تا كنون سه قسمت از برنامه شوتبال روی آنتن شبكه نسیم رفته است. این برنامه در مدت زمان ۵۰ دقیقه روزهای یكشنبه، سهشنبه و پنجشنبه ساعت ۲۱ از شبكه نسیم پخش میشود و اجرای آن را امیرحسین رستمی به عهده دارد. تهیهكنندگی برنامه نیز با مقداد مومننژاد است كه پیش از این برنامههایی چون سین مثل سریال و ای ایران را تهیه كرده و در برنامه سیب سلامت هم سابقه مجریگری دارد. شوتبال همانگونه كه از نامش برمیآید مسابقهای است كه رقابت اصلی در آن بر سر مهارت شركتكنندگان در بازی با توپ است. در فصل نخست برنامه چهرهها با یكدیگر به رقابت میپردازند اما آنچنان شنیده میشود، شوتبال برای تولید فصول بعدی نیز برنامههایی دارد. جامجم اطلاعات بیشتر را از تهیهكننده این برنامه جویا شده است.
راستش را میگوییم
مقداد مومننژاد پیش از این برنامه شبهای فوتبالی را تولید كرده و با فضای برنامههای ورزشی بیگانه نیست اما با وجود این میگوید حدود ۹ ماه روی ایده برنامه كار كرده است. او بر خلاف بسیاری از تهیهكنندگان كه وام گرفتن از برنامههای خارجی و حتی كپیسازی را انكار میكنند، به ایده گرفتن از نمونههای خارجی اشاره میكند و آن را برای به نحو احسن پیاده كردن ایده برنامه لازم میداند. او میگوید: برای اینكه بتوانیم مسابقه را به بهترین نحو پیاده كنیم، زیاد نمونه خارجی دیدیم. نمیشود گفت هیچ بازی ای را كپی نكردیم.
برخی بازیها را از نمونه خارجی برداشتیم و این طبیعی است. همه میدانیم فوتبال متعلق به ایران نیست، نرمافزارهای استفاده شده هم تولید داخل نیست پس به دروغ نمیگویم اصلا كپی نداشتهایم اما با یكسری از تغییرات، نمونههای دیده شده را ایرانیزه و دكور تازهای برایش طراحی كردیم. امتیازات و فضای مسابقه طراحی خودمان است. این برنامه مثل تاكشوهایی نیست كه عینا دكور و غیرهاش همچون یك نمونه خارجی باشد. این برنامه را در ایران و در دكوری كه طراحی و ساختش متعلق به ایران است، تولید كردیم. دكورمان ۱۴۰۰ متر و طرح تور فوتبال است كه هیچ ربطی به نمونههای خارجی ندارد.
زود، تند، سریع
همانگونه كه در قسمتهای پخش شده دیدهاید، تماشاچیان در این برنامه فضای نشستن ندارند و به صورت ایستاده در كنار زمین شاهد بازیها هستند. مجریان و مهمانان هم ایستاده و فعال هستند. مومننژاد دلیل این اتفاق را چنین توضیح میدهد: زمان برنامه ۵۰ دقیقه است و شركتكنندگان باید از ۱۵ بازی، شش بازی انجام دهند و برای همین باید سرعتمان بالا باشد پس فضایی برای نشستن نداریم.
توپ بازی
تمام بازیهایی كه در برنامه اجرا میشود با توپ است. بازیهای لابیرنت، اِیرهاكی، ماز و كرلینگ از جمله آنها هستند. یكی دیگر از بخشها فوتبالدستی است كه به طول شش متر ساخته شده است. بخش دیگر، یك تاب است كه شركتكننده روی آن مینشیند و باید توپ را با پایش به داخل سبد بسكتبال بیندازد. بخش دیگر گردونهای است كه شركتكننده باید توپ را در تور آن بیندازد. یك دارت با ارتفاع پنج و طول شش متر هم در برنامه وجود دارد كه باید شركتكننده یك توپ چسبنده را با پا به سمت آن شوت كنند.
بازی قفس كه دو نفر در آن با توپ هندبال مسابقه میدهند نیز از بخشهای دیگر مسابقه است. تهیهكننده شوتبال در مورد روند طراحی این بخشها میگوید: برنامههای مختلف را دیدیم و حتی از شهربازیهای شهرهای مختلف ایران بازدید كردیم تا ببینیم فضا و امتیازات كدام بازیها با برنامه ما همخوانی دارد. درست است كه در تمام بازیها از توپ استفاده شده اما بخشها با یكدیگر متفاوت است و با تنوعبخشی به آنها سعی كردیم برای مخاطب خستهكننده نباشند. فقط فوتبال نیست و قدرت دست و پا در بازی با توپ در این مسابقه به چالش كشیده میشود. میشود گفت ۵۰ درصد بازیها تمركزی است و ۵۰ درصدشان به مسائل فنی برمیگردد و همه میتوانند در این مسابقات شركت كنند.
بازی تا جایزه
شركتكنندگان از صفر تا صد این مسابقه میتوانند ۶۵۰ امتیاز كسب كنند. هر بازی صد امتیاز دارد كه در مجموع ۵۰۰ امتیاز میشود. هر كس در هر بازی ببرد یك ستاره سه امتیازی میگیرد كه با امتیاز نهاییاش در برنامه جمع میشود و درنهایت میتواند ۶۵۰ امتیاز را از آن خود كند. اگر كسی ۴۵۰ امتیاز بگیرد جایزهای به او اهدا میشود. اگر هم این امتیاز را كسب نكند در تابلوی ركورد جای میگیرد. قضیه تابلوی ركورد از این قرار است كه از میان صد نفر شركتكننده در طول این برنامه، هر كس ركوردی میزند و در قسمت آخر به سه نفر كه بیشترین امتیاز را آورده، جایزه داده میشود.
فصل اول با چهرهها
در فصل اول مسابقه كه این روزها در حال فیلمبرداری است، چهرهها با یكدیگر رقابت میكنند. در این ۵۰ قسمت ورزشكاران، بازیگران و... مقابل هم قرار میگیرند و برای كسب جایزه بازی میكنند. به گفته مومننژاد برای رعایت عدالت یك هنرمند در برابر هنرمند دیگر و ورزشكار با ورزشكار رقابت میكند. علاوه بر این در هر قسمت از میان تماشاگران دو نفر به قرعه با یكدیگر بازی میكنند و به برنده، كارت هدیه اهدا میشود.
چرا امیرحسین رستمی؟
این روزها كه بازار بحث و جدل میان طرفداران و منتقدان حضور بازیگران بر مسند اجرای مسابقات و برنامههای تلویزیونی داغ است، شوتبال در ادامه مسیر تازه تلویزیون یك بازیگر را برای اجرای برنامهاش انتخاب كرده است.
تهیهكننده برنامه از دلیل انتخابش میگوید: شبكه نسیم مثل شبكه یك تا پنج، مجری ثابت ندارد كه بگوییم از مجری ورزشی این شبكه استفاده نكردیم. بقیه مجریان هم درگیر كارهای خودشان هستند؛ مثلا آقای میثاقی در حال ساخت ستارهساز است. آقای احمدی در امارات گزارشگر جام ملتها بودند. در واقع مجریانی كه ما میتوانستیم با توجه به موضوع برنامه با آنها همكاری داشته باشیم، همه مشغول برنامههای مربوط به شبكههای خود بودند. در ابتدا چند گزینه را با مسؤولان شبكه مطرح كردیم و در نهایت آقای رستمی پذیرفته شد. امیرحسین رستمی توانایی ایجاد فضای شاد و هیجانانگیز را در برنامه دارد. او در بازیگری، اجرا و ورزش موفق است و تنیس را خیلی خوب بازی میكند.
- 15
- 6