جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۱۸ - ۰۶ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۱۴۶۹
فیلم و سینمای جهان

نقدی بر فیلم «زهر» به کارگردانی روبن فله شر

فیلم زهر,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

توفیق‌ تجاری چشمگیر «زهر» ساخته روبن فله‌شر شاید از این منظر که فیلم‌های علمی- تخیلی و توأم با برخورد و حادثه معمولاً در گیشه‌ها جواب می‌دهند، واقعه غیرمنتظره‌ای نباشد و با وجود این «Venom» در ایجاد شگفتی و حس غافلگیری در بینندگان و تبدیل این حس به وسیله‌ای برای قبضه کردن گیشه‌ها در بسیاری از نقاط جهان، به درجات بسیار بالایی رسیده است در فیلمی که تام هاردی و میشل ویلیامز بازیگران نقش اول آن به شمار می‌آیند، ریزاحمد بازیگر ۳۶ ساله پاکستانی الاصل‌زاده و تبعه و ساکن بریتانیا اگر با این هنرپیشه‌ها همپایی نکند، دست‌کمی هم از آنها ندارد.

 

او در کار تولید موسیقی و فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی نیز فعال بوده و در یک هالیوود سرشار از تبعیض‌ها و تعرض‌ها و ناسپاسی‌ها معمولاً خویشتنداری و حفظ ادب را از یاد نبرده‌ است. در عین‌ حال او در «زهر» ایفاگر نقش یک مرد میلیاردر درگیر در کارهای بزرگ صنعتی به‌نام کارلتون دریک است و وقتی کاراکتر تام هاردی که همانا دی بروک یا «زهر»ی است که سم وار به جان خلافکاران بزرگ می‌افتد، دست او را رو و وی را متهم به پایه‌گذاری مرگ هزاران انسان از طریق تأمین سلاح‌های کشتار وسیع و ادوات مختلف تخریب‌کننده می‌کند، چهره‌اش به‌گونه‌ای تغییر می‌یابد که تشخیص واقعیت از گمان به‌کاری بسیار سخت تبدیل می‌شود.

 

این یک موجود منفی نیست

تشخیص واقعیت شاید همان رویکردی باشد که روبن فله‌شر در مقام کارگردان و جف پینکر، اسکات روزنبرگ و کلی مارسل به‌عنوان سناریست به‌دنبال آن بوده و آن را در قالب کاراکتر کارلتون دریک ترسیم و ارائه کرده‌اند. مدت‌ها بعد از ساخت فیلم و دو‌ماه و نیم بعد از اکران آن ریزاحمد می‌گوید: من به این کاراکتر به‌چشم یک موجود منفی صرف نگاه نمی‌کنم و برعکس او مردی متمرکز بر کار و حرفه‌اش و کسی است که به سرنوشت صنایع و فرجام‌کار انسان‌ها توجه جدی دارد. شاید بتوان او را آدمی چند وجهی دانست ولی وی آن قدر هم که داستان فیلم گواهی می‌دهد مخدوش و بد طینت نیست.

 

بد خواهی‌ها در جامعه‌ای بزرگ

چگونه می‌توان در تأیید اظهارات ریزاحمد وی را مردی صاحب نیات مناسب دانست؟ شاید این توضیح ریزاحمد هم مبنی بر اینکه فقط نوع اقدامات تند او نشانگر سبعیت آن ولی ماهیت کارهای او مثبت و مساعد است، بینندگانVenom را متقاعد نکند زیرا فیلم سرشار از اتفاقاتی است که امنیت مردم را سلب و بدخواهی‌ها را بر جامعه‌ای بزرگ حاکم می‌کند. ماجراها از آنجا شروع می‌شود که «بنیاد زندگی» که کارش جست‌وجوی شکل‌های مختلف و جدید زندگی در سایر سیارات است منظومه‌ای تازه را کشف می‌کند که مدل‌های مختلفی از زیست در آن خودنمایی می‌کند.

 

با این‌حال یکی از این فرآیندها از کنترل کاشفان خارج و مرگ و میرهایی را بویژه از طریق غرق کردن یک کشتی در مالزی موجب می‌شود. بنیاد مذکور سه فرآیند دیگر را ضبط و آنها را به محل استقرار خود در شهر سان فرانسیسکو امریکا منتقل می‌کند و آنجا است که کارلتون دریک که رئیس بنیاد است، وارد عمل می‌شود. باور او این است که این نشانه‌های زیستی بدون اینکه یک میزبان و عامل کمکی در بردارنده اکسیژن نداشته باشند، شانسی برای ادامه حیات ندارند.

 

اتفاق بعدی ورود ادی بروک که یک روزنامه نگار تحقیق‌گر به‌شمار می‌آید، به ماجراها است و او از طریق برقراری مراوداتی با آن ویینگ نامزد «دریک» سر از برخی پروژه‌های وی که انسان‌های زیادی را قربانی کرده‌ است، در می‌آورد و اینها مقدمات برخوردی بزرگ بین بروک و کارلتون است ولی بروک به لطف دستیابی به فرآیندهای منتقل شده به بنیاد زندگی صاحب توانایی‌هایی غیرمعمول شده و عمده‌ترین آنها سر در آوردن یک موجود هیولا وار از درون بدن اوست که می‌تواند هر نیرو و عامل حمله‌کننده به وی را بی‌اثر سازد.

 

به‌سوی نیستی‌ها

کاراکتر ریزاحمد براساس توضیحات فوق نشانه و سمبل ثروت و رفاه بیش از حدی است که به‌سوی نیستی‌ها سوق یافته باشد. ریشه‌های Venom و کاراکتر کارلتون دریک به ۱۹۸۸ و زمان عرضه داستان کمیک بوکی «اسپایدرمن شگفت‌انگیز» برمی‌گردد ولی روبن‌فله شر هم که در پیشینه‌اش ساخت فیلم موفق «سرزمین زامبی‌ها» مشاهده می‌شود و گروه سناریست‌های او به‌خوبی توانسته‌اند داستان را به روز کنند.

 

تام هاردی که با بازی در قالب کاراکترهای سرسخت و خطرناک در فیلم‌هایی همچون «بازگشته از مرگ» طی ۱۰ سال اخیر اوج گرفته، در توصیف «Venom» می‌گوید: سال‌ها است که مولتی میلیاردرهای تنوع طلب در جست‌وجوی شکل‌های مدرن حیات در سایر کرات و سیاره‌ها هستند ولی به‌جای رسیدن به چنین نتیجه و امکانی موجب به سقوط کشیده شدن فضای زندگی بشر و نابودی اتمسفر زمین و اطراف آن شده‌اند و یکی از مصداق‌های بارز آن همین کاراکتر ریزاحمد در فیلم «Venom» است. در همین راستا است که کارلتون دریک یکی از سفینه‌های جست‌وجوگر خود را به فضا می‌فرستد و مأموریت آن را یافتن شکل‌های تازه‌ای از حیات اعلام می‌کند.

 

هدف او به ظاهر این است که فضاها و مکان‌هایی را که بشر بتواند در آنجا ساکن و دور از مخمصه‌های کره زمین به‌ زندگی مشغول شود بیابد ولی اتفاقات همان‌هایی نیستند که کارلتون دریک امید و ادعای تحقق آن را داشته است.وقتی فرآیندهای مختلف حیات با ظواهر مخصوص به‌خود مقابل سفینه اکتشافی ظاهر می‌شوند هنوز هم امیدها به عملکرد درست و نجات‌بخش آنها برقرار است اما یک سؤال این است که در صورت انتقال آنها به کره خاکی چه چیزی نصیب انسان‌ها می‌شود و آیا این فرم‌های به‌ظاهر حیات ساز توان موتاسیون و تبدیل شدن به چیزهای منفی را ندارند؟

 

سمت و سو

این از دست تقدیر است که ریزاحمد و تام هاردی ۱۱ سال پیش هم در یک ویدئوی موسیقی به همکاری با یکدیگر پرداخته‌ بودند و همکاری تازه آنها نیز هیچ‌یک را ناراضی نکرده است. ریز‌احمد در واپسین روز‌های پاییز سرد ۲۰۱۸ می‌گوید: تام هاردی غم قصه‌ها و کاراکترهایی را می‌خورد که به درون آنها فرو می‌رود و بسیار سفت و سخت کار می‌کند. شما همیشه به همکارانی از این دست نیاز دارید. کسانی که کار را به حرکت در می‌آورند و به هرچیز سمت و سو می‌دهند.

 

با این حال ریزاحمد راجع به سایر مسائل سکوت اختیار کرده‌ است و منجمله در قبال این سؤال که آیا اخبار استخدام شدن او توسط سونی پیکچرز به قصد بازی کردن وی در چند فیلم بعدی این استودیو صحت دارد یا خیر. برای او جالب‌ترین مسأله و جذاب‌ترین رویداد همین فیلم Venom و بخصوص ادغام شدن کاراکتر تام هاردی با همان فرآیند مرگ زای فضایی و تبدیل شدن او به شمایل از مرگ و زندگی توأمان و چیزی مثل گرگ‌های انسان‌نما است.

 

ریزاحمد می‌گوید: آنچه زهر را در معادلات سینمایی امسال موفق ساخته، این تصور و بیم است که کاراکتر تام هاردی توسط نیرویی از بیرون تسخیر و تبدیل به موجودی غیر قابل تخمین‌زنی شده است. او به‌گونه‌ای یک ورسیون از دکتر جکیل و مسترهاید است و همیشه این بیم وجود دارد که وجه بد او بر قسمت خوب وی بچربد. این یک معادله بسیار ترسناک است.

 

مشخصات فيلم

عنوان: «زهر»

محصول: کمپانی‌های کلمبیا، مارول و سونی پیکچرز

تهیه‌کنندگان: مت تولماژ و ایمی پاسکال

 سناریست‌ها: جف پینکر، اسکات روزنبرگ و کلی مارسل و براساس داستان «زهر» نوشته دیوید میشه لینی و تاد مک فارلین

کارگردان: روبن فله‌شر

مدیر فیلمبرداری: متیو لیباتیک

تدوینگران: ماریا براندون و آلن بومگاتن

‌ موسیقی متن: لودویگ گورانسون

 طول مدت: ۱۱۲ دقیقه

بازیگران: تام هاردی، میشل ویلیامز، ریزاحمد، اسکات هیز، راید اسکات، جنی اسلیتر و ملورا والترز.

 

وصال روحانـي

 

iran-newspaper.com
  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش