یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۳۳ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۱۷۷
فیلم و سینمای ایران

بازگشت ابرقهرمان های نوجوان پسند

نگاهی به فیلم «پاور رنجرز»

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران,فیلم پاور رنجرز

زندگی پنج دانش‌آموز دبیرستان انجل گرو پس از حادثه‌ای فراطبیعی تغییر می‌کند. این افراد که عبارتند از جیسون (با نقش‌آفرینی داکری مونتگمری)، کیمبرلی (با نقش‌آفرینی نائومی اسکات)، بیلی (با نقش‌آفرینی آر جی سیلر)، زاک (با نقش‌آفرینی لودی لین) و ترینی (با نقش‌آفرینی بکی جی) هرکدام افرادی دور از اجتماع و متفاوت با محیط زندگی خود هستند و با یک اتفاق برای همیشه خود را در موقعیتی عجیب می‌بینند که تنها می‌توان نشانه‌هایی از آن را در افسانه‌ها جست‌وجو کرد.

 

آن‌ها در یک شب به‌صورت اتفاقی سکه‌های قدرتی پیدا می‌کنند که قدرت فیزیکی آن‌ها را تغییر داده و توانایی‌های ویژه‌ای برای آن‌ها به ارمغان می‌آورد. این پنج نوجوان با در اختیار داشتن این سکه‌های قدرت به نیرویی عجیب دست یافته و حال باید قدرت‌های خود را مدیریت کنند و در کنار آن به راز نهفته در این سکه‌های قدرت پی ببرند.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران,فیلم پاور رنجرز

دیری نمی‌‌گذرد که آن‌ها متوجه می‌شوند این سکه‌ها میلیون‌ها سال قبل متعلق به ابرقهرمانانی بوده که نام خود را «پاور رنجرز» گذاشته بودند. رهبر این گروه موجودی فضایی با نام زوردون (با نقش‌آفرینی برایان کرانستون) بوده و ماموریت اصلی این گروه حفظ و نگهداری از کریستالی با نام «زیو» بوده است.

 

کریستالی که از قرار معلوم قدرت بی‌کرانی درون خود دارد و دلیل اصلی بوجود آمدن زمین نیز قرار گرفتن این کریستال در اعماق خاک این سیاره است. دشمن اصلی «پاور رنجرز» موجودی فضایی با نام ریتا (با نقش‌آفرینی الیزابت بنکز) است که قصد دارد با در اختیار گرفتن این کریستال قدرتمند بر کهکشان حکومت کند. با بیدار شدن ریتا از خواب میلیون سالی‌‌اش، سکه‌ها نیز بسوی میزبان‌های جدیدی گرایش پیدا کرده‌اند و این پنج نوجوان را برای مقابله با این دشمن قدرتمند و نجات کره زمین از نابودی آماده می‌کنند.

 

ماجراهای ابرقهرمان‌های «پاور رنجرز» در اوایل دهه ۹۰ با تکیه بر آثار دنباله‌ای که از آن‌ها ساخته می‌شد به شهرت رسید، در همان زمان نیز این ابرقهرمان‌های نوجوان به‌علت وجوه سرگرمی که بوجود می‌آوردند مورد توجه مخاطبان قرار گرفته و حیات خود را تا چند سال ادامه دادند.

 

حرکت این سری آثار از انیمیشن بسوی برنامه‌های تلویزیونی و تلاش‌های ناموفق سینمایی در رفت و آمد بود و درنهایت با پا گذاشتن نوجوانان آن دوران به دنیای بزرگسالی، پرونده این ابرقهرمان‌ها نیز بسته شد. بچه‌ها و نوجوانان دهه ۹۰ خاطرات بسیار خوبی از مجموعه محصولات «پاور رنجرز» دارند و هنوز نیز می‌توان عروسک‌ها و اسباب بازی‌های زیادی از این کاراکترها را در جعبه خاطرات نوجوانان آن دوران یافت.

 

هدف اصلی ساخته شدن اثر تازه‌ای از روی شخصیت‌های «پاور رنجرز» بی‌شک در ارائه این ابرقهرمانان نوجوان پسند و نسلی دیگر است. نسلی که در دوران پسامدرنیته به سر می‌برند و تعداد فیلم‌های پرهزینه‌ای که براساس کاراکترهای ابرقهرمانی ساخته می‌شود را نمی‌‌توان به‌راحتی حساب کرد.

 

عصر جدید زنگ خطری جدی برای ستاره‌های فرهنگ عامه دهه‌های پیش به صدا در آورده است و فیلمی که اکنون در مقابل داریم یکی از نمونه‌های دیگر سهل انگاری مسئولین کمپانی‌های فیلمسازی به پیشرفت تفکر نوجوانان در دنیای امروز است.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران,فیلم پاور رنجرز

فیلم «پاور رنجرز» اثر دین ازرالایت سعی دارد با بکارگیری عنصرهای فیلم‌های نوجوان پسند در دهه گذشته و مقدار زیادی شوخ طبعی تمام مشکلات برآمده از فیلمنامه ناقص و مشکل دارش را پنهان کند. امری که در آن موفق نمی‌‌شود و مخاطب در پایان فیلم با اثری مواجه است که به شدت تکراری و بی‌رمق است.

 

فیلمنامه‌نویس اثر جان گتینز (کینگ کنگ:جزیره جمجمه) با کمک فیلمنامه نویسانی چون مت سازاما و برن شارپلس (خدایان مصری) و میشل و کایران مولرونی (شرلوک هولمز:بازی سایه ها) براساس عنصرهای سری آثار «پاور رنجرز» در دهه ۹۰ سعی داشته‌اند تلفیقی از دنیای ابرقهرمان‌ها و سینمای مدرن ارائه دهند، رویکردی که در آن ناموفق بوده‌اند و تنها مقداری از تمهیدات آن‌ها در پایان کار به ثمر نشسته است.

 

این تمهیدات از شوخی‌های کلامی گرفته تا مشکلات موجود در دنیای دبیرستانی به اندازه‌ای نامنسجم روایت شده‌اند که گاهی مخاطب را به این فکر می‌اندازند که هیچ کدام از اجزای نوشته شده در خدمت فیلمنامه اثر نیستند و هر کدام ساز خودشان را می‌زنند، به تعبیری دیگر هر کدام از قسمت‌های فیلم «پاور رنجرز» می‌تواند برای خود به اثری جداگانه مبدل شود و هیچ ارتباطی به همدیگر پیدا نکند.

 

«پاور رنجرز» زمانی به مشکلات مدرن می‌پردازد کمی قدرتمندتر از دیگر قسمت‌های خود به نظر می‌رسد زیرا سعی نمی‌‌کند تمام منطق فیلم را وابسته به مشکلات عاطفی برآمده از همین دنیای مدرن در نظر بگیرد. از سویی دیگر زمانی فیلم وارد ماجراهای ابرقهرمانی‌‌اش می‌شود، بسیار سریع از جزئیات می‌گذرد تا بار دیگر قهرمانانش بتوانند کنار هم نشسته و دیالوگ‌های تکراری خود را بیان کنند.

 

در زمینه تکنیک‌های جلوه‌های بصری نیز ما با هیچ اتفاق جدیدی مواجه نمی‌‌شویم، همه چیز بویی از تکرار آثار ابرقهرمانی چون «ثور» را می‌دهد و سرنوشت شخصیت‌ها به اندازه کافی برای ما پرداخت نشده است تا نگران کشته شدن یا نشدن آن‌ها باشیم.

 

دین ازرالایت اثر کاملا متوسطی را برای نوجوانان سختگیر این روزها آماده کرده است و باتوجه به ادامه دار بودن فیلم باید دید در قسمت‌های بعدی این مشکلات حل و فصل خواهد شد یا «پاوررنجرز» به مسیر کسالت آور خود ادامه خواهد داد. در میان عوامل فنی اثر می‌توان هنر فیلمبردار اثر متی جی لوید را ستود، او که با دنیای ابرقهرمان‌ها بیگانه نیست، چندی پیش فصل اول مجموعه تلویزیونی «بی باک» را برای نت فلیکس فیلمبرداری کرده و با تعریف‌ها و تمجیدهای فراوانی مواجه شده است.

 

در «پاور رنجرز» نیز بیشتر توجهات به تصویرهای وی در فصل‌های مختلف اثر جلب می‌شود. صحنه‌هایی که مربوط به مکان‌های کم نور می‌شود به‌خوبی ثبت شده اشت و در فصل‌های اکشن فیلم نیز شاهد هنرنمایی و دقت بالای جی لوید هستیم.

 

در مبحث بازیگری حضور برایان کرانستون در قالب شخصیت زورد نکته قابل توجهی است. او که تنها چند دقیقه ابتدایی فیلم در هیبت واقعی‌‌اش (که موجودی فضایی است) ظاهر می‌شود در دیگر فصل‌ها به‌شکل موجودی سه بعدی در دیوار مخفیگاه این ابرقهرمان‌ها ظاهر شده و تنها با چهره‌‌اش جان دوباره‌ای به گروه بازیگری اثر می‌دهد. از سویی دیگر الیزابت بنکز عملکردی ناامید کننده دارد، او در قالب شخصیت شریر داستان بیشتر خنده‌دار است تا ترسناک.

 

شاید پیشینه ظنز این بازیگر دلیل اصلی تاثیر ناخوشایند وی بروی نقش است ولی ما به‌عنوان یک علاقه‌مند به رشته بازیگری نیز نمی‌‌توانیم تلاش قابل‌توجهی را از سوی بنکز برای صحیح ایفا کردن نقش ریتا حس کنیم. دیگر اعضای گروه بازیگری نیز جوانانی هستند که به امید مشهور شدن وارد چنین پروژه عظیمی شده‌اند و اگر فیلمنامه دست و پای آن‌ها را نبسته بود به احتمال زیاد شاهد بازخوردهای بسیار بهتری نسبت یه این جوانان جویای نام می‌بودیم.

 

درنهایت باید گفت تلاش «پاور رنجرز»‌ها برای بازگشت در قلب نوجوانان عصر جدید تقریبا مانند شخصیت منفی اثر مضحک به نظر می‌رسد. فیلم شاید در قالب اثری تلویزیونی بتواند سرگرم‌کننده باشد ولی در سینما وضعیت کمی متفاوت است و با این‌که قسمت دوم فیلم پیش از اکران قسمت اول سفارش داده شده است باز هم نمی‌‌توان نسبت به موفقیت آن در گیشه خوش بین بود.

 

بهتر است استودیوهای مسئول بار دیگر در ساخت ادامه اثر بازنگری کرده و بازسازی قسمت اول را در دستور کار خود قرار بدهند. استودیوهایی چون لایون گیتز و سابان اینترتیمنت با بکارگیری مقداری نوآوری می‌توانند نتیجه‌هایی به مراتب بهتر نسبت به محصولی که اکنون در دست دارند ارائه بدهند، زیرا اکنون با اثری مواجه هستیم که نه قدرت سرگرمی نسل جدید را دارد و نه می‌تواند یادآور خاطرات علاقه‌مندان به سری آثار دهه ۹۰ این پدیده فرهنگ عامه باشد.

 

در حال حاضر علاقه‌مندان این ابرقهرمان‌های نوجوان پسند توقع دارند فیلم با فیلمنامه‌ای بسیار منسجم‌تر و فیلمسازی بسیار خوش سلیقه‌تر و البته بازیگرانی بسیار کاریزماتیک‌تر اثری را مشاهده کنند که هم شانه با آثاری چون «ددپول» یا «انتقام جویان» پیش بیاید؛ هرچه باشد ما در عصر طلایی سریال‌ها و ابرقهرمان‌ها به سر می‌بریم و با تمهیداتی که یک ربع قرن قبل جواب می‌داد، سرگرم نمی‌‌شویم.

 

 

khabargozarisaba.ir
  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش