دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۵:۴۱ - ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۰۵۴
فیلم و سینمای ایران

فصل چهارم شرلوک؛ هرگز نگو هرگز!

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران,سریال شرلوک

فصل چهارم سریال شرلوک با وجود این که نمره متوسطی گرفت اما همچنان جذاب است؛ سریالی که به زودی نسخه دوبله آن از تلویزیون پخش خواهد شد.

 

فصل چهارم سریال «شرلوک» که مثل همیشه در قالب سه اپیزود نود دقیقه ای تولید شده بود، چندی پیش روی آنتن شبکه های تلویزیونی رفت و با استقبال خوبی از سوی مردم و منتقدان روبرو شد. سریال شرلوک از جمله سریال های روز جهان است که تلویزیون خودمان فصول قبلی آن را با فاصله اندکی از پخش جهانی اش، روانه آنتن کرده و تا به حال چندین و چند بار از شبکه هیا سه، نمایش و تماشا پخش شده است.

 

 

به احتمال فصل چهارم شرلوک هم در ایام نوروز و در قالب فیلم سینمایی از یکی از شبکه های خودمان پخش شود. حالا برای این که از کم و کیف فصل چهارم و پرونده هایی که شرلوک در این فصل با آنها درگیر شده و نظر منتقدان درباره آنها بیشتر بدانید، این مطلب را تا انتها بخوانید.

 

یک ماجرای عجیب و غریب

بعید است کسی در دنیا باشد که تلویزیون در اختیارش باشد و از سریال شرلوک چیزی نداند. این سریال که اقتباسی مدرن است از رمان های سر آرتور کانن دویل، توسط استیون موفت و مارک گاتیس پایه ریزی و طراحی شده و «بندیکت کامبربچ» در آن نقش «شرلوک هلمز» را بر عهده دارد و مارتین فریمن هم بازیگر نقش «دکتر واتسون» است. مارک گاتیس البته همان کسی است که نقش برادر شرلوک را در سریال بازی می کند و در سرویس امنیتی انگلستان فعال است.

 

نخستین فصل از این سریال در سال ۲۰۱۰ روی آنتن رفت و دو سال بعد سری دومش پخش شد و این روند دو ساله یک بار دیگر هم تکرار شد اما فصل چهارم با یک سال تاخیر و بعد از یک تک اپیزود آماده نمایش شد. فصل اخیر شامل سه اپیزود است با عناوین «شش تاجر»، «کارآگاه دروغگویی» و «مسئله نهایی».

 

 

جنگ اصلی در این فصل هم میان شرلوک و موریارتی در می گیرد. در این فصل شاهد اتفاقات عجیب و غریبی خواهید بود که البته برای این که ماجرا لو نرود، خیلی از آنها را نمی توان تعریف کرد اما در همین حد بدانید که شرلوک که مرتکب قتلی شده، توسط ماموران امنیتی تبرئه می شود تا معمایی مرتبط با موریارتی را حل کند. در عین حال دکتر واتسون و مری هم صاحب فرزندی می شوند. واتسون و شرلوک در پایان اولین اپیزود دوباره با هم قهر می کنند و البته دوباره در راه آشتی گام بر می دارند. یک مرگ غیرمنتظره هم در این فصل گنجانده شده که بسیاری از قواعد بازی را عوض خواهد کرد.

 

ورود یک تازه وارد

«راشل تالالی»، «نیک هوران» و «بنجامین کرون» کارگردانان اپیزودهای فصل اخیر هستند. تالانی در این میان تنها تازه وارد جمع است که از سریال موفق «دکتر هو» به سریال شرلوک نقل مکان کرده. این فصل در دو هفته ابتدایی سال جدید میلادی به نمایش در آمد. متاکریتیک به اپیزود اخیر ۸۹ امتیاز داده است و به این ترتیب در کل فصول شرلوک فصل چهارم در رتبه دوم از نظر امتیاز قرار می گیرد.

 

نسبت فامیلی عجیب

بندیکت کامبربچ ایفاگر نقش یک شرلوک هلمز پست مدرن است. در آمارهای بهترین بازیگر نقش این کارآگاه نیمه دیوانه و عجیب و غریب، کامبربچ در رتبه دوم و پس از جرمی برت جای دارد. جرمی برت همان شرلوک هلمزی است که ما ایرانی ها خوب می شناسیمش و سالیان سال نقش آفرینی او را در سریالی قدیمی شاهد بودیم و بعید است کسی توانایی های او را ببیند و تحت تاثیر قرار نگیرد اما نسخه ساخته بی بی سی کارآگاه دیگری را برای ما زنده کرد که بندیکت کامبربچ توانست آن را باورپذیر کند؛ شرلوک هلمزی که دیگر پالتوی بلند بر تن و کلاه سیلندری بر سر نداشت و پیپ هم نمی کشید.

 

 

به جای آن قیافه اصیل و موقر، یک موجود دراز چشم آبی را دیدیم با انبوهی موی فرفری، بازیگری که به خاطر ریتم سریع صحبت کردنش و بده و بستان درخشانش با مارتین فریمن در نقش دکتر واتسونی تا حدی خنگ و احساساتی توانسته یک شمایل جدید و عالی را در اذهان همگان ثبت کند.

 

در اپیزودهایی چون «بانکدار کور» (۲۰۱۰) و «نشانه سه» (۲۰۱۴) شیمی شخصیت این دو بازیگر موقعیتی را پدید آورده بود که نظیر نداشت. منتقدان بعدها نوشتند و گفتند که هرگز در هیچ اقتباسی تا این حد فضا و شخصیت ها و روابط به آنچه آرتور کانن دویل در رمان هایش نوشته، نزدیک نشده بود. این وضعیت عجیب و غریب باعث شد خیلی ها شروع کنند به بررسی شجره نامه بندیکت کامبربچ.

 

 

چندی پیش اعلام شد که بازیگر نقش شرلوک هولمز یکی از بستگان سر آرتور کانن دویل خالق داستان های شرلوک هولمز در آمده است. بنا بر ادعای نشریه «هالیوود ریپورتر» مشخص شد که بندیکت کامبربچ با نویسنده این داستان که یک قرن پیش این شخصیت را خلق کرد نسبت فامیلی دارد. بر مبنای این پژوهش، این بازیگر انگلیسی چهل ساله با سر آرتور کانن دویل که سال ۱۹۳۰ درگذشت نسبت فامیلی دارد و شانزدهمین پشت او دایی زاده کانن دویل بوده است.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران,سریال شرلوک

وب سایتی که این تحقیق شجره شناسی را اعلام کرد، اطلاعات بیشتری درباره پس زمینه خانوادگی کامبربج و دویل ارائه نکرد اما محققانی که علاقه مند این سریال و نیز پازل های تاریخی هستند، این بررسی را انجام داده اند. به هر حال چه خویشاوند باشند و چه نه، کامبربچ در این نقش خوش درخشیده است.

 

وجه تشابه کامبربچ و کلارکسون

کامبربچ با شرلوک هلمز کاری کرده مشابه کاری که جرمی کلارکسون با برنامه «تخت گاز» کرد؛ بدون حضور او، شرلوک معنایی نخواهد داشت. کاش او هرگز از بازی در این نقش انصراف ندهد. نظر شما چیست؟ خود او در مصاحبه ای درباره نقشش گفته: «من یک دونده دوهای استقامت هستم. جوان تر از آن هستم که خودم را با بازیگران بزرگ دیگری که در این نقش ظاهر شده اند، قیاس کنم. با این نقش راحتم. دلم می خواهد بازی در این نقش را ادامه بدهم؛ چیزی است که برایش برنامه ریزی کرده ام. شاید بازیگران دیگر در زمان خودشان کار سخت تری را پیش رو داشته اند.»

 

خوب، بد، زشت

در مورد فصل چهارم البته همه چیز به این خوبی ها پیش نمی رود. اولین اپیزود این فصل به نام «شش تاجر» به عنوان بدترین اپیزود کل تاریخ این سریال شناخته شده است. چنین شروعی می تواند برای فصل جدید هر سریالی نابود کننده باشد. فصل چهارم به نظر منتقدان با این اپیزود زیادی درگیر مسائل خانوادگی واتسون شد و به عنوان افتتاحیه یک سریال جذاب چندان قابل قبول نبود. پایان آن هم خیلی توی ذوق زننده و شاید هم کوته فکرانه بوده. بهترین اپیزود این فصل را کارآگاه دروغگویی دانسته اند که از نظر محبوبیت در رتبه ششم کل اپیزودهای چهار فصل سریال قرار دارد؛ جایی که شرلوک به دنبال کشف معمای یک قاتل زنجیره ای است و بهترین عملکردش را نشان می دهد.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران,سریال شرلوک

اپیزود دیگر این فصل در رتبه هفتم قرار دارد. با این معدل می توان گفت که فصل چهارم از نظر کیفیت و محبوبیت نسبتا درجه متوسطی دارد.

 

 

مشکل بزرگ اینجاست که بیشتر داستان های درجه یک و دارای قابلیت امروزی شدن آرتور دویل هم ته کشیده و تهیه فیلمنامه برای سری های جدید مجموعه کار دشواری شده است اما اگر فارغ از این فصل به دنبال بهترین ها و بدترین ها باشید، باید بدانید بدترین اپیزود «عروس نفرت انگیز» است که در قالب یک تک قسمت ساخته شد و به نمایش در آمد و اصلا نتوانست مخاطبان سریال را راضی نگه دارد. «بازی بزرگ» یعنی اپیزود دوم از فصل اول نیز در رتبه نخست کل اپیزودهای این سریال محبوب جای دارد؛ جایی که دیگر نبوغ و استعداد شرلوک هولمز چندان کمکی به او نمی کند و برای نخستین بار با شمایل مستاصل و متفاوتی از او مواجه می شویم.

 

حقایق پشت پرده

منظور از این که قرار است از حقایق پشت پرده حرف بزنیم این نیست که نکات حیاتی و چندان مهمی در این فصل وجود دارد اما جیزهایی هستند که شاید در نوع خود بانمک باشند؛ مثلا در این اپیزود شاهد خواهید بود که واتسون و شرلوک حسابی به شکم خودشان می رسند و کلی غذا می خورند.

 

 

مرغ، بیکن، پنیر چدار، انواع فلفل، پیاز قرمز، خیار و سس چیلی از خوراکی هایی است که این دو کاراکتر در سریال تناول می کنند اما اگر به دنبال نکته حاشیه ای دیگری باشیم، باید اشاره کنیم به ویولن زدن شرلوک در سریال. در رمان های آرتور کانن دویل هم شرلوک به نواختن ویولن می پردازد اما نکته ای که وجود دارد این است که مهارت بندیکت کامبربچ در نواختن ویولن اصلا به آن اندازه ای که در سریال می بینید، بالا نیست. در بیشتر صحنه ها او ادای ساز زدن را در می آورد و صدایی که می شنوید، موسیقی ضبط شده ای است که یک نوازنده حرفه ای آن را اجرا کرده است.

 

ترس روس ها از شرلوک

این سریال شاید در درجه اول تنها یک اثر سرگرم کننده و معمولی به نظر بیاید اما در شبکه های معنایی آن چیزهای عجیب و غریبی نهفته است. منتقدان بسیاری روی معانی سیاسی، اجتماعی و روانکاوی آن کار کرده اند و به نتایج بسیار جالبی رسیده اند. به همین خاطر حتی اگر سریال را دیده اید دوباره تماشایش کنید چون همه چیز در آن معنا دارد؛ حتی فونتی که روی تصویر نقش می بندد و نشانگر دیتاهای ذهنی شرلوک است نیز برای خودش کارکردی دارد و با برنامه ریزی خاصی طراحی شده.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران,سریال شرلوک

شاید به همین دلیل باشد که خوشایند برخی کشورها مثل چین و روسیه نیست که این سریال را روی آنتن ببرند چون در هراس هستند که معانی پنهانی در آن باشد که به ضررشان تمام شود. چینی ها و برخی شخصیت های دارای تابعیت اروپای شرقی به طور مشخص در نقش آدم های بد داستان ظاهر شده اند. شاید همین امر روس ها را بر آن داشته که نسخه کاملا سانسور شده و با دیالوگ ها و تدوین متفاوتی را در کشورشان به نمایش بگذارند. این است که می گویند روس ها شرلوک خودشان را دارند.

 

 

 

 

 

javan.hmg.ir
  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش