دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۹:۰۹ - ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۲۲۴۶
شبکه نمایش خانگی

اعضای شورای پروانه تولید و نمایش شبکه نمایش خانگی در ساترا چه کسانی هستند؟/ گزینه های جدید ریاست رسانه ملی چه کسانی هستند؟

ساترا و صدا و سیما,ممیزی ها و سانسورها در ساترا
با آمدن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت خانه، اتحادیه تهیه کنندگان و بعضی از صنوف سینمایی به رسم دیرینه در نامه هایی از مطالبات و دغدغه های سینمایی خود گفتند. در این مدت اعضای هیأت مدیره خانه سینما هم به دیدار محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس رفتند. در نامه های نوشته شده و در دیدار با رییس مجلس، یکی از دغدغه ها برگشت شبکه نمایش خانگی به وزارت ارشاد و نظارت وزارتخانه به این شبکه بود؛ موضوعی که هنوز از طرف وزارتخانه پاسخی نگرفته است.

با همه این تلاش ها، ساترا کماکان نظارت خود را توسط کارگزاری هایش روی سریال ها دارد. در این مدت بعضی سریال ها به خاطر انجام ممیزی و اصلاحات ساترا در زمان خود پخش نشدند که از نمونه های اخیر آن می توان به« زخم کاری» اشاره نموده و نمونه جدید آن هم« قبله عالم» است. قسمت پنجم این سریال در شورای مجوز نمایش اصلاحیه خورده و این قسمت با انجام اصلاحیه ها مجوز پخش خواهد گرفت.

هر چند سینماگران و سازندگان سریال در شبکه نمایش خانگی امیدوار به بازگشت این بخش به وزارت ارشاد هستند، ولی با ایجاد ۲شورای جدید در نظارت و تولید سریال ها در شبکه نمایش خانگی به نظر ساترا به کار خود ادامه می دهد؛ سازمانی که عملکردش مانند صدا وسیما بوده و همین روش و منش باعث نقدهای فراوان شده است.

در ۲ماه قبل شوراهای جدیدی برای نظارت بر محصولات نمایش خانگی تشکیل شده اند؛ موضوعی که ساترا تشکیل این شوراها را اوایل مرداد ماه عنوان می کند.

با توجه به تشکیل این شورا بنظر امیدی به بازگشت شبکه نمایش خانگی زیرنظر ارشاد نیست و سریال های این شبکه در روزهای کرونا که جای سالن های سینما و تئاتر را گرفتند، کماکان تحت نظارت سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی( ساترا) منتشر میشوند و مراحل نظارت و ممیزی هم در ۱۱کارگزاری این مجموعه است. 

اخذ پروانه نمایش و حتی پروانه ساخت از این مجموعه ضروری است و ۲شورای پروانه تولید سریال ها و شورای پروانه انتشار محتوای نمایشی وظیفه نظارت بر محصولات تازه این عرصه را بر عهده دارند. اعضای این دو شورا نیمه مرداد ماه معرفی شدند.

 اعضای حقیقی شورای پروانه تولید سریال ها عبارتند از:حجت الاسلام محمد قمی، منصور واعظی، علی اصغر پورمحمدی، محسن مهاجرانی، پرویز شیخ طادی و غلامرضا میرحسینی ؛ اسامی ای که هر کدام در سازمان ها و ارگان های دولتی سابقه مدیریتی داشته و دارند و پرویز شیخ طادی هم بعنوان کارگردان سینما در میان این جمع دیده می شود.

اعضای حقیقی شورای انتشار محتوای نمایشی رسانه های صوت و تصویر فراگیر نیز علی اصغر پورمحمدی، محسن مهاجرانی، محمدرضا جعفری جلوه و عبدالکریم خیامی معرفی شده اند. این اسامی به عنوان اعضای حقیقی معرفی شدند و باید دید اعضای حقوقی هم در ترکیب این دو شورا یا به شکل مجزا وجود دارد؟ و اینکه اعضای دو شورایی که معرفی شدند با توجه به مشغله هایی که دارند، تا چه اندازه در روند صدور مجوز برای تولید و نمایش سریال ها تأثیرگذار هستند؟ اسامی این افراد در جلسه ای با حضور عبدالعلی علی عسگری، رئیس صدا و سیما اعلام شده و با توجه به صحبت های علی عسگری در آن جلسه مبنی بر اینکه تسهیل گری در کنار تنظیم گری از مأموریت های صداوسیماست، احکام این افراد را هم رئیس رسانه ملی صادر کرده است.

تغییرات در صداوسیما / گزینه های ریاست رسانه ملی چه کسانی هستند؟

خراسان نوشت: در روزهای اخیر اخبار تحولات قریب‌الوقوع در رسانه ملی اوج گرفته است. گفته می‌شود عبدالعلی علی‌عسکری رئیس رسانه ملی که از اردیبهشت ۹۵ بر کرسی ریاست سازمان صداوسیما تکیه زده است، به زودی جای خود را به یکی از معاونانش خواهد داد.

ساترا و صدا و سیما,ممیزی ها و سانسورها در ساترا

 این در حالی است که از اوایل امسال، به طور جدی زمزمه‌های بررسی کارنامه عبدالعلی علی‌عسکری در نهادهای عالی شنیده و نام گزینه‌های متفاوتی برای تصدی این مسئولیت برده می‌شد که به نظر می‌رسید چندان صحیح نباشد؛ چرا که با سیاست اعتماد به نیروهای داخلی رسانه ملی که جایگاه ریاست سازمان در دو دهه اخیر شاهد آن بوده، چندان مطابق نبود.

تغییرات قطعی در رسانه

عصر دیروز ۲۸ شهریور وبسایت خبری نورنیوز نزدیک به شورای عالی امنیت ملی، اخباری را که از ریاست پیمان جبلی بر سازمان صداوسیما به گوش می‌رسید، تایید کرد و او را «گزینه اول ریاست رسانه ملی» دانست. این رسانه در ادامه این گزارش کوتاه، حضور جبلی را در جایگاه ریاست صداوسیما مثبت ارزیابی کرد و نوشت: «دانش کلاسیک، تجربه عملی و طی کردن سطوح مختلف مدیریتی در صداوسیما از جمله ویژگی‌های مثبت پیمان جبلی در حوزه مدیریت رسانه است که می‌تواند در ارتقای سطح کیفی و حرفه‌ای این رسانه در تراز نظام جمهوری اسلامی موثر واقع شود. انتظار می‌رود حضور او در رأس هرم مدیریتی رسانه ملی موجب ایجاد تحول در حوزه‌های مختلف سازمان به ویژه بخش‌های خبری شود و انتظارات افکار عمومی را برآورده سازد.» پیش از انتشار خبر نورنیوز، برخی رسانه‌ها نیز از تغییرات قریب‌الوقوع در سازمان صداوسیما خبر داده بودند. بامداد یک شنبه خبرگزاری صبا در خبری اعلام کرد نام پیمان جبلی معاون برون‌مرزی رسانه ملی، شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما و مصطفی محمدی رئیس مرکز طرح، برنامه و بودجه این سازمان برای تصدی ریاست رسانه ملی مطرح شده و جدی‌ترین گزینه تصدی بزرگ ترین و فراگیرترین رسانه کشور، پیمان جبلی است.

پیمان جبلی کیست؟

پیمان جبلی متولد ۱۳۴۵ در تهران، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد معارف اسلامی و تبلیغ و دکترای فرهنگ و ارتباطات از دانشگاه امام صادق(ع) است. او که از سال ۱۳۹۵ و ابتدای ریاست علی‌عسکری بر صداوسیما تاکنون معاون برون‌مرزی رسانه ملی بوده است، پیش از این در بخش‌های خبری رادیو و تلویزیون فعالیت کرده و مسئولیت‌های مختلفی چون دبیر خبر، سردبیر، مدیرکل خبر و... را در این زمینه داشته است. جبلی در دوره دو ساله ریاست محمد سرافراز در صداوسیما، معاون خبر این سازمان بود؛ معاونتی که پیش و پس از او، عنوان «معاونت سیاسی» داشته و هم‌اکنون در اختیار مجید آخوندی از مدیران بازنشسته سازمان رسانه ملی است.

یک جنگ رسانه‌ای

وقوع تغییرات در فراگیرترین، مهم ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه کشور در حالی اتفاق افتاده که در سال‌های اخیر، چندین بار رهبر انقلاب درباره وقوع جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی سنگین علیه جمهوری اسلامی ایران صحبت کرده‌اند؛ از جمله در بیانات اخیر ایشان در دیدار با اعضای هیئت دولت که از آن با عناوین «جنگ نرم» و «جنگ فرهنگی» یاد کردند. بنابراین آن چه بدیهی است، این که سازمان صداوسیما از جهات مختلف نیاز به بازطراحی ساختاری دارد تا به عنوان صدای رسای جمهوری اسلامی در این عرصه، به اندازه آن چه که باید، حرفی برای گفتن داشته باشد؛ بماند که  مسائلی از قبیل شفاف نبودن، فربهی ساختاری، پرهزینه بودن و... که رسانه ملی   را درگیر کرده است.

فروغی ارتقا می‌یابد؟

تغییرات در سازمان صداوسیما، محدود به رئیس سازمان نیست و بعضی مدیران ارشد رسانه نیز تغییر کرده یا خواهند کرد. صبح دیروز علی دارابی معاون امور استان‌های سازمان صداوسیما، با حکم عزت‌ا... ضرغامی به وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رفت و عهده‌دار معاونت این وزارتخانه شد؛ کسی که در یک دهه اخیر همواره در میان مدیران ارشد رسانه ملی بوده است. برای تصدی مسئولیت معاونت استان‌های رسانه ملی که در اختیار دارابی بود و به تازگی خالی شده نیز گزینه‌هایی مطرح شده که بر اساس ادعای کانال تلگرامی نبض صداوسیما، در روزهای اخیر نام علی فروغی بیش از دیگران شنیده شده است. هر چند دوران حضور فروغی در شبکه ۳ بسیارخبرساز بوده اما او با حضور احتمالی در جایگاه معاونت استان‌ها، یک ارتقای مهم را در ۳۳ سالگی تجربه خواهد کرد.

دیگر تحولات در رسانه ملی

بر اساس ادعای کانال نبض صدا وسیما  با حضور احتمالی فروغی در معاونت استان‌ها، شبکه۳ مدیر تازه‌ای به خود خواهد دید که محسن یزدی خواهد بود. یزدی مدیر شبکه مستند سیماست که سابقه حضور در شبکه۳ را دارد و پیشتر قائم‌مقام فروغی در این شبکه بوده است.همچنین بر اساس شنیده‌های خراسان، محمدمهدی رحمتی رئیس کنونی بسیج سازمان صداوسیما نیز دیگر نامی است که برای مدیریت شبکه۳ سیما مطرح شده است. علی فروغی نیز پیش از تصدی مدیریت شبکه۳، رئیس بسیج سازمان صداوسیما بود. باید تا روزهای آینده منتظر انتصاب رسمی رئیس جدید سازمان صداوسیما و تغییرات احتمالی مدیران ارشد این سازمان ماند؛ به نظر می‌رسد پاییز داغی در انتظار مدیران ارشد سازمان صداوسیما خواهد بود.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش