نشست خبری «معکوس»| کیمیایی: معکوس با پول تمیز ساخته شد
پولاد کیمیایی چهارشنبه شب در نشست خبری این فیلم ،اظهار داشت: پدر من جزو فیلمسازان معروف است اما از اعتماد عوامل فیلم به کارگردانی جوانی مثل خودم ممنون هستم.
وی با اشاره به اینکه یکبار ساخت این فیلم متوقف شد، اما گروه پای کار من ایستادند، افزود: خوشحالم که امروز فیلم ساخته و نمایش داده شد.
کیمیایی درباره علت بازی نکردن خودش در فیلم نیز توضیح داد: جهان کارگردانی بسیار متفاوت از بازیگری است وقتی از کل به جز نگاه می کنی، خودت نمی توانی بازیگر باشی و تمام کارگردان هایی که این موقعیت را تجربه می کنند، زیاد موفق نبوده اند.
این بازیگر و کارگردان سینما افزود: اصلا در این فیلم جای بازی من نبود آنقدر سرم شلوغ شد که وقت نداشتم، به لحظه ای به بازی فکر کنم از طرف دیگر، دوست داشتم کارگردانی کنم.
کیمیایی درباره محمد خوشنام سرمایه گذار فیلم نیز ، اظهار داشت: خوشنام، مرد قوی است او این حوزه را نمی شناخت اما واقعا از ابتدا بسیار مردانه و پاک پای من ایستاد.
وی افزود: سینما حوزه ای است که هر فردی برای سرمایه گذاری با ترس و لرز واردش میشود.
او ادامه داد :آنقدر همه برای سرمایه گذاری ترسیدند که او با ترس وارد این میدان شد اما وی تاجری در چین است که شجاعانه پای فیلم ایستاد.
پولاد کیمیایی در پاسخ به سوالی درباره شخصیت پدر سالار و تلخی شخصیت او در این فیلم، گفت: شخصیت پدر مرموز و گم شدهای است که نمیخواستم چندان به آن بپردازم و می خواستم در ابهام بماند.
وی ادامه داد: یک موضوعی آرمانی مثل انقلاب شکل گرفته و یک فردی تلاش کرده که خود را برای یک آرمان بزرگتری فدا کند و همین باعث شده که زندگی شخصی اش فرو بپاشد. این خشم فرو خورده که این روزها هم در نسل جوان دیده می شود، در این شخصیت وجود دارد.
بازیگر فیلم سینمایی «جرم» گفت: وقتی او می آید و اتفاقاتی که برای شخصیت اول فیلم افتاده را به وسیله یک پرسش و پاسخ نقد می کند، نکاتی را مطرح می کند که باعث می شود او در نهایت به نتیجه برسد. این قهرمان پروری و این شکل روایت از قهرمان سازی که از سینمای غرب می آید و در سینمای مسعود کیمیایی هم بومی سازی شده را می خواستم بشکنم.
کیمیایی در مورد دغدغه اش برای فیلم سازی و انگیزه اش برای ساخت این فیلم گفت: احساس می کردم هیجان از سینمای ما رفته و سینمای ایران نصیحت گرا شده و سعی کردم این فیلم را تغییر دهد.
او افزود: من خواستم یک چالش تکنیکی در کار داشته باشم و روایت گر چند قهرمان باشم که در یک راستا قرار می گیرند.
وی گفت: دوست داشتم سینما را تجربه کنم و فیلمی بسازم که در مدیوم تلویزیون نباشد و با ضربان قلب تندی ساخته شود. می خواستم فیلم در لایه اول نماند و فقط فیلمی نباشد که ژانرش اکشن است. می خواستم فیلمم ژانر اجتماعی هم داشته باشد.
در ادامه این نشست محمد خوشنام نیز درباره انگیزه ورودش به سینما گفت: بسیار خوشحال هستم، فرصتی شده و خداوند به من فرصتی داده که در جمع دوستان سینمایی و هنرمند باشم.
وی افزود: من دفتری در گوانجو چین دارم، ۱۵ سال است که مقیم چین هستم. یک چینی با من تماس گرفت که دوست دارید در فیلم سرمایه گذاری کنید. من گفتم نه، او گفت یک ایرانی به دنبال سرمایه گذار چینی است من شما را می شناختم، گفتم شاید دلتان بخواهد در فیلم این شخص سرمایه گذاری کنید. من خیلی جدی نگرفتم. اما او جدی گرفت.
خوشنام ادامه داد: در نهایت به قرار ملاقاتی با کیمیایی منجر شد من او را نمی شناختم، اما همان یک جلسه باعث شد که بخواهم این کار را انجام دهم. روحیه او نشان میداد که میتواند این کار را انجام دهد.
وی گفت: من در جوانی ۱۰ سال در شهر خودم، کازرون تئاتر بازی میکردم. از سال ۶۵، از همان تئاترهای شهرستانی. البته به پای شما که نمیرسید. ما در سال ۶۶ و ۶۷ در جبههها و ارگانها تئاتر بازی میکردم. این عرق در وجود من بود. این فیلم و این شرایط به وجود آمد، خودم هم دوست داشتم، شاید بازهم منجر شود که این کار را ادامه دادم.
در ادامه این نشست شهرام حقیقت بازیگر فیلم سینمایی معکوس نیز گفت: من هنوز نتوانستهام فیلم را بخاطر این برنامهریزی اشتباهی که پیش آمد ببینم. پولاد کیمیایی در اولین تجربه کارگردانیاش فیلم سختی را انتخاب کرد و به او تبریک می گویم. آنقدری که پولاد با انگیزه کار می کرد که باعث می شد ما همه جان مان را هم برای فیلم بدهیم.
لیلا زارع دیگر بازیگر فیلم نیز، گفت: من تجربه زیست با نقشم را داشتم خیلی از دختران این سرزمین هم چنین تجربه ای داشته اند.
او گفت: خوشحالم که این نقش را بازی کردم کار سختی بود اما تجربه خوبی بود.
تورج منصوری مدیر فیلمبرداری فیلم معکوس هم در مورد این فیلم، گفت: برای همه این سوال پیش می آید که آیا فیلم پولاد کیمیایی نمونه کوچک شده کارهای پدرش است یا نه؟ مگر می شود مسعود کیمیایی پسری تربیت بکند که با سینما بیگانه باشد؟ خوشحالم که پولاد راه خودش را رفته است.من فکر می کنم که این دو نفر کاملا با هم متفاوت هستند و فقط فامیلی شان مشترک است.
معکوس و جشنواره سی و هفتم در یک نگاه
در خلاصه داستان معکوس آمده است :دو دوست قدیمی قبل از انقلاب، یکی فعال سیاسی و یکی مکانیک، فرزند آنها وارد مسابقات زیرزمینی اتومبیل رانی میشوند.
سایر بازیگران: بابک حمیدیان، شهرام حقیقت دوست، لیلا زارع، اکبر زنجانپور، پروانه معصومی، علیرضا کمالی نژاد، اکبر معززی و سیاوش طهمورث تهیهکننده: مسعود کیمیایی فیلمنامهنویس: پولاد کیمیایی مدیرفیلمبرداری: تورج منصوری چهرهپرداز: محمدرضا قومی طراح صحنه و لباس: بابک کریمی طاری تدوین: مصطفی خرقه پوش و امیر ادیب پرور صدابردار: پرویز آبنار صداگذار: پرویز آبنار موسیقی: بهزاد عبدی جلوههای ویژه میدانی: ارشا اقدسی جلوههای ویژه بصری: بهنام خاکسار عکاس: علی نیکرفتار.
نشست خبری «سال دوم دانشکده من»| صدر عاملی: فیلم من بیانگر سینمای انسانی است
رسول صدر عاملی چهارشنبه شب در نشست خبری فیلم سینمایی «سال دوم دانشکده من» که با حضور برخی عوامل و بازیگران فیلم از جمله علی مصفا و نیلوفر خوش خلق برگزار شد ،گفت: بعد از ۹ سال هیجان در مقام کارگردان و درجایگاه پاسخگویی قرار گرفته ام از این بابت بسیار هیجان زده هستم.
وی اظهارداشت: فیلم تاثیر گذار و بیانگر شخصیت های پرداخته شده برای من دارای اهمیت بود که مخاطبان همه از همین جنس هستند و این دنیا را می شناسند ارتباط برقرار کند.
به گفته وی ، پرداختن به این نسل وقتی می توانست برای من امیدوار کننده باشد که تاثیر بگذارد.
کارگردان فیلم سینمایی «سال دوم دانشکده من» ادامه داد: بطور یقین فیلم دارای ضعف هایی هست زیرا فضایی را تجربه می کردم که هیچ الگوی نداشت و من با کمک بازیگران باید به آن می رسیدم.
صدر عاملی با بیان اینکه تصمیم داشتم از دغدغه های ملتهب اجتماعی فاصله بگیرم و به سینمای انسانی برسم ،اظهار داشت: به روح و روان شخصیت ها پرداخته ام و مجموعه بازیگران شما را درگیر دنیای ذهنی خودشان کنند.
وی تاکید کرد: هر روز با وجود رسانه های اجتماعی در فضای ملتهب قرار می گیریم در میان این میزان شنیدن از جهان خیانت ها این فیلم از رفاقت و دوست داشتن سخن به میان می آورد که بعد گذر از شرایط سخت به مقطعی می رسند که یا سالم از حادثه عبور می کنند و یا به خیانت می رسند.
وی درباره بازیگران تازه کار نیز گفت: نمی توانستم همه انرژی خود و گروه را بر گروه بازیگران بگذارم به همین دلیل تنها دو بازیگر جدید انتخاب کردم و باقی هنرمندان از افراد با سابقه انتخاب شدند تا در این راه به من نیز کمک کنند.
به گفته وی، با کمک پانته آ پناهی ها از ۹۰۰ نفر به ۳۰ بازیگر و در نهایت به این دو چهره جدید رسیدم و بیشتر از هر چیزی قوه درک برای انتخاب بازیگر برای من اهمیت داشت.
صدر عاملی ادامه داد: برای معرفی بازیگران جدید این رنج را به همه گروه دادم تا بازیگران ناشناخته بر پرده برای مخاطبان قرار بگیرد و از سوی دیگر به گنجینه بازیگران خوب و با اخلاق افزوده شود.
او با بیان اینکه پرویز شهبازی فیلمنامه نویس سال دوم دانشکده من تاکید بسیاری برای بازگشتن من به سینما داشتند و بعد از معرفی چهار فیلمنامه با سه بازنویسی این فیلمنامه را انتخاب کردیم.
وی با بیان اینکه سال دوم دانشکده من درگیری های ذهن متناقض همه ما را در احوالات مختلف بیان می کند که به دهه تولد مربوط نمی شود ،تاکید کرد: جذاب بودن، طراوت و تازگی دلیل انتخاب این فیلمنامه بود زیرا در این فضا در جهان هیچ فیلمی ساخته نشده است.
بازیگر فیلم سینمایی سال دوم دانشکده من نیز گفت: این فیلم برای من تمام جذابیت های لازم را داشت و با افراد صاحب نام تجربه کردم.
علی مصفا افزود: فیلمنامه متفاوت و نو بود و به شکلی با روابط انسانی برخورد کرده بود که در سینما دیده نمی شود.
«سال دوم دانشکده من» به نویسندگی پرویز شهبازی مضمونی اجتماعی دارد.
دیگر عوامل اصلی این پروژه شامل مدیر فیلمبرداری: هومن بهمنش، طراح چهره پردازی: عبدالله اسکندری، موسیقی کریستف رضاعی، دستیار کارگردان و برنامه ریز: میلاد صدرعاملی، طراح صحنه و لباس: آتوسا قلمفرسایی، مدیر صدابرداری: منصور شهبازی، تدوین: مصطفی خرقه پوش، مدیر تولید: مجید گودرزی، منشی صحنه: غزل رشیدی، عکاس: مریم تخت کشیان، فیلمبردار پشت صحنه: مهیار بهمنش، مدیر تدارکات: حسن صفری هستند.
خلاصه داستان
مهتاب و آوا دانشجویان سال دوم دانشکده هستند که به اتفاق تعدادی دیگر ازهمکلاسیهایشان برای یک سفر چند روزه دانشجویی از تهران به اصفهان میروند...
نشست خبری «غلامرضا تختی»|توکلی: تمام جزئیات فیلم تختی بر اساس مستندات و واقعی است
نشست خبری فیلم سینمایی "غلامرضا تختی" به کارگردانی "بهرام توکلی" در نیمه شب روز نخست سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در پردیس سینمایی ملت موسوم به کاخ رسانهها برگزار شد.
در این نشست که اجرای آن را فرزاد حسنی بر عهده داشت، بهرام توکلی نویسنده و کارگردان اثر، سعید ملکان تهیه کننده، ماهور الوند، حمیدرضا آذرنگ، بهنوش طباطبایی، ستاره پسیانی و دیگر عوامل این فیلم حضور داشتند. از نکات جالب این نشست آن بود که زمان آن تا نزدیک ساعت دو بامداد ادامه داشت.
بهرام توکلی و سعید ملکان در ابتدای این نشست از اهالی رسانه بابت تاخیر در رسیدن نسخه نهایی فیلم تختی به کاخ جشنواره و تغییر در زمانبندی اکران آثار عذرخواهی کردند.
بهرام توکلی درباره وجود یک راوی در فیلم گفت: وجود یک گزارشگر که در بخشهای مختلف تختی وجود داشته یکی از وجوه اصلی زندگی تختی بود و ما قصد داشتیم از لحاظ فرمی و مضمونی زندگی تختی را به طور کامل شرح دهیم و به همین دلیل از راوی استفاده کردیم.
وی در خصوص پرداخت کوتاه به دوران کودکی تختی در این فیلم افزود: در مورد بحث کودکی تختی ما میخواستیم از هر بخش اتفاق مهمی را استخراج کنیم. بخشهایی از کودکی بیشتر به آنها پرداخته شد که در خاطرات خود تختی آمده است.
ملکان درباره حذف شخصیت امیر جدیدی از فیلم تختی اضافه کرد: نبود امیر جدیدی در این فیلم صرفاً به دلیل مسائل مربوط به گریم بود. اتفاقاً رفتار امیر جدیدی کاملاً الگو بود، زیرا هر چند در فیلم بازی نکرد امروز در کنار ما فیلم را نگاه کرد.
حمیدرضا آذرنگ درباره بازیگران نقش کودکی تا بزرگسالی تختی گفت: من از این چهار بازیگر به شدت آموختم. من اعتقاد دارم که هیچ بازیگری نمیتوانست به صداقت این چهار بازیگر نقش تختی را ایفا کند. من بخش کوچکی از این پروژه بودم و از این اتفاق به خود افتخار میکنم.
توکلی درباره چگونگی رسیدن به فیلمنامه و محوریت آن افزود: نکته مهم درباره زندگی تختی شیوه زندگی اوست. اما آنچه که همه صرفاً به آن استناد میکنند دلیل و چگونگی مرگ وی است. ما در همان سکانس اول به تماشاگر دلیل مرگ تختی را گفتیم تا بعد از آن به بزرگی زندگی وی بپردازیم.
سعید ملکان در ادامه اضافه کرد: تمام وقایع این فیلم بر اساس تحقیقات گسترده بوده است. اتفاقات این فیلم تماماً واقعی است و ما به شدت در مستند بودن آنها دقت داشتیم.
توکلی درباره دلیل استفاده از موسیقی در سراسر اثر ادامه داد: فرم این میباید یادآور فیلمهایی میبود که پیشتر ساخته میشد و دلیل استفاده از این نوع از موسیقی مضمون و محتوای اثر و در راستای آن بود. دلیل اصلی اینکه گروه تولید به کلیت ۳۷ سال زندگی تختی پرداخت استراتژی گروه بود. امیدوارم که کارگردانان دیگر به صورت مختص به برهه خاصی از زندگی تختی بپردازند.
طناز طبابایی درباره دلیل پذیرش نقشی کوتاه در تختی گفت: وقتی سعید ملکان برای کار با من تماس گرفت در ابتدا به دلیل رابطه خوبی که از قبل با وی داشتم و همچنین تجربه همکاری با بهرام توکلی اثر را پذیرفتم. از طرفی در راس آن نام بزرگمردی همچون جهان پهلوان تختی در میان بود و من بدون خواندن فیلمنامه بازی در این فیلم را قبول کردم. در زمانهای که گاهاً برخی از اصول خانوادگی و اخلاقی کمرنگ شده بازی در فیلمی با موضوع زندگی مردی که الگوی تمام این خوبیها بود افتخار بزرگی برای من بود.
ستاره پسیانی درباره حضورش در این فیلم گفت: من هنوز به شدت از دیدن فیلم سنگینم و از بهرام توکلی و سعید ملکان تشکر میکنم. برای خودم بازی در نقش فردی که آخرین بار تختی را ملاقات کرده بسیار جذاب بود.
حمیدرضا آذرنگ در ادامه اضافه کرد: من حتی اگر قرار بود در فیلم تختی قدم بزنم هم آن را قبول میکردم. من نمیدانم چرا این همه برخورد شخصی با افراد میکنیم. از نظر من سعید ملکان و بهرام توکلی ذائفه مخاطب را ارتقا داده اند.
- 15
- 1