به نگاه سنت‌گراي شما برمي‌گردد. «اصالت عشق» و «اصالت احساسات آدمي» تابع زمان و مكان نيست.

 

ازاين‌جهت مي‌گويم كه در زمانه‌اي كه الان زندگي مي‌كنيم پايبندي و احترام به عشق به‌مراتب كمتر شده؛ به عبارتي تعاريف عوض‌شده، تعبير عادت كردن آدم‌ها به هم؛ معناي عشق نيست.

 

ببينيد! انسان به‌حكم انسان بودنش، اصالت دارد و آنچه تغيير مي‌كند نوع ابراز و چگونگي آن است. و بعد اينكه از كجاي تاريخ ما حرف مي‌زنيد كه زنان قدرت ابراز احساسات خودشان را داشته‌اند؟ به‌جز دو سه نام از شاعران زني كه بخش زيادي از زندگي آنها آميخته به افسانه است احتمالا، به كدام داستان‌ها ارجاع مي‌دهيد؟! به افسانه‌ها و شعرها؟! يا به زندگي واقعي زناني كه هزاران هزار سال در فلات ايران زيسته‌اند و هيچ نامي از آنها در ادبيات مكتوب ايران نيست، همانطور كه نام مردان واقعي كوچه و بازار هم نيست البته! آيا مادربزرگ شما در جواني قدرت ابراز وجود و انتخاب همسر داشته يا شما در جواني‌تان يا دخترتان در امروز؟!

 

اين نظر شماست و بسيار قابل‌احترام و من با اين صحبت شما موافقم اما خانم پناهنده در فيلم «اسرافيل» هم ماهي و هم بهروز از عشق به يكديگر مطلع هستند آنها درنتيجه فشار عوامل بيروني نمي‌توانند باهم ازدواج كنند.

 

به‌هرحال اينها چيزهايي نيست كه بتوانيد با نگاه گذشته‌گرا و نوستالژيك حل‌وفصلش كنيد. داريم به طور آماري و دقيق درباره آدم‌ها حرف مي‌زنيم و آنچه درباره شرم و حيا گفتيد، به نظرم بيش از هر چيزي وانمود كردن زنان به چيزي بود كه نبودند اما ناچار بودند وانمود كنند كه هستند تا بتوانند در جامعه بسته آن روزگار، پذيرفته شوند.

 

به اين نكته اشاره‌كنيم كه دو شخصيت اصلي فيلم شما يعني ماهي و سارا دو كاراكتر متفاوت هستند يكي درون‌گرا و ديگري برون‌گرا... دو زن نماينده از دو شهر... اين همان تقابل بين سنت و مدرنيته است.

 

«ماهي» زن ميانسالي است كه در شهري كوچك به دنيا آمده و بزرگ‌شده؛ نوجواني پرآشوب و پرسروصدايي با جواني به نام «بهروز» داشته كه منجر به يك خودكشي نافرجام و فرار بهروز و ازدواج اجباري خودش شده است. پس ماهي در جواني اين شهامت را داشته كه بخواهد به ميل خود زندگي كند اما زورش به جامعه نرسيده و به‌ناچار تسليم ‌شده.

 

خودتان هم اشاره كرديد كه ماهي اين شهامت را داشته...

 

به هر جهت «سارا» سال‌ها جوان‌تر از ماهي است. او حالا جايي ايستاده كه سال‌ها قبل «ماهي» ايستاده بوده؛ سارا هم ناآرام است و دلش مي‌خواهد آن‌طور كه دوست دارد زندگي كند. سارا باشهامت و محكم است اما معلوم نيست آينده‌اش بعد از ازدواج با بهروز چه باشد! آيا بي‌قراري‌اش ادامه خواهد داشت يا بازهم قدرت ريسك و تصميم براي آينده‌اش را خواهد داشت؟! مي‌خواهم بگويم كه آدم‌هاي اين روزگار، با اين دوگانه سنت و مدرنيته زندگي مي‌كنند. هيچ‌كس به‌تمامي سنتي يا به‌تمامي مدرن نيست.

 

نكته‌اي كه به نظر مي‌رسد كمي مورد غفلت قرارگرفته شده اينكه زنان خطه شمال بسيار سختكوش در زندگي شخصي خود هستند (خصوصا كشاورزي) چنين چيزي در فيلم «اسرافيل» كمتر ديده مي‌شود. از اين ‌جهت گفتم كه فيلم شما طبقه مرفه را نشان نمي‌دهد.

 

به جهت اينكه داريم درباره آدم‌هاي واقعي حرف مي‌زنيم نمي‌شود چنين حكم كلي‌اي داد كه زنان شمال ايران همگي داراي خصلت‌هاي واحد و مشابه هستند. آدم با آدم فرق مي‌كند. نكته ديگر اينكه قصه «ماهي» در شهري كوچك در سوادكوه اتفاق مي‌افتد و مردم اين منطقه اغلب سنتي و مذهبي هستند و اين منطقه تفاوت‌هاي جدي‌اي با گيلان دارد. مردمان شمال ايران خرده‌فرهنگ‌هاي متفاوت و گاها متضادي باهم دارند. لطفا متوجه اين تفاوت‌ها باشيد. مساله بعد اينكه چرا فكر مي‌كنيد خانواده «ماهي» مرفه نيستند؟ خانواده ماهي در خانه‌اي زيبا و بزرگ زندگي مي‌كنند.

 

مرفه بودن خانواده ماهي حداقل براي من محرز نيست؛ ضمن اينكه يكي از ويژگي خانم‌هاي شمالي شاغل محلي؛ تقريبا يكسان است؛ خانم‌هاي شاغل آنها همه چادر به كمر مي‌بندند و در بازار ماهي و ميوه يا شاليزارها (فصل مربوطه) مشغول فعاليت هستند.

 

«ماهي» معاون يك مدرسه است و طبعا پايه حقوق يك معاون را مي‌گيرد. «مرفه نبودن» با متعلق بودن به «طبقه متوسط مياني» آن‌هم در يك شهر بسيار كوچك، خيلي فرق مي‌كند و ديگر اينكه «ماهي» و خانواده‌اش كشاورز نيستند. «ماهي» در مدرسه زني قدرتمند و جدي است و بچه‌ها از او حساب مي‌برند. تنها مساله اين است كه ماهي در طول قصه فيلم، سوگوار است و طبيعي است زني كه پسرش را ازدست‌داده باشد، به لحاظ روحي در وضعيتي آسيب‌پذير قرار دارد.

 

خانم پناهنده صراحتا خدمت شما عرض كنم كه با توجه به اينكه من اصالتا شمالي هستم تصوير زن شمالي را در فيلم شما نمي‌بينم. همين. بايد براي من حداقل قابل‌لمس باشد. اينكه «ماهي» مدام كوچه‌هاي شهر را بالا، پايين مي‌كند براي من هيچ مفهومي ندارد.

 

اين نظر شماست.

 

دوربين وقتي به همراه سارا وارد كلانشهر تهران مي‌شود انگار داستان ماهي هم به پايان مي‌رسد. درحالي كه از ابتدا اين‌طور به نظر مي‌رسيد كه داستان تنها در فضاي شمال روايت مي‌شود يا حداقل دراين‌بين ما تصويري از شمال مي‌بينيم به تعبيري از جايي فيلم دوپاره مي‌شود.

 

خب اين فيلم قرار نبود شبيه درام‌هاي كلاسيك خطي باشد. قرار بود تجربه‌اي نو در ساختار باشد و براي مخاطب هم تجربه‌اي نو همراه داشته باشد كه قصه‌اي متفاوت ببيند و فكر نكند قرار است تمام فيلم‌هاي ايراني تا آخر دنيا، قصه‌هاي خطي سه‌پرده‌اي داشته باشند. استراتژي نويسندگان «اسرافيل» بر نه دوپاره بودن كه سه پاره بودن فيلم بود.

 

خارج شدن دوربين از لوكيشن محدود كه تعبير فيلم‌هاي آپارتماني دارد يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي فيلم شماست. علاقه‌منديد كه تصاوير متفاوتي در فيلم ارايه دهيد كه زيبايي بصري فيلم را هم دوچندان كند؟يا ساخت فيلم‌هاي سخت؟

هيچ‌كدام واقعا! نه مي‌خواهم فيلم «زيبا» بسازم به تعبير شما و نه مي‌خواهم فيلم‌هاي «سخت» بسازم. هر فيلمنامه‌اي در هنگام نگارش، جهان خودش را مي‌سازد. هر نمايش نياز به بستر مناسب براي شكل‌گيري دارد. ممكن است فيلم بعدي‌ام به‌كل در فضاي تهران و يك آپارتمان بگذرد. فيلمنامه است كه براي فيلمساز تعيين تكليف مي‌كند.

 

بازي‌ها در فيلم محصول چقدر تمرين است خصوصا رسيدن به لهجه شمالي...؟

«پژمان بازغي» باوجوداينكه گيلاني است شناخت بسيار خوبي از منطقه مازندران داشت و به ته‌لهجه‌ مردم آن منطقه تسلط داشت. «هديه تهراني»، «علي عمراني» و «سهيلا رضوي» هر سه ريشه‌ مازندراني و گرگاني داشتند و براي همين كار به‌راحتي پيش رفت و نياز به كمي روخواني و تمرين سر صحنه داشتيم.

 

به نظر مي‌رسد فيلم «اسرافيل» در زمان نامناسب به نمايش درآمد و انگار به زودي هم اكرانش به پايان مي‌رسد.

 

هر دو فيلم من «ناهيد» و «اسرافيل» قرباني شرايط بد اكران شدند. «ناهيد» فقط به‌صورت تك‌سانس و با سالن‌هاي محدود اكران شد؛ فيلمي كه در بيش از سي كشور جهان اكران سراسري داشت و ازلحاظ فروش موفقيتي تجاري به‌حساب مي‌آمد. اميدوار بودم كه در مورد «اسرافيل» اوضاع به گونه‌ ديگري پيش برود اما بازهم بدترين زمان اكران (اسفندماه) به ما داده شد و فيلم من باوجود رشد صدوبيست درصدي آمار تماشاگران، قرار است از ٢٣ اسفند (يعني كمتر از يك ماه از آغاز اكران) از پرده سينماها پايين كشيده شود.

 

قبلا به ما اين‌طور گفته‌شده بود كه اگر فيلم در اين زمان اكران شود و كف فروش را حفظ كند، مي‌توانيم فيلم را در نوروز هم‌ روي پرده داشته باشيم اما شب خوابيديم و صبح بلند شديم و ديديم تصميم‌هايي كاملا مغاير با آنچه قبلا گفته بودند، گرفته‌شده.

 

«اسرافيل» فيلمي است كه نياز به زمان داشت تا مخاطب هدفش را پيدا كند اما فيلم من حتي شانس اين را نداشت كه ٣٠ روز روي پرده بماند. فقط مي‌توانم بگويم كه متاسفم و براي آينده‌ سينماي ايران در سال‌هاي آينده به طور جدي نگرانم. سينماي مستقل و جدي ايران، نفس كم خواهد آورد. اين را مطمئنم چون ديگر فضايي براي نفس كشيدن ما نمانده است.

 

اما نكته مهم ديگر اينكه، اين اواخر منافع اكران فيلم شما به سود خانم‌هاي زنداني تمام مي‌شود؛ ايده چنين تصميمي آن ‌هم با توجه به اينكه روزهاي نوروز را پيش رو داريم چگونه شكل گرفت؟

ايده آزاد كردن زنان زنداني، فكر خانم مهاجر تهيه‌كننده فيلم بود. خانم مهاجر مدتي قبل از آغاز اكران به اين ايده فكر كرده بود و روي مقدمات و مسائل قانوني‌اش كار مي‌كرد. براي من خيلي عجيب بود كه مستانه مهاجر چطور اين‌همه قدرت و شهامت را يكجا در خود جمع كرده و باوجوداينكه هرروز از صبح زود تا ديروقت شب، درگير اكران فيلم است و وقت نفس كشيدن ندارد، بازمي‌خواهد خودش را درگير مسووليتي جديد كند. اما خانم مهاجر به كار خيري كه پيش‌گرفته ايمان دارد و فكر مي‌كند نفس اين زن‌ها حق است و ما جداي از فيلمسازي، وظايف ديگري هم داريم. مستانه مهاجر را به خاطر اين‌همه عشق به ملتش، ستايش مي‌كنم.

 

شايد تعداد فيلم‌هاي زن محور رو به رشد باشد اما به نظرم به لحاظ عمق و تشخص هنوز فاصله زيادي با سال‌هاي اوج سينماي ايران در پرداختن به «زنان» داريم.

 

انسان به‌حكم انسان بودنش، اصالت دارد و آنچه تغيير مي‌كند نوع ابراز و چگونگي آن است.

 

آيا مادربزرگ شما در جواني قدرت ابراز وجود و انتخاب همسر داشته يا شما در جواني‌تان يا دخترتان در امروز؟!

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش