پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴
۱۹:۲۹ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۰۷۰
فیلم و سینمای جهان

فیلم «متحد»؛ سفری ناقص به سرزمین خاطره‌انگیز کازابلانکا

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم متحد

در فیلم جاسوسی و تریلر (دلهره‌آور) جدید رابرت زمه‌کیس امریکایی که «متحد» نام دارد و طی دو ماه و نیم اکرانش در سطح جهان ۱۰۸ میلیون دلار سود به بار آورده، کاراکتر ماریون کوتیار فرانسوی که یک جاسوس با لباس مبدل در زمان جنگ جهانی دوم است.

 

در فیلم جاسوسی و تریلر (دلهره‌آور) جدید رابرت زمه‌کیس امریکایی که «متحد» نام دارد و طی دو ماه و نیم  اکرانش در سطح جهان ۱۰۸ میلیون دلار سود به بار آورده، کاراکتر ماریون کوتیار فرانسوی که یک جاسوس با لباس مبدل در زمان جنگ جهانی دوم است، در قسمتی از فیلم می‌گوید: من هنگام کار همیشه احساس‌ و عقاید شخصی‌ام را مهار و جنبه واقع‌بینی‌ام را بیشتر می‌کنم و به همین سبب است‌که کارهایم جواب می‌دهد.

 

از قضا فقدان همین شیوه است که سبب شده «متحد» فیلمی از آب در نیاید که زمه کیس می‌خواسته یا هواداران از وی انتظار آن را داشته‌اند. چنین امری موجب شده ارتباط دو کاراکتر اصلی با یکدیگر که از بنیادهای اصلی این فیلم دراماتیک و جنگی است، خوب شکل نگیرد. و از این دو شخصیت یکی  همان کوتیار است و دیگری براد پیت. شاید هم ایراد را باید در ضعف سناریو دانست زیرا زمه‌کیس حتی در جنبه‌ای فنی نیز که از تخصص‌های اوست، نمی‌درخشد و به‌نظر می‌رسد او دور از اله مان‌هایی افتاده باشد که برای موفقیت در کارش به آن نیازمند است.

 

در این میان معلوم نیست برادر پیت  هم چطور به این طرح کشیده شده زیرا اصولاً فیلم‌های درام مبتنی بر روابط خاص فردی از جمله مهارت‌های وی نیست.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم متحد

بازگشت ملال آور

بازگشت برادپیت به عرصه یک فیلم دیگر مرتبط با سوژه‌های جنگ جهانی دوم به سبب تکراری بودن این تم برای او ملال آور است و وی پیشتر در فیلم‌هایی مانند «لعنتی‌های بی‌آبرو» و «فیوری» نیز این تیم را تجربه کرده بود و در اولی یک چهره منفی بود و در دومی یک قهرمان جنگی. در «متحد» برادپیت یک مأمور مخفی از کانادا است که با نیروهای ویژه امنیتی بریتانیا در زمان جنگ جهانی دوم به قصد عقب راندن نازی‌ها همکاری می‌کند و به‌واقع عضو فعال از لشکر عظیم موسوم به متفقین است. با این حال پیت در این نقش درخششی ندارد و طوری بازی می‌کند که انگار به این فیلم دل نداده است.

 

دور از منظور‌رسانی لازم

اما همان طور که قبلاً آمد، ایراد و کاستی بزرگ این فیلم سناریویی است که استیون نایت برای آن نوشته و این در حالی روی داده که او در تجربیات قبلی‌اش یک فیلمنامه‌نویس توانا نشان داده بود. نحوه کاراکتر‌سازی او و تشریح قصه مورد نظرش در فیلم «چیزهای قشنگ زشت» و همچنین «قول‌های شرقی» از نقاط قوت آن فیلم‌ها بود و در فیلم «لاک» نیز که کارگردانی‌اش را هم برعهده داشت، در افزایش تدریجی تنش و ترسیم یک فضای مینی‌مالیستی ماهر جلوه کرده بود. با این حال هم دیالوگ‌ها و هم صحنه‌های اکشن در این فیلم تازه به سبب ناکامی استیون نایت در کارش موفق نشان نمی‌دهد و کارگردان ‌در منظور‌رسانی از طریق حرکت و ریتم اتفاقات هم مشکل دارد.

  

درام پیش روی ما از یک رویداد حقیقی نشأت گرفته اما زمه‌کیس به جای تکیه بر همین عنصر مفید و تقویت سناریویی که با شدت و حدت موضوع همسو نیست، در پی افسانه سازی‌های هالیوودی است و کاملاً بدیهی جلوه می‌کند که در این ارتباط یک فیلم الگو شده و ماندگار همچون «کازابلانکا» شاهکار سال ۱۹۴۱ مایکل کورتیز را در ذهن داشته باشد که آن نیز برگرفته از جنگ جهانی دوم بود.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم متحد

به‌یاد رستوران همفری بوگارت

در شروع «متحد»، کاراکتر مکس واتان (برادپیت) را در حالی مشاهده می‌کنیم که با چتر نجات در صحرای مراکش که زیر سیطره فرانسوی‌ها بود و داستان فیلم «کازابلانکا» هم در همین کشور شکل می‌گیرد، فرود می‌آید. او با کمک یک «واسطه» به باشگاهی تفریحی در شهر کازابلانکا (طبعاً به یاد و احترام رستوران کاراکتر ریک، با بازی همفری بوگارت در فیلم «کازابلانکا») هدایت می‌شود و این مکانی است که باید در آن با یک مأمور پنهانی دیگر که مثل خود او علیه نازی‌ها فعالیت می‌کند و نامش ماریان بوشرور (ماریون کوتیلار) است، ملاقات و گفت‌وگو می‌کند.

 

قرار است بوشرور خودش را به‌عنوان همسر واتان معرفی کند و هدف مشترک‌شان راهیابی به مجلسی است که در آن سفیر آلمان در مراکش نیز حضور دارد و مصمم‌اند که وی را در آنجا ترور و از این طریق ضربه‌ای سنگین به آلمان نازی و ماشین جنگی و ساختار سیاسی آن وارد کنند. برای رسیدن به چنین مقصدی این دو نفر تدارکات خود را شروع می‌کنند و سختی کارشان به این خاطر است که در منطقه و محیطی فعالیت می‌کنند که از در و دیوار آن مأموران آشکار و نهان آلمانی می‌بارند. موفقیت آنها در این مأموریت مشترک واتان را وا می‌دارد که از بوشرور بخواهد در انگلیس و در مأموریت بعدی نیز او را همراهی و کارش را کامل کند.

 

نگران تند بادها

 اینجا حتی نحوه بازی و نوع حضور پیت و کوتیلاو هم به کمک فیلم نمی‌آید و موجب رفع مشکلات موجود نمی‌شود. در نمایی از فیلم که واتان و بوشرور را در گوشه‌ای از صحرای احاطه‌کننده کازابلانکا نشان می‌دهد و طوفان شن در حال درنوردیدن منطقه است، زمه کیس در شرایطی بر چهره و دیالوگ این دو کاراکتر تمرکز و آن را تصویر‌سازی می‌کند که تماشاگر بیشتر درگیر و نگران تندبادی است که از دور می‌رسد و موجودیت کل منطقه را به خطر می‌اندازد.

 

سؤال و جواب‌های این دو کاراکتر از یکدیگر نیز ایرادات قصه را رفع نمی‌کند و از آن قبیل است پرسش‌های مکس واتان از ماریان بوشرور درباره دلایل عقب‌نشینی نهضت مقاومت در فرانسه و سبب‌های لو رفتن شاخه‌ای از آن‌که وی در ارتباط با آن فعالیت می‌کرد و سبب ساز گریز او به پاریس و مقدمه‌ای بر سفرش به مراکش شد. شاید در این لحظات خاص کوتیلار حرف‌های جالب‌تر و مهم‌تری برای گفتن در قیاس با سکانس‌های قبلی داشته باشد اما تفاوت‌های کار یا لحظات قبلی و بعدی اندک است و به همین سبب است که سفر نوستالژیک رابرت زمه‌کیس به سرزمین افسانه‌ای و خاطره انگیز کازابلانکا برای تکرار افسانه ارائه شده توسط کورتیز و متکی بر بازی‌های احساسی همفری بوگارت و اینگرید برگمن، بیشتر یک سفر ناقص نشان می‌دهد.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم متحد

مشخصات فیلم

 

عنوان: «متحد»

 

محصول: کمپانی‌های پارامونت و جی‌کی فیلمز

 

تهیه‌کنندگان: گراهام کینگ، استیو استارکی، پاتریک مک کورمیک و دنیس اوسالیوان

 

سناریست: استیون نایت

 

کارگردان: رابرت زمه‌کیس

 

مدیر فیلمبرداری: دان برکس

 

تدوینگران: جره میا اودیسکول و میک ادزلی

 

 موسیقی متن: الن سیلوستری

 

طول مدت: ۱۲۴ دقیقه

 

بازیگران: برادپیت، ماریون کوئیار، جارد هریس، سایمون مک برنی، لیزی کاپلان، دانیل بتز، متیو گود، کامیل کوتن، اگوست دیل و تیه ری فره مونت. 

 

 

 

 

 

iran-newspaper.com
  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش