پکیج دیواری
پکیج دیواری قابلیت تامین آب گرمایشی و آب گرم بهداشتی را دارد. به عبارت دیگر پکیج دیواری برای موتورخانه و آب گرمکن دیواری به عنوان جایگزین مناسبی محسوب میشود؛ بدین دلیل که جهت گرمایش ساختمان و آب گرم بهداشتی، توانایی تامین آب گرم موردنیاز را دارد. در حال حاضر، متداول ترین وسیله ایجاد گرمایش شوفاژ در سرتاسر دنیا پکیج نوع دیواری می باشد. در سال ۱۳۷۲ امکان استقلال واحدهای اپارتمانی و کاهش مصرف گاز با تولید پکیج دیواری برای نخستین بار فراهم شد و وقتی که خانواده ها از مزایای آن آگاه شدند، موجب افزایش استقبال از ان گردید.
نحوه ی عملکرد زمستانی پکیج
در فصل زمستان، پکیج آبگرم، وظیفه ی متفاوتی را بر عهده دارد؛ بدین دلیل که باید رادیاتور و مدار های گرم کننده را علاوه بر گرم کردن آب مصرفی نیز گرم نماید. اولویت این سیستم با آب گرم مصرفی می باشد. پس از باز کردن شیر آب گرم، تا زمانی که آب گرم مصرفی باز است سنسور برقی مدار رادیاتور، قطع می شود ولی بهتر است بدانید که موقتی است و مدارآبگرم رادیاتور با بسته شدن شیر آب گرم وصل می گردد. بنابراین همیشه به صورت آنی، آب گرم دردسترس است. در فصل زمستان آب گرم مدار بسته گرمایش توسط پکیج دیواری تامین میشود که این مدار شامل مبدل حراتی، پمپ سیرکوله و رادیاتور می باشد.
نحوه ی عملکرد تابستانی
پکیج برای شروع فعالیت خود به آب گرم، نیاز دارد تا به صورت اتوماتیک، این عملیات را انجام دهد. باز کردن شیر آب گرم، موجب روشن شدن مشعل توسط سنسور فشار میشود و پکیج شما، پس از این که شیر آب گرم را ببندید؛ خاموش می شود. برد کنترل الکترونیک، این دستور را صادر می کند. وظیفه ی مبدل حرارتی ثانویه پوسته- لوله، تولید سریع آب گرم می باشد.
انواع پکیج براساس محل نصب
پکیچ ها براساس نصب، متشکل از دو دسته ی کابینت دیواری و یا زمینی به شرح زیر می باشند:
> پکیج زمینی:
یک مخزن در پکیج زمینی وجود دارد که آب گرم درون آن به صورت همیشگی میباشد و پس از خارج شدن آبش مجددا پر از آب گرم میشود.
> پکیچ دیواری:
امکان هم زمان گرم کردن سیستم گرمایشی و تامین آب گرم مصرفی در پکیج دیواری به دلیل نبود منبع ذخیره آب گرم وجود ندارد و اولویت گرمایش در طراحی سیستم، با گرم کردن آب گرم مصرفی است.
انواع پکیج ها براساس نوع مبدل حرارتی
براساس محل نصب، پکیج ها شامل دو دسته دیواری و یا زمینی می باشند درحالیکه براساس نوع سیستم گرمایشی به انواع مختلف زیر تقسیم میشوند.
۱- پکیج های تک مبدله
براساس سیستم گرمایشی در انواع پکیچ ها می توان به پکیجهای دارای یک مبدل اشاره کرد. این نوع پکیج ها برای فراهم آوری آب گرم مورد استفاده در واحدهای ساختمانی و آب گرم شوفاژ، صرفا از یک مبدل هستند یک مخزن انجام می شود.
۲- پکیج های دارای دو مبدل
پکیج های دارای دو مبدل از دیگر انواع پکیج براساس نوع سیستم گرمایشی به شمار می روند. درواقع این مدل از پکیج ها برای فراهم آوری آب گرم شوفاژ و آب گرم مصرفی از دو مبدل مجزا استفاده می شود که عملکرد هر یک مستقل از دیگری است.
نحوه سرویس پکیج
پکیج هم سرویس میشود همانگونه که سایر دستگاه ها و وسایل دیگر برای عملکرد بهتر و مناسبتر به سرویس نیاز دارند. شما باید هر ساله نسبت به سرویس پکیج اقدام کنید. البته املاح معدنی آب در برخی از مناطق، بیشتر است که باید سرویس آن هر شش ماه یک بار انجام شود. برای سرویس پکیج، ابتدا به بررسی لوله های آب می پردازند و با استفاده از مواد شوینده قوی و یا اسید در صورت رسوب داشتن می شویند و بعد از آن با آب، شست و شو می دهند.
پس از انجام سرویس لوله های آب باید به بررسی دود کش بپردازید تا به منظور پیشگیری از پس دادن گاز به داخل محیط و یا مسدود کردن آن توسط یک شیء خارجی، تکان نخورده باشد. درمرحله ی بعدی باید از اتصال گاز به پکیج مظوئن شوید که محکم است. پس از انجام تمامی این کار ها میتوانید پکیجتان را روشن و مجددا از آن استفاده کنید.
کاربرد پکیج دیواری
پکیج دیواری که به روش های متنوعی نظیر گرمایش از کف، رادیاتور، فن کوئل استفاده میشود؛ دارای کاربردهای بسیاری همچون گرم کردن خانه یا ساختمان های تجاری می باشد. همچنین این نوع پکیج، توانایی تامین آب گرم مصرفی واحد ها را برعهده دارد. درصورت تمایل به صرفه جویی در مصرف انرژی میتوانید پکیج و کویل آب گرم را با هم ترکیب کنید تا گرمای بهتری با هزینه کم تر را برایتان فراهم کند.
قابلیت های پکیچ به حدیست که از آن ها می توان به راندمان بالا و مصرف بهینه سوخت گاز اشاره کرد و این عوامل موجب تشویق دستگاههای اجرایی به توسعه استفاده از پكیج دیواری می شود.
از نظر استانداردهای معتبر دنیا استفاده از پكیج دیواری نوع فن دار مورد تائید قرار گرفته است؛ به این صورت که این نوع پکیج می تواند سریعا آب گرم بهداشتی را در اختیارمصرف كننده قرار دهد.
شرایط نصب پکیج دیواری
* پکیج دیواری باید حداقل یک متر با دیوار مقابل، فاصله داشته باشد.
* در زمان نصب پکیج دیواری، دقت کنید که نباید در کنار دستگاههای گرما زا و بالای اجاق گاز باشد.
* پکیجی که روی دیوار نصب میکنید باید از کف تمام شده تا زیر پکیج، ۱.۲۰ سانتیمتر ارتفاع داشته باشد.
نکات مهم خرید پکیج
- توجه به متراژ فضا در زمان خرید پکیج دیواری، امری بسیار مهم محسوب میشود.
- شما باید به نوع مبدل حرارتی پکیج دیواری در زمان انتخاب آن توجه داشته باشید.
- در انتخاب و خرید نوع پکیج باید مواردی همچون طول دودکش ها و نوع نصب آنها در ساختمان ها را در نظر بگیرید.
- تعيين میزان آب گرم مصرفی ساختمان در زمان خرید پکیج دیواری، بسیار مهم است.
مزایای پکیج های دیواری
مزایای استفاده از پکیج که نمیتوان در شرایط فعلی آنها را ندیده گرفت عبارت اند از:
>> کارکرد احتراق پکیج های گرمایشی، دو تا سه برابر از سیستم حرارت مرکزی، بیشتر است؛ یعنی مقدار مصرف گاز در سیستم حرارت مرکزی نسبت به پکیج گرمایشی برای تولید مقدار ثابت انرژی گرمایشی، باید دو تا سه برابر بیشتر باشد.
>> در مواقع استفاده از پکیج گرمایشی درطول مسیر به استفاده از لوله کشی های قطور سیستم حرارت مرکزی شوفاژ نیازی نیست.
>> نصب پکیج دیواری، واحدهای ساختمانی را مستقل می کند به این صورت که دیگر نیازی به موتور خانه و هزینه های سرویس و نگهداری آن ندارند.
معایب پکیج دیواری
- کارایی پکیج دیواری برای فضاهای بزرگ، کم تر است.
- طول عمر پکیج دیواری، کوتاهتر از موتورخانه است.
- یکی از معایب پکیج دیواری، اشغال کردن فضای داخلی واحد مسکونی است.
گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش
- 10
- 6