چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۵۰ - ۱۳ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۳۴۴۸
هنرهای تجسمی

برپایی نمایشگاهی در پاسخ به یک اتهام‌

نمایشگاه علی شیرازی,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

علی شیرازی این روزها مجموعه‌ای از آثار خود را به نمایش گذاشته تا به قول خودش یک هتاک را رسوا کند.

این هنرمند خوشنویس پیش از آغاز این نمایشگاه، با اشاره به ادعای فردی مبنی بر این‌که برخی آثار شیرازی چاپ‌شده (پرینت شده) است، به ایسنا گفت: وقتی کسی چندین سال نام بزرگان هنر را بی‌اعتبار می‌کند، یا راجع به آثار هنری با برچسب جعل صحبت می‌کند، رسانه‌ها باید دست به کار شوند و از فردی که اتهام وارد می‌کند درخواست ارائه سند کنند. باید در این زمینه‌ها شفاف‌سازی شود. اول باید سند ارائه شود، نه که اتهام وارد شود.

 

او توضیح داد: گویا شخصی که با من تشابه اسمی داشته و در کار خرید و فروش آثار هنری بوده است، اثری از بهمن محصص را به یکی از حراجی‌های کریستیز می‌برد؛ این فرد هتاک می‌گوید این اثر جعلی بوده، مدعی می‌شود این کار را من انجام داده‌ام. بیش از یک‌سال طول کشید تا من به این موضوع پی بردم و این فرد حتی حاضر به عذرخواهی نشد.

 

شیرازی ادامه داد: حتی زمانی که یکی از دوستان من به او گفت چرا این کار را انجام دادی؛ پاسخ داده بود، از این فرصت برای کوبیدن او استفاده کردم.

 

این خوشنویس اضافه کرد: تنها راه رسوایی‌اش این بود که از او بخواهیم سند ارائه کند. او در شرایطی قرار گرفت که نتوانست فرار کند و از او خواستیم سند ارائه کند. حالا آثاری را که او می‌گوید پرینت شده است، به نمایش می‌گذاریم. حتی تعدادی از این آثار را می‌توانیم از قاب بیرون می‌آوریم.

 

 حالا نمایشگاه کتیبه‌نویسی عاشورایی علی شیرازی بر اساس ترکیب‌بند محتشم با نمایش ۱۰۰ اثر از این هنرمند در موزه امام علی(ع) آغاز شده است.

 

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه مرتضی کاظمی ـ معاون هنری اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ درباره موقعیت اقتصاد هنر ایران در آوردگاه جهانی و نیز شخصیت اخلاقی هنری علی شیرازی دقایقی سخن گفت.

 

او با تاکید برای این نکته که نباید تردید و تفرقه افکنی‌ها ما را گرفتار خود کند، حواشی منفی را پیش روی هر پدیده ای که از رکود به درآید و به سوی رونق سوق پیدا کند، بسیار طبیعی دانست و گفت:  اتفاقا خلق شایعات منفی شاید نشانه این باشد که راه را درست رفته‌ایم و الزامی‌ست با شتاب افزون‌تر و سرعت بیشتر در سایه کار علمی و مطالعاتی  رو به جلو حرکت کنیم.

 

او ادامه داد: سهم ایران از بازار جهانی هنر، شایسته فرهنگ و جایگاه تمدنی ما نیست؛ در آمارهای جهانی گردش مالی بازار هنر را  سالانه ۶۰ میلیارد دلار می‌خوانند، هر چند دقیق به نظر نمی‌رسد اما برای بحث مورد نظر من می‌تواند متر و معیار باشد؛ این عدد در ایران فقط ۴۰ میلیون دلار ارزیابی می‌شود. این یعنی اینکه سهم ایران از بازار جهانی هنر فقط هفت صدم درصد است.

 

کاظمی افزود: اگر این عدد را از منظر سرانه جمعیتی بسنجیم، خودمان را هفتاد میلیون و دنیا هفت میلیارد نفر فرض کنیم، یعنی یک درصد جمعیت دنیا را داریم و از این نظر باید دستکم گردش مالی بازار هنرمان ۶۰۰ میلیون دلار باشد حال آنکه خوش بینانه امروز ۴۰ میلیون دلار است.

 

او اضافه کرد: حتی از نظر سرانه کشورها اگر در نظر بگیریم هم عایدی امروز بازار هنر ایران در گستره بین‌الملل اندک است، یعنی آن ۶۰ میلیارد دلار را بین ۱۹۰ کشور تقسیم کنیم سهم ما باید ۳۰۰ میلیون دلار باشد که فاصله بسیار با آن داریم.

 

کاظمی به فاکتور تمدنی هم اشاره و بیان کرد: به حتم ایران در زمره ۳۰ تمدن شناخته شده دنیاست و اگر فرض بگیریم کشورهای صاحب تمدن توانسته‌اند ۶۰ میلیارد تومان گردش مالی در عرصه فرهنگ و هنر به وجود آورند که ما باید دو میلیارد دلار سهم داشته باشیم و فاصله بسیار دوری با آن داریم.

 

او توضیح داد: معنای این آمارهای مقایسه‌ای این است که ما کار بسیاری برای انجام پیش رو داریم و نباید حواشی منفی انرژی و توان ما را بگیرد؛ باور کنیم چنین شائبه‌افکنی‌هایی همیشه هست و خواهد بود، مهم این است که ما به راه‌مان اطمینان داشته باشیم و با شتاب بیشتر به جلو رویم. در عین حال باید علم اقتصاد هنر را یاد بگیریم، باور کنیم ظرایف آن را بلد نیستیم و دیگر نقطه ضعف‌مان "جامعیت در اقتصاد هنر" را با کار مطالعاتی پوشش دهیم که البته دستیابی به این مهم صبر و حوصله بسیار می‌طلبد.

 

مرتضی کاظمی در ادامه با اشاره به چهار دهه آشنایی‌اش با علی شیرازی، او را صاحب حسن خلق، حسن خط و حسن خط و ربط خواند و گفت: شیرازی شاگرد ممتاز خوشنویس خوش آوازه «معین الکتاب» است و در روزگار جوانی هم در اصفهان پیشرو پیشگام بود.

 

او گفت: همه اهل هنر و خوشنویسی قدرت قلم ایشان را از نزدیک مشاهده کرده‌اند اما ناراحتی ایشان از شایعه اخیر را درک می‌کنم، ایشان دل نگران آینده هنر ایران اند و خواستند در برابر سلسله ناسزاها و اتهامات به اساتید هنر ایران واکنش نشان دهند؛ باز هم تاکید می‌کنم این حواشی از سر حسادت باشد یا رقابت نباید ما را از مسیر درست‌مان منحرف کند و یک لحظه از شتاب‌مان بکاهد.

 

در این مراسم غلامحسین امیرخانی ـ هنرمند پیشکسوت خوشنویس و رییس انجمن خوشنویسان ایران ـ بر اهمیت هنر خطاطی تأکید کرد و گفت: هنر خوشنویسی طی ۱۵۰۰ سال به دست هنرمندان ایرانی گسترش‌یافته و به مقامی رسیده که امروز به آن افتخار می‌کنیم.

 

امیرخانی، علی شیرازی را نمونه بارز یکی از هنرمندان برجسته عرصه خطاطی دانست و اظهار کرد: علی شیرازی علاوه بر کتیبه‌نویسی در بخش‌های دیگر خطاطی نیز آثاری را در حد کمال انجام داده‌اند اما ایشان بیشتر برای کتیبه‌نویسی وقت گذاشتند، برای همین علی شیرازی این جامعیت را در عرصه خطاطی همواره داشته‌ و دارند.

 

امیرخانی ادامه داد: علی شیرازی در ایام نوجوانی از زادگاه خود به اصفهان آمدند و شوق فراگیری هنر در همان زمان سبب شد که او با استاد معین آشنا شوند و به این ترتیب شیرازی با همان ذوق و استعداد در اصفهان به‌عنوان مرکز هنر در نزد اساتید برجسته آموزش دیدند.

 

او بیان کرد: حمایت از جوانان و افراد مستعد هنر بخش دیگری از ابعاد وجودی علی شیرازی است که باید به آن اشاره کرد.

 

این هنرمند پیشکسوت، عرصه هنر را نیازمند معرفی و حمایت خواند و دراین‌باره گفت: شرایطی که امروز در اقتصاد هنر به وجود آمده سبب شده که هنرمندان به‌صورت شخصی یا گروهی نتوانند به تبلیغ بین‌المللی خود بپردازند. این در حالی است که ما هنرمندان تراز اولی داریم اما ایجاد یک نمایشگاه جامع برای بیان فلسفه هنر ما تا امروز امکان‌پذیر نبوده است لذا کمک دولت در این موقعیت نیاز است لذا دولت باید پایه‌گذار این امر باشد.

 

امیرخانی ادامه داد: باید برای سیاستمداران ارزش‌افزوده هنر را مشخص کرد. متأسفانه تمام تبلیغاتی که برای هنر از طریق رسانه‌ها انجام می‌پذیرد باوجود هزینه کردن میلیاردها دلار اثر مطلوبی بر جا نمی‌گذارد؛ این در حالی است که اگر این معرفی به‌صورت شایسته از سوی دولت صورت گیرد برای کشور اعتبارآفرینی به دنبال دارد و جایگاه ما را در جامعه بین‌الملل افزایش می‌دهد.

 

آیدین آغداشلو ـ نقاش پیشکسوت ـ نیز در ادامه این مراسم گفت: وقتی از کسی تجلیل می‌کنیم از خودمان تجلیل می‌کنیم. از اینکه یادمان نرفته است که چه کسی هستیم لذا نمونه‌ها و مظاهری را تدوین می‌کنیم که تبدیل به نشانه می‌شوند و سپس حق مطلب را در مورد آن‌ها ادا می‌کنیم.  علی شیرازی خوشنویس معتبر و مهمی است که من به‌شخصه از قلم کتیبه ایشان بسیار لذت برده‌ام.

 

این هنرمند حضور هنرمندان برجسته در عرصه خوشنویسی را مایه خرسندی دانست و گفت: درست در زمانی که من فکر می‌کردم بخشی از فرهنگ و هنر خطاطی ما در معرض از بین رفتن است، قهرمانانی راه را باز کردند لذا من استاد امیرخانی، علی شیرازی، محمد احصایی و ... را جزو این قهرمانان می‌دانم و معتقدم که آن‌ها در لحظه درست و به‌جایی پیدا شدند.

 

این هنرمند تصریح کرد: مهم‌ترین دغدغه من مسئله تداوم سنت در جهان معاصر است. مسئله اینجاست، ما که این‌چنین به این سنت وابسته هستیم و بودیم و به قول حافظ، "نگهبانان لاله در معرض باد هستیم" کار بسیار خطیری و تضمین ناشده‌ای در پیش داریم.

 

آغداشلو ادامه داد: همه ما به‌نوعی آزرده از نا به سامانی که بر ما تحمیل‌شده، هستیم. امری که با سوءتفاهم با آن برخورد شده است. زیرا این نگهبانان لاله‌ها در معرض طوفان قرار گرفته‌اند.

 

نمایشگاه علی شیرازی,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

او با انتقاد از عدم توجه هنرمندان به عرصه تحقیق گفت: درباره خوشنویسی که یکی از سنتی‌ترین هنرهای فرهنگ ایرانی است همین‌قدر می‌توانم عرض کنم که ما در این عرصه چه بسیار خوشنویس داریم اما متأسفانه تعداد بسیار کمی محقق و راهگشا در این عرصه هست.

 

آغداشلو با اشاره به هتاکی‌های اخیر به هنرمندان خوشنویس گفت: بحث بر سر این است که چه چیزی درست و چه چیزی نادرست است. سنت خوشنویسی ایرانی امر بسیار پیچیده، ظریف و مملوی است که عملاً شوخی ندارد. آدم‌ها چطور جرأت می‌کنند که بدون شناخت درباره ظرایف مستور در خوشنویسی اظهارنظر کنند؟ مسئله اینجاست که برای اظهار نظر در این عرصه مقدماتی نیازمند است که به‌هیچ‌عنوان آسان نیست.

 

او تحلیل خطاطی را یک نیاز اصلی دانست و بیان کرد: از سال ۱۳۴۳ من به‌عنوان یکی از هزاران نفر شروع به نوشتن کردم زیرا با خودم فکر کردم که صرفاً تحسین خط کافی نیست. ما باید بدانیم که این خط از کجا آمده و حامل چه چیزی است یا چه چیزی به ما می‌بخشد؟

 

آغداشلو افزود: باید در این عرصه ترکیب، قدرت دست، تعادل و همه صفات هفت‌گانه را که در مورد خطاطی درست و دل‌فریب است، مدنظر قرار دهیم به همین خاطر من با توان خودم سعی در رمزگشایی این عرصه کردم که البته نشد زیرا این رمز بسیار پیچیده و طولانی است.

 

این هنرشناس مبرز کج‌فهمی و نادانی را از عواقب کمبود نقد و تحقق در عرصه خوشنویسی دانست و گفت: در طول سال‌های گذشته تعدادی خوشنویس تراز اول به عرصه پا نهاده‌اند اما متأسفانه تعداد کمی افراد راهگشا در این حوزه وجود دارند به همین خاطر من معتقدم که کج‌فهمی، سوءنظر، درک نادرست نیز در پی این مسئله پیش‌آمده است.

 

آغداشلو با اشاره به تهمت‌هایی که مطرح‌شده، بیان کرد: روایتی وجود دارد که در آن مرحوم عباس نوری، نزد شاه ادعا می‌کند که نظیر خط میرعماد را می‌تواند بنویسد و این کار را انجام می‌دهد. حال سؤال این است که آیا او در حال جعل بوده است؟ خیر او سعی داشته بیان کند که معنایی در خوشنویسی به وجود آمده که من قادر هستم و حق‌دارم که نظیر آن معنا را تجدید کنم و آن را تمدید ببخشم.

 

او ادامه داد: اگر کسی از دور به این هنر برجسته نگاه کند، شاید بگوید که من می‌توانم نظیر آن را با کامپیوتر بنویسم اما این حرف، معنای عظیمی را تقلیل دادن است. این تقلیل دادن و اظهار آن اعلام حماقت است زیرا آن چیزی که در پشت خوشنویسی ایستاده از استادی و مهارت، ذوق و شعور، ایجاد تعادل و ارتباط کمی از دیگر هنرها ندارد.

 

این هنرمند برجسته نقاش افزود: چه می‌شود که این حرف‌های بی‌پایه، سوءتفاهم‌ها و سوءنیت‌ها پررنگ می‌شود؟ اگر درجایی حتی با سوء نیت حرف نادرستی زده می‌شود، چه‌ بهتر که بر مبنای درک و دانش و شناخت رخ دهد؛ آن‌وقت این حرف‌های بی‌پایه منتشر و استقبال و تکرار نمی‌شد.

 

آغداشلو صحبت‌های مطرح‌شده را ناشی از نادانی دانست و گفت: من ترس از بدی و ظالم ندارم اما ترس از ترس دارم زیرا ترسناک‌ترین نکته جهان همان ترس است. مسئله اینجاست که ما کم‌کاری داشته‌ایم؛ البته نه در نوشتن واو و نون. همه هنرمندان خوشنویس می‌دانند که شبیه نوشتن حروف نقطه قوت و افتخار خوشنویس است، اما آنچه مرا می‌ترساند، تسلط نادانی و فقدان شناخت است. تسلط  حرف‌هایی است که پایه ندارد.

 

او تأکید کرد: هنر خوشنویسی ایران از پشتوانه تحلیلی و استدلالی به‌اندازه کافی برخوردار نبوده است؛ زیرا اغلب ما تنها از کار تمجید کرده‌ایم. این تمجیدها زیباست اما قرار است کجا پشت افراد برحق را بگیرد. نباید گذاشت که جهل حاکم شود.

 

نمایشگاه علی شیرازی,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

این هنرمند تصریح کرد: آیا باید صرفاً از یکدیگر تجلیل کنیم اما چند متن تحلیلی نداشته باشیم تا زمانی که زیبایی در معرض هجوم سوءتفاهم است، چه چیز باید حائل هنر شود؟

 

علی شیرازی نیز در ادامه این مراسم به اتهامات کانال هتاک اشاره کرد و گفت: در فضای اینترنت ادعاهای مبنی بر پوستر بودن کارهای من ارایه شد و حتی ویدیویی نیز ساخته‌ شده بود که حروف را کاملاً در آن منطبق کرد. البته باید دانست که برای این کار، یک عکس را به‌صورت نگاتیو و دیگری را پوزتیو ارایه کردند. البته من عذرخواهی می‌کنم که در حضور اساتید درباره بدیهیات خوشنویسی حرف می‌زنیم.

 

او افزود: من تک‌تک آثاری را که افراد هتاک از آن ویدیو ساختند، جمع‌آوری کردم و به نمایش گذاشته‌ام تا بتوانیم این دروغ‌گوها را رسوا کنیم. متأسفانه عده‌ای نیز تحت تأثیر این حرف‌ها قرار می‌گیرند، اگرچه تعداد اندکی هستند؛ لذا من خواستم این اتهامات را رسوا کنم.

 

سپس پوستر چند اثر در کنار کار اصلی به نمایش گذاشته شد تا حاضران قادر به مقایسه آن‌ها باشند.

 

محمد حسین ساکت ـ نماینده وزیر ارشاد در انجمن خوشنویسان ایران ـ نیز در ادامه این جلسه گفت: من مدت‌ها پیش پیشنهاد دادم که با حمایت جامعه بزرگ هنری، بویژه خوشنویسان و پشتیبانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، باید انجمن این توان و ظرفیت را داشته باشد که در مواقع حساس برای پاسداری از حرمت هنر کسانی را که نا مستند سخن از این‌گونه اتهامات می‌زنند به‌عنوان جعل هنری تحت اقدامات کیفری قرار دهد لذا انشا الله آن را عملی خواهیم کرد.

 

او افزود: آزادی بیان و نقد در جای خود اما اگر قرار باشد که ما در پناه و سپر این تحلیل، انتقاد و ... حرمت‌شکنی کنیم، این قابل پذیرفتن نیست.

 

نماینده وزیر ارشاد در انجمن خوشنویسان تصریح کرد: نخستین کسانی که در این عرصه آسیب می‌بینند، افرادی هستند که در قله هنری هستند، لذا من بر این خواسته پافشاری می‌کنم تا انشاالله در شکل حمایت در قالب جدید وزارتخانه به تمام عرصه‌های هنر توجه شود.

 

ساکت ادامه داد: امیدوارم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌طور جدی در قالب حمایت‌های حقوقی و لایحه حمایت از مصنفین و مولفان را اجرا کند و آن را آویزه گوش قرار دهیم، زیرا نمی‌توانیم غافل باشیم.

 

به گزارش ایسنا، این نمایشگاه با حضور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیدین آغداشلو، غلامحسین امیرخانی، مرتضی کاظمی، سرپرست موزه معاصر تهران و جمعی از هنرمندان برجسته عرصه‌های مختلف هنری در میان استقبال پرشور علاقه‌مندان  ۱۲ آبان  افتتاح شد و تا ۹ آذرماه در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) واقع در خیابان ولیعصر، روبه‌روی نیایش، بلوار اسفندیار، پلاک ۳۵ ادامه دارد.

 

 

 

 

 

 

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش