شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۳:۵۳ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۲۵۶۲
فیلم و سینمای جهان

درباره قسمت دوم «ماما، میا»، فیلم موزیکال موفق «اول پارکر»

فیلم ماما میا,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

از همان سال ۲۰۰۸ که فیلم سینمایی «ماما، میا» با بودجه‌ای ۵۲ میلیون دلاری به فروشی عظیم و ۶۱۵ میلیون دلاری نایل‌ آمد، مشخص و قطعی بود که استودیوی سازنده آن دست به ساخت قسمت دوم آن نیز می‌زند و چنان قسمتی، دو‌هفته‌ای است که اکران شده و در جمع ۵ فیلم پرفروش جهان در بسیاری از کشورها قرار دارد و نواهای قدیمی ولی پر طرفدار فیلم بر میزان محبوبیت آن افزوده است.

 

همچون فیلم نخست قسمت دوم نیز که نام جنبی و کامل‌کننده «حالا دوباره به حرکت در می‌آییم» را هم یدک می‌کشد، کاملاً بر پایه ترانه‌ها و آهنگ‌های گروه موسیقی عامه پسند سال‌های ۱۹۷۲ تا ۱۹۸۲ سوئد یعنی «آبا» بنا نهاده شده و نواهای آنان بکرات در طول فیلم پخش یا توسط بازیگران مشهور فیلم بازخوانی می‌شود.

 

فیلم اول زمانی ساخته شد که نمایش «ماما، میا» برپایه آهنگ‌های «آبا» با توفیق فراوان ابتدا در وست‌اند لندن و سپس برادوی امریکا به صحنه رفت و منبع الهام سازندگان آن فیلم شد و با اینکه چنان پشتوانه قدرتمندی داشت و نوستالژی گذشته و بخصوص ترانه‌های ماندگار دهه ۱۹۷۰ می‌توانست یک عامل موفقیت‌ساز برای آن فیلم نیز به‌حساب آید، توفیق شگرف آن سازندگان فیلم را شگفت‌زده کرد و امروز نه ساخت قسمت دوم بلکه تأخیر ۱۰ ساله در عرضه‌ آن است که اسباب تعجب می‌شود.

 

در قسمت اول حضور موفقیت‌آمیز مریل استریپ در یک کار موزیکال و راحتی او در آواز‌خوانی به‌رغم پیشینه پر توفیقی که در این زمینه و در کارهایی مانند «کارت‌پستال‌هایی از لبه» (۱۹۹۰) داشت، از مسائل حیرت‌برانگیز و نکات بشدت خبرساز فیلم تلقی شد و با اینکه برخی نامداران دیگر فیلم که پی‌یرس براسنان، کالین فرت و استلان اسکارزگارد را هم در بر می‌گرفت، برخلاف استریپ در آواز‌خوانی نمره‌ای بسیار ضعیف و در حد مردودی مطلق گرفتند اما روح شاد و فضای سرشار از نوا و تحرک فیلم، «ماما، میا» را به یکی از پدیده‌های سال سینما تبدیل کرد.

 

این فیلم بیش از همه به استریپ کمک کرد تا یک بار دیگر ثابت کند کار و تخصصی در هنر سینما وجود ندارد که قادر به انجامش نباشد و به فیلیدا لوید نیز به‌عنوان کارگردان زن این فیلم یاری رساند تا در یک هالیوود دچار تبعیض‌نژادی شدید و تضییع‌کننده حق زنان- لااقل در شاخه‌های سناریونویسی و کارگردانی- سربرآورد و چنان موفق جلوه کند که حتی استودیوهای دارای نگرش‌های منفی به فیلمسازان زن درهای خود را هرچه بیشتر به روی آنها بگشایند و بیش از پیش پروژه‌های سخت و خطیر خود را به آنها ارائه کنند.

 

مدیون «Abba»

با این حال «ماما، میا» چه در قسمت اول خود که روابط خانوادگی و دوستانه چند زن و اوصاف نه‌چندان موفق مردان مرتبط با آنها را به نمایش گذاشت و چه قسمت دوم آن‌ که همان فضا را پس‌از گذشت یک دهه و بعد‌از بروز تغییراتی اندک در شرایط آنها خلق می‌کند، ابتدا و در درجه اول مدیون و محصول فضای خاص و شیرینی هستند که گروه موسیقایی «آبا» خلق کرده و بیش از ۳۵ سال بعد از انحلال آن گروه هنوز پابرجاست و هر سال طرفداران تازه و بیشتری می‌یابد و حتی امریکا که در اوج شهرت و جولان آبا در صحنه موسیقی اروپا نسبت به آنها کم اعتنا بود و فقط یک کار آنان را به سال ۱۹۷۷ در صدر آثار پرفروش هفتگی موسیقی خود قرار داد، اینک با نمایش موزیکال و فیلم‌های دوگانه «ماما، میا» بیش‌از همیشه به تحسین‌کننده آنان تبدیل شده و پروازی چشمگیر در آسمان آرزوها را برپایه ترانه‌های کوتاه و راحت و موسیقی‌های عامه‌پسند آنان تجربه می‌کند و از آن هم سیر نمی‌شود.

 

با این اوصاف سؤال روز جوامع هنری در امریکای شمالی این است که آن گروه متشکل از دو موسیقی ساز مرد و دو خواننده زن سوئدی در بطن کارهای خود، چه داشت که تا این حد ماندگار شده و این پرسش حتی پرطنین‌تر از این سؤال ضروری‌تر و جالب‌تر است که چرا اعضای چهارگانه گروه که هنوز در قید حیات‌اند، در ۳۶ سالی که از قطع و اتمام کارهای گروهی آنها می‌گذرد، به صدها و صدها پیشنهاد نجومی سرمایه‌داران برای بازگشت به صحنه و از سرگیری فعالیت‌هایشان و حتی اجرای کنسرت‌های گاه به‌گاه، همیشه نه گفته‌اند و البته از همین طریق تبدیل به نوستالژی سازان بزرگ‌تر و افسانه‌هایی پردوام‌تر شده‌اند.

 

از قدیمی‌ها تا تازه‌واردها

آن‌چه قطعی می‌نماید، این است که بسیاری از بازیگران فیلم نخست که پیشتر هم نام‌شان آمد و همچنین آماندا سیفرید، کریستین بارانسکی، جولی والترز و دومینیک کوپر در فیلم دوم نیز مشاهده می‌شوند و چند چهره جدید و سرشناس نیز به فیلم دوم پیوسته‌اند که لیلی جیمز از عمده‌ترین آنها است و نقش جوانی‌های کاراکتر مریل استریپ را بازی می‌کند و «شر» خواننده و هنرپیشه قدیمی زن امریکایی هم که سابقه فعالیت‌هایش به بیش از ۶۰سال می‌رسد، در نسخه کنونی حاضر است و «اول پارکر» که سناریست فیلم‌های دوگانه و موفق «بهترین هتل فوق‌العاده ماریگولد» بوده، هم فیلمنامه این کار تازه را نگاشته و هم وظایف کارگردانی را انجام داده است.

 

فضای بسیار شاد این فیلم که تکرار‌کننده حال و هوای فیلم نخست است، از دلایل اصلی توفیق آن به شمار می‌آید و وقتی آواز پشت‌ آواز می‌آید و در سایه هر یک پیام رسانی‌های لازم صورت می‌گیرد و هر یک گوشه‌ای از داستان را در گوش بینندگان ترنم می‌کنند، نمی‌توان تسلیم این موج خوش نوا نشد و این شاید شادمانه‌ترین موزیکال سال‌های معاصر باشد که ساده و بدیهی بودن قصه‌اش را با روحیات خوش و اتفاقات شیرین جبران می‌کند که فقط شور جاری در آواهای «آبا» می‌تواند پایه‌گذار آنها و شروع‌کننده کل ماجراها باشد.

 

 جیم‌اور رئیس بخش توزیع کمپانی یونیورسال می‌گوید: عکس‌العمل تماشاگران نسبت به فیلم فعلی فوق‌العاده و حتی بیشتر از کار نخست بوده و ما به وضوح و در تمامی ۱۰ روز نخست پخش فیلم حس کردیم چه انتظار عظیم و توقع فراوانی در ارتباط با این فیلم وجود داشته و چطور عده‌ای برای ادامه یافتن اتفاقات بدوی اما رؤیایی فیلم نخست لحظه‌شماری می‌کرده‌اند. من فکر می‌کنم پیام و دستاورد اصلی این فیلم روحیه مثبت و پیام حسن نیتی باشد که هر جامعه انسانی‌ای در جای‌جای کره خاکی محتاج آن است.

 

مشخصات فــــــيلم

عنوان: «ماما، میا۲» (یا «ماما‌میا: حالا دوباره به حرکت در می‌آییم»)

 

محصول: کمپانی‌های پلی‌تون، لیتل استار و لجندری اینترتین منت

 

‌ تهیه کنندگان: جودی کریمر و گری گوتزمن

 

‌ سناریست‌ها: کاترین جانسون، ریچارد کرتیس و اول پارکر براساس نمایش «ماما، میا» نوشته کاترین جانسون

 

‌ کارگردان: اول پارکر

 

 مدیر فیلمبرداری: رابرت یومن

 

‌تدوینگر: پیتر لمبرت

 

 موسیقی متن: آن دادلی

 

مدت: ۱۱۴ دقیقه

 

بازیگران: مریل استریپ، آماندا سیفرید، پی‌یرس براسنان، دومینیک کوپر، لیلی جیمز، کریستین بارانسکی، جولی والترز، اندی گارسیا، کالین فرت، استلان اسکارزگارد و شر.

 

مترجم:وصال روحانـي

‌ منبع: LA.Times

 

iran-newspaper.com
  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش