چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۶:۰۲ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۵۷۸
موسیقی

گرمای بازار موسیقی در سرمای زمستان

در روزهای پایانی سال کلی آلبوم هیجان انگیز وارد بازار شده، این محصولات جدید می توانند جان تازه ای به بازار موسیقی بدهند؟

طبق یک قانون نانوشته، کاهش دمای هوای کشور با افزایش دمای بازار موسیقی رابطه مستقیمی دارد و هنرمندان این عرصه سعی می کنند در بازه جشنواره موسیقی فجر تا پایان سال، حضور پرشوری در بازار داشته باشند؛ اتفاقی که باعث می شود رقابت جذابی شکل بگیرد و در نهایت مخاطبان از نتیجه کار سود ببرند.

 

 

امسال تقریبا بعد از انتشار آلبوم های «جز عشق نمی خواهم» علیرضا عصار و «درهم» رضا یزدانی خبر خاصی در بازار نبود تا این که حوالی جشنواره موسیقی فجر همه دست به کار شدند و یک به یک آلبوم هایشان را منتشر کردند و باز هم بازار کنسرت ها رونق گرفت. هر چند هنوز خبری از انتشار آلبوم خواننده های پاپ نیست ولی دیگر ژانرها نگذاشته اند چراغ خانه موسیقی زمستانی خاموش بشود. 

 

 

تلفیقی ها

 

مشتاقی و مهجوری

 

استارت موسیقی تلفیقی در ایران، سال ها پیش زده شده است ولی این سبک موسیقی به صورت جدی از سال ۹۰ جان تازه ای گرفت و گروه های زیادی در این عرصه فعال شده اند که متاسفانه مثل قبل پرشور نیستند.

 

 

امید نعمتی

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

آلبوم حرمان

 

مدت ها بود که خبر انتشار اولین آلبوم مستقل امید نعمتی، خواننده گروه پالت به گوش می رسید ولی اتفاق خاصی نمی افتاد تا این که امسال بالاخره چند روز مانده به شروع جشنواره موسیقی فجر، نعمتی از اولین آلبوم شخصی اش رونمایی کرد. «حرمان» ماحصل چندین سال فعالیت نعمتی و صادق تسبیحی است. حدود چهار سال پیش بود که امید نعمتی به همراه صادق تسبیحی، کاوری از قطعه قدیمی «مریم چرا» را آماده و با نام«حرمان» منتشر کردند. این قطعه آن قدر پرمخاطب شد که تصمیم گرفتند به شکلی جدی تر، آن را با قطعاتی در همان سبک و سیاق، در قالب یک آلبوم منتشر کنند که نتیجه آن آلبوم «حرمان» شد. این آلبوم دو قطعه ای با وجود خوانندگی امید نعمتی شباهت چندانی با آثار گروه پالت ندارد و سازبندی کوارتت زهی و فضای الکترونیکش مختص خودش است.

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

هماکری امید نعمتی به عنوان خواننده و آهنگساز و صادق تسبیحی به عنوان آهنگساز و تنظیم کننده آلبوم، نتیجه مطلوبی به همراه داشته و رنگ و بوی جدیدی به فضای موسیقی تلفیقی داده است. انتخاب اشعاری از هوشنگ ابتهاج، مهدی اخوان ثالث، رسول یونان، رهی معیری، حسین منزوی، حافظ، نادر نادرپور و حمید مصدق فضایی مدرن- کلاسیک ایجاد کرده است که به سبک کاری نعمتی بسیار نزدیک است. بعد از جدا شدن داریوش آذر از گروه پالت و خبر انتشار آلبوم مستقل اعضای گروه، شایعان زیادی درباره انحلال گروه پالت به گوش رسید ولی خوشبختانه اعضای گروه این خبر را تکذیب کردند و حضور پرشورشان در آلبوم نعمتی نشان از اتحادشان دارد. با این که اولین کنسرت مستقل امید نعمتی در جشنواره موسیقی فجر چنگی به دل نمی زد و ارکسترش ضعیف عمل می کردند ولی می تواند به ادامه روند فعالیت های امید نعمتی و گروه پالت امیدوار بود.

 

گروه چارتار

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

آلبوم دریا کجاست؟

 

چارتاری ها طبق روال همیشه بعد از دو سال، سومین آلبومشان را به نام «دریا کجاست؟» منتشر کردند اما متاسفانه این انتظار نسبتا طولانی، عایدی دندانگیری به همراه نداشت. گروه چارتار با انتشار آلبوم «باران تویی» ستاره بی چون و چرای موسیقی تلفیقی لقب گرفت ولی ادامه روند فعالیت های این گروه نزولی بود و هیچ وقت نتوانستند موفقیت های آلبوم اول را تکرار کنند. آلبوم جدید چارتار شامل ۱۰ ترک است که به نوعی تکرار ضعیفی از آثار قبلی است. ترانه های حائری دیگر ان حس و حال سهل و ممتنع را ندارند و بیش از حد استعاری شده اند. ضمن این که حائری خودش هم به جرگه خواننده ها پیوسته و تک آهنگ های قابل قبولی از او منتشر شده.

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

آرمان گرشاسبی هم در مقام خواننده چیز جدیدی ارائه نمی کند و خودش را ارتقا نداده و فقط از انتشار آلبوم مستقلش خبر داده است. نکته دیگری که می شود حدس زد این است که دیگر صمیمیت میان اعضای گروه کم رنگ شده، این مسئله حتی در کاور آلبوم جدید هم به چشم می خورد و عکس هر کدام از اعضای گروه به صورت استعاری مجزا از هم کار شده است. با توجه به روند فعالیت های این گروه، این طور به نظر می رسد که به پایان دوران گروه چارتار نزدیک می شویم.

 

 

سنتی ها

 

می بنوش

 

نسل جدید کسانی که به موسیقی سنتی گرایش پیدا کرده اند، تلاش می کنند تا طرحی نو بیندازند و مخاطبان جدید را هم با خودشان همراه کنند.

 

وحید تاج

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

آلبوم تار و پود

 

آلبوم تار و پود یکی از شیرین ترین آلبوم هایی است که این روزها به بازار عرضه شده اند. این آلبوم که به همت حمید متبسم شکل گرفته، برداشتی آزاد از داستان خسرو و شیرین نظامی است که با صدای وحید تاج بازگو می شود. تار و پود، اثری عاشقانه است که فکر آهنگسازی اش از اواسط ۹۳ با حمید متبسم همراه شد و سرانجام در سال ۹۵ به سرانجام رسید و امسال منتشر شد با این که ۸۰ بیت از اشعار نظامی، بافت داستان ساخته و پرداخته این اثر را شامل می شود، تار و پود تفاوت های ویژه ای با داستان خسرو و شیرین دارد.

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

در افسانه خسرو و شیرین، رقابت، حسادت، غرور و تکبر عشق خسرو و شیرین را به راهی می برد که پایان اش زمینی است ولی این آلبوم با به هم رسیدن خسرو و شیرین به پایان می رسد و از طرح بخش های بعدی داستان نظامی پرهیز می شود. در این آلبوم نوازندگانی همچون سمیرا گلباز، بهار مدیری، بهنام معصومی و ارسلان علیزاده به هنرنمایی پرداخته اند و در جشنواره موسیقی فجر هم اجرای ویژه ای ارائه دادند.

 

محمد معتمدی

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

آلبوم بی محابا

 

محمد معتمدی یکی از خواننده های موسیقی سنتی است که سعی می کند با حفظ تمام ارزش ها به سمتی حرکت کند که مخاطب کم حوصله امروزی هم برای آثارش وقت بگذارد و از شنیدنشان لذت ببرد. اگر همایون شجریان را سردمدار این مکتب بدانیم، بدون شک محمد معتمدی یکی از کسانی است که بدون پشتوانه و حمایت خاصی به درستی این مسیر را انتخاب کرده و مخاطب ویژه خودش را هم پیدا کرده است. معتمدی معتقد است که موسیقی اصیل ایرانی پتانسیل همه جور شنیده شدن را دارد.

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

منتها نبوغ و هنرمندی ای می خواهند که به آن رسید؛ البته همه چیز در حد حرف باقی نمی ماند و محمد معتمدی در تازه ترین آلبومش هم همین روند را در پیش گرفته و آلبومی شنیدنی به بازار عرضه کرده است. معتمدی در این آلبوم هشت قطعه ای تلاش کرده به ترکیبی از موسیقی برسد تا هم از چهارچوب های موسیقی سنتی خارج نشود و هم مخاطب فست فودی امروز با کار همراه شود که تا حد زیادی هم موفق شده است. 

 

 

متفاوت ها

 

پدر، عشق، پسر

 

خوشبختانه فضاهای جدیدی در موسیقی کشور ایجاد شده که به هنرمندان امکان می دهد آثار جدید و متنوعی را در اختیار مخاطبان قرار دهند.

 

بابک رادمنش، سامی یوسف

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

آلبوم و اینک عشق

 

فیروز برنجان با نام هنری بابک رادمنش سال هاست که در عرصه موسیقی فعالیت می کند. بایک رادمنش علاوه بر ترانه سرایی و اهنگسازی چند سالی است که به خوانندگی هم گرایش پیدا کرده است. رادمنش که در زمان انقلاب فعالیت پرشوری داشت با سرودن قطعه «خلبانان» برای جمشید نجفی در یادها ماند ولی مهاجرتش به انگلستان باعث شد فعالیت های هنری اش در ایران قطع شود. نکته دیگری که باعث شده نام رادمنش دوباره بر سر زبان ها بیفتد، این است که مشخص شده او پدر سامی یوسف خواننده مسلمان و مطرح بین المللی است.

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

با این که اطلاعات بیشتری از رابطه شخصی این پدر و پسر وجود ندارد ولی همخوانی سامی یوسف در تازه ترین اثر بابک رادمنش نشان می دهد که میانه شان خیلی هم شکراب نیست. آلبوم دوازده قطعه ای «و اینک عشق» با صدای رادمنش فضایی شبیه به سبک و سیاق خواننده های نسل قبل لس آنجلسی دارد و صدایش هم یادآور یکی از همین خواننده هاست. در ترانه و موسیقی آلبوم هم شاهد اتفاق خاصی نیستیم و تنها برای مخاطبان نسل های قبل شنیدنی است. ترانه های این مجموعه توسط بابک رادمنش، هاتف اصفهانی، روح الله همتی و پیام ربیعی سروده شده و آخرین ترانه هم از قطعات قدیمی آذربایجان است.

 

علی عمرانی و سامان احتشامی

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

آلبوم گریبان

علی عمرانی و سامان احتشامی سال هاست که در گروه محمد رحمانیان همکاری می کنند و تئاترهای موزیکال جذابی را روی صحنه می برند. حالا این دو عضو گروه تصمیم گرفته اند یک آلبوم موسیقی هم منتشر کنند. آلبوم «گریبان» ترکیب موسیقی احتشامی و دکلمه علی عمرانی است. این آلبوم مجموعه شعرخوانی آثار کلاسیک ایرانی همچون اشعار سعدی، حافظ، مولانا، عراقی، وحشی بافقی، عطار و سنایی به همراه موسیقی متنوع و متناسب با این ادبیات است. شیوه کاریشان هم به این شکل بوده که علی عمرانی این اشعار را روایت می کرده

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

و در اختیار احتشامی قرار می داده تا براساس آن موسیقی بسازد. اصولا در چنین ترکیب هایی، همیشه موسیقی پخش می شود و اشعار روی آن دکلمه می شوند اما این گروه خلاف آن عمل کردند و براساس گویش، حال و هوای صدای علی عمرانی و همچنین محتوای شعر، موسیقی و افکت های خاصی ساخته شد. آلبوم «گریبان» فضایی متفاوت تر از آلبوم های دکلمه دارد و خبری از ناز و غمزه و صدای کشدار و موسیقی ملایم نیست. علی عمرانی و سامان احتشامی سعی کرده اند با انتشار این آلبوم، اشعار شاعران بزرگ را بیشتر در معرض نمایش عمومی قرار دهند.

 

 

آلبومی با بوی گل

 

هنوز زمان زیادی تا پایان سال داریم و احتمالا شنونده آلبوم های دیگر گروه ها و خواننده ها هم خواهیم بود. با این که افرادی مثل مهدی یراحی انتشار آلبوم شان را به سال بعد موکول کرده اند ولی امیرعباس گلاب اعلام کرده است که به زودی اولین آلبومش را به بازار عرضه می کند.

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

• روزبه بمانی که مدتی است بی حاشیه به کارش ادامه می دهد به تازگی موزیک ویدئویی به نام چالوس منتشر کرده که مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است.

 

خوانندگان,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

 

• ماکان بند در شش ماه ابتدای سال پرفروش ترین آلبوم اولی در تاریخ فروش سایت بیپ تونز را از آن خود کرد. اتفاق بزرگی که «روهام هادیان» و «امیر مقاره» به نام خود ثبت کردند.

 

هفته نامه همشهری جوان - محمدرضا جعفری

 

bartarinha.ir
  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش