سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۴۰۰۰۳۵

معرفی چند مورد از ضروری ترین نکات چک کردن خودرو

چک کردن خودرو,چک کردن آب رادیاتور ماشین,چک كردن روغن ترمزبهترین روش های چک کردن خودرو
چک کردن خودرو برای خیلی از مالکان اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که هر گونه عیب و ایراد در این خصوص میتواند برای ایمنی سرنشینان خودرو تهدید جدّي تلقی شود. از طرفی بعضی از نقص های فنی در ابتدا چندان مهم نیست و در صورتی که بموقع از آن اطلاع پیدا کرد به آسانی میتوان آنرا رفع کرد.

چک کردن خودرو 

خودروها با دادن اخطارهایی بر روی نمایشگر کیلومتر  تداعی می کنند که باید بیشتر مراقب آن ها باشیم و هر از گاهی موردهای خاص را چک کنیم. آن ها هشدار میدهند که چه زمانی خودرو شما احتیاج به تعویض روغن، تنظیم باد لاستیک یا چک کردن موتور دارد. درواقع، تنها موردی که اکثراً فراموش می کنیم آماده کردن کامل خودرو برای فصل آتی است. هنگامی که هوا گرمتر می شود، احتمالا چک کردن و تعمیرات جزئی در خودرو، هزینه های آتی برای خودرویتان را تقلیل دهد. به همین علت چک کردن خودرو از جنبه های گوناگون برای تمام اشخاص اهمیت زیادی دارد که در ادامه برای شما شرح می دهیم.

>> چک کردن موتور خودرو

یکی از موارد چک کردن خودرو چک موتور است، موتور را میتوان هسته اصلی هر خودرویی در نظر گرفت. هسته ای که در صورت فقدان آن، فلسفه وجود خودرو هم زیر سوال خواهد رفت. بدین ترتیب اطمینان از سالم بودن موتور خودرو در موقع خرید یا حتی در هنگام استفاده از خودرو شخصی اهمیت متعددی خواهد داشت. به دلیل آن که خرابی موتور خودرو تقریباً مستلزم بیشترین میزان هزینه خواهد بود. از طرفی بیشترین دردسر هم مربوط به خرابی موتور خودرو است. به دلیل آن که نقص در خیلی از قطعات را میتوان به نحوی پوشش داد، ولی نقص موتور میتواند منجر به از کار افتادن خودرو شود. یکی از راه های بررسی عملکرد موتور خروج دود آبی از اگزوز ماشین است. معمولاً خودروهایی که موتور آن ها دارای ایراد است، به هنگام استارت زدن دود آبی از اگزوز آن ها خارج می شود. از طرفی، برای چک کردن موتور خودرو میتوان در موقع روشن بودن خودرو، کاپوت را بالا زد و درصورتی که دودی مشاهده شد، میتوان آنرا از نقص فنی موتور دانست.

>> چک کردن باد لاستیک خودرو

لاستیک یکی از مهم ترین اجزای ماشین بحساب می آید این بخش از ماشین تنها قسمتی از خودرو است که با جاده در تماس میباشد و هرگونه نقص در این بخش از خودرو میتواند مستقیم بر حرکت آن تاثیر گذار باشد پس در موقع خرید لاستیک برای ماشین خود بطور کامل آنرا چک کنید تا از هرگونه نقص و برآمدگی نامتعارف به دور باشد. در خودروهای معمولی، درصورتی که هیچ سرنشین و باری در خودرو نباشد، معمولاً فشار روی چرخ های جلو بیش از چرخ های عقب است. بدین ترتیب در صورتیکه هیچ باری روی خودرو نباشد، با فشار برابر لاستیک ها، لاستیک های جلو باید اندکی خوابیده تر از لاستیک های عقب باشند. این مسئله طبیعی است و بخاطر وزن مجموعه ی موتور و گیربکس روی لاستیک های جلو است.

چک کردن ترمزهای خودرو,چک کردن خودرو,چک کردن روغن موتور خودرو,یکی از موارد مهم در زمان چک کردن خودرو، لاستیک های آن است

چنانچه احساس کردید لاستیک خودرو خوابیده، حتماً باد را پر کنید. استهلاک لاستیک کم باد بسیار زیاد است و بعد از چند صد کیلومتر رانندگی، به دلیل خرده شدن جداره های لاستیک، باید آنرا دور بیاندازید.

>> چک کردن سیستم تهویه خودرو

هرکسی رانندگی با وزیدن باد خنک در خودرو را دوست دارد. برای این که خاطرجمع شوید خودرویتان از این لحاظ مشکلی ندارد، پیش از گرم شدن هوا یا این که مسافرت طولانی مدت پیش آید آنرا چک کنید. شما میتوانید گهگاهی در فصول سرد هم این سیستم را چک کنید تا از کار نیفتد، یعنی از وقت استفاده آن زمان زیادی نگذشته باشد. در صورتیکه متوجه شدید که هوا به اندازه کافی خنک نیست، امکان دارد تنها یک فن مورد نظر کار کند و دیگری احتیاج به تعویض داشته باشد. بیشتر مغازه ها وسایل خودرو دستگاه را دارند و میتوانند به شما کمک کنند که آیا احتیاج به پرکردن گاز سیستم و یا عوض کردن قطعه ای در خودرو است. برای جلوگیری از کند کارکردن آن، خاطرجمع شوید که فیلتر ها را بدرستی قرار داده اید. این کار سبب بالا رفتن کیفیت هوای خنک درون خودرو هم می شود. بیشتر مکانیک ها برای تنظیم دستگاه خنک کننده یک متخصص را پیشنهاد میدهند تا مطمئن شوند که به نهایت بازده خود رسیده است.

>> چک کردن روغن موتور خودرو

معمولاً ماشین ها پس از یک مقدار کیلومتر مشخص، باید روغن موتور خویش را چک کنند. در صورتیکه تصمیم سفر با خودروی شخصی دارید، حتی اگر هنوز زمان آن نرسیده ولی نزدیک به زمان آن میباشد، بهتر است روغن موتور خود را عوض کنید. هیچوقت به این که خودتان روغن اضافه ای روی قبلی بریزید، نیوفتید چرا که در اینصورت روغن قدیمی باقی مانده و ماشین دچار مشکل می شود. این را هم در نظر بگیرید که هر زمانی که روغن موتور خود را عوض می کنید، فیلتر روغن را هم تعویض کنید تا نو و بدون مشکل شود.

چک کردن روغن موتور خودرو,چک کردن باد لاستیک خودرو,چک کردن خودرودر زمان چک کردن خودرو، در صورت نیاز روغن موتور آن را تعویض کنید

>> چک کردن ترمزهای خودرو

عمل نکردن ترمز وسیله نقلیه در زمان حرکت میتواند بسیار فاجعه بار باشد. اللخصوص در سرعت های بالا، تلاش کنید پیش از حرکت کردن از کارکرد ترمز خودرو خود اطمینان حاصل کنید این راحترین کار برای چک کردن ترمز خودرو است. روش دیگر که اندکی زمان بر است نگاه کردن دیسکی است که لاستیک ها روی آن سوار هستند معمولاً در شرایطی که روغن ریزی در سیستم ترمز باشد کاسه چرخ ها مرطوب میشوند و شما با نگاه کردن پشت لاستیک به این نقیصه پی می برید در ضمن مخزن روغنی کنار موتور ماشین تعبیه شده است که میزان روغن ترمز را نشان می دهد با چک کردن این مخزن از کم یا کافی بودن روغن ترمز میتوان آگاه شد.

>> چک کردن آب رادیاتور خودرو

بخشی از آماده کردن خودرو برای گرمای تابستان اطمینان حاصل کردن از پر بودن رادیاتور از خنک کننده است. رادیاتور خودرو یکی از اجزایی است که زمانی که کاپوت خودرو را بالا میبرید حتماً باید به آن رسیدگی کنید. درصورتی که دائما حواستان به آمپر روی صفحه کیلومتر باشد به شما کمک می کند تا از بروز مشکل جلوگیری کنید و هنگامی که دما بسیار بالاست به شما هشدار خواهد داد. هیچ گاه در حین روشن بودن موتور به سر رایاتور دست نزنید یا آنرا برندارید و‌اگر نه بخار آب موجود و داغ در آن سبب سوختگی شما می شود. (بیشتر بخوانید: دلایل بالا رفتن آمپر)

چک کردن خودرو,راهنمای چک کردن خودرو,چک کردن باطری خودرو در زمان چک کردن خودرو، آب رادیاتور از اجزاییست که باید به آن رسیدگی کنید

>> چک کردن فیلتر هوا از مهمترین نکات ایمنی خودرو

ورود هوای تمیز به موتور شما، کارآیی و راندمان موتور و خودروی شما را بهبود می بخشد. همچنین اگر خودروی شما فیلتر کابین دارد، آنرا هم چک کنید. این دو معمولاً در سرویس های خودرو نادیده گرفته میشوند و در صورتی که در موارد ضروری عوضشان نکنید، مشکل ساز خواهند شد.

>> چک کردن باتری خودرو

باتری خودرو نقش اساسی در روشن شدن ماشین، روشنایی چراغ ها، تهیه انرژی الکتریکی کافی برای سایر اقدامات دیگر دارد. باتری هم من جمله مواردی است که در صورت عدم چک کردن آن میتواند شما را زمین گیر کند. بارها در سطح شهر و اتوبان ها با موردهای متعددی برخورد کرده ایم که به دلیل خرابی سیستم باتری اشخاص مجبور شده اند به شیوه های دیگر خودرو خود را روشن کنند. از این جهت بررسی سلامت باتری چه در موقع خرید خودرو و چه در موراد دیگر از نکات ضروری محسوب می شود.

>>چک کردن روغن گیربکس اتوماتیک خودرو

چک کردن روغن گیربکس خودرو معمولاً زمانی انجام می شود که موتور روشن و کاملاً گرم باشد و گیربکس در حالت خلاص یا پارک باشد که بستگی به برند و مدل خودرو دارد. گیج روغن دوم از بین دو گیج، مربوط به گیربکس است. برای چک کردن روغن، گیج آنرا پیدا کنید، آنرا بیرون بکشید و درصورتی که گیره ای دارد آزاد کنید؛ آنرا پاک کنید و مجدداً سر جایش فرو کنید تا به پایین ترین نقطه ممکن برسد. بعد مجدداً گیج را بیرون بکشید و سطح روغن را بررسی کنید. مجددا سطح روغن بین دو علامت گیج را نگاه کنید.

چک کردن آب رادیاتور خودرو,چک کردن خودرو,چک کردن ترمزهای خودروچک کردن روغن گیربکس خودرو زمانی انجام می شود که گیربکس در حالت خلاص باشد

رنگ روغن گیربکس متمایل به قرمز است. روغن گیربکس برعکس روغن موتور نیازی به تعویض مستمر ندارد ولی گهگاهی نیاز به تعویض پیدا می‎کند. در خودروهای جدیدتر، فاصله بین تعویض روغن گیربکس امکان دارد به ۱۶۰ هزار کیلومتر برسد. 

>> چک کردن چراغ های خودرو

چراغ های ماشین چشم راننده در شب محسوب میشوند و همچنین راهنماها نقش هدايتگر را دارند. در آیین نامه رانندگی خرابی چراغ ها تخلف به حساب می آید با این تفاسیر لامپ های داخل چراغ پس از مدتی کار کردن ضعیف یا می سوزند پس باید آنها را چک کنید. از جمله نشانه های ضعیف شدن لامپ ها کدر شدن حاشیه آنهاست. توصیه می شود پس از مشخص شدن این مسئله لامپ چراغ مورد نظر را پیش از سوختن عوض کنید.  

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش