دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۲۶ - ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۳۳۶۶
چهره ها در سینما و تلویزیون

ایرانی‌های مشهور چه محصولاتی را تبلیغ می‌کنند؟!

بهاره رهنما,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

از آن روزی که دیوار بلند ممنوعیت تبلیغات از پیش روی ستاره‌ها برداشته شد، می‌شد تصور کرد که در صورت برداشتن مانعی چنین بلند روزهای خوشی در انتظار بازار تبلیغات خواهد بود و در کوتاه زمانی دیدیم که چنین نیز شد و ستارگان عرصه‌های گوناگون در این مرز و بوم هر کدام به گونه‌ای در این بازار پرهیاهو حضور به هم رساندند. حالا با گذشت یکی، دو‌سال از باز شدن این درهای سابقا هفت قفل خورده؛ دیگر این‌گونه نیست که در این عرصه فقط و فقط یک رضازاده باشد و عکسش پای تبلیغ‌های یک روغن‌موتور نه چندان باکیفیت؛ یا جمشید مشایخی و تبلیغات یک برند کولر وطنی. حالا دیگر این عرصه وسیع‌تر از آنی است که تا یکی، دو‌سال پیش حتی می‌شد تصورش را کرد.

 

حالا یکی را می‌بینی که عطر و ادکلن تبلیغ می‌کند و دیگری شیر و دوغ و محصولات لبنی. آن دیگری در بازار چرم و جیر فعال شده و ستاره‌ای دیگر در بازار پوشاک. بعضی‌ها نیز در این بین محصولات خودشان را تبلیغ می‌کنند. یعنی به جای این‌که به تبلیغ محصولی روی آورند؛ خود در مقام تولیدکننده یا حداقل الهام‌بخش کالایی که بیشتر پوشاک یا عطر و ادکلن می‌تواند باشد، در بازار پرسود برندهایی با سفرای ستاره فعالیت می‌کنند و سودی را که به بار می‌آورند، به جیب خودشان می‌رود. بگذریم از این‌که در این بین چرخ کارگاه و کارخانه‌ای هم اگر بچرخد؛ که فبها...

 

دیگر این‌گونه نیست که حضور در تبلیغات کالایی برای ستارگان سرشکستگی به دنبال داشته باشد و مثلا بخواهند با توجیهاتی چون این‌که «حضور در تبلیغات با اعطای امنیت مالی امکان انتخاب‌های بهتری را برای هنرمند ایجاد می‌کند»؛ بهانه‌ای برای فعالیت‌های تبلیغاتی خودشان بتراشند. حالا دیگر این خود یک عرصه فعالیت جدید است؛ رسمی و قانونی.

 

 اعتبار تو از من!

همیشه تاریخ، چهره‌های مشهور که امروزه‌روز ستاره نامیده می‌شوند، بهترین امکان را برای فروش یا حداقل معرفی کالا و خدمات داشته‌اند. شاید این به دلیل مقبولیتی باشد که چهره‌های شناخته‌شده در میان قشر خریدار محصولات و خدمات داشته‌اند و دارند، اما حضور ستاره‌ها و به‌اصطلاح سلبریتی‌ها در دنیای تجارت و تبلیغات دلایل جامعه‌شناسانه و روانشناختی دیگری نیز دارد. شاید بتوان این جمله را چنین توضیح داد که معرفی یک برند توسط یک سلبریتی یکی از بهترین راه‌ها برای شناخته شدن و تثبیت جایگاه آن برند نزد خریداران است؛ چرا که خریدار تداعیاتی که از ستاره‌ای دارد، در وجود آن برند معنی می‌کند و چنین می‌شود که نقاط و نکات مثبت آن ستاره در اذهان خریداران و مخاطبان تبلیغات تبدیل می‌شود به نقاط و نکات مثبت برندی که از آن ستاره به‌عنوان چهره تبلیغاتی یا سفیر خود استفاده کرده است.

 

در حقیقت چنین می‌توان گفت که وقتی یک برند را یک بازیگر یا خواننده و حتی یک ورزشکار محبوب معرفی می‌کند، این برند با سرعتی ورای حد تصور، اعتبار معرفی‌کننده‌اش را به خود اختصاص می‌دهد و این را می‌توان راز اصلی مبالغ گاه نجومی دانست که برای تبلیغ کالا یا خدماتی به سلبریتی‌ها پرداخت می‌شود.

 

چه ستاره‌ای؟ چه محصولی؟

اما این‌که آیا هر چهره‌ای برای تبلیغ هر محصولی مناسب است یا نه؛ داستانی است که حداقل در این مرز و بوم درباره‌اش چندان صحبت نشده است و این درحالی است که انتخاب چهره درست به‌عنوان سفیر برندی خاص را می‌توان از ظریف‌ترین مسائلی دانست که میزان موفقیت یک کمپین تبلیغاتی برای هر برندی را تعیین می‌کند.

در کشور ما استفاده از ستارگان در دنیای تبلیغات عمری بسیار جوان دارد. البته اگر تک و توک فعالیت‌های تبلیغاتی ستارگان سینما و موسیقی قبل از انقلاب را در این بحث فاکتور بگیریم. شاید به دلیل جوانی این حیطه و این بحث باشد که ظرایفی از قبیل این‌که چه ستاره‌ای برای چه عرصه‌ای مناسب است، چندان مورد بحث قرار نگرفته است.

 

اما حقیقت این است که انتخاب ستاره‌ها برای برندها باید با در نظر گرفتن اهداف خاص آن برند و میزان همخوانی ویژگی‌های ستاره مورد نظر با آن اهداف صورت گیرد و چنین نیست که انتخاب ستاره‌ای پولساز، موفق و معتبر بتواند تضمینی باشد برای موفقیت برنامه تبلیغاتی یک برند. این‌که چه عاملی باعث می‌شود ستاره‌ای در تبلیغ یک برند به موفقیت‌های آشکار و ملموس برسد و در دیگر سو، ستاره‌ای حتی بزرگتر و فروزان‌تر در کمپین برندی دیگر موفق نباشد؛ ریشه در همین انتخاب‌های درست یا نادرست دارد. مثلا فرض کنیم یک ستاره تابناک و محبوب سینمای اکشن را به‌عنوان سفیری برای یک برند عطر و ادکلن انتخاب کنند. آیا فکر نمی‌کنید ‌درصد احتمال موفقیت یک خواننده رمانتیک حتی با درجه اشتهار و محبوبیتی به مراتب کمتر از آن بازیگر اکشن برای تبلیغ آن برند عطر و ادکلن بسیار بیشتر است؟

 

در این زمینه مثال‌ها فراوان است؛ مثلا مایکل جردن بسکتبالیست افسانه‌ای برای سالیان ‌سال سفیر یک برند لباس‌ اسپورت بوده است و این همکاری پرثمر شاید به دلیل همخوانی جردن با اهداف تبلیغاتی آن برند خاص باشد. یا مثلا یکی از مثمرثمرترین همکاری‌های ستارگان با برندها را همکاری بریتنی اسپیرز با پپسی نامیده‌اند. درواقع بریتنی در آمریکا برای سالیان ‌سال مظهری بوده از کمپانی پپسی و خریداران آن محصول ویژگی‌های آن ستاره را در آن نوشابه می‌دیده‌اند. در باب همخوانی چهره تبلیغاتی با برند مورد نظر همین بس که در نظر آوریم پپسی برای معرفی و تبلیغش نه از بریتنی اسپیرز، که مثلا از ستاره‌ای استفاده می‌کرد که حواشی اسپیرز را ندارد و در عوض با لایف استایل سالم و سلامت خودش معروفیت دارد؛ مثلا یک ستاره گیاهخوار ورزشکار. آیا طیف خریداران پپسی یا مثلا یک برند آبجو می‌توانستند آن ستاره را به‌عنوان مظهر برند مدنظرشان بپذیرند؟

 

پای صحبت‌های بهاره رهنما که از عطرش می‌گوید

درآمدم به زنان سرطانی سرپرست خانوار می‌رسد

فاطمه صفری|  قرار است به‌زودی بهاره رهنما هم در حیطه تبلیغات به‌طور جدی فعالیت کند. ظاهرا این چهره آشنا با همراهی همسرش قرار است به‌زودی عطری را با نام خود به بازار عرضه کند. البته نامگذاری عطر و ادکلن به نام ستارگان ایرانی پیش از این سابقه‌ای چند ساله دارد؛ اما آن‌گونه که گفته می‌شود مورد بهاره رهنما از این نظر که یک نامگذاری صرف نیست و پای تولید هم در بین است، با موارد دیگر تفاوت دارد. پای صحبت‌های او نشسته‌ایم که این روزها با جدیت دنبال این جدیدترین بلندپروازیش است.

 

 شما ایده‌ای برای کارآفرینی در این عرصه دارید؛ یعنی در این مورد فکری شده بود؟

من معمولا به کارآفرینی برای دختران فکر کردم؛ به محض راه‌اندازی شبکه اینترنتی اولویت را در جذب نیرو‌های زن قرار دادیم تا از این طریق خانم‌ها و دختران ایرانی که امکان اشتغال در بیرون از منزل برای‌شان فراهم نیست و به کار احتیاج دارند، از این طریق مشغول به کار شوند برای همین زنان را در اولویت قرار داده‌ایم. همچنین در فروش یک‌ساله ابتدایی این عطر و ادکلن آن بخشی که مربوط به من است، متعلق به انجمن زنان سرطانی سرپرست خانوار است. همچنین این انجمن برای من از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا موضوعات بسیاری است که ما را به خود درگیر کرده است یکی از آنها اشتغال زنان است. از دیگر مقولاتی که به آن پرداخته می‌شود، موضوع بیماری سرطان و دارو‌های آن و موضوع خودسرپرستی است به همین جهت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است خیریه فرهاد انجمن زنان سرپرست خانوار با کمک‌های مردمی اداره می‌شود.

 

 چه شیوه فروشی را مد نظر دارید؟ و این عطر و ادکلن‌ها از چه زمانی به بازار عرضه می‌شود؟

از ماه آینده فروش به صورت اینترنتی و احتمالا در برخی از عطر و ادکلن‌فروشی‌های معتبر سطح تهران و شهرستان‌ها شروع و توزیع می‌شود؛ البته ما فروش شبکه‌ای و اینترنتی را در نظر داریم. به همین جهت ابتدا محصولات خود را با فروش اینترنتی آغاز می‌کنیم؛ سپس تصمیم می‌گیریم بنا بر سیاست‌های شرکت آیا فروش در شعبه‌های عطر و ادکلن‌فروشی داشته باشیم یا نه! البته در حال حاضر با تقاضای بسیاری از مغازه‌های معتبر عطر و ادکلن مواجه شده‌ایم و در دست بررسی است.

 

 می‌دانستید قبل از شما هم افرادی بودند که عطر‌هایی به نام خودشان داشتندو در این زمینه موفق بوده‌اند؟

این اقدام برای اولین‌بار است که در کشور ما به این گستردگی رخ می‌دهد که  عطر و ادکلنی به نام سلبریتی خاص تولید می‌شود. در دنیا تعداد زیادی از  آرتیست‌های ‌هالیوود و سینمای اروپا از نام خود  در عطرها استفاده می‌کنند. عطر من ساخت کشور فرانسه و در ٦ رایحه مختلف است. البته قبل از من خانم لیلا حاتمی عزیز از عطر خود رونمایی کردند که ساخت کشور فرانسه است و از قیمت نسبتا بالایی دارد. قیمت عطر و ادکلن سلتون قیمت متوسطی دارد با وجود این‌که عطر فرانسه است اما سعی کردیم قیمت‌گذاری به گونه‌ای باشد که طبقه متوسط هم امکان خرید این عطر را داشته باشد. در مورد موفقیت این کار هم نمی‌توان از الان چیزی گفت چون تنها پیش از من عطر خانم لیلا حاتمی آن هم در فرانسه موجود بوده و قیمتی بالای یک‌میلیون تومان دارد و کمی متفاوت از قضیه ما به نظر می‌رسد.

 

 در لایوتان گفتید امیدوارم برند سلبریتی‌های دیگر هم رونمایی شود؛ منظورتان این است  که خودتان می‌خواهید تولید کنید؟یا نه یک نوع ارزشگذاری است. برنامه‌ای برای این موضوع دارید؟

معمولا هر چیز خوبی دارم برای دیگران هم می‌خواهم. این عادت را از بچگی داشته‌ام و ترکش هم نکرده‌ام. امیدوارم شرکت سلتون این امکان را داشته باشد که برای هر سال یا حداقل دو ‌سال یک‌بار بتواند عطر یک سلبریتی محبوب ایرانی را برای طرفدارانش عرضه کند این به معنای آن است که خودمان این اقدام را انجام دهیم. زیرا چنین کاری دشواری‌های خود را دارد و در این سال‌ها کم نبودند افرادی که عزم اقدام چنین کاری را داشتند اما متاسفانه انجام نشد.

 

 در بخشی دیگر از لایو اینستاگرام  گفتید قولی که همسرتان به شما داده؛ اصلا استارت این کار از کجا خورد؟ چه شد که چنین قولی را داد؟

از آنجا که به مهریه اعتقاد ندارم و معتقدم که دختر ایرانی باید ٥ حق مربوط به طلاق را داشته باشد، مهریه به معنای عرف نخواستم. برای همین همسرم گفتند دوست دارم از کاری که بلدم برای تو به یادگاری بگذارم و آن عطری با نام تو است. آن موقع مخالفت کردم، زیرا کار بسیار سختی بود؛ به ‌طوری‌که یک شرکت فرانسوی ٥‌ سال پیش در ایران سعی کرد چنین اقدامی کند ولی موفق نشد اما همسرم بر کار خود پافشاری کرد و موفق شد.

 

ایرانی‌ها در بیلبورد

ایرانی‌های مشهور چه محصولاتی را تبلیغ می‌کنند؟!

     محمدرضا گلزار

بعد از این‌که ممنوعیت حضور ستارگان در تبلیغات برداشته شد؛ بیلبوردهای شهری پر شد از چهره‌های سلبریتی‌هایی که محصولاتی خاص را تبلیغ می‌کردند. شاید نخستین هنرپیشه ایرانی که در تبلیغات حضور یافت، محمدرضا گلزار بود که در سال‌هایی که هنوز حضور تبلیغاتی ضد ارزش به شمار می‌آمد، در یک برند پوشاک مردانه به‌عنوان مدل تبلیغاتی حاضر شد. حضوری بسیار موفقیت‌آمیز که هم نام آن برند خاص را تثبیت کرد و هم این‌که تا مدت‌ها خودش را به‌عنوان هنرپیشه‌ای پرطرفدار در تبلیغات رسانه‌ای و بیلبوردهای شهری به چشم مخاطبان کشید.

 

همین الان هم برای خیلی‌ها نام آن برند پوشاک مترادف است با گلزار سوار بر اسب که با لباس‌های خوش‌دوخت آن برند در ساحل می‌تازد. بعدتر گلزار را در تبلیغات خمیر دندان و دیگر محصولات بهداشتی دهان و دندان، ساعت و نوشابه‌های انرژی‌زا هم دیدیم تا این بازیگر را خط‌شکن این عرصه بنامیم.

 

    بهرام رادان

بهرام رادان که در زمان بروبروی گلزار از حیث محبوبیت در رقابت با او بود؛ در این عرصه نیز به رقابت با گلزار برخاست و به ناگاه او را به‌عنوان دومین بازیگر محبوب سینمای ایران در بیلبوردهای شهری دیدیم که یک برند کیف و کفش و لباس چرم را تبلیغ می‌کند. البته عمر حضور او در دوره اول کوتاه بود و آغاز ممنوعیت، بیلبوردهای او را از اتوبان‌ها پایین کشید. اما بعد از ختم دوران ممنوعیت، رادان دوباره به‌عنوان سفیر آن برند محصولات چرمی روی بیلبوردها رفت و همزمان هم در فیلم‌ها و فتوشوت‌های آن برند حضوری دایم یافت.

 

    نیکی کریمی

همین چندوقت پیش بود که حضور نیکی کریمی در تبلیغات یکی از اپراتورهای تلفن همراه سروصدا به پا کرد و گفتند که حضورش مظهر مسلم استفاده ابزاری است. اما حقیقت این بود که کریمی به‌عنوان یکی از زنان خط‌شکن این عرصه به فعالیتی که حق حرفه‌ای‌اش است دست زده بود و معلوم نبود مخالفت‌ها چه مبنای منطقی و عقلی دارد.

 

بله؛ نیکی کریمی به‌عنوان مدل تبلیغاتی یکی از اپراتورهای تلفن همراه کار کرده است. حضوری که می‌توان گفت نخستین فعالیت تبلیغی این بازیگر هم بوده است.

 

  چای‌نوش‌ها

تا همین چند وقت پیش در بزرگراه‌ها می‌شد به وفور رضا کیانیان را دید که یک فنجان دمنوش در دست گرفته و در کنار سری محصولات این برند دمنوش گیاهی ایستاده است. این حضور تبلیغاتی که نخستین حضور کیانیان در این حیطه بود، برخلاف انتظار با مخالفت‌هایی مواجه شد، اما کیانیان مثل همیشه با نوشته‌ها و گفته‌های مفصلی عنوان کرد که این یک اتفاق مرسوم در دنیاست و بازیگر ایرانی نباید به دلیل یک‌سری موهومات از این امکان محروم شود.

 

کیانیان البته تنها بازیگری نبود که نوشیدنی‌های گیاهی را تبلیغ می‌کرد. پیش از او یک دوره نه‌چندان طولانی مهران مدیری هم در این زمینه طبع‌آزمایی کرد و تصاویرش در بیلبوردهای شهری درحالی‌که یک برند چای ایرانی را تبلیغ می‌کرد، هنوز از یادها نرفته است.

 

     بهنوش بختیاری

زیاد دور نشده‌ایم از آن اتفاق عجیب. روزی را می‌گویم که تبلیغی در رسانه‌های مجازی منتشر شد که بازیگرش بهنوش بختیاری بود که داشت عطری را تبلیغ می‌کرد و البته از نظر ایده و اجرا این تبلیغ چنان ضعیف و عجیب بود که در کوتاه زمانی تبدیل شد به شوخی اول فضای مجازی. هنوز سیل عطر در مغازه ادکلن‌فروشی پیش چشم‌مان است؛ درحالی‌که بهنوش هم آن وسط در مغازه دراز کشیده بود.

 

بهنوش بختیاری البته پیش از این، دوران تبلیغاتی موفقی را پشت سر گذاشته بود. او که سفیر یک برند محصولات چرمی بود و تصاویر بی‌شماری از او درحال تبلیغ کیف و کفش به یاد داریم؛ در صفحه اینستاگرام پرفالوورش هم در این حیطه دست پری دارد و انواع و اقسام محصولات و برندها را معرفی و تبلیغ می‌کند.

 

   یک‌بار برای همیشه

آنهایی که در فضای مجازی اوقات زیادی را سر می‌کنند قطعا با تصاویر مهناز افشار که دارد یک برند ساعت خارجی را تبلیغ می‌کند، برخورد کرده‌اند. این بازیگر البته سابقه تبلیغ پوشک بچه را هم دارد.

 

محمدرضا شریفی‌نیا که امروز چهره چندان محبوبی محسوب نمی‌شود؛ سال‌ها پیش موقعیت متفاوتی داشت و برای همین هم مدل تبلیغاتی یک دوربین عکاسی حرفه‌ای شده بود.

 

درباره جمشید مشایخی هم گفتیم؛ که شاید بشود او را ریش‌سفید این عرصه هم نامید. در اوایل دهه هشتاد تبلیغ کولر با تصویر او را فراموش نکرده‌ایم که اتفاق پرسروصدایی هم بود و هیاهوی بسیار به پا کرد.

 

امیرعلی دانایی را هم احتمالا به یاد دارید که با آن لبخند گَل و گشادش یک زمانی خمیردندان تبلیغ می‌کرد.

 

این که بازار تبلیغاتی سلبریتی‌ها چنان گسترده بوده که ایرج نوذری هم یک زمانی مدل تبلیغاتی بوده؛ از عجایب این حیطه است. بله؛ او زمانی یک برند فرش را تبلیغ کرده است.

 

یادتان هست تصاویر حمید گودرزی را که یک برند مبلمان را تبلیغ می‌کرد؟ الان کسی از حمید گودرزی خبر دارد؟

 

عطری به نام تو

پیش از بهاره رهنما سلبریتی‌های دیگری نیز بودند که عطرهایی با رایحه مخصوص آنها به بازار عرضه شده است. با نمونه‌های خارجی کاری نداریم؛ که هم نمونه بسیار است و هم این‌که شرایط‌شان کاملا متفاوت با این مرزوبوم. ما فقط نگاه انداخته‌ایم به چهار سوپراستار دنیای عطر و ادکلن...

 

هدیه تهرانی

عطر «هميشه عشق» با نام هديه تهراني، عطري است زنانه با رايحه‌اي قوي و صميمي، مطبوع و دلپذير ولي حقيقي و ملموس که ‌ سال ٨٨ با قیمتی مناسب وارد بازار شد و با گذشت ٩‌سال قیمت این عطر از ٣٠‌هزار تومان به ٦٠هزار تومان افزایش یافت. توليدکننده اين عطر، کمپاني Robertet در فرانسه است. اين کمپاني در مسير توسعه خود با شانل و گوچي نيز همکاري داشته است. اين کمپاني عطرسازي که در دنيا به توليد عطر‌هاي مختلف با نام بازيگران مشهور است، تاکنون عطر‌هاي زيادي با نام هنرمندان مشهور ساخته و عرضه کرده است. البته این عطرها به‌ندرت در فروشگاه‌های معتبر اما به صورت آنلاین قابل دسترسی است.

 

لیلا اوتادی

پس از هدیه تهرانی، لیلا اوتادی از دیگر کسانی بود که ‌سال ٩٤ در روز تولدش اعلام کرد به‌زودی عطری با نام او روانه بازار می‌شود. او در اینستاگرام خود این‌گونه نوشته بود: «خوشحالم در روز تولدم به اطلاعتون برسونم كه يك‌سال پيش از طرف كمپانى «تمپتیشن» توليدكننده عطر در فرانسه و امارات با من تماس گرفتن و پس از مذاکراتی که با نماينده خاورميانه كمپانى داشتيم، پيشنهادشون براى توليد عطری به نام من براى طرفداران عزيزم رو پذيرفتم، اينكه پروسه پيش‌توليد و توليد عطرها با دو رايحه كاملا متفاوت و ديزاين جذاب يك‌سال به طول انجاميد، حساسيت من براى هرچه بهتر شدن عطرها و دقت نظر و جلسات متمادى با شركت بود، كمپانى محترم درصدد است پس از اطلاع‌رسانى به شما عزيزان به زودى اين دو عطر رو در بازار امارات و سپس ايران و كشورهاى همسايه در دسترس شما خوبان قرار بدن. اميدوارم حاصل زحمات اين دوستان عزيز رو دوست داشته باشين. دوستتون دارم.»

 

لیلا حاتمی

پس از هدیه تهرانی و لیلا اوتادی عطر و ادکلنی با نام Teheran و برند لیلا حاتمی معرفی شد. شرکت تولید‌کننده عطر و ادکلن پارفم  Parfum این عطر را تولید کرده است. البته این عطر تنها در فرانسه رونمایی شده و تاکنون در ایران رونمایی نشده، اما آنچه در سایت‌ها موجود است، قیمت این عطر و ادکلن نزدیک به ٤٠٠هزار تومان است. البته به گفته بهاره رهنما، بازیگری که به‌تازگی از عطر و ادکلن‌هایی با نام خود رونمایی کرده، قیمت عطر و ادکلن Teheran لیلا حاتمی بیش از یک‌میلیون تومان است.

 

بهرام رادان

سوپراستار سینمای ایران، بهرام رادان، اگرچه عطری به نام خود ثبت نکرده است، اما در کنار بازیگری به‌عنوان چهره تبلیغاتی چرم مشهد شناخته می‌شود. این سوپراستار سینما با همکاری روژا «Rojashop» نماینده برند فرانسوی میکالف «M. Micallef» به‌عنوان چهره تبلیغاتی، ویدیویی یک دقیقه‌ای را به تبلیغ عطر «Royal Vintage» رويال وينتيج، خاص‌ترين عطر مردانه ميكالف اس اختصاص داده است. این نخستین‌باری است که ایران و فرانسه در زمینه تبلیغات عطر با هم همکاری داشته‌اند.

 

پولاد امین

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
بنظر من باید اجازه رشد به کسانی دیگر داده شود نباید بابت تبلیغات از افراد مشهور استفاده شود
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش