یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
۱۲:۵۴ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۶۳۸۵
فیلم و سینمای جهان

فیلم های مهم فرانسه؛ تلخ مثل قهوه

به گزارش همشهری شش و هفت، وجود سینما مدیون دو برادر فرانسوی به نام لومیر است. مهم‌ترین جشنواره هنری سینما در جهان «کن» فرانسه است و یکی از مهم‌ترین جنبش‌های سینمایی جهان «موج نو» سینمای فرانسه است.

 

هر جا در یکصد سال گذشته در سینما تغییر و تحولی وجود داشته یک پای فرانسوی‌ها هم در میان بوده ‌ اما این موضوع درباره کیفیت فیلم‌های فرانسوی یکسان نیست. دوره‌ای سینمای فرانسه پر بود از فیلم‌هایی که در انواع و اقسام موضوعات ساخته می‌شدند و درصد بالایی از آنها کیفیتی برای صدور به فراتر از مرزهای فرانسه داشت و در گیشه هم عمده فیلم‌های پرفروش محصول همین کشور بودند‌ ولی با شدت گرفتن نفوذ سینمای آمریکا در جهان به خصوص اروپا نقش سینمای فرانسه در عرضه فیلم‌های جهانی و تربیت کارگردانان درجه یک کمتر شد.

 

از طرفی بی‌پروایی موضوعی موجود در فیلم‌های فرانسوی که با چاشنی سردی و افسردگی همراه بود خیلی از مشتریان پر و پا قرص این سینما را از دنبال کردن آن دور کرد. با این حال تاریخ سینمای فرانسه آنقدر غنی است که حتی با وجود این ضعف‌ها نیز می‌توان سالانه یکی، دو اثر قابل توجه از میان آثاری که ساخته می‌شود پیدا کرد. این هفته به سراغ شش فیلم فرانسوی رفتیم که در میان آثار ساخته شده در یکی، دو دهه اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند.

 

همسرایان

The Chorus

در سال ۱۹۴۵ جیمز درویل فیلمی ‌در سینمای فرانسه می‌سازد به نام «قفس بلبل‌ها» با داستانی عمیق و جذاب درباره رابطه بین یک معلم موسیقی و شاگردهایش. ۵۹ سال بعد یک کارگردان جوان فرانسوی به نام کریستف باراتیر که در بچگی آن فیلم را دیده بود پس از ساخت چند فیلم کوتاه و مستند برای ساخت اولین فیلم سینمایی‌اش با نام «همسرایان» به سراغ بازسازی داستان فیلم درویل می‌رود. بازسازی جذابی که به شکل عجیبی هم عرض و اندازه نسخه قبلی و شاید حتی کمی ‌بهتر از آن از کار درآمده است.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم‌های فرانسوی

ژرار ژان ژونیو در مهم‌ترین نقش‌آفرینی کارنامه سینمایی‌اش تا امروز، در قالب کلمنت متیو فرو رفته ‌است؛ مردی که زمانی موزیسین شکست خورده‌ای بود تا اینکه در سال ۱۹۴۹ به عنوان معلم مدرسه‌ای در فرانسه مشغول به کار می‌شود. در آنجا او با تعدادی از شاگردان مدرسه یک گروه کر تشکیل می‌دهد.

 

گروهی که کم‌کم بخش مهمی ‌از زندگی همه آدم‌های آن می‌شود. فیلم «همسرایان» از آن دست فیلم‌های حال خوب کن است که آدم اگر کمی ‌کودک درونش  بیدار مانده باشد می‌تواند از دیدنش لذت کافی ببرد. موزیک فیلم درجه یک است و برونو کولیس برای آن نامزد جایزه اسکار شد، درست مثل خود فیلم که نامزد اسکار بهترین فیلم خارجی زبان در سال ۲۰۰۵ شد.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم‌های فرانسوی

اصل ماجرا ریزه‌کاری‌های بانمک و پر نکته معلم برای انگیزه دادن به اعضای گروه برای انجام کارهایی است که خودشان فکر نمی‌کنند بتوانند از عهده‌اش برآیند. داستانی که از یک جهت‌هایی فیلم ماندگار «انجمن شاعران مرده» پیتر ویر را تداعی می‌کند. «همسرایان» در مجموع بیش از ۸۰ میلیون دلار فروخت تا در صدر گیشه سینماهای فرانسه در سال ۲۰۰۴ قرار بگیرد.

 

آرتیست

 The Artist

میشل هازاناویسوس در سال ۲۰۱۱ دست به یک ریسک عجیب و غریب زد و ۸۵ سال پس از ورود سینمای ناطق و آغاز زوال سینمای صامت اثری بدون دیالوگ و به شکل و شمایل آثار ۱۹۱۰ و ۱۹۲۰ سینمای جهان ساخت. فیلمی ‌به نام «آرتیست» که همه را غافلگیر کرد. بله در آغاز دهه دوم قرن بیست و یکم مخاطبین و منتقدین جهان شیفته یک کمدی-درام شدند که دقیقا به سبک یک قرن پیش ساخته شده بود. اما این موضوع خیلی هم تعجب نداشت، رعایت ریزترین جزئیات برای بازسازی آن دوران از سوی هازاناویسوس باعث خلق اثری شده که می‌تواند به خوبی حس نوستالژیک مخاطبین سینما را قلقلک دهد. تاریخی هم که برای روایت فیلم انتخاب شده جالب است:۱۹۲۷؛ درست همان سالی که اولین فیلم ناطق در سینما اکران شد.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم‌های فرانسوی

ماجرا مربوط به سرنوشت زندگی جرج والنتین یک ستاره سینمای صامت است که با ورود صدا به سینما کم کم همه چیز خود را از دست می‌دهد. در این بین او با بازیگر جوانی به پپی میلر آشنا می‌شود و این آشنایی مسیر زندگی هر دو نفر را عوض می‌کند. فیلم پر از لحظات دیوانه‌وار و پر از خرق عادت‌های جذاب و خنده‌دار است.

 

هر دو بازیگر اصلی فیلم یعنی ژان دوژاردن و برنیس بژو به خوبی از پس نقش‌ها‌ی‌شان برآمده‌اند. البته بازی ژان دوژاردن بیش از برنیس بژو دیده شد و او توانست تقریبا بخش اصلی مهم‌ترین جوایز سال سینما را در زمینه بازیگری از جمله اسکار، گلدن گلوب، بفتا و کن به دست آورد، هر چند بژو هم تقریبا در تمام این جوایز نامزد بود اما دستش از گرفتن جایزه کوتاه ماند.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم‌های فرانسوی

«آرتیست» با کسب عنوان بهترین فیلم اسکار یکی از معدود آثار سینمایی غیرآمریکایی شد که این جایزه را به دست آورده است. میشل هازاناویسوس هم که از سال ۲۰۱۱ تاکنون فیلم جدیدی نساخته با مجسمه طلایی بهترین کارگردانی به خانه برگشت. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های فیلم سادگی در روایت داستان است احتمالا همین موضوع برگ برنده اصلی این فیلم خوش ساخت است.

 

یک پیامبر

A Prophet

در دوره‌ای که سینمای فرانسه از نظر کارگردانی گرفتار قحط‌الرجال شده، ژاک اودیار گوهری ارزشمند در بین چهره‌های موجود در سینمای فرانسه است. شاهکار او «یک پیامبر» محصول سال ۲۰۰۹ است. فیلمی ‌تکان‌دهنده درباره تبدیل معصومیت به خشونت آن هم با نشان دادن جزئیات دقیقی از طی مسیر آن توسط شخصیت اصلی فیلم. پسر جوانی به نام مالک با بازی درخشان طاهر رحیم به جرمی ‌که گویا دانستنش چندان اهمیتی ندارد روانه زندان می‌شود. مالک در محیطی قرار می‌گیرد که جامعه و نحوه زیست در آن تفاوت عمده‌ای با آنچه تاکنون در بیرون دیده، دارد.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم‌های فرانسوی

قوانین خشک و سرد زندان از یک طرف و فشار قوانین خشن بین زندانی‌ها که برای خود جامعه‌های کوچک مجزایی تشکیل داده‌اند از طرف دیگر باعث می‌شود حیا و حجب اولیه مالک کم‌کم از بین برود. او از جوان معصوم ابتدای فیلم تبدیل به جوان خشنی می‌شود که برای حفظ بقای خود در زندان حاضر است دست به هر کاری بزند.

 

در این بین مالک طعم قدرت داشتن را هم می‌چشد و همین موضوع او را تبدیل به آدم خطرناک‌تری می‌کند. شاید دغدغه کل فیلم طرح دوباره این سوال باشد که آیا خشونت یک امر فطری و طبیعی است یا از آن دست ویژگی‌هایی است که انسان با قرار گرفتن در محیط آن را به دست می‌آورد.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم‌های فرانسوی

 یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های «یک پیامبر» جدا از کارگردانی و فیلمنامه دقیق آن بازی فوق‌العاده طاهر‌رحیم است. این بازیگر جوان اصالتا الجزایری برای این فیلم توانست جایزه بهترین بازیگر جشنواره‌های سزار فرانسه و جوایز فیلم اروپا را به دست آورد. طاهر رحیم با قدرت تمام شکسته شدن مرز میان معصومیت و گناه را به تصویر می‌کشد و شاید سکانس اولین قتلی که انجام می‌دهد اوج این قدرت‌نمایی باشد.

 

«یک پیامبر» نامزد اسکار بهترین فیلم خارجی زبان در سال ۲۰۰۹ شد، اما نتوانست آن را به دست آورد و قافیه را به فیلم «راز چشم‌هایش» محصول آرژانتین باخت. نیلز آرستراپ، عدل بن شریف و گیلس کوهن دیگر بازیگران این فیلم هستند.

 

دیپان

 Dheepan

در دورانی که بحث مهاجرت یکی از مهم‌ترین معضلات و مشکلات برخی کشورها از جمله فرانسه است، ساختن فیلمی درباره مشکلاتی که افراد مهاجر دارند کار نسبتا سختی است‌ اما ژاک اودیار در آخرین اثر خود «دیپان» این سختی را به جان خریده و فیلم تلخی ساخته که پیدا کردن روزنه‌های امید به زندگی در آن کم است.

 

با این حال اودیار ترجیح داده مخاطب کمی ‌با تلخی مواجه شود ولی از سمت و سوی دیگری هم به قضیه مهاجرت نگاه کند. «دیپان» داستان مردی به همین نام  است که در جنگ‌های داخلی سریلانکا حضور داشته و جنگیده است. دیپان تصمیم گرفته از کشور خارج شود و برای آنکه به راحتی این کار را انجام دهد به شکل صوری با زن و دختری همراه می‌شود و به فرانسه مهاجرت می‌کند.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم‌های فرانسوی

مرد در یکی از حومه‌های اطراف پاریس محلی برای زندگی پیدا می‌کند و نگهبانی یک ساختمان را به عهده می‌گیرد. او کم‌کم به وجود زن و دختر در کنار خودش عادت می‌کند‌ اما کم‌کم مشکلات مهاجرت به سمت و سوی آنها می‌آید. اودیار سعی کرده در این فیلم به شکلی کاملا واقع‌گرایانه وضعیت مهاجران فرانسه را به تصویر بکشد؛ وضعیتی که البته در همه موارد به این شکل نیست‌ اما درصد بالایی از مهاجران سرنوشت بهتری از دیپان پیدا نمی‌کنند. فیلم توانست نخل طلا را از کن ۲۰۱۵ برای اودیار به همراه بیاورد.

 

انتخاب بازیگر اصلی فیلم دقیق و درست است و آنتونیسیسن جسیوسان که تا پیش از این فیلم تنها در یک اثر بین‌المللی حضور پیدا کرده بود به خوبی توانست از پس بازی در نقش مهاجری خسته و در طلب آرامش برآید.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم‌های فرانسوی

مردی که به واسطه حضور در جنگ روحیه خشنی دارد اما تلاش می‌کند در کشور جدیدی که آمده خونسرد و آرام بماند. شاید برای‌تان جالب باشد كه بدانید ژاک اودیار درخلق این اثر، از کتاب «نامه‌های ایرانی» نوشته مونتسکیو الهام گرفته است. کتابی که این متفکر سیاسی در قرن ۱۸ میلادی نوشته درباره دو مسافر ایرانی به فرانسه است که ویژگی‌های فرانسوی‌ها را با لحن و زبان خودشان تعریف می‌کنند. این کتاب با ترفند نویسنده‌اش تبدیل به اعتراض نامه‌ای غیررسمی ‌به حکومت آن زمان شد.

 

دست نیافتنی‌ها

The Intouchables

در این سال‌ها کمتر فیلمی ‌از فرانسه دیده‌ایم که آمریکایی‌ها تصمیم گرفته باشند برای بازسازی نسخه‌ای از آن آستین بالا بزنند‌ اما به نظر نتیجه کار الیور ناکاشه و اریک تولدانو در فیلم «دست نیافتنی‌ها» آنقدر خوب بوده که نیل برگر تصمیم گرفته با حضور برایان کرانستون، کوین هارت و نیکول کیدمن نسخه آمریکایی آن را بسازد و سال دیگر هم اکرانش کند. ناکاشه و تولدانو از سال ۱۹۹۵ با ساخت آثار کوتاه و نیمه بلند وارد عرصه سینما شدند و تا امروز ‌ بدون هم کاری انجام نداده‌اند. موفق‌ترین فیلمی ‌که آنها تا امروز ساخته‌اند همین «دست نیافتنی    ها» است که تولید آن برمی‌گردد به سال ۲۰۱۱.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم‌های فرانسوی

«دست نیافتنی‌ها» را می‌توان یکی از بهترین فیلم‌هایی دانست که در دو دهه اخیر درباره امید و توجه به اشتراکات انسانی ساخته شده است. داستان دو آدم که همه چیزشان با یکدیگر متفاوت است؛ یکی سفیدپوست است، دیگری سیاه پوست‌؛ یکی سالم است، یکی ناقص؛ یکی پولدار است،  دیگری بی‌پول؛ یکی خوشحال و سرخوش است، یکی غمگین و افسرده و بالاخره یکی جوان است و یکی در انتهای میانسالی.

 

داستان این فیلم برگرفته از یک اتفاق واقعی است که بین تاجر ثروتمندی به نام فیلیپ پوزو دی بورگو و جوان سیاه‌پوستی به نام عبدل سلو اتفاق‌افتاده است. در فیلم فیلیپ بر اثر سقوط با چتر دیگر نمی‌تواند روی پای خودش راه برود و به شدت آسیب‌ دیده است. او پرستاری به نام دریس را استخدام می‌کند؛ پسر جوانی که سابقه سرقت و زندان هم در کارنامه‌اش دارد. حضور فیلیپ و دریس در کنار هم دنیای تازه‌ای را در مقابل هردوی‌شان می‌گذارد.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم‌های فرانسوی

دنیایی که تا پیش از این به دلیل کمبودهایی که هر کدام‌شان داشته‌اند نتوانسته بودند آن را لمس کنند. بدون شک برای ایجاد رابطه درست، انتخاب بازیگران فیلم باید بسیار دقیق باشد. فرانسیس کلوزه و عمر سی احتمالا بهترین انتخاب‌های ممکن برای بازی در نقش فیلیپ و دریس هستند.

 

حس شوخ طبعی و سرزندگی در بازی هر دو بازیگر موج می‌زند و این موضوع فضای فیلم را صمیمی ‌کرده است. فروش فیلم نشان می‌دهد ‌ مخاطبان زیادی در سطح جهان با این صمیمیت همراه شده‌اند. «دست نیافتنی‌ها» با بودجه‌ای معادل ۱۰.۵ میلیون دلار ساخته شد و بیش از ۴۲۰ میلیون دلار در سراسر جهان فروخت تا یک شگفتی به تمام معنا لقب بگیرد.

 

پنهان

Hidden

میشائیل هانکه کارگردان اتریشی مطرح سینمای جهان از آن دست کارگردانانی که تجربه فیلمسازی به زبان‌های مختلف و در کشورهای مختلف اروپا را در کارنامه‌اش دارد. یکی از بهترین فیلم‌های او اثری است که در فرانسه ساخته و با آن هم نامزد نخل طلای جشنواره «کن» شد و هم جایزه بهترین کارگردانی و جایزه فیپرشی این جشنواره را در سال ۲۰۰۵ به دست آورد. بسیاری «پنهان» را بهترین فیلم کارنامه کاری هانکه می‌دانند، هر چند او با فیلم «عشق» اسکار بهترین فیلم خارجی زبان را گرفت. «پنهان» روایت هولناکی است از بی‌تفاوتی انسان‌ها به سرنوشت یکدیگر.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم‌های فرانسوی

هانکه در فیلمنامه‌ای درست و دقیق، سرنوشت دو کودک را پس از یک اتفاق سرنوشت‌ساز نشان می‌دهد. آن هم سال‌ها بعد. جرج لارنت یک مجری ادبی موفق در تلویزیون فرانسه است که با همسرش آنه و پسرش پیروت زندگی آرامی ‌دارند‌ اما یک روز با دریافت پاکتی که حاوی فیلمی ‌ضبط شده از اطراف خانه آنهاست این آرامش به هم می‌ریزد. پس از مدتی جرج به یکی از همسایه‌هایش به نام مجید شک می‌کند.

 

رو به رو شدن با مجید اتفاقی است که جرج هرگز فکر نمی‌کند مسیر زندگی او را تغییر دهد. هانکه از ابتدا با یک گره‌گشایی اصلی فیلم را آغاز می‌کند و مدام با باز و بسته کردن گره‌های فرعی، مخاطب را به همراه خود می‌کشاند تا بالاخره گره اصلی باز شود. این ریتمی‌ که کارگردان باهوش اتریشی برای روایت داستان فیلمش انتخاب کرده کاملا اثرگذار از کار درآمده و مخاطب مدام از این وحشت می‌کند که قرار است سرنوشت نهایی این بازی به کجا کشیده شود.

 

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم‌های فرانسوی

در پایان هم که هانکه تیر خلاص را می‌زند و به جای تصویر آینده تصویر شفاف و بی رحمانه‌ای از گذشته نشان می‌دهد تا دیگر نیازی به تعریف اتفاقات در آینده نداشته باشد. هانکه در این فیلم دست روی نقاط حساسی از وجدان و انسانیت می‌گذارد و اثرات رفتار اشتباه را بدون اغماض نشان می‌دهد.

 

در نتیجه «پنهان» اثری صریح و بی‌رحم است. همه بازی‌های فیلم خصوصا بازی کیت بلانشت، دنیل اتوی و موریس بنیشو؛ بازیگران اصلی فیلم، اگر شاهکار نباشند اما درست و دقیق هستند. این فیلم در جوایز فیلم اروپا مورد توجه زیادی قرار گرفت.

 

محمد‌صادق شایسته

 

 

  • 23
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش