شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۱:۲۹ - ۲۳ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۶۲۹۴
چهره ها در سینما و تلویزیون

حواشی جدید «حسین فرح‌بخش» تهیه کننده پرحاشیه!

حسین فرح‌بخش,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران
شاید گزافه نباشد که بگوییم محمدحسین فرح‌بخش، جنجالی‌ترین و پرحاشیه‌ترین تهیه‌کننده سینمای ایران است.

تقریباً با اکران هر فیلمش -که همواره نیز از جنس سینمای تجاری و گیشه است- در نشست‌ها و گفت‌و‌گوهای مطبوعاتی یا برگزاری مراسم نمایش فیلمش، سخنانی می‌گوید که به کانون جنگ و جدال‌های سینمایی-رسانه‌ای بدل شود. هر بار که او در برنامه هفت یا برنامه‌های سینما محور دیگر مثل شهرفرنگ شبکه خبر حضور یافته، گفت‌و‌گوهایش با مجری یا میهمان برنامه به جدال لفظی بدل شده یا به واکنش‌های جنجالی در رسانه‌ها و مطبوعات انجامیده است.

 

بخشی از جنجال‌ها به فیلمی برمی گردد که ساخته و مواردی که در آن مطرح کرده است (که غالباً نقد محتوایی فیلم‌هایش را به ارجاعات برون متنی و دعواهای فرا سینمایی بدل می‌کند) و بخشی هم به دعواهای شخصی او با سینماگران دیگر بازمی گردد که به طور معمول حاشیه‌های فراوانی می‌سازد.

 

حسین فرح بخش چه در مقام کارگردان و چه در کسوت تهیه کننده، همیشه حاشیه ساز بوده و جدال‌های کلامی پیرامون خودش و آثارش شکل می‌گیرد. سال‌ها پیش در برنامه هفت ترکشش به تن منتقدان سینما هم خورد(که همواره سر ستیز با آنها داشته) آنجا که گفته بود «مردم اصلاً نمی‌دانند منتقد خوردنی است یا پوشیدنی...» که با واکنش‌های تندی از سوی منتقدان سینما همراه شد. دعوای او با امیر حسین علم الهدی بر سر سینمای هنر و تجربه هنوز در حافظه سینمادوستان باقی مانده که فرح‌بخش این سینما و مدیرانش را «شارلاتان‌های سینمایی» توصیف کرده بود. درهرحال، فرح‌بخش یا همواره انگشت اتهامش به سوی کسی بوده یا انگشت‌های اتهام دیگران را به سمت خود گردانده است.

 

در هفته‌های اخیر نیز بار دیگر حسین فرح‌بخش، خبرساز و حاشیه ساز شده و در کانون اخبار جنجالی سینما قرار گرفته است. خبرسازی‌اش را می‌توان در اکران فیلم تازه‌اش «دشمن زن» دانست که به واسطه حضور جواد یساری از خوانندگان قدیمی (موسوم به کوچه بازاری) در سکانسی از فیلمش حاصل شده است.

 

خواننده‌ای که پس از ۴۰ سال دوری از فضای موسیقی با تلاش‌های مستمر حسین فرح بخش به این عرصه بازگشت و علاوه بر حضور در فیلمش، به همراه او به مراسم مختلف اکران فیلم یا نشست‌های نقد و بررسی فیلم‌ها هم می‌رود. خیلی‌ها این کار را تمهید تجاری تهیه‌کننده برای فروش بیشتر فیلم و رونق گیشه می‌دانند اما خود فرح‌بخش گفته است که این کار را دلی و به‌دلیل علاقه شخصی‌اش به این خواننده و سبک کاری‌اش انجام داده است.

 

حسین فرح بخش درباره مجوز گرفتن درباره حضور جواد یساری گفته است: «جواد یساری هیچوقت ممنوع از فعالیت نبوده است و به‌دلیل علاقه شخصی از او برای حضور در فیلم دعوت کردم و در بازی کوتاهش نقش خودش را بازی می‌کند. این خواننده هیچگاه و از سوی هیچ ارگان قضایی، امنیتی، اجرایی و فرهنگی ممنوع از فعالیت نبوده است، بنابراین ما هم بدون هیچ مشکلی از او برای حضور در فیلم دعوت کردیم.» فرح‌بخش همچنین درباره فعالیت‌های جواد یساری طی این سال‌ها گفته است: «کار نکردن یساری خودخواسته بوده است و او درواقع در این فیلم نقش خودش را بازی می‌کند که به‌عنوان یک خواننده قدیمی در یک کافه در حال آواز خواندن است.»

 

استفاده از جواد یساری به هر دلیلی که اتفاق افتاده در فروش فیلم تأثیر گذاشته و خاطرات نوستالژیک خیلی‌ها را زنده کرده است. با این حال حضور او و خوانندگی‌اش به‌شکل رسمی و مجوز دار در یک فیلم سینمایی بعد از چهل سال، حسین فرح‌بخش و فیلمش را در مرکز توجهات رسانه‌ای قرار داده و به کانون خبر‌سازی بدل کرده است. اما آنچه نام حسین فرح‌بخش را به‌عنوان یک تهیه‌کننده جنجالی بار دیگر در مرکز اخبار رسانه‌ای بویژه در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی قرار داده، جنگ و جدال او با رامبد جوان و افشاگری‌های پشت پرده خندوانه بود که به اصطلاح گرد و خاک زیادی به پا کرد. دعوایی که شکل‌گیری آن اساساً در فضای مجازی و از طریق پخش ویدئویی از سوی هر دو طرف، صورت گرفت. این جدال تا جایی بود که اغلب رسانه‌ها تیتر زدند: «دعوای حسین فرح‌بخش و رامبد جوان به فحاشی کشید.»

 

ماجرا از این قرار بود که ابتدا فرح‌بخش تهیه‌کننده و کارگردان سینما در صحبت‌هایی تهیه‌کننده برنامه «خندوانه» را به زد و بند و رانت‌خواری متهم کرد و سپس رامبد جوان این ادعا را رد کرد و گفت: «اگر ادعایی دارید با سند مطرح کنید و اگر نه حرفی نزنید.»

 

این سخنان باعث واکنش شدیدتری از سوی فرح‌بخش در نوزدهم تیر شد. محمد حسین فرح‌بخش در ویدئویی که در فضای مجازی منتشر کرده، گفته است: «یا رب! مباد که گدا معتبر شود... یادت رفته که پانزدهم بهمن ۹۶ مقابل ناجی هنر گفتی جواد فرحانی تهیه‌کننده خندوانه است و علی احمدی فقط کارهای تدارکات را انجام می‌دهد؟! رامبد جان! تا سه سال قبل اگر ماشینت را می‌دزدیدند نمی‌توانستی جایگزین کنی و حالا...!؟

 

بیخودی برای مردم گرسنه نقش بازی نکن! اگر روراست هستی بیا و عقبه اسپانسرهای برنامه‌ات را افشا کن. آیا این اسپانسرها متصل به بیت‌المال نیستند؟ پول اسپانسرهایی که وارد برنامه‌ات شدند برای مردم پابرهنه نیست که در آبادان و خرمشهر آب هم ندارند؟ من بعد از سال‌ها کار در سینما نمی‌توانم همزمان سه فیلم تهیه کنم شما از کجا سرمایه تولید متوالی چند فیلم را فراهم کرده‌ای؟ زمانی که من به شما نقش دادم کسی در سینما به شما نقش یک نمی‌داد! خنده‌دار است که می‌گویی احمدی سابقه ۲۴ سال تهیه‌کنندگی دارد! این سابقه در کجا بوده؟ این بنده خدا تازه به واسطه اعتراضات ما به خاطر عملکرد غلطش در تصویرشهر و توقیف فیلم‌های مجوزدار از گمنامی درآمد.»

 

فارغ از اینکه حق با کدامیک از طرفین دعواست، نفس این اتفاق شایسته سینما و سینماگران ایرانی نیست و موجب آزردگی بسیاری از اهالی سینما و سینمادوستان شده. رضا رشیدپور از جمله افرادی بوده که نسبت به این اتفاق گلایه کرد و نوشت: «این روزها در فضای مجازی پر از حرف‌هایی مانند «افشا می‌کنم» و «دهنت را گل بگیرم» شده بخشی از استفاده ما از فضای مجازی. امیدوارم رامبد عزیز و آقای فرح‌بخش مشکلاتشان را تلفنی حل کنند و مردم را درگیر بحث خود نکنند.»

 

یکی دو روز بعد از این ماجرا فرح‌بخش در مصاحبه‌ای گفته: «رامبد جوان پشیمان شده، احمدی گولش زده بود! من و رامبد در عرصه هنر می‌مانیم ولی احمدی باید برود دنبال تدارکات...» پاسخی که منزه از ادبیات همیشگی او نیست!

 

سیدرضا صائمی

 

 

iran-newspaper.com
  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش