از روز چهارشنبه دوم خرداد ماه فیلم «جشن دلتنگی» در گروه سینمایی «زندگی» باید جای خود را به فیلم «ناخواسته» بدهد. «جشن دلتنگی» در طول حدود سه هفته اکران به زحمت توانسته فروش خود را از مرز صد میلیون تومان عبور دهد و جزو فیلمهای شکست خورده اکران امسال قرار گرفته است.
با این حال شایعه ای در فضای مجازی پیچیده که این فیلم به دلیل پرداختن به رسانه های مجازی محکوم به وداع زودهنگام شده است.گفته می شود «بعد از اعمال محدودیت فراوان در اکران از سوی حوزه و فارابی و.. به خاطر تصویرسازی شفاف از اینستاگرام، جشن دلتنگی به کل از اکران حذف شده تا یک فیلم ۵سال پشت خط مانده جایش را بگیرد!». در موردی حتی پا را از این نیز فراتر گذاشته و نوشته اند:«آیا این فیلم پته طرفداران فیلترینگ را روی آب میریزد؟» که به نظر بیشتر شبیه یک شوخی و نوعی سواستفاده از وضع فعلی جامعه است.
اتهامی که با توجه به فروش پایین تر از حد انتظار فیلم چندان قابل استناد به نظر نمی رسد و ظاهرا بیشتر باید ترفندی دیرهنگام و کم اثر برای کمک به افزایش فروش آن باشد. بویژه اینکه اگر طرح چنین مسئله ای هم صحت داشته باشد،اصولا فیلم «جشن دلتنگی» در ذم کارکرد منفی شبکه های اجتماعی و در راس آنها اینستاگرام است و در ترویج استفاده از آنها صحبت نمی کند تا گرفتار غضب مخالفان چنین اپلیکیشنهایی شود.
در این باره حتی برخی بابک حمیدیان بازیگر اصلی فیلم را متهم کردند که بازیگر نفروشی است و دیگر فیلم اخیر او «خرگیوش» را هم به عنوان شاهد ارائه کردند.هرچند می توان این فرضیه را با توجه به فروش نسبی خوب «به وقت شام» با بازی حمیدیان و قائل شدن سهمی از گیشه این فیلم برای او رد کرد.
پوریا آذربایجانی کارگردان این فیلم چندی قبل در مصاحبه ای گفته بود:«در واقع به این دلیل به سمت داستان شبکههای اجتماعی رفتم که همه آدمهایی که دور و بر من هستند و حتی آدمهایی که در شهر میبینم بسیار درگیر فضای مجازی و اپلی کیشنهای مختلف هستند و این امر سبب شده است تا روابط اجتماعی واقعی آنها هر روز کمرنگتر شود. به این معنا که خیلی وقتها آدمها دیگر حوصله اینکه به سراغ یکدیگر بروند و با هم حرف بزنند را ندارند، انگار که تنها با ارسال پیام و چند شکلک بگویند به یاد هم هستند.
به نظر من این اتفاقها در دراز مدت خطرناک است دلیلش هم این است که زمانی که در یک شبکهای مانند اینستاگرام عضو هستید و تعداد زیادی فالوور دارید، آدمهای زیادی شما را میشناسند و شما آدمهای زیادی میشناسید، این توهم در فرد ایجاد میشود که دوستان زیادی دارد، اما معمولا این تعداد دوستان واقعی نیست، بلکه افرادی هستند که میتوانند ناگهان فرد را تشویق کنند و یا فحش دهند که البته این اتفاق معمولا در فضای مجازی تکرار میشود. این درحالی است که میان دوستان واقعی چنین اتفاقی رخ نمیدهد».
با این وصف بعید است که کنارگذاشتن زودهنگام فیلم مذکور ربطی به این مسئله داشته باشد و مشکل اصلی را باید در پایین آمدن کف اکران جست و جو کرد.
- 19
- 6