به گزارش مهر به نقل از هالیوود ریپورتر، شصتونهمین جشنواره فیلم برلین، ۱۱ فیلم جدید را به بخش رقابتی خود افزود.
برلیناله دیشب (پنجشنبه) چند فیلم دیگر را به فهرست رقابتی خود اضافه کرد که درام سیاه و سفیدی از سینمای اسپانیا به کارگردانی ایزابل کوشت که برای نتفلیکس ساخته شده نیز از جمله آنهاست.
«آقای جونز» ساخته آگنیژکا هولاند کارگردان لهستانی محصول مشترکی از اوکراین، لهستان، بریتانیا با بازی جیمز نورتون، ونسا کربای و پیتر سارزگارد
«چه طولانی، پسرم» ساخته وانگ ژیائوشوای کارگردان چینی
«الیسا و مارسلا» ساخته ایزابل کوشِت از اسپانیا
«خدا هست و نامش پترونیا است» ساخته تئونا اشتروگر میتوسکا محصول مشترکی از مقدونیه، بلژیک، کرواسی و فرانسه
«آندوگ» ساخته ونگ کوان کارگردان برنده پیشین خرس طلای برلین از مغولستان
«عملیات» ساخته یووال آدلر محصول مشترکی از آلمان، آمریکا، فرانسه
«پیراناها» ساخته کلودیو ژیوانسی از ایتالیا
«خرابکار سیستم» درام آلمانی و نخستین ساخته نورا فینگشاید
«بیرون اسبهای دزدی» ساخته هانس پیتر مولاند محصول مشترک نروژ، سوئد، دانمارک
از جمله فیلمهایی هستند که نامشان وارد فهرست رقابتی برای دریافت خرس طلای این دوره شده است.
مستند «واردا به روایت آنیس» ساخته آنیس واردا از فرانسه و «ماریگلا» به کارگردانی واگنر موئرا از برزیل کاملکننده فهرست ۱۱ فیلم جدیدی است که به فهرست فیلمهای بخش رقابتی جشنواره برلین اضافه شدند.
پیشتر ۶ فیلم از این فهرست معرفی شدهبود که شامل «زمین زیر پاهای من» به کارگردانی مایریا کروتزر از استرالیا، «دستکش طلایی» ساخته فاتح آکین محصول آلمان و فرانسه، «به لطف خداوند» ساخته فرانسوا اوزون از فرانسه، «من خانه بودم، اما» ساخته آنگلا شانیلیک، «داستان سه خواهر» ساخته امین آلپر از ترکیه و آلمان، «مجموعه شهر ارواح» ساخته دنیس کوته از کانادا بود.
به این ترتیب تاکنون مجموع فیلمهای بخش رقابتی جشنواره برلین ۲۰۱۹ به ۱۷ فیلم رسیده و میتوان انتظار داشت که این اسامی بیشتر شود.
علاوه بر این اعلام شد که «پسری که باد را مهار کرد» نخستین تجربه کارگردانی چیوتل اجیفور بازیگر سرشناس بریتانیایی نیز نخستین اکران اروپاییاش را در بخش ویژه برلیناله خواهد داشت.
سه مستند جدید نیز در بخش ویژه نمایش داده میشوند که شامل «آنتروپوسن» مستندی به کارگردانی جنیفر بایچوال، نیکلاس دی پنسیر و ادوارد برتینسکی از کانادا، مستند «میتوانست بدتر هم باشد» ساخته دومینیک وسلی و «بچه ها در کانون توجه» ساخته آلیس اگنسکرچنر است.
ژولیت بینوش بازیگر سرشناس فرانسوی امسال ریاست هیات داوری بخش رقابتی را برعهده دارد.
این دوره آخرین دوره جشنواره برلین است که به کارگردانی دییتر کاسلیک برگزار میشود. او از سال ۲۰۰۲ مدیریت این جشنواره را برعهده داشت. کارلو چاتریان مدیر هنری پیشین جشنواره فیلم لوکارنو از سال ۲۰۲۰ مدیریت برلیناله را برعهده میگیرد.
شصتونهمین برلیناله ۷ تا ۱۷ فوریه ۲۰۱۹ (۱۸ تا ۲۸ بهمن) برگزار میشود.
«محبت غریبهها» به کارگردانی لونه شرفیگ فیلمساز دانمارکی شصت و نهمین جشنواره فیلم برلین را افتتاح میکند.
فیلمهای بخش «نسل» برلیناله معرفی شدند/ «تتو» تنها نماینده ایران
شصتونهمین برلیناله که از ۷ تا ۱۷ فوریه ۲۰۱۹ (۱۸ تا ۲۸ بهمن) برگزار میشود، دقایقی پیش اسامی شرکتکنندگان در بخش «جنراسیون» یا «نسل» این دوره را نیز معرفی کرد.
فیلمهای این بخش از میان نزدیک به ۲۵۰۰ شرکتکننده انتخاب شدهاند و در مجموع ۶۲ فیلم کوتاه و بلند از ۳۶ کشور و تولیدکننده در دو بخش «کا پلاس» و «۱۴ پلاس» به نمایش درمیآید.
تنها فیلم ایرانی حاضر در این بخش که تاکنون تنها نماینده سینمای ایران در جشنواره شصت و نهم برلین محسوب میشود، فیلم کوتاه «تتو» است.
جشنواره برلین امسال (۲۰۱۹) برخلاف معمول سالهای اخیر فیلم بلندی از ایران انتخاب نکرده اما سینمای ایران در بخش «نسل» برلین یک نماینده دارد؛ فیلم کوتاه «تَتو» به کارگردانی فرهاد دلآرام.
بخش «نسل» از بخشهای اصلی و رقابتی جشنواره برلین است که در ۲ بخش کوتاه و بلند برگزار میشود.
سال گذشته سینمای ایران با فیلم بلند «درساژ» در این بخش حضور داشت که در پایان نیز تقدیر ویژه هیأت داوران این جشنواره را از آن خود کرد.
بخش Generation یا «نسلها» بر فیلمهایی متمرکز است که جهان را از چشم شخصیتهای جوان میبینند و آینه تمام نمای زندگی، افکار و احساسات جوانان هستند.
فرهاد دلآرام کارگردان فیلم «تتو» دانشآموخته سینما در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران است و تاکنون ۶ فیلم کوتاه داستانی و بلند ساخته است. آخرین فیلم او «دور از خانه» در جشن خانه سینمای سال گذشته حضور داشت.
فیلمنامه این فیلم پانزده دقیقهای بر اساس طرحی از دنا رسام نوشته شده است و تهیهکنندگی این اثر را هم بر عهده دارد.
در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: «برای تمدید گواهینامه رانندگی، دختری جوان به دلیل تَتوهایش به شهرک آزمایش فرستاده میشود.»
سایر عوامل این فیلم عبارتند از: فیلمنامهنویس و کارگردان: فرهاد دلآرام بر اساس طرحی از دنا رسام، تهیهکننده: دنا رسام، بازیگران: بهدخت ولیان، آناهیتا اقبالنژاد، علیرضا ثانیفر، مجتبی فلاحی، پوریا شکیبایی، محسن رومی، زهرا میرزایی، نوید عباسی، مدیر فیلمبرداری: محمدرضا جهانپناه، تدوینگر: میثم مویینی، صداگذاری و میکس: امیرحسین قاسمی، طراح صحنه و لباس: علیپویا قاسمی، صدابردار: سعید زند، فرزین زند، چهرهپرداز: امیر ترابی، مدیر تولید: دیاکو خاکی، دستیار اول کارگردان و برنامهریز: حسین مشعلی، دستیار دوم کارگردان: نگار نقوی، منشی صحنه: امین صدرایی، طراح استوری بورد: فائزه نکونام، عکاس: محمد معصومی، طراح گرافیک: فرناز کاویانی.
- 19
- 6