جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۴۳ - ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۶۱۶۷
رادیو و تلویزیون

جزئیات فصل سوم سریال ستایش در گفت‌وگو با کارگردان این سریال

سریال ستایش 3,اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون

فصل پرچالش «فردوس»

قصه دنباله‌دار ستایش به فصل سوم رسید و شبكه سه سیما از شب گذشته راوی ماجراهای این شخصیت و خانواده‌اش شد. این سریال هر شب ساعت ۲۰ و ۴۵ دقیقه روی آنتن می‌رود و فردای آن روز ساعت یك بامداد، ۱۰ صبح و ۱۴ و ۳۰ دقیقه بازپخش می‌شود. مجموعه ستایش در فصل اول با درگیری این شخصیت با حشمت فردوس بر سر حضانت فرزندانش اوج گرفت و در فصل دوم با آشنایی غریبانه فردوس با نوه‌اش و در نهایت خاكسترنشینی او به پایان رسید.

فصل سوم قرار است از فردای روزی كه سری دوم تمام شد، آغاز شود و علاوه بر خط اصلی قصه یعنی ماجرای پدربزرگ و درگیری‌های او با ستایش بر سر نوه‌هایش به داستانك‌های دیگر شخصیت‌های قدیمی و تازه‌وارد قصه هم بپردازد. به خاطر ورود قصه‌های تازه، بازیگران جدید كنار بازیگران فصل قبل مقابل دوربین این سریال رفته‌اند. هنرپیشگانی همچون فرهاد جم، شهرام پوراسد، مهتاج نجومی، مریم خدارحمی، بهزاد خداویسی، لاله مرزبان و... به گروه بازیگران فصل پیش اضافه و وارد زندگی شخصیت‌هایی می‌شوند كه نرگس محمدی، داریوش ارجمند، مهدی سلوكی، فریبا نادری، سیما تیرانداز، قربان نجفی، امیرمحمد زند، امید علیمردانی و... به ایفای آنها می‌پردازند. از آنجا كه فصل دوم سریال با انتقادهایی از جمله پایان‌بندی نامناسب همراه بود، تماشای فصل سوم كه قرار است به بسیاری از پرسش‌های مخاطبان پاسخ دهد، وسوسه‌كننده به نظر می‌رسد؛ ضمن آن كه عوامل سریال در گفت‌وگو با جام‌جم نوید جذابیت بیشتر آن را می‌دهند.

در ادامه با كارگردان و بازیگران این سریال گفت‌وگو كردیم و از فصل سه پرسیده‌ایم:

چه دیدیم؟

ستایش را تا آنجا دنبال كردیم كه به میانسالی رسیده است و در شمال با نام ثنابانو، رستورانی را اداره می‌كند. پسر او با نام مستعار محمد رودباری به صورت اتفاقی پایش به ویلای حشمت فردوس باز می‌شود و بدون این‌كه بداند چه نسبتی با وی دارد با پیرمرد حشر و نشر پیدا می‌كند. محمد دنبال فردوس به تهران می‌آید و با علاقه‌ای كه به نوه او پیدا كرده است، سعی می‌كند خود را به این خانواده نزدیك كند. در این میان پسر بزرگ فردوس، صابر نیز برای سرپوش گذاشتن بر عقده‌ حقارتی كه همواره نزد پدرش حس كرده است و برای به دست آوردن جایگاهی بهتر وارد بازی زنی به نام پری‌سیما می‌شود. زنی كه به خاطر كینه پدرش (صفایی) در واقع نه برای آبادی زندگی صابر بلكه برای خانه خراب كردن فردوس آمده است. قصه آنجایی پایان گرفت كه فردوس اموالش را در این بازی می‌بازد و مجبور به ترك خانه می‌شود. او كه از اسب افتاده دوشادوش محمد در پارك به درددل و نصیحت می‌نشیند و تمام.

چه می‌بینیم؟

فصل سوم ستایش كه قرار است بر خلاف گذشته نه یك روز در هفته بلكه به صورت شبانه روی آنتن برود، قصه فصل دوم را بلافاصله ادامه می‌دهد. به گفته سعید سلطانی كارگردان سریال، قصه از فردای شبی كه سری دوم در آن به پایان رسید، آغاز می‌شود و حشمت فردوس در این قصه سعی می‌كند برای گرفتاری كه دچارش شده، راه‌های پیش روی خود را امتحان كند.

ستایش ۴ هم در راه است؟  

سلطانی در مورد احتمال ساخت فصل چهار این مجموعه به جام‌جم می‌گوید: این فصل را هم می‌توان در ادامه دو فصل پیش دید و هم به عنوان یك سریال مجزا به آن نگاه كرد. این‌كه بعد از این نیز سریال ادامه خواهد داشت یا خیر، سوالی است كه من هم هنوز به جوابش نرسیده‌ام. باید ستایش۳ دیده شود و بعد ببینیم این ظرفیت در آن وجود دارد كه بتوانیم ادامه‌اش دهیم یا خیر.

اوضاع بهتر می‌شود؟

قصه ستایش در فصل ۲ از حیث كیفیت فاصله زیادی با سری نخست آن داشت. قصه آن‌گونه كه باید مخاطب را باخود درگیر نكرد و ماجرا خیلی زود و بی‌فرجام به انتها رسید. حال بسیاری منتظرند با تغییرات ستایش در فصل سه مواجه شوند و ببینند آیا دوباره قصه پر غصه زندگی این شخصیت و خانواده‌اش اوج می‌گیرد یا خیر. سلطانی در این مورد اظهار می‌كند: فصل سوم قابلیت‌های زیادی از جمله اضافه شدن چند شخصیت تازه و خط قصه‌ای جذاب دارد؛ به همین خاطر گمان می‌كنم این سری از فصل‌های قبلی پر بیننده‌تر باشد.

از صابر چه خبر؟

رامسین كبریتی نقش صابر، پسر حشمت فردوس را بازی می‌كرد. پسری كه هیچ‌گاه از سمت پدر جدی گرفته نشده بود و نزد او مثل طاهر محبوبیت نداشت. نقش این شخصیت در فصل دوم پررنگ‌تر شد اما با مهاجرت كبریتی، سرنوشت صابر در فصل سه برای بینندگان سریال سوال‌برانگیز شده که آیا قرار است بازیگر دیگری جای او بازی كند یا شاهد حذف این شخصیت از ماجرا خواهیم بود؟ شنیده می‌شود، بازیگری جایگزین او شده و قرار است با گریمی مشابه تنها در لانگ شات دیده شود. سعید سلطانی در مورد بازیگر جایگزین كبریتی به جام‌جم می‌گوید: اگر در مورد این شخصیت بخواهم صحبت كنم، سمت و سوی قصه لو می‌رود. برای همین به نظرم بهتر است این پرسش را پیش از آغاز سریال پاسخ ندهم و مردم آنچه را پیش می‌آید ببینند.

چند حذف و اضافه

در سری سوم سریال ستایش، چند بازیگر فصل‌های پیشین به دلایل متفاوت حضور ندارند و چند هنرپیشه تازه جای آنها را گرفته‌اند. علاوه بر این شخصیت‌های جدید نیز به مجموعه افزوده شده‌اند كه قرار است بچه‌‌قصه‌های تازه‌ای را به خط اصلی اضافه كنند.

برای مثال حدیث میرامینی از بازی در فصل ۳ كناره گرفت و لاله مرزبان به جای او ایفاگر نقش نازگل، دختر ستایش است. مهدی سلوكی اما با تغییر در شخصیتی كه به ایفای آن می‌پرداخت از فصل یك به فصل دو آمد. او در سری نخست مجموعه نقش محمد برادر ستایش و رفیق طاهر را داشت و در فصل دو به محمد، پسر ستایش مبدل شد و در این فصل نیز قرار است ادامه نقش خود را ایفا كند. نقشی كه در فصل گذشته، تاثیر زیادی در روند قصه داشت و احتمالا حلقه وصلی است كه سبب رویارویی دوباره ستایش و فردوس می‌شود.

از شمال تا جنوب با ستایش

قصه ستایش در فصل اول از تهران آغاز شد و در تعقیب و گریزهای این شخصیت و فردوس به شمال ایران رسید و در آنجا ماندگار شد. در فصل دوم اما دوباره ستایش از شمال به تهران آمد و قصه در تهران به پایان رسید. حال در این فصل قصه علاوه بر تهران، در شمال ایران به رامسر و در جنوب نیز به بندرعباس سر زده است.

قصه جذاب‎‌تر می‌شود

قربان نجفی، بازیگر نقش صفایی در دو فصل گذشته سریال حضور داشت و در فصل سه نیز همراه دخترش پری‌سیما آدم بدهای قصه را بازی می‌كنند. كسانی كه باعث خانه‌خرابی فردوس شدند و اموال او را تصاحب كردند. نجفی به جام‌جم می‌گوید تلاش كرده است نقش را از قالب یك بدمن كلیشه‌ای خارج كند و رنگ خاكستری به شخصیت صفایی بزند. او كه نقش پررنگی در این فصل دارد؛ نوید می‌دهد در صورت مهیا بودن شرایطی چون زمان پخش و... سریال ارتباط خوبی با مخاطب برقرار خواهد كرد چون حتی از فصل یك، قصه جذاب‌تری دارد. نجفی همچنین درباره پایان‌بندی ستایش ۳ و احتمال ساخت فصل ۴ عنوان می‌كند: هنوز صحبتی در این مورد نشده است اما قصه هم قابلیت پایان یافتن و هم ادامه داشتن را دارد.

یك خانواده تازه‌وارد

شهرام پوراسد از بازیگران گزیده كاری است كه بعد از مدت‌ها با شخصیت آقای مظفری در ستایش ۳ به تلویزیون بازگشته است. او جزو شخصیت‌هایی است كه در این فصل به قصه افزوده شده است و با خانواده ستایش دچار درگیری‌های عاطفی می‌شود. پوراسد درباره این نقش به جام‎جم می‌گوید: خانواده مظفری كه در آن مهتاج نجومی نقش مادر و من نقش پسر را بازی می‌كنم دراین فصل به مجموعه اضافه می‌شوند. مظفری، مردی نقاش و هنرمند است و من مقابل شخصیت‌هایی كه نرگس محمدی، كیهان ملكی، فرهاد جم و مهتاج نجومی ایفا می‌كنند، بازی دارم. خوبی این شخصیت این است كه با بسیاری از شخصیت‌های سریال ارتباط دارد. از دیگر جذابیت‌های نقش برایم همین هنرمند بودن او بود؛ كمتر در آثار تلویزیونی، شخصیت اینچنینی می‌بینم.

او همچنین دلایلش برای پذیرش این نقش را چنین توضیح می‌دهد: ستایش ۱ و ۲ جزو سریال‌های پرمخاطب بود، به همین دلیل فكر كردم ستایش ۳ هم باید مورد اقبال عمومی قرار بگیرد. با آقای مطلبی و زرین‌كوب صحبت كردم و نویسنده معتقد بود فصل سوم به مراتب جذاب‌تر نوشته شده است و قطعا مورد توجه قرار خواهد گرفت، پس این همكاری را پذیرفتم.  پیش‌بینی‌ این بازیگر برای فصل سه چنین است: امیدوارم اتفاق خوبی برای فصل سوم بیفتد. متاسفانه بعد از مونتاژ سریال را ندیدم و فقط با دیدن بعضی از راش‌ها و صحبت با نویسنده و كارگردان می‌توانم بگویم خوشبینم كه كار جذاب‌تر از قبل شده باشد.

ستایش ۳ در شهرهای مختلفی مقابل دوربین رفته است، اما شخصیتی كه پوراسد بازی می‌كند تنها در تهران حضور دارد. این بازیگر بیان می‌كند: با این‌كه شخصیت من فقط در تهران بازی داشت اما در همین تهران هم محل‌‌های داخلی و خارجی زیاد داشتیم؛ این تنوع برای بیننده‌ها جذاب خواهد بود. او ادامه می‌دهد: گروه بسیار منسجم و خوب بود و آقای مطلبی بسیار انگیزه داشتد و همراه بودند. بارها هنگام تصویربرداری به ما سر زدند و نگران فیلمنامه بودند. آقای زرین‌كوب هم به عنوان تهیه‌كننده، كارنامه خوبی دارند و آقای سلطانی هم، آن‌قدر انسان شریف،‌ كاربلد و بااخلاقی هستند كه در نهایت تجربه خوبی برایم رقم خورد.

پوراسد در آخر عنوان می‌كند: مدت‌هاست امیدوارم تلویزیون سریال‌های خوب بسازد، با كارگردان فرهیخته كار كند و عوامل آثار نمایشی از كارها سرسری نگذرند. فیلمنامه و بازیگران مجموعه‌ها را با دقت بیشتری انتخاب كنند و تهیه‌كنندگان فقط به جنبه مالی و سود اثر فكر نكنند. من منكر نیاز به حضور چهره‌های تازه در سینما، تلویزیون و تئاتر نیستم.

همیشه باید راه برای تازه‌نفس‌ها باز باشد و هیچ‎كس نمی‌تواند جای دیگری را در هنر بگیرد. امیدوارم از آدم‌های باتجربه نیز استفاده بكنند و صرفا به فكر ارزان تمام شدن یك اثر نباشند. تماشاچی ما بسیار هوشیار است و متوجه این مسائل می‌شود.

jamejamdaily.ir
  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش