یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۱:۰۷ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۲۵۱۱
فیلم و سینمای جهان

۹ فیلم محبوب کن ۲۰۱۷ به انتخاب منتقدان «ورایتی» + عکس

هفتادمین جشنواره بین‌المللی فیلم کن بعد از پشت سر گذاشتن ماراتنی ۱۲ روزه به کار خود پایان داد. فیلم «مربع» جدیدترین ساخته روبن اوستلوند کارگردان سوئدی جایزه نخل طلای امسال را با خود به خانه برد و آندری زویاگینتسف فیلمساز روس با فیلم «بی‌عشق» جایزه هیات داوران را از آن خود کرد.

حالا که جشنواره هفتادم به پایان رسیده، بعضی از محبوب‌ترین فیلم‌های جشنواره کن ۲۰۱۷ را به انتخاب دو منتقد سرشناس «ورایتی» - پیتر دبروج و اوون گلایبرمن – در ادامه این گزارش معرفی کرده‌ایم.

 

بی‌عشق / Loveless

فیلم‌هایی که آندری زویاگینتسف می‌سازد ابعاد بی‌رحمانه فساد در روسیه امروز را واکاوی می‌کند و از آنجایی که اجازه ندارد بسیاری از مسایل را صریح و بی‌پرده به نمایش بگذارد، دست به دامن زبان اشاره و استعاره می‌شود و درامی شاعرانه را بر پرده سینما به تصویر می‌کشد.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم بی عشق

 

 بعد از درام تحسین‌شده «لویاتان»، جدیدترین فیلم بلند کارنامه کارگردان ۵۳ ساله روس روایتگر داستان زوجی است که در شرف طلاق گرفتن هستند و رابطه‌شان به چنان نقطه‌ای از نفرت و بیزاری زهرآلودی رسیده که پسر ۱۲ ساله‌شان قربانی بی‌اعتنایی‌های والدینش می‌شود.

 

این فیلم ۱۲۸ دقیقه‌ای درباره بحران همدلی است که طبقه متوسط روسیه را تبدیل به منطقه‌ای جنگی میان مردان و زنان کرده است. زویاگینتسف در مقام کارگردان مضامین مورد نظرش را چنان دقیق، حزن‌انگیز و فراگیر به تصویر می‌کشد که از مرزهای ملی فراتر می‌رود و با تماشاگران سراسر دنیا ارتباط برقرار می‌کند. فیلمساز روس با دریافت جایزه هیات داوران هفتادمین جشنواره فیلم کن، دست پر به خانه بازگشت.

 

مربع ‎/ The Square

هدف شما از سینما رفتن چیست: آیا در جست‌وجوی آسودگی و آسایش خاطری هستید که با تماشای محصولی سرگرم‌کننده شما را از بند واقعیت آزاردهنده می‌رهاند یا خوش‌تان می‌آید در مقام تماشاگر به چالش کشیده شوید؟ مشابه همین پرسش را با بازدیدکنندگان موزه‌ها می‌توان مطرح کرد: آیا صرفا آرزوی تماشای تصاویر زیبا را دارید، یا کشف ایده‌هایی که پشت آثار هنری مهم‌تر قرار دارند؟

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم بی عشق

 

روبن اوستلوند از موزه هنرهای مدرن، به مثابه صحنه‌ای بی‌عیب و نقص برای به تصویر کشیدن آخرین هجو اجتماعی‌اش استفاده کرده است. به این ترتیب، کارگردان سوئدی در فیلم جدیدش مجموعه‌ای از پرسش‌ها را درباره روابط انسانی و نقش هنر در عبور از موانع مطرح می‌کند. درام‌کمدی «مربع» که به عنوان برنده جایزه نخل طلای کن ۲۰۱۷ اعلام شد، به مراتب جاه‌طلبانه‌تر از «فورس ماژور» فیلم قبلی اوستلوند است.

 

پروژه فلوریدا ‎/ The Florida Project 

بعد از فیلم درخشان «نارنگی» که با گوشی آیفون فیلمبرداری شده بود، اولین ساخته بلند شان بیکر روایتگر قصه‌ای است که در به نمایش گذاشتن عواطف انسانی کم‌نظیر به نظر می‌رسد.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم بی عشق

 

 این کارگردان امریکایی با فاصله گرفتن از شیوه‌های سنتی روایت و قصه‌گویی، به شیوه‌ای جسورانه تار و پود داستان فیلم جدیدش را به صورت تلفیقی از حکایت و بداهه به تصویر کشیده است.

 

این فیلم از مخاطب می‌خواهد به کسانی که زندگی‌های ویران و از هم فروپاشیده دارند، به دیده همدلی و شفقت نگاه کند. همزمان، بیکر تماشاگر فیلمش را به همراهی با ماجراجویی‌های دوران کودکی دعوت می‌کند. این درام ۱۱۵ دقیقه‌ای در بخش جنبی «دو هفته کارگردانان» جشنواره فیلم کن روی پرده رفت.

 

سوارکار ‎/ The Rider 

کلویی ژائو کارگردان زن چینی در جدیدترین فیلم بلند خود، تصویری کاملا غیر منتظره و متفاوت با آن‌چه که از زندگی امریکا تاکنون ترسیم شده، ارایه داده است. تک تک لحظه‌های این درام ۱۰۴ دقیقه‌ای به اندازه درام مستقل «مهتاب» فیلم تحسین‌شده پارسال، قدرتمند و منحصر به فرد است.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم بی عشق

 

بعد از «آوازهایی که برادرم یادم داد»، جدیدترین فیلم ژائو هم در بخش «دو هفته کارگردانان» کن به نمایش درآمد و جایزه سینمای هنری را برایش به ارمغان آورد. داستان فیلم درباره یک کابوی جوان است که بعد از آسیبی مرگبار به سرش، به جست‌وجوی هویتی تازه می‌رود تا به معنای جدیدی از مردانگی در قلب امریکا دست یابد.

 

چهره‌ها روستاها ‎/ Visages Villages 

جدیدترین فیلم مستند انیس واردا فیلمساز مستقل فرانسوی که در بخش خارج از مسابقه جشنواره کن روی پرده رفت، موفق به دریافت جایزه چشم طلایی جشنواره هفتادم شد.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم بی عشق

 

واردا و همکار فیلمسازش ژان رنه ۳۳ ساله در سفری به مناطق روستایی سراسر فرانسه، با طبقه کارگر حال حاضر این کشور گفت‌وگو کرده‌اند. واردا همچنان در سن ۸۸ سالگی خستگی‌ناپذیر به نظر می‌رسد. او با خلق مستندی غریب و در عین حال سیاسی، دست به ساخت اثری جسورانه زده که هر لحظه‌اش با اتکا به شانس و اقبال رقم خورده است.

 

کشتن گوزن مقدس ‎/ The Killing of a Sacred 

آخرین فیلم یورگوس لانتیموس کارگردان یونانی به هیچ وجه مناسب افراد دل‌نازک و حساس نیست. از همان سکانس آغازین که در آن، کالین فرل در نقش یک جراح قلب خبره مشغول جراحی بر روی حساس‌ترین عضو بدن انسان نشان داده می‌شود، پیداست که با فیلمی تلخ و خشن روبه‌رو هستید.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم بی عشق

 

لانتیموس در شیوه ساخت جدیدترین فیلم خود بسیار وامدار و تاثیرگرفته از اساتیدی همچون استنلی کوبریک (به ویژه «تلالو») و مشاییل هانکه («بازی‌های مسخره») است. اگرچه، قدرت حقیقی فیلم در پیوندش با تراژدی یونان باستان عیان می‌شود؛ جایی که افسانه افیژنی چنان مدرن و امروزی شده که می‌تواند مخاطب دنیای معاصر را به سوی رسوایی و ویرانی سوق دهد.

 

این فیلم که در بخش رسمی جشنواره کن روی پرده رفت، جایزه بهترین فیلمنامه را برای لانتیموس و افتیمیس فیلیپو همکار فیلمنامه‌نویسش به ارمغان آورد. با وجود این که فیلم برای بیش‌تر مخاطبان عادی بسیار سنگین است اما جایگاه لانتیموس را به عنوان یکی از بااستعدادترین و سازش‌ناپذیرترین کارگردانان حال حاضر سینما تثبیت می‌کند.

 

گوشت و شن ‎/ Carne y Arena 

جدیدترین اثر الخاندرو گونزالس ایناریتو که یک اینستالیشن شش و نیم دقیقه‌ای است، تجربه‌ای بی‌نظیر را در دنیای واقعیت مجازی برای مخاطبش فراهم ساخته است. فیلمساز مکزیکی برنده اسکار از طریق تجربه‌ای الهام‌بخش، مخاطب خود را به دنیای پناهجویان می‌برد و همزمان، انقلابی شگرف و مبهوت‌کننده را در دنیای واقعیت مجازی به نمایش می‌گذارد.

 

مخاطب به تنهایی وارد اتاقی وسیع و تاریک می‌شود و خودش را پابرهنه روی شن‌های صحرا می‌یابد، در حالی که به تماشای مهاجرانی ایستاده که به سوی مرز سرازیر هستند.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم بی عشق

 

مخاطب یا می‌تواند به آنها محلق شود یا در کنارشان قدم بزند. وقتی هلی‌کوپتر گشت مرزی از آسمان فرود می‌آید، اتفاقی شوم رخ می‌دهد و مهاجران یک به یک دستگیر می‌شوند. سراسر این تجربه به قدری ویرانگر، تشویش‌آمیز و زنده است که با نسخه متحول شده خودتان از آن خارج می‌شوید و حس می‌کنید مدیومی کاملا جدید و پرطرفدار متولد شده است.

 

عاشق دوگانه ‎/ L’Amant Double 

این درام فرانسوی که در بخش مسابقه جشنواره کن به نمایش درآمد، تنها فیلمی بود که تجربه‌ای به معنای واقعی لذت‌بخش را به تماشاگران حاضر در سالن منتقل کرد؛ یک تریلر عاشقانه و پیچیده به سبک کارهای برایان دی پالما که مخاطب را به تماشای هیجانی ناب بر پرده سینما دعوت می‌کند.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم بی عشق

 

جدیدترین ساخته فرانسوآ اوزون فیلمساز فرانسوی را باید در دستیابی به هدفی که دنبال می‌کند کاملا موفق دانست. این فیلم ۱۱۰ دقیقه‌ای همچنین در حکم بازگشت فیلمساز جنجال‌ساز به فرم است؛ کسی که در سال‌های اخیر از مسیر اصلی‌اش منحرف شده بود.

 

تو هیچ‌وقت واقعا اینجا نبودی ‎/ You Were Never Really Here 

در سال ۱۹۷۶، فیلم «راننده تاکسی» مارتین اسکورسیزی برنده جایزه نخل طلای کن شد و از چهار دهه پیش به این سو، معدود فیلمسازانی بودند که با محوریت خشونت‌های شهری فیلمی را روی پرده سینما آوردند. لین رمزی کارگردان اسکاتلندی با اعتماد به این که مخاطبش این ژانر را به خوبی می‌شناسد، نسخه‌ای پیشرو و آوانگارد از همان فیلم را با برداشتی مدرن به تصویر کشیده است.

 

 اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم بی عشق

 

خواکین فینکس با ریش‌هایی بلند و چهره‌ای ترس خورده از جنگ، به نظر می‌رسد کاملا در نقش «جو» فرو رفته است؛ شخصیتی آزار دیده شبیه به «تراویس بیکل» کهنه سرباز جنگ که برای نجات دختر نوجوان یک سیاستمدار استخدام می‌شود. اما داستانی که رمزی روایت می‌کند پا فراتر می‌گذارد و به واکاوی روح زجرکشیده کسی می‌پردازد که شاهد تاریک‌ترین قسمت‌های وجود انسان بوده و حتی قرار است با حقیقتی تاریک‌تر روبه‌رو شود.

 

 

 

.bartarinha.ir
  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش