چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۲۹ - ۰۸ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۰۴۳۲
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم عاشقانه تاریخی که پایان خوشی دارند

فیلم عاشقانه,فیلم های عاشقانه برتر تاریخ

دیجی کالا | آثار عاشقانه تاریخی اغلب تلخ، غم‌انگیز یا مبهم به پایان می‌رسند اما چند فیلم راضی‌کننده را هم می‌توانید پیدا کنید که به مسیر متفاوتی می‌روند و همه‌چیز در انتهای قصه به خوبی و خوشی تمام می‌شود.

همه‌ی داستان‌های عاشقانه تاریخی نباید اختتامیه‌ی تراژیکی داشته باشند؛ گاهی شخصیت‌ها از همه‌ی چالش‌ها با موفقیت عبور می‌کنند، روزهای سخت را پشت سر می‌گذارند و در نهایت به یکدیگر می‌رسند و آرزوها و اهدافشان را دنبال می‌کنند. فیلم‌هایی همچون «داستان یک شوالیه» شاید نامتعارف بوده و از قلب تاریخ نیامده باشند اما پایان خوش آن‌ها بی‌گمان حس مثبتی به مخاطب منتقل می‌کند.

۱۰- لیست آقای مالکوم (Mr. Malcolm’s List)

فیلم عاشقانه,فیلم های عاشقانه برتر تاریخ

سال اکران: ۲۰۲۲

کارگردان: اما هالی جونز

بازیگران: فریدا پینتو، سوپ دیریسو، الیور جکسون-کوهن، اشلی پارک، زوی اشتن، تئو جیمز، نائوکو موری

امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۵.۹ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۳ از ۱۰۰

در این فیلم کمدی، با آقای جرمی مالکوم (سوپ دیریسو) همراه می‌شویم که رویکرد سرد و نامتعارفی نسبت به پیدا کردن عشق و همسر آینده‌اش دارد. او برای انتخاب شریک زندگی‌اش به یک فهرست خاص رجوع می‌کند و اگر فرد مورد نظر با موارد آن فهرست هم‌خوانی نداشته باشد، برای او جذابیتی نخواهد داشت و دخترک را به کل نادیده می‌گیرد. با اینکه قابل درک و منطقی است که یک فرد، استانداردهای خاصی داشته باشد و در تصمیم‌های مهم زندگی خود، این استانداردها را هم در نظر بگیرد اما آقای مالکوم در این زمینه افراط‌گری می‌کند تا حتی نتواند به درک درستی از زنان برسد زیرا آن‌ها را تنها در یک چهارچوب خاص و محدود می‌سنجد.

در نقطه‌ی مقابل آقای مالکو، «جولیا» (زوی اشتن) را داریم، زنی که با معیارهای این لیست همخوانی نداشته و کنار گذاشته شده است. او تصمیم می‌گیرد با کمک دوستش سلینا (فریدا پینتو) نقشه‌ای طرح‌ریزی کند و به اصطلاح از آقای مالکوم انتقام بگیرد. در نتیجه موارد فهرست را به سلینا آموزش می‌دهد و دخترک را نزد مالکوم می‌فرستد. آقای مالکوم مطابق انتظار، عاشق سلینا می‌شود اما همچنان می‌خواهد به معیارهایش متکی باشد. جناب مالکوم را می‌توانیم یک از خویشاوندان نزدیک آقای دارسی (از «غرور و تعصب») در نظر بگیریم، با این تفاوت که او در مجموع بامزه‌تر است.

۹- غرور و تعصب (Pride & Prejudice)

فیلم عاشقانه,فیلم های عاشقانه برتر تاریخ

سال اکران: ۲۰۰۵

کارگردان: جو رایت

بازیگران: کیرا نایتلی، متیو مک‌فادین، برندا بلتین، دونالد ساترلند، تام هالندر، رزمند پایک، جنا مالون، جودی دنچ

امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۸ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۷ از ۱۰۰

جو رایت چند فیلم عاشقانه تاریخی ساخته است که در میان آن‌ها «غرور و تعصب» فضای ملایم‌تر و شیرین‌تری دارد. انتخاب بازیگران فیلم در نگاه اول اشتباه به نظر می‌رسید (به‌ویژه در دوران اکران) و برای آن‌هایی که مجموعه‌ی تلویزیونی محبوب غرور و تعصب را با بازی جنیفر ایلی و کالین فرث تماشا کرده‌ بودند، آسان نبود که کیرا نایتلی و متیو مک‌فادین را در نقش‌های الیزابت بنت و آقای دارسی بپذیرند اما این دو شما را متقاعد خواهند کرد. با اینکه شخصیت‌ها گریم و موهای عجیبی دارند اما نکات مثبت متعددی در این اقتباس به چشم می‌خورد، از جمله چند سکانس به‌یادماندنی که احساسات طرفداران جدی آثار عاشقانه را جریحه‌دار می‌کند.

نایتلی و مک‌فادین راضی‌کننده هستند اما این کارگردانی جو رایت و موسیقی متن داریو ماریانلی است که فیلم را در مقایسه با اقتباس‌های مشابه به اثر متفاوتی تبدیل می‌کند. دونالد ساترلند و برندا بلتین در نقش والدین الیزابت نیز عالی ظاهر شده‌اند اما خواهران بنت را تا حدی باید ناامیدکننده بدانیم، آن‌ها در قصه‌ای که جو رایت قصد روایت آن را داشته است، نقش کلیدی ندارند اما این مسئله به تجربه‌ی شما از این اثر عاشقانه تاریخی آسیبی وارد نمی‌کند و پایان خوش فیلم هم وضعیت روحی هر مخاطبی را بهبود می‌بخشد.

۸- نور آتش (Firelight)

فیلم عاشقانه,فیلم های عاشقانه برتر تاریخ

سال اکران: ۱۹۹۷

کارگردان: ویلیام نیکلسون

بازیگران: سوفی مارسو، استیون دیلین، کوین اندرسون، لیا ویلیامز، دومنیک بلکورت، جاس آکلند

امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۲ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۴۱ از ۱۰۰

یک فیلم کمتردیده‌شده، «نور آتش» به کارگردانی و نویسندگی ویلیام نیکلسون، ما را به قرن نوزدهم می‌برد و با معلم‌سرخانه‌ای به نام الیزابت (سوفی مارسو) ملاقات می‌کنیم، زنی که برای پرداخت بدهی‌های پدرش، حاضر می‌شود تا از یک مرد ثروتمند صاحب فرزند شود. این رابطه که در ابتدا بی‌معنا است، رفته‌رفته به عشق تبدیل و الیزابت و چارلز گودوین (استیون دیلین) به یکدیگر علاقه‌مند می‌شوند.

۹ ماه بعد، پس از به دنیا آمدن کودک، الیزابت طبق وعده‌های سابق، بچه‌اش را رها می‌کند و به خانه‌ی پدری بازمی‌گردد تا از پدر پیرش نگهداری کند. در گذر زمان، الیزابت هرگز فرزند خود را فراموش نمی‌کند و هفت سال بعد، او به خانه‌ای قدم می‌گذارد که از قضا فرزندش آنجا زندگی می‌کند. چارلز ابتدا او را نمی‌پذیرد اما در نهایت حاضر می‌شود تا الیزابت برای مدتی کوتاه از فرزند مشترک آن‌ها نگهداری کند. نور آتش بازخوردهای چندان مثبتی از منتقدان دریافت نکرد اما سینمادوستان از آن رضایت داشتند.

۷- برای همیشه (Ever After)

فیلم عاشقانه,فیلم های عاشقانه برتر تاریخ

سال اکران: ۱۹۹۸

کارگردان: اندی تننت

بازیگران: درو بریمور، آنجلیکا هیوستون، دوگری اسکات، مگان دادز، ملانی لینسکی، ژن مورو، والتر اسپارو

امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۰ از ۱۰۰

این ساخته‌ی اندی تننت اگرچه پیرامون «سیندرلا» اتفاق می‌افتد اما یک فیلم عاشقانه تاریخی به حساب می‌آید و در آن خبری از عناصر فراطبیعی و جادویی نسخه‌های انیمیشنی نیست. در مقابل، سازندگان «برای همیشه» را به شکلی طراحی کرده‌اند که گویی از قلب تاریخ آمده است. با بازی درو بریمور در نقش سیندرلا و دوگری اسکات در نقش شاهزاده هنری، فیلم سعی می‌کند تا این ایده را مطرح کند که اگر ماجراهای سیندرلا در دنیای واقعی اتفاق می‌افتاد، چگونه می‌توانست باشد.

فیلم ما را به دوران رنسانس فرانسه می‌برد، جایی که سیندرلا پس از مرگ پدر، حالا مجبور است با نامادری‌اش زندگی کند و خواهران ناتنی‌اش هم او را آزار می‌دهند. همه‌چیز زمانی عوض می‌شود که او یک روز صبح با شاهزاده هنری ملاقات می‌کند، مرد جوانی که برای شانه‌ خالی کردن از یک ازدواج اجباری فرار کرده است. این ملاقات غیرمنتظره به عشق ختم می‌شود و اگر انیمیشن‌های سیندرلا را تماشا کرده‌اید، احتمالا می‌توانید حدس بزنید چه پایانی در انتظار شخصیت‌ها است.

۶- بل (Belle)

فیلم عاشقانه,فیلم های عاشقانه برتر تاریخ

سال اکران: ۲۰۱۳

کارگردان: آما آسانته

بازیگران: گوگو امبتا-را، تام ویلکینسون، سام رید، امیلی واتسون، سارا گدون، میراندا ریچاردسون، پنلوپه ویلتون

امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۰ از ۱۰۰

«بل» داستان یک چهره‌ی تاریخی واقعی، دیدو الیزابت بل را روایت می‌کند که به‌ عنوان یک برده سیاه‌پوست متولد شد اما پدرش سِر جان لیندزی، سفیدپوست و افسر نیروی دریایی بود. لیندزی، دختر کوچکش را با خود به انگلستان بازگرداند و او را نزد عموی خود فرستاد تا به‌عنوان یک نجیب‌زاده‌ و دور از اسارت زندگی کند. به روال گذشته، این فیلم هم قصه‌ی واقعی را دراماتیزه کرده و بخش‌هایی را کاملا تغییر داده است اما در مجموع، برداشت درستی از الیزابت بل و دوران بزرگسالی او ارائه می‌دهد.

فیلم داستان زنی (گوگو امبتا-را) را روایت می‌کند که به دنبال عشق واقعی است اما کسی که او را به خاطر خودش بخواهد و نه جایگاه و ثروت خانوادگی‌اش (که البته خواسته‌ی عجیبی نیست، اکثر قهرمانان فیلم‌های عاشقانه تاریخی چنین آرزویی داشته‌اند). بل سرانجام عشق را در ملاقات با مرد شریفی به نام جان داوینیر (سام رید) پیدا می‌کند. آما آسانته (کارگردان) تلاش کرده است تا نژادپرستی و تبعیض طبقاتی آن روزها را هم به نمایش بگذارد، اما تمرکز اصلی فیلم روی رابطه‌ی عاشقانه دلنشین بل و جان قرار دارد.

۵- داستان یک شوالیه (A Knight’s Tale)

فیلم عاشقانه,فیلم های عاشقانه برتر تاریخ

سال اکران: ۲۰۰۱

کارگردان: برایان هالگلند

بازیگران: هیث لجر، شانین سوسامون، پل بتانی، روفوس سیول، مارک ادی، آلن تودیک، لورا فریزر، جیمز پیروفوی

امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۹ از ۱۰۰

«داستان یک شوالیه» قرار نیست از نظر تاریخی درست باشد و در آن تحریف به چشم می‌خورد اما احساساتی که در فیلم وجود دارد و بعضی از لحظات کلیدی آن، بی‌تردید به دوران قرون‌وسطا نزدیک است. با اینکه در آن دوران «تقریبا» غیرممکن بود که یک رعیت، بتواند مراحل پیشرفت را طی کند، به یک شوالیه تبدیل شود و با یک نجیب‌زاده ازدواج کند اما این اتفاق شاید حداقل چند بار رخ داده باشد. و اگرچه گروه‌های موسیقی محبوبی همچون «کوئین» در آن دوران وجود نداشتند اما قطعه‌های آن‌ها و البته دیوید بویی را هم در فیلم می‌شنوید تا احساسات شما برانگیخته شود، همان‌طور که مخاطبان دوران قرون‌وسطا هم با شنیدن ترانه‌های آن روزها هیجان‌زده می‌شدند.

علی‌رغم طنز نامتعارفی که در فیلم به چشم می‌خورد، داستان یک شوالیه نامه‌ی عاشقانه‌ای به عشق است. ویلیام (هیث لجر) زمانی به وادی شرافتمندان قدم می‌گذارد که به دنبال تحقق رویاهایش است و هنگامی که غرور و خودشیفتگی خود را به خاطر عشق کنار می‌گذارد و به یک بانو، اجازه ورود به قلبش را می‌دهد. حتی دیگر شخصیت‌های کنایه‌آمیز فیلم هم در مواجهه با عشق، شریف می‌شوند و کارهای زیبایی انجام می‌دهند.

۴- روح و خانم میور (The Ghost & Mrs. Muir)

فیلم عاشقانه,فیلم های عاشقانه برتر تاریخ

سال اکران: ۱۹۴۷

کارگردان: جوزف ال. منکیه‌ویچ

بازیگران: جین تیرنی، رکس هریسون، جرج سندرز، ادنا بست، ناتالی وود، ایزابل السوم، ونسا براون، آنا لی

امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۰ از ۱۰۰

یک فیلم عاشقانه تاریخی درجه‌یک که طرفداران آثار کلاسیک به‌ خوبی با آن آشنایی دارند. در «روح و خانم میور»، خانم لوسی میور (جین تیرنی) از دوران عشق و عاشقی عبور کرده است. او با همسر فقیدش ازدواج کرد چون او را به یاد یک رمان عاشقانه می‌انداخت که در دوران جوانی خوانده بود. و پس از مرگ همسر، او بدون ناراحتی، دست دخترش را می‌گیرد و به خانه‌ی خودش در یک دهکده نقل‌مکان می‌کند (خانه‌ای که ساکنان منطقه می‌گویند صاحب قبلی آن‌ خودکشی کرده است و آنجا ارواح پرسه می‌زنند). تلاش‌های خانم میور برای رسیدن به استقلال و عبور از گذشته، اعضای خانواده‌ی همسر فقیدش را شوکه می‌کند.

شایعات اما گویا حقیقت دارند و لوسی پس از ملاقات با روح یک ناخدا به نام کاپیتان گرگ (رکس هریسون) در خانه‌ی جدیدش، او نیز نوع متفاوتی از شوک را تجربه می‌کند. روح کاپیتان گرگ گاهی بداخلاق می‌شود و گاهی هم مهربانی می‌کند و حتی خانم میور را با نام «لوسیا» صدا می‌زند. رفته‌رفته، میان لوسیا و کاپیتان یک دوستی ایجاد می‌شود و کاپیتان هم از خانم میور حمایت عاطفی می‌کند. این دوستی در گذر سال‌ها به چیزی بهتر تبدیل می‌شود: عشق.

۳- اِما (Emma)

فیلم عاشقانه,فیلم های عاشقانه برتر تاریخ

سال اکران: ۲۰۲۰

کارگردان: آتمن دا وایلد

بازیگران: آنیا تیلور-جوی، جانی فلین، بیل نای، میا گاث، میراندا هارت، جاش اوکانر، کلوم ترنر، لوسی برایرس

امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۶ از ۱۰۰

اِما وودهاوس (آنیا تیلور-جوی) دختر جوانی از یک خانواده‌ی ثروتمند است که یکی از تفریحاتش، آشنا کردن آدم‌های مختلف با یکدیگر و سوق دادن آن‌ها به‌سوی ازدواج است. «اِما» اولین ساخته‌ی آتمن دا وایلد است و او با انتخاب‌های هوشمندانه و تغییراتی که در قصه‌ی اصلی جین آستین ایجاد کرده، موفق شده است تا برداشت متفاوتی از این رمان مشهور ارائه دهد. موسیقی‌ متن فیلم را هم نباید نادید گرفته و لباس‌ها هم کاملا صحیح و نزدیک به دوره‌ی تاریخی نیابت سلطنت (قرن نوزدهم) هستند.

اِما وودهاوس یکی از ثروتمندترین شخصیت‌های جین آستین است، بنابراین آتمن دا وایلد و تیم سازنده تا آنجا که امکان‌پذیر بود، روی ثروت او مانور داده‌اند (از محل زندگی مجلل او تا لباس‌های گران‌قیمت و حیرت‌انگیزی که بر تن دارد). خواننده و شاعر بریتانیایی، جانی فلین، بهترین انتخاب ممکن برای نقش آقای نایتلی بود و او موفق شده است تا ابعاد شخصیتی وی را درست عرضه کند. آقای نایتلی به خودبینی و کاستی‌های اِما انتقاد می‌کند اما باور دارد که دخترک می‌تواند به انسان بهتری تبدیل شود.

۲- کازانووا (Casanova)

فیلم عاشقانه,فیلم های عاشقانه برتر تاریخ

سال اکران: ۲۰۰۵

کارگردان: لاسه هالستروم

بازیگران: هیث لجر، سیه‌نا میلر، جرمی آیرونز، اولیور پلات، لنا اولین، ناتالی دورمر، چارلی کاکس، هلن مک‌کوری

امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۵ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۴۵ از ۱۰۰

فیلم «کازانووا» برداشتی آزاد از زندگی ماجراجو و نویسنده سرشناس ونیزی، جاکومو کازانووا است که برای روابط پیچیده‌اش با زنان شناخته می‌شد و در طول سال‌ها با زنان متعددی در رابطه بود. از آنجایی که کازانووا همیشه خاطراتش را می‌نوشت، فیلم برای روایت قصه‌ از همین ایده کمک گرفته است؛ البته اینجا خبری از چهره‌های تاریخی مشهور نیست (کازانووا در یادداشت‌هایش می‌گوید که با بزرگانی همچون ولتر، گوته و موتزارت در ارتباط بوده است).

کازانووا برای رفتارهایش، مرتد و «لیبرتین» لقب گرفته بود و در فیلم، هیث لجر این شخصیت‌ را همان‌طور که انتظار داریم به نمایش می‌گذارد، یک جوان دوست‌داشتنی که می‌تواند قلب هر زنی را ربوده و آز آن خود کند. فیلم اما در نهایت این ایده را مطرح می‌کند که تنها یک زن می‌تواند عشق واقعی کازانووا باشد. و این عشق واقعی کسی نیست جز فرانچسکا (سیه‌نا میلر)، یک زن جوان و اندکی تلخ که لباس مردان را می‌پوشد تا وارد دانشکده‌ها شود و با نام مستعار، مقاله‌های پروتوفمینیستی می‌نویسد. لاسه هالستروم (کارگردان) تلاش کرده است تا این فیلم عاشقانه تاریخی را به کمدی‌های ویلیام شکسپیر نزدیک کند و قصه‌ی پرفرازونشیب کازانووا را با یک پایان‌بندی شیرین و راضی‌کننده به اتمام برساند.

۱- مومیایی (The Mummy)

فیلم عاشقانه,فیلم های عاشقانه برتر تاریخ

سال اکران: ۱۹۹۹

کارگردان: استیون سامرز

بازیگران: برندن فریزر، ریچل وایز، آرنولد وسلو، جاناتان هاید، جان هانا، کوین جی اکونر، اودد فهر، پاتریشیا ولاسکوئز

امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۶۰ از ۱۰۰

این بازسازی دهه‌ی ۹۰ میلادی از «مومیایی»، ما را به مصر سال ۱۹۲۵ می‌برد. در حالی که مومیایی اصلی یک فیلم ترسناک سیاه و سفید بود، نسخه‌ی ۱۹۹۹ با بازی برندن فریزر و ریچل وایز، بیشتر یک اثر اکشن-عاشقانه است که البته بعضی از امضاهای نسخه‌ی اصلی هم در آن به چشم می‌خورد. با شخصیت‌های جذاب، طنز هوشمندانه و یک داستان عاشقانه‌ی متفاوت، مومیایی سزاوارانه به یک فیلم کلاسیک محبوب تبدیل شده است.

در مومیایی، دو داستان رمانتیک وجود دارد، اولی رابطه عاشقانه آنک سو-نامون و ایمهوتپ که به‌شدت تراژیک و غم‌انگیز است و دومی، رابطه‌ یک شکارچی گنج به نام ریک اوکانل (برندن فریزر) و یک کتابدار به نام اِولین (ریچل وایز) که پایان خوشی دارد و حس مثبتی به شما منتقل می‌کند. ریک و اِولین در حقیقت نقطه‌ی مقابل هم هستند و شاید به همین دلیل، به یکدیگر گرایش پیدا کرده‌اند. ریک گاهی اِولین را اذیت می‌کند اما همیشه به او احترام می‌گذارد و عاشق این است که به سخنرانی‌های دخترک پیرامون باستان‌شناسی گوش کند.

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش