سه شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
۱۰:۱۷ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۵۰۶۸
تئاتر شهر

کارگردان نمايش «ريچارد سوم اجرا نمی‌شود»: خودسانسوری به‌مثابه عقيم‌شدن انديشه است

روح‌الله جعفري,اخبار تئاتر,خبرهای تئاتر,تئاتر

روح‌الله جعفري، استاديار دانشگاه، کارگردان تئاتر، منتقد و پژوهشگر و سرپرست گروه تئاتر گيتي است كه در به‌صحنه‌آوردن آثار نمايش‌نامه‌نويس رومانيايي‌تبارِ فرانسوي، ماتئي ويسني‌يک شهره است. جعفري از اين نويسنده، نمايش‌نامه‌هاي «اسب‌هاي پشت پنجره»، «تماشاچي محکوم به اعدام» و «من چه‌جوري ممکنه يه پرنده باشم؟» را در سالن‌هاي سايه و چهارسوی مجموعه تئاتر شهر اجرا کرده است. او اين‌بار نمايش «ريچارد سوم اجرا نمي‌شود»، نوشته ماتئي ويسني‌يک با ترجمه اصغر نوري را با دراماتورژي و کارگرداني خودش در تالار چهارسو به صحنه برده است. اين روايت برهه‌اي از زندگي کارگرداني (ميرهولد) است که در روسيه اجازه‌ اجراي نمايش به او داده نمي‌شود. به اين بهانه با جعفري گفت‌وگو كرده‌ايم.

 

 شما حدود ۱۰ سال است که در گروه تئاتر گيتي، آثار ماتئي ويسني‌يک را کار مي‌کنيد. با توجه به شرايط روز جامعه، چرا براي اجراي جديد خود، باز هم به‌سراغ نمايش‌نامه‌اي ديگر از اين نويسنده رفتيد؟

ماتئي ويسني‌يک در سال ۱۹۵۶ ميلادي در روماني به دنيا آمده و رشته‌ تحصيلي‌اش تاريخ و فلسفه است. ويسني‌يک عاشق ادبيات است و پس از چندي که اولين مجموعه ‌اشعارش به چاپ مي‌رسد، به نمايش‌نامه‌نويسي روي مي‌آورد، اما رژيم کمونيستي روماني تمام‌‌ آثار نمايشي‌اش را توقيف مي‌کند و مجبور مي‌شود که به فرانسه کوچ کند. او مهم‌ترين نمايش‌نامه‌نويس روماني به حساب مي‌آيد و به‌عنوان مبارز فرهنگي ايمان دارد که تئاتر و شعر مي‌توانند شست‌وشوي مغزي را افشا کنند. آثار اين نمايش‌نامه‌نويس جهان‌شمول است. او روي مفاهيمي کار مي‌کند که کاملا به‌روز است و کهنه و نخ‌نما نيست. براي او کشف و شهود مخاطب از آنچه در اختيارش قرار مي‌دهد، مهم است و اين مهم‌بودن به‌صورت شعاري و کليشه‌اي نيست.

 

او در هر نمايش‌نامه‌اي که مي‌نويسد، مخاطب را شگفت‌زده مي‌کند. او جهاني را براي مخاطب شکل مي‌دهد که محور در آن انسان است و براي تجزيه‌وتحليل‌کردن آنچه خلق مي‌کند، گرفتار سياهي و سفيدي نمي‌شود. او خالق کاراکترها و تيپ‌هايي در آثارش است که خاکستري و البته چندوجهي هستند و اين نشان از هوشمندي او دارد که به‌صورت تک‌بُعدي نمي‌انديشد و نمي‌نويسد. بنابراین مخاطب در مواجهه با آثار او گرفتار نخوت و سستي نمي‌شود. براي من به‌عنوان يک هنرمند که دغدغه پرداختن به هنر نمايش را دارد، مهم است که چه نمايشي را، آن‌هم در چه برهه‌اي از زمان، اجرا ‌کنم و در آن نمايش، چه به مخاطب ارائه ‌‌دهم.

 

يکي از شاخص‌هاي هنر نمايش، پرداختن به نقد قدرت و سياست است. در آثار اين نويسنده، نقد قدرت و سياست وجود دارد. اين يکي از ويژگي‌هاي اين نويسنده است که در آثار نمايشي خود، بدون آنکه در دام شعارزدگي فروافتد، اين کار را صريح و بدون لکنت انجام مي‌دهد. آثار اين نويسنده اين قابليت را دارند که در دوره‌هاي مختلف زماني اجرا شوند و گروه تئاتر گيتي حدود ۱۰ سال است که اين کار را انجام مي‌دهد. گروه تئاتر گيتي در سال‌هاي ۸۸ و ۸۹ که شرايط اجتماعي جامعه به‌گونه‌اي ديگر بود، باز هم نمايش‌نامه‌هايي از اين نويسنده را در مجموعه تئاتر شهر، همانند اين برهه از زمان که در حال طي طريق‌کردن در آن هستيم، روی صحنه داشت.

 

اين‌ هم‌زماني در دوره‌هاي مختلف و عجين‌شدن آن با شرايط روز جامعه‌اي که قصد زيست مسالمت‌آميز در آن را داريم و تلاش مي‌کنيم که فرهنگ برقراري ديالوگ را در سطوح مختلف آن نهادينه کنيم، نشان‌دهنده اين موضوع است که زبان آثار اين نمايش‌نامه‌نويس براي مخاطب، فارغ از نژاد، مليت و... قابل فهم و درک است.

 

 مترجم نمايش‌نامه «ريچارد سوم اجرا نمي‌شود» آن را در سال ۹۵ اجرا کرد. شما چرا اين نمايش‌نامه را براي اجرا در سال ۹۷ انتخاب کرديد؟

نويسنده در اين نمايش‌نامه به شکل ظريفي به نقد قدرت مي‌پردازد و چون جاي خالي اجراي درست «ريچارد سوم اجرا نمي‌شود» در صحنه نمايش، حس مي‌شد، تصميم به اجراي آن گرفتم. در اين نمايش، علاوه‌بر نقد قدرت، انديشه ماکياولي نيز مورد نقد قرار مي‌گيرد. نويسنده اين نقد را در قالب نمايشي جذاب و نفس‌گير به مخاطب منتقل مي‌کند. در اين نمايش، ميرهولد از جانش مي‌گذرد تا هنرمندي مستقل باقي بماند. او تن به خودفروختگي نمي‌دهد. کميسيون‌هاي مختلف سانسور و ... ، او را آن‌قدر زير فشار و شکنجه قرار مي‌دهند تا مطيع شود، ولي او مقاومت مي‌کند. اين مقاومت‌کردن تاوان دارد و او با ازدست‌دادن جانش، اين تاوان را مي‌دهد. در اين نمايش، ميرهولد علاوه‌بر روياروشدن با عوامل دولتی، با کاراکتر ريچاردي هم که خود در ذهنش به آن جان داده و قصد عيني‌کردن آن را در صحنه دارد، درگير مي‌شود، زيرا نمي‌خواهد تن به کليشه‌هاي مرسوم بدهد.

 

 آيا در اجرائي که شما از اين نمايش‌نامه داريد، مي‌توان به شناخت درستي از ميرهولد، کارگردان نامدار روسيه، رسيد؟

جواب اين سؤال را بايد شما بدهيد. بايد ديد مخاطب چه برداشتي از ميرهولد در اين نمايش دارد و چه‌ چیزی از نمايش دريافت مي‌کند.

 

 شما چه جوابي براي اين سؤال داريد؟

انديشه و سبک کاري ميرهولد با آنکه او بيش از ۷۸ سال است که ديگر در اين جهان نيست، اما همچنان در بهترين گروه‌هاي تئاتري دنيا و در بين هنرمندان طراز اول در حال تکثيرشدن است. ماتئي ويسني‌يک براي انتقال انديشه‌اش، از حضور ميرهولد به بهترين شکل ممکن در نمايش‌نامه «ريچارد سوم اجرا نمي‌شود» استفاده کرده تا هم اداي ديني به او داشته باشد و هم به اين سؤال تاريخي جواب بدهد که چرا او در زمان حياتش، نتوانسته نمايش‌نامه «ريچارد سوم» را اجرا کند.

 

من براي اجراي اين نمايش، نمايش‌نامه را دراماتورژي کردم و در دراماتورژي انجام‌شده به انديشه نويسنده پايبند بودم. در اين مدت با توجه به بازخوردهاي مثبتي که از اهالي قلم و انديشه، خانواده فرهنگ و هنر و همچنين مخاطباني که اين نمايش را براي تماشا انتخاب کردند، دريافت کردم، مي‌توانم بگويم که مخاطب با شخصيت ميرهولد و آنچه بر او مي‌گذرد، هم‌ذات‌پنداري مي‌کند.

 

 محدودیت و سانسور دو محور اساسي در فضاسازي اين نمايش است. چقدر پرداختن به اين موارد، با توجه به برهه‌هايي که پيش‌رو داشته‌ايم، از دغدغه‌هاي خود شما مي‌تواند باشد‌؟

با مطالعه و غور و تفحص در تاريخ هنر نمايش در جهان، به نمونه‌هاي بي‌شماري مي‌توان برخورد که هنرمندان به‌دليل فکر، انديشه و کار خلاقه‌شان که در تضاد با دولت‌های تماميت‌خواه بوده، مورد سانسور و مجازات قرار گرفته‌اند و با آنها برخوردهاي قهرآميز يا حذف‌آميزي شده است. «ريچارد سوم اجرا نمي‌شود» يکي از نمايش‌نامه‌هاي مهم زمان معاصر است که نويسنده در آن به مسئله سانسور و محدودیت، نگاهي اگزجره‌شده نداشته و توانسته تصويري روشن و واقعي از برخوردها را همچون استالين در روسيه، با هنرمند به مخاطب ارائه دهد. پرداختن به اين موضوع براي هر هنرمند دغدغه‌مندي که به انديشه و انديشيدن بها مي‌دهد و حاضر نيست که تن به هنر ميان‌مايه بدهد و در مسير ابتذال گام بردارد، جذاب است و براي من نيز ‌چنين بوده است.

 

در اين سال‌هايي که کار مي‌کنم، نمايش‌هايي بوده که آنها را تمرين کردم و آماده براي اجرا بودند، اما به دليل اِعمال قانون نانوشته از سوي کساني که قانون را تفسير به رأي خود مي‌کنند، اين آثار رنگ صحنه را به خود نديدند و در مقاطعي نيز جلوي حرکت‌کردن من و گروه گرفته شد. دولت نبايد از فکر و انديشه هنرمند و اجراي کار خلاقه او واهمه‌اي داشته باشد و نبايد براي همسوکردن هنرمند با خود، رو به سانسور و محدودیت بياورد. هنرمند اگر از سانسور و محدودیت، هراسي به دل داشته باشد، ترس بر او مستولي مي‌شود و تن به خودسانسوري مي‌هد. خودسانسوري براي هنرمند به‌مثابه عقيم‌شدن انديشه و هنر خلاقه‌اش است.

 

 براي بيان وضعيت سانسور و محدودیت در شوروي، نقش رئيس کيسيون را به بازيگري سپرده‌ايد که همچون پدر و مادر، حضور آنها در نمايش، حالت نمادين پيدا کرده و تأويل‌هاي زيادي را به ذهن متبادر مي‌کند. چرا براي پرداختن به همه نقش‌ها، البته به‌جز ميرهولد و ريچارد، چنين انتخاب‌هايي نکرديد؟

در اين نمايش، از عوامل دولتی گرفته تا نزديک‌ترين افراد به ميرهولد، همچون پدر، مادر، همسر، فرزند تازه به‌دنياآمده‌اش و... قصد دارند که او را از آنچه به آن مي‌انديشد، باز دارند و به او تحميل کنند که همان‌گونه که دولت فکر مي‌کند، فکر کند و آن‌گونه که دولت مي‌خواهد، عمل کند. براي نشان‌دادن طيف‌هاي مختلف از جامعه‌اي که ويسني‌يک آن را در «ريچارد سوم اجرا نمي‌شود» به تصوير درآورده، نياز به تنوع و تکثر کاراکترها و تيپولوژي‌هاي مختلف داشتم که بتوانم انديشه او را در اين‌خصوص به بهترين شکل ممکن در کار لحاظ کنم.

 

از همان روزي که براي اولين‌بار اين نمايش‌نامه را خواندم، چنين چينشي از تصاوير فيزيکال کاراکترها و تيپ‌ها به ذهنم خطور کرد. هرچه مصمم‌تر براي اجراي اين نمايش شدم، به استفاده از اين ترکيب که در شکل فيزيکال آن و در هيبت بازيگران، لحاظ شده و ديده مي‌شود، نزديک‌تر شدم. اين ترکيب، ترکيب درست و ايده‌آلي براي جان‌دادن به شخصيت‌ها و تيپ‌هايي است که در نمايش، آنها دست به انواع و اقسام فشارها، سانسورها و رفتار فيزيکال خشن براي مطيع‌کردن و به‌زباني ديگر، عقيم‌کردن انديشه ميرهولد مي‌زنند و وقتي او تن به خواسته آنها نمي‌دهد، از او نااميد مي‌شوند و او را از پاي درمي‌آورند.

 

در کشته‌شدن او همه اين کاراکترها و تيپ‌ها نقش دارند. تصوير اين کاراکترها و تيپ‌هاي مختلف، هم مي‌تواند نشاني از شکل واقعي باشند و هم مي‌توانند در ذهن ميرهولد اين‌چنين قوام گرفته باشند. در اين نمايش، مخاطب با يک کابوس روبه‌رو مي‌شود که اين کابوس مي‌تواند تداعي‌کننده هر لحظه از زندگي انسان معاصر باشد؛ انساني که قصد آزادانديشيدن را دارد، ولي به انحاي گوناگون جلوي آزادانديشي او گرفته مي‌شود.

 

براي شکل‌گرفتن اين نمايش، نياز به بازيگراني داشتم که بتوانند از پس تمرين‌هاي منظم و فشرده، آن‌هم به مدت دو ماه و روزي بيش از شش ساعت برآيند. در اين جنس از نمايش، بازيگر اگر درگير طول نقش باشد، شانسي براي حضور در کار نخواهد داشت.

 

 مبناي گزينش بازيگران در اين نمايش چه بوده است؟

اهميت حضور و نقش‌آفريني بازيگران در اين نمايش، به‌صورت کمّي ارزيابي نمي‌شود، بلکه به‌لحاظ کيفي است که بايد مورد سنجش و ارزيابي قرار بگيرد که آيا از عهده نقشي که به آنها سپرده شده، برآمده‌اند يا خير. اگر بازيگر با تصوير کليشه‌شده‌اي از بازيگري در اين جنس از نمايش حضور به‌عمل رساند، نمي‌تواند مفيد واقع شود، چون مبناي بازي‌کردن در نقش‌ها و تيپ‌هاي مختلف آن، ويران‌کردن قواعد و کليشه‌هاي رايجي است که بازيگر بايد راه و روش برخوردکردنبا آن را بلد باشد.

 

رضا آشفته

 

sharghdaily.ir
  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش